Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם אני אהפוך את הפזות במנחת כמו שהיה לפני שסידרתי את הבעיה, ואעבוד על BP ( ערוץ A שולט על הסאב ועל הקומפוננט יחדיו )במצב הזה ללא BASSBOOST בערך על חצי הסאב לא היה עובד כיוון שהוא היה על HPF אבל הוא היה נותן באס יפה ולא מרעיד בכלל ,זה טוב ? כדאי לעשות את זה ?

עזרה בבקשה ?

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם

תפנה למתקין מקצועי שיעבור על כל ההתקנה שלך. להקפיץ את השרשור כל שעה וחצי לא יעזור לך.

זו העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך.

פורסם

הקטע הוא שהכל מותקן כמו שצריך עברתי על הכל וגם התקנתי אצל מתקין מקצועי לא אצל חאפר .

השאלה שלי היא פשוטה כרגע ,

אם אני אהפוך את הפזות במנחת כמו שהיה לפני שסידרתי את הבעיה, ואעבוד על BP ( ערוץ A שולט על הסאב ועל הקומפוננט יחדיו ) במצב הזה ללא BASSBOOST בערך על חצי הסאב לא היה עובד כיוון שהוא היה על HPF , אבל עם ה - BASSBOOST הוא היה נותן באס יפה חזק מאוד ולא מרעיד בכלל את הפלסטיקים ,זה טוב ? כדאי לעשות את זה ?

אני יותר מאשמח לפתור כבר את העניין הזה אחת ולתמיד ,

תודה רבה מראש . :-(

פורסם

פותח השרשור "שכח" לציין שהחיבור למגבר נעשה כך :

"כל יציאה של המנחת מתחברת למפצל RCA כך שיוצאים ממנו 2 RCA , סך הכל יש לך 2 זוגות של RCA מהמנחת - 4 כניסות למגבר .

כמובן שהמתקין התעסק לי בכל החיבורים למנחת של הרמקולים וכו' אם אתה לא מבין אל תתעסק בזה לבד ,בסופו של דבר יש לך 4 כניסות RCA פשוטות מאוד למגבר ."

ואת השרשור הבא : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=411292

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

אכן כך מחובר לי המנחת למגבר ,לא אני חיברתי את זה ככה אלא המתקין .

ממנחת אודיסן 2 ערוצים יוצאים לי בסופו של דבר 4 חוטים של RCA כמו שצויין מעלי,זה הוא מקור הבעיה ?

אל המנחת מחוברים הקומפוננט והסאב מהרתמה ( אני מקווה שאני לא טועה ).

בשרשור שהוספת כאן ,היה מדובר על מגבר של HERTZ שהוחלף למגבר של JBL GTO1004 שכעת מחובר אליו המנחת הנ"ל.

ואני לא הבנתי מה ששלחת לי באתר של " PAC " http://www.pac-audio.com/productDetails.aspx?ProductId=563&CategoryID=28

יש הבדל בין זה לבין המנחת של אודיסן ?

אני מקווה שלא פישלתי כאן .:roll:

עריכה : חברי היקרים אני ממש מתנצל אני לא חשבתי בכלל שזו יכולה להיות אולי הבעיה וחבל שלא ציינתי את הצורה שבא מחובר המנחת ( 2 יציאות ל 4 ) .

אנא עזרו לי אני לא מבין בחיבורים של המנחת כל כך

פורסם

ליביו, אם הייתה בעיה בסאונד או משהו אחר זה היה יכול להיות משנה.

כל מה שהבחור מתלונן עליו זה רעידות ורעשים מהפלסטיקה! אין קשר למגברים או לחיבורים.

מתכנני הרכב לא לקחו בחשבון בחוזק הפלסטיק סאב שדופק עליהם, ועוד בכלל התיבה פורטד ענקית שיש לו + סאב שיודע לעשות רק רעש ולא מעבר.

לפותח השרשור, היה נחמד לראותך מסביר בשרשור אחר לאנשים על איטום אך גם את זה הסברת לא נכון.

איטום לא נועד לגרום לרמקול לנגן טוב יותר, המטרה היחידה של איטום היא להפסיק את הרעידות והרעשים הנלווים וגם לבטל גלי קול חוזרים מאחורי הרמקול.

עוד טעות שלך היא שלא שמים איטום רק מאחורי הרמקול אלא על כל דפנות הדלת, וגם על פלסטיקה רופפת בגאז' ואיפה שאפשר תלוי כמה רחוק אתה הולך עם זה.

כמו שrezo אמר, לא יעזור שתקפיץ 3 פעמים ביום (לא יודע איך המנהלים עוד לא נעלו פה) את השרשור כי לא תקבל תשובה אחרת לבעיה הזו, בטח שלא בכתב.

תבדוק את החיבורים אצל מישהו מקצועי, תנסה להחליף לתיבה אטומה, תתקין איטום.

בהצלחה

פורסם

מסכים איתך ב 1000% רק שזה לא המקרה

תראה מה היתה הבעיה לפני שבועיים :

"בעיה מוזרה במגבר ,הסאב לא מצליח לפעול כמו שצריך.אני כבר נואש אני אשמח נורא לפתרונות

הייתה לי בעיה מוזרה עם הסאב,הוא לא פעל ללא BASS BOOST,ואני הבנתי מה הבעיה !

מהמנחת יוצאים שני RCA זכרים. כל אחד בנפרד מתחבר למפצל ( נקבה לשתי זכרים ) כך שיש לי 2 זוגות של שני RCAזכרים.

כל זוג בנפרד , מחובר בגישור בין INPUT של REAR ו INPUT של FRONT בהתאמה ( אדום ב FRONT לאדום ב REAR , לבן ב FRONT ולבן ב REAR ) .

במצב הזה שאני מרים את הווליום של REAR של הסאב ,הוא סתם מוציא רעשים ולא באסים ,עובד כמפליץ .(BP OFF ו-BASSBOOST 0).

אם אני מחבר רק RCA אחד ב REAR ולא שתיים , לא משנה אם אדום או לבן הסאב מוציא באס אבל כשאני מגביר אין לא מספיק כוח לעמוד בזה ואז הוא עושה רעש מוזר (כמו במצב למעלה) כאילו אין לו כוח לעמוד בבאס ואם אני מוריד ווליום הוא כן מוציא באס אבל חלש ,בקיצור במצב הזה אין לו מספיק כוח לעמוד בווליום הרצוי .(BP OFF ו-BASSBOOST 0).

כשאני מחבר את ארבעת ה RCA בין FRONT ל REAR בהתאמה כמו שתיארתי בהתחלה ואני עובד על BP הווליום של ה REAR לא משפיע על כלום ,והווליום של ה FRON משפיע גם על הקומפוננט וגם על הסאב ושאני מרים BASS BOOST יש לי באס יפה ,אבל עדיין ,זה לא צריך לעבוד ככה זה צריך לעבוד כמו במצב הראשון שתיארתי .מקודם חשבתי שהווליום של הסאב עד הסוף ולא הבנתי מה קורה פה , אבל עכשיו הבנתי שהוא בעצם לא השפיע על כלום וסאב עבד על הווליום של FRONT ורק עם BASSBOOST קיבלתי באס רצוי .

משהו פה מוזר מאוד ,אני אשמח לפתרונות .

תודה רבה !"

ושים לב מה בא לפני :D

נ.ב. גם אני מצתרף לתמיהה שלך

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

אתה צודק ולאחר מכן הלכתי אל המתקין והוא סידר לי את הבעיה שהייתה ,הוא הפך את הפאזות במנחת .

כרגע הסאב מחובר במקביל לקומפוננט על ה FADE הקדמי ,ומהמנחת שהוא 2 ערוצים יוצאים בסופו של דבר 4 RCA למגבר .

פורסם

כל השרשיר הזה ואף אחד עוד לא חשב פשוט להחליף את הסאב?!?

:roflmao:

ולגבי החידה בחתימה שלך - זה ממש לא משנה אם הבניין הוא 50 או 100 קומות כי אש מתחילה מלמטה ומתפשטת כלפי מעלה ביחד עם האוויר החם.

את שני הבניינים הם צריכים להרטיב מהיסודות שלהם.

איזה אחד הם יכבו קודם? זה שהם יגיעו אליו ראשון או במידה ויש סכנת קריסה לבניין הגבוהה יותר הם יפנו אליו את מירב המשאבים.

כמובן ישנם משתנים כמו עד כמה הבניין בוער ואיזה קל יותר להציל ואיפה יש יותר אנשים.

במבחן הפסיכומטרי שלי הייתי עסוק בלזרוק על אנשים מחדדים בשביל להסיט את תשומת הלב שלהם - לא ממש ראיתי את השאלות :-P:-P:-P

אבל - האמבולנס - לא יכבה את השריפה - עכשיו כשקראתי את זה שוב ראיתי איפה הקאץ'! נחמד נחמד

וכשיהיה לך תקציב קצת יותר טוב, תביא סאב "קצת" יותר מדוייק, כדאי לך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בהתקנה הזו יש לא מעט דברים שיכולים לגרום לבעיה הנ"ל

זה לא עניין שיכול להפתר בהתיעצות ברשת אלא אצל מתקין בלבד

שישב על המערכת ויבדוק לעומק מה לא בסדר בסטאפ הנ"ל.

בנוגע לחידה.

הם לא יכבו שום דבר כי מדובר באמבולנס.

פורסם

זו היה יכול להיות מצב מעניין לניידת של כבאי אש - אבל כהרגלי בקודש - אני פולני

:-P:-P:-P

ועד כמה שהסאב הזה כן מדוייק או לא מדוייק, כן פועם נכון או לא פועם נכון

עצם העובדה שהמגש האחורי התחיל לרעוד - לדעתי, במצב הזה כנראה שהסאב עבד נכון דווקא אבל הSPL שמופק מהתיבה הזו ביחד עם הסאב הזה שסה"כ מפיק חתיכת "בום" חשף את העובדה במאזדה 3 המגש האחורי הוא "בעייתי" וזה ידוע.

אני נדהם לגלות שאם נותנים לפורום "להרדם" אנחנו פתאום מתחילים לראות כאן את הפיוניר הזה חוזר לצוף על פני המים כמו... אתה יודע מה :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יפה קודם כל עלית על הטריק שבחידה :wink:

אחרים הולכים רחוק ושוברים את הראש ,תודו שיפה :lol:

לגבי הבעיה אני דיברתי עם המתקין שוב, דרך אגב הוא לא מתחמק או משהו בסגנון מהבחינה הזאת הוא בסדר גמור,והוא אמר שהוא לא רואה בעיה במה שהוא עשה עם הפיצול מהמנחת והחיבור במקביל של הסאב והקומפוננט יחדיו על ה FADE הקדמי .

הקשבתי לעצה של חברינו מלמעלה ואמרתי לו שפשוט נחליף את המנחת משתי ערוצים לארבע ערוצים ואני חושב שזה יפתור את הבעיה .

וכן הסאב הזה לא שיא האיכות ,אבל למערכת הראשונה הוא נותן מסז' יפה :wink:

• תוכן חדש...