Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, מי מכם שראה את הפוסט הקודם שלי יודע את המצב שבו אני נמצא, ומי שלא, אז אתאר אותו בקצרה:

יש ברשותי אלפא ג'ולייטה, שהגיעה מהחברה עם מסך מולטימדיה (גיל-קאר) בנוסף לפאנל רדיו של החברה, שביכולותיו רק מצלמת רוורס וGPS.

כדי להחליף את הפאנל המקורי של החברה יש צורך בחיתוך בדאש-בורד והרבה עבודה מסובכת.

החלטתי שלא להחליף את הפאנל המקורי, אלא למצוא דרך להוסיף לו יציאות USB וAUX (הוא לא מגיע איתן), ולצאת למגבר באמצעות מנחת.

אני מתכנן לקנות סט רמקולים איכותי, מגבר וסאב.

מכיוון שאני נשאר עם הפאנל המקורי של החברה, אני מניח שבשלב מסויים אני לא ארגיש הבדל בין מוצרים ברמה מסויימת בגלל שהמוזיקה יוצאת ממקור ברמה נמוכה יותר. אז השאלה שלי היא כזו:

מה יתן לי תמורה יותר טובה לכסף? איטום (/בידוד) בעלות של 1800 ש"ח (רק לדלתות), או לשפר בסביבות אותו סכום את הרכיבים שאני קונה. (לדוגמא: במקום Morel Hybrid, לקנות Elate. או מגבר יותר טוב.)

המטרה שלי היא צליל איכותי, מלא ונקי, שאני אשמע כל צליל קטן במוזיקה.

המון תודה לעוזרים.

פורסם

הרבה ניסו את זה לפניך להישאר עם הר"ד המובנה ותוך כמה ימים הבינו שככה הם לא יגיעו לתוצאה טובה.

תצטרך להחליף את הר"ד כדי להגיע לאיכות.

A3

K04 Inside

פורסם

שאלה היפוטית... יש מישהו בארץ (או בכלל...) שיכול להלביש בתוך הפאנל המקורי רכיבים איכותיים יותר? כך שרק מבחינה חיצונית הוא ישאר כמו שהגיע מהחברה?

פורסם

ללא ספק שברמת סט כזה- בידוד עדיף על פני סט טוב יותר.

האקוסטיקה ברכב היא לא משהו, בלשון המעטה, שיפור האקוסטיקה הוא הכרחי כשמדובר בסט ברמה גבוהה.

סט כמו הייבריד ימוצה טוב משמעותית ויישמע טוב משמעותית עם בידוד, מאשר בלי.

סט כמו אילייט בנפח דלת ללא בידוד לא יהיה להיט, וזה בלשון המעטה (וזה מבלי להיכנס לתיבה- כן/לא, 3 חלקים- כן/לא)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה על התשובה המצויינת. האם בידוד לדלתות הוא מספיק \ הכי שווה את העלות שלו? או שכדי להוסיף בידוד לעוד חלקים? האם 1800 שח הוא מחיר הגיוני לבידוד של דלתות (קדמיות בלבד, בג'ולייטה).

פורסם

מהניסיון הלא רב שלי, בידוד הדלתות לפני שידרוג הסט לאלייט. בלי להתלבט בעניין.

כך בחשבון שהדלת בגולייטה בנויה עם ניטים חד פעמיים (ולא ברגים). צריך ציוד יעודי להרכיב חזרה.

ציוד כזה לא מצוי אצל כולם, בדוק לפני פירוק הדלת.

וחוץ מזה, כבעל אלפא וחבר מועדון אלפא, אני מזמין אותך לפורום המועדון. תמצא שם הרבה אינפורמציה מועילה.

תמיר,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

בוא נתחיל מהעניין שזה לא איטום, כי אתה לא אוטם שום דבר.

אתה מבודד, ולכן זה נקרא "בידוד".

למעשה כל הרעיון הוא לבטל את הרעשים וקרקושים של פח הדלת והפלסטיקה.

הבידוד ייתן לך יותר שקט ברכב גם מבחינת הסאונד וגם באופן כללי.

ע"י הוספת המסה על הדלתות את משקיט את הרכב משמעותית.

לגבי הסאונד, אז כן, השינוי יהיה משמעותי, בטח יותר משמעותי מאשר להחליף את הסט קומפוננט.

במיוחד שמדובר על אילייט שבכדי לקבל ממנו תוצאה מיטבית נדרשת התייחסות נוספת לנפח העבודה.

לגבי עבודת הבידוד, הסכום הוא הגיוני כל עוד אתה מקבל בידוד לפחות של 2 שכבות(פח חיצוני ופנימי), ורצוי גם שכבה על הדיפון.

יש לזכור שזאת עבודה קשה, כי נדרשת עבודת פירוק ייסודית של הדלת, ניקוי והעבודה עצמה של הנחת משטחי הבידוד הינה לא קלה וצריך להגיע עם המשטחים גם לחלקים שלא חשופים לעין, ולכן זאת עבודה ארוכה.

בנוסף, עלות חומרי הבידוד הינה לא זולה, ובדלתות יחסית גדולות מהסטנדרט וברכב לא סטנדרטי כמו אלפא, זה הגיוני.

המחיר הוא דבר שהוא יחסית גמיש, תמיד ניתן למצוא בעל מקצוע אחר ב+-200 ש"ח, השאלה כמה נסיון יש לו, ושאלה יותר חשובה - כמה נסיון יש לו ברכב שלך ספציפי.

כי זה דבר שמשפיע על איכות העבודה הסופית.

לא תרצה לקבל רכב מקרקש מפלסטיקה שלא הונחה במקום, כי זה פעם ראשונה שהמתקין עובד על רכב כזה לדוגמא.

under construction..

פורסם

המתקין אליו אני מכוון לא עובד פעם ראשונה על ג'ולייטה, לפחות זה.

אז אני מבין פה אחד מכולכם שהבידוד הרבה יותר קריטי מאשר החלפת סט קומפוננטים או מגבר, לקחתי לתשומת ליבי ואיישם.

עכשיו אשאל שאלה של טירון:

זה לא מסוכן? לקחת ג'ולייטה תלתן חדשה.. יפהפייה... ולהתחיל לפרק אותה לגורמים, ועוד עם הסיבוך של הניטים.... לא סיכוי אדיר שיגרם איזשהו נזק או שמשהו לא יחזור לקדמותו? למרות שהמתקין עליו אני מדבר מוכר ומנוסה.

בנוסף, איזה חומרי בידוד נחשבים "טובים" ועלי לבקש ממנו שישתמש בהם?

תודה

פורסם

לא מסוכן, זה רק עניין של נסיון.

אני מכיר מתקינים שביצעו עבודות גם ברכבי יוקרה כמו פורשה,מרצדס,BMW,אינפיניטי ולקסוס על בסיס יומי.

חלקם גם רכבים נדירים בארץ בייבוא אישי.

מתקין מנוסה, יודע איך לגשת לפלסטיקה,יש לו כלים מתאימים בכדי לפתוח את הדלת ללא שריטות, וכן גם לשלוף נכון את הקליפסים וכך גם לדאוג שיחזרו למקומם כמו שצריך.

בשביל זה לוקחים על עבודה כזאת כסף, כי חלק מהעניין שאין כאן מה למהר.

וזמן העבודה הוא לא דקה וחצי, אחרת גם העבודה נראית כמו דקה וחצי.

חומרי בידוד טובים הם של SECOND SKIN, או DYNAMAT ודומיהם.

under construction..

פורסם

אמר לי מתקין אחר שבידוד מלא לג'ולייטה הוא לא כל כך קריטי מכיוון שלדתות שלה גם ככה יש מאסה די גדולה והבידוד המקורי בה הוא די טוב. מה אתם אומרים על זה?

פורסם

זה שטות, מכיוון שבידוד דלת מתבצע על גבי הפח המקורי של הרכב.

מבודדים את החלק הפנימי בתוך חלל הדלת(מה שפוגש את הרעש מבחוץ) את החלק של הדיפון הפונה לחלל הרכב, ואת הפלסטיקה של הדיפון.

רכב, יכול להיות אטום לרעשי רוח, ע"י פח מעובה וע"י גומיות מבודדות וכו'.

כנ"ל גם לגבי רמת הגימור.

הבידוד נועד לתת מסה על הפח עצמו, ולמנוע ממנו להפוך להיות ממברנה נוספת שבהתאם לתדרים היא נעה וכך למעשה נועד הרשרוש.

גם ברכבי יוקרה כמו מרצדס, אודי, BMW וכו' הפח הוא עדיין פח, וזה לא משנה אם זה "פח גרמני" שוודי או כל קשקוש אחר.

אני לא אומר שזאת חובה ראשונית לבודד כל רכב בכל התקנה, אבל למיצוי מערכת, רצוי להתחיל בבידוד נכון ואפקטיבי.

משם אפשר להמשיך למחוזות אחרים.

אבל הייבריד אוביישן לדוגמא, ייתן תוצאה מעולה בדלת מבודדת בגוליאטה, הרבה יותר טוב מאשר אילייט בדלת של מרצדס E קלאס לא מבודדת.

מתקין שאומר לך שאין צורך לבודד את הדלת, פשוט לא מקצועי, או לא בקיא מספיק בנושא.

כנראה שהוא אינו מכיר את הרכב, ופוחד שיסתבך עם פירוק והרכבה מחדש של הדלת, וכנראה שהוא אינו מעוניין לקחת על עצמו עבודה כזאת.

זה הכל.

under construction..

• תוכן חדש...