Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקסו 1400 2001

לאחר החלפה יזומה של נוזל קירור ותרמוסטט האוטו מאבד מים בערך ליטר לשבוע וראיתי שיש נזילה מאיזור משאבת המים.

נראה שזה נוזל מאטם הסיליקון, השאלה שלי היא האם ניתן לתקן זאת ע"י פירוק המכסה השחור ניקוי וחידוש הסיליקון או שמסתתרת מאחורי זה משאבת המים עצמה שאני מבין שזה בלאגן להחליף?

DSC00031 (Custom).JPG

water pump (Custom).JPG

פורסם

בין הפלאנג' לגוף יש אטם מגומי, למיטב זכרוני צריך להחליף את הפלאנג' שאיתו מגיע אטם חדש.

גם אם צריך להחליף משאבת מים שהיא מונעת עי הרצועת תזמון זה ממש פשוט ברכב הזה גם לעשות טיימינג וגם להחליף משאבת מים.

השמאבת מים מוחזקת ע"י 2 ברגים 10MM ו 13MM ארוך, כמובן שהמשאבה לא יוצאת מכיוון הפלאנג' אלא מהכיוון של מכסה הטיימינג.

למנוע אין סימונים לתזמון אלא יש נעילות אחת בגלגל תנופה יש חריר שמכניסים בורג 10MM והקרנק ננעל, ונעילה אחת בגלגלת של הקאמשפט, מפרקים את הרצועה ואת התושבת מנוע הימנית ומחליפים משאבה שעה עבודה אם צריך להחליף משאבת מים + רצועה+ מותחן ומחזירי שמן.

לפי התמונה רואים ברירור שהנזילה מהפלאנג' פלסטיק השחור, יכול להיות שהוא סדוק, הוא עולה כ 80ש"ח והוא מגיע עם אטם חדש.

למנוע הזה יש 2 סוגים של משאבות מים, אחת שמתאימה לבלוק אלומיניום ואחת שמתאימה לבלוק ברזל, זאת של הבלוק אלומיניום קטנה יותר, גם הרצועת תזמון שונה, אם אני זוכר נכון לרצועה במנוע שלך יש 108 או 106 שיניים, אם אתה מחליף משאבה תחליף גם רצועה.

אתה יכול לנסות לפרק את הפלאנג' לנקות טוב טוב משאריות סיליקון ישן, ולמרוח סיליקון חדש ואיכותי.

לא סוגרים את הברגים חזק זהירות שלא ישברו או שהפלאנג' ישבר מהידוק חזק.

פורסם

אם הנזילה היא רק המחבר צינורות ניתן להחליפו בלי קשר למשאבת המים

אך ברוב המקרים החלק הפנימי של היחידה(שים לב לשרטוט פריט מס' 9) נשבר בפנים ואין יכולת לפרקו רק ע"י

פירוק משאבת המים וניקוי המעבר להרכבת היחידה

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

תודה על המידע.

החלק עולה 180 ועוד 13 לגומיה, אני אפרק אותו ורק אם הוא צריך החלפה אז נקנה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לטובת מי שיגיע לכאן בחיפוש -

הנזילה חזרה, חידשתי את הסיליקון האדום לא עזר כי האטימה צריכה להיות בהיקף, הוחלפה הגומיה (מס׳ 5 בשרטוט) ואין יותר נזילה.

• תוכן חדש...