Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

RS ? נעלבת ?

אתה מטעה, אין שום שיפור משמעותי, בסלד נמוך אפשרי גם להורדה זניחה של מומנט.

אולי תפרסם את השם של הכתב רכב שמתעסק בהשוואות פילטר אוויר פתוח ברכב סטוק של אמא שלך ?

מילא היית רושם אפשר נשימה טובה יותר בסלד קיצוני , אבל שיפור משמעותי - זה פשוט בדיחה.

פורסם

לא ראיתי ש-RS כתב שעלה המומנט או ההספק, רק כתב את התחושות מההחלפה - המנוע הרגיש יותר טוב וכנראה בסל"ד גבוה, והתגובות בדוושה היו מעט טובות יותר. על זה כל ההתלהמות? :roll:

וזה לא משנה אם הרכב סטוק הוא של אמא שלו או דודה שלו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

פאפא קרלוס,

בסל"ד נמוך הורגש לאג (מה שהיה לא היה קודם לכן), אך בסל"ד גבוה הורגשה נשימה עדיפה וקצב טיפוס מהיר מהותית מקודם, גם תגובות הדוושה התחדדו להן קלות.

היא אכן משכה טוב יותר מכאלה על פילטר מקורי (של חבריי) - בכל האצה (עמידה / מקום). גם אם הייתי קדימה ברבע רכב, זה פער לא קטן לשדרוג מינורי - באם תרצה או לא.

מייעץ לך להרגיע את הטון שלך - אני יודע להגיב חזרה. אתה רחוק מלהכיר אותי, לדעת מה הניסיון שלי ולדעת איך וכמה אני נוהג.

לך קח רגיעון של הדס ורד מעץ עליו טיפסת. את הקשקושי ביציות שלך - אל תפיל עלי, אל תתערב ואל תדחוף את האף שלך למקומות שאינם נוגעים או רלוונטים לך (או לכל אדם אחר מלבדי) כלל וכלל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
פה הגענו כבר לאינדיקציות המצחיקות שלך שהן לא פרמטר לכלום.

הכל מבחינתך מצחיק וחסר מקום, אז שוב, תקרא ותשמור לעצמך - אין לי *** לשטויות שלך ונעצור כאן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא יודע למה האשכול לקח כיוונים כפי שלקח.

בגדול, ברכב סטנדרטי פילטר פתוח לא אמור לשנות בכלל חוץ מפסיכולוגית (בגלל צליל המנוע והיניקה).

ברכבים גודשים משמעותית - הוא מאוד משנה. יש יניקה מאוד חזקה של האוויר, פילטר אינבוקס לא מצליח לספק מספיק אוויר ונוצר וואקום באינלט שגורם לו להתכווץ עוד יותר ולמנוע לנשום עוד פחות.

לא מכיר מספיק את ה-1.2TSI לומר שזה באמת נדרש / מורגש בה.

פורסם

אנשים לא יודעים להבדיל בין פילטר אינבוקס AfterMarket לפילטר פתוח- שני דברים שונים לגמרי.

פילטר פתוח (מחוץ לקופסת האוויר מקורית) יגרום לרוב לאיבוד מומנט בסל"ד נמוך ולא יוסיף כוח לרכב לא משופר.

פילטר אינבוקס חליפי לא יגרום לאיבוד הזה של המומנט בסל"ד נמוך כי הוא עדיין נמצא בתעלות האוויר המקוריות שיצרן הרכב תכנן, מאותה סיבה גם הוא לא ישפר בהרבה את הכוח, אלא רק תחושה\תגובה\צליל...

פורסם

לפותח השרשור,

פילטר אוויר מקורי בחיים לא ייתן ביצועים עדיפים על פילטר אפטרמרקט כמו K&N.

היצרן לא התאים את המנוע הזה אך ורק לפילטר אויר מקורי.

תחשוב על זה שאולי היצרן מעדיף שכל 15,000 ק"מ תחליף פילטר אוויר מאשר שלא תחליף כלל?

לא כל חלק מקורי במנוע בהכרח יותר טוב מחלק תחליפי (ויש לכך הרבה דוגמאות).

יכול להיות שבמנוע שלך השיפור לא יהיה מורגש ואם כן הוא יהיה מינורי אבל אני יכול להגיד לך שרוב האנשים שיש להם רכבים משופרים (אפילו ברמת תוכנה בלבד) מחליפים את הפילטר המקורי לפילטר אינבוקס (או לפילטר פתוח).

פורסם

יש שיפור בצליל יניקה

אמרת הכל.

תמדדו גרם אוויר לשנייה עם פילטר אוויר ובלי ותראו הבדל מינימלי גם בסלד גבוה.

בדיוק ככה. ועל סל"ד (ליתר דיוק - הספק) נמוך אין מה לדבר.

פילטר אוויר מקורי בחיים לא ייתן ביצועים עדיפים על פילטר אפטרמרקט כמו K&N.

למה לא?

היצרן לא התאים את המנוע הזה אך ורק לפילטר אויר מקורי.

הוא גם לא התאים את המנוע לברגים של הגלגלים, אבל זה עדיין לא אומר שאם תשים ברגי טיטאניום תסע יותר מהר.

לא כל חלק מקורי במנוע בהכרח יותר טוב מחלק תחליפי (ויש לכך הרבה דוגמאות).

אמת; אבל גם ההיפך נכון. וכל החכמה זה לדעת מתי ככה ומתי ככה.

אני יכול להגיד לך שרוב האנשים שיש להם רכבים משופרים (אפילו ברמת תוכנה בלבד) מחליפים את הפילטר המקורי לפילטר אינבוקס (או לפילטר פתוח).

זה מוכיח שלחברות כמו K&N יש שיווק טוב. זה לא מוכיח שום דבר מעבר לזה. הרבה אנשים גם מדביקים מדבקות על החלון האחורי.

דני

• תוכן חדש...