Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי חדשות בשבילך גם אזרח יכול לעקב אזרח אחר ללא הפעלת כוח עד 3 או 4 שעות, עד להגעת שוטר.

איך בדיוק הוא עושה את זה?

ארז רונן

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך בדיוק הוא עושה את זה?

אני טעיתי קצת.

זה 3 שעות וכן מותר להפעיל כוח, בתנאי שלא יגרום לחבלה.

עיכוב בידי אדם פרטי

[תיקון: תשנ"ז]

75.

(א) כל אדם רשאי לעכב אדם אחר עד לבואו של שוטר אם נתקיים אחד מאלה:

(1)האדם חשוד כי ביצע בפניו עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש;

(2)אדם אחר הקורא לעזרה מצביע על אדם החשוד שביצע בפניו עבירה, כאמור בפסקה (1), והכל אם יש חשש שהחשוד יימלט או שזהותו אינה ידועה.

(ב) חשוד שעוכב לפי סעיף קטן (א), יימסר לשוטר ללא דיחוי, ובלבד שהעיכוב לא יעלה על שלוש שעות.

(ג) המבצע עיכוב לפי סעיף קטן (א), רשאי להשתמש בכוח סביר, אם החשוד סירב להיעתר לבקשת העיכוב, ובלבד שלא יהיה בשימוש בכוח כדי לגרום לחשוד חבלה.

מקור

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לפי החוק אני מניח שזה הופך לכליאת שווא.

377. כליאת שוא (א/262) (תיקון: תש"ם)

העוצר או כולא אדם שלא כדין, דינו מאסר שלוש שנים; עצר אותו כשהוא מתחזה כבעל מעמד רשמי או מתיימר שיש לו צו, דינו - מאסר חמש שנים.

עריכה:

אולי לא...

27. הגנה מיוחדת

בתובענה שהוגשה על כליאת-שווא תהא הגנה לנתבע אם -

(1) עשה את מעשהו תוך כדי ביצוע, או סיוע כדין לבצע, צו מעצר או חיפוש, צו מסירה לדין, צו-מאסר או צו-עיכוב שניתנו על ידי בית-משפט או רשות אחרת המוסמכת לכך, ובלבד שהמעשה שמתלוננים עליו הותר באותם צוים אף-אם היה פגם בהם או בנתינתם;

(2) התובע היה נתון במשמורת כדין לפי הוראות-חיקוק;

(3) התובע לא היה שפוי בדעתו או היה לקוי בשכלו או בגופו, ושלילת חירותו הייתה, או נראה שהייתה, נחוצה באופן סביר להגנת התובע עצמו או להגנת אנשים אחרים ובוצעה בתום-לב ובלי זדון;

(4) המעשה שהתובע מתלונן עליו היה מעשה, שהאדם שעשהו היה צפוי לעונש לפי הוראות-חיקוק אילולא עשהו;

(5) הנתבע והתובע היו שניהם חיילים בצבא-הגנה לישראל והנתבע פעל מכוח דין החל על הצבא ולפי אותו דין;

(6) הנתבע הוא הורו או אפוטרופסו או מורהו של התובע, או שהיחס שלו אל התובע דומה לשל הורו או אפוטרופסו או מורהו, והוא שלל מהתובע את חירותו שלילה ארעית בלבד לזמן שהיה נחוץ באופן סביר למען ייטיב דרכו.

מקור

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

נעשה סדר - אין שימוש בכוח ע"י שוטר בביצוע עיכוב, בניגוד לעיכוב ע"י האזרח. לשוטר יש סמכות שימוש בכוח בביצוע מעצר.

אם נגמרו 3 שעות, ואין ריבוי מעוכבים או עילה למעצר, כן צריך לשחרר את המעוכב הביתה.

שוטר סמוי, כמו כל שוטר אחר, רשאי לעשות את מה שמוגדר ע"י הסמכויות שלו, ולא "כל מה שהוא רוצה".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ואם באופן מפתיע לא תגיע משטרה תוך שלוש שעות? אתה אמור לשחרר את האדם ולאחל לו יום נעים?

אחרי שעתיים ו-59 דקות הוא צריך לשחרר את האדם לדרכו !!!

פורסם

סמוי יכול לעשות מה שהוא רוצה?

ההיפך

אתה צודק, סמוי זה יותר משוטר..

אני סמכתי עליו שהוא יתנהג איתי יותר נורמלי

שמע גם רב הנסתר מן הגלוי

אני מבין בדרגות כי שרתתי בצבא, רק משם.

אני יודע קצין זה יותר מנגד, אני מקצין כמובן, אבל קצין זה שונה מנגד בסמכות בהסמכה.

סמוי שהוא רס"מ. זה מי שעצר אותי. הוא לא קצין, זה כבר אני יודע עליו.

הוא היה עם עוד בחורה באוטו, אולי הם שוטרי סיור כאלה אני לא יודע.

קורולה לבנה זה סמוי? מה זה משנה, קורולה לבנה, שחורה, דייהטסו אפלוז חחח.

הוא סמוי.

אני לא מבין בזה בכלל כפי שאתה רואה. רק מהצבא.

פורסם

סמוי? גלוי? נגד? קצין? רס"מ? מה זה משנה? כל שוטר שמשרת במשטרת ישראל, בלי קשר לדרגה שלו, יכול לעכב אותך לתחנה לצורך מסוים, במקרה שלך לצורך רישום דו"ח תנועה, וזה לא משנה באיזה רכב הוא היה, עם מי ברכב, ואיזה בגדים לבש, דנו בזה כבר המון פעמים, לקצין יש סמכויות מעבר למה שיש לנגד, שזה כבר אומר שיש לו אפשרות לחתום עליך באסמכתא לכליאה למשל, זאת אומרת שאם החליטו לעצור אותך ולשלוח אותך לבית מעצר, אז קצין חייב לחתום על המסמכים שלך ולאשר אותם, אבל זה לא רלוונטי לדיון הזה.

כל הטענות שהעלת פה כבר קיבלו תשובות, לפי מה שאתה מספר לשוטר היתה סמכות לעשות כל מה שעשה. לעכב אותך, לתפוס לך את הרישיון, לקחת אותך לתחנה, כל הקטע שקראתי פה על שימוש בכוח זה כבר סמכות נילוות למעצר, זאת אומרת ששוטר שרוצה להשתמש נגדך בכוח צריך להודיע לך שאתה עצור, וזה קורה בדרך כלל אם אתה לא משתף פעולה ולא רוצה להתלוות אליו לתחנה.

בקיצור ידידי, אני חושב שקיבלת תשובות לכל השאלות, אם יש משהו נוסף שאתה רוצה לדעת אשמח לעזור לך. אבל אני חושב שאתה כבר קיבלת תשובות להכל.

בברכה dr.golf.

• תוכן חדש...