Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער על השאלה הפעורה, אבל מאשימים אותי בדבר אבסורדי למדי:

אני עובד בתור שליח כאשר הרכב הוא מיצובישי טנדר L200 שנת 90.

ביום ה האחרון, חזרתי ממשלוח באיזור חיפה (יצאתי מרמלה) ובאיילון גיליתי כי הרכב התחמם והשעון קרוב מאוד לקו האדום (עוד לא נדלקה המנורה). עצרתי בצד, פתחתי מכסה מנוע וראיתי כי הפקק של המיכל עיבוי פתוח מעט ויוצאים ממנו אדים. סגרתי את הפקק וחיכיתי שאוטו יתקרר. היו לי מספר בקבוקי מים, אז מילאתי כ-3 ליטרים שהיו חסרים ברדיאטור וכן מילאתי את המיכל עיבוי עד לקו של המקסימום. חזרתי חזרה למפעל כשהמנוע מתייצב על טמפ' עבודה נורמלית.

היום לא עבדתי, אבל חבר שעובד לסירוגין איתי ונהג על הרכב אמר שהם לקחו אותו למוסך ע"ח לבדוק לאן נעלמו המים והמוסכניק אמר שמילאו מים בראש מנוע :shock:

עד כמה שידוע לי ובזה אני צריך את עזרתכם, האפשרות היחידה שלי למלא מים בראש מנוע זה דרך הפקק מילוי שמן ואפשרות נוספת היא בריחת מים דרך אטם ראש מנוע.

את המים אני מילאתי דרך הרדיאטור וכן מילאתי את המיכל עיבודי עד לקו המקסימום (כאמור, לא עד סוף המיכל).

ברכב היו מים רגילים ולא ירוקים וכמו כן, כל המיכל עיבוי היה מטונף בסוג של בוץ וגם החלק הפנימי של פקק הרדיאטור (עכשיו שאני חושב על זה, יכול להיות שזה בוץ משמן?..).

לסיכום, מחר אני מתקשר אל המעסיק (אין לו שמץ של מושג ברכבים). מה האופציות שאני יכול להגיד לו (ברור לי שהמוסכניק מחרטט אותו, כי אני לא מלאתי מים בראש מנוע!)? האם ההסבר שכתבתי כאן הוא נכון לדעתכם?

תודה מראש

פורסם

מה זה מיים בראש מנוע ? אם י ש מיים בשמן אזי הם מעורבים בכל מערכת השמן

וניתן לראותם בפתח המילוי בפתח הניקוז ועל המדיד...

החלפת שמן זה סיפור זול יחסית.

אבל עם פרצו מיים למערכת השמן- זה טיפול יקר.

איזה אינטרס יש למוסך להעדיף את הטיפול הזול?

:evil::evil:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

המוסכניק טוען שהלך הראש ויש להחליף אותו, אבל הראש החדש לא יחזיק מעמד :shock: ועל כן יש להחליף את כל המנוע (יש לציין כי המנוע הנוכחי מצבו מזוויע, כולו מלא שמן מבחוץ ופעם אמרו לי שיש חור שממנו השמן בורח. האמת, עכשיו הכל מתחבר לי ואני בטוח שיש פריצת אטם..).

ז"א שהמוסכניק תומך דווקא הטיפול היקר ולא הזול.

בכל מקרה, לדעתי המוסכניק חירטט אותם כי הם לא מבינים (לא המעסיק ולא הנהג השני).

פורסם

ככה מי שלא יודע החלפתי רדיאטור ביום שישי בגלל בעיית התחממות. והנה הסיפור שלי מתקש למה שקרה לך. ככה התפוצץ לי הרדיאטור הגעתי בקושי למוסך שבו גילתי שגובה מים היה במינימום אפילו מעט מתחת. ישר המוסכניק רץ כדי לעשות טסט לחץ לראש לראות אם לא חודרים מים לראש ואוויר למיכל מים בודקים את זה ע

ע"י פירוק האלו שעושים גיצים ארבעה אחד לכל צילינדר (שחכתי איך קוראים לזה בעברית) ברח לי למה עושים את הבדיקה הזאת, אני בטוח שמשהו יוכל להשלים אותי. וזה כנראה מה שקרה אצלך. (ברוח ה' השבח לאל הראש שלי נמצא תקין).

פורסם

מוסכניק רוצה להחליף מנוע

1. פחות עבודה

2. אני לא בטוח אבל נראה לי שמנוע עולה קצת יותר משיפוץ של מנוע לא תקין

אל תשכח שאחרי ההחלפה הוא יגיד לכם שהמנוע הישן הולך לפח בזמן שהוא י=שפץ וימכור אותו ויעשה עוד קופה. (הרוויח מכירה של 2 מנועים במקום לתקן אחד)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תודה תומר.

מה לגבי טענת המוסכניק שהראש אחרי שיפוץ לא יחזיק? יש סיבה שזה עלול להכשל?

בכל אופן, האם 2 האפשרויות היחידות לחדירת מים לראש המנוע הן או מילוי מים דרך פתח מילוי השמן או פריצת אטם?

אגב, אני מניח שהחלפת מנוע יותר יקרה בגלל זמן העבודה: פירוק מנוע מהגיר, תושבות, מדחס מזגן, משאבת הגה, אלטרנטור ואח"כ הרכבת מנוע חדש יחד עם המכלולים שפורקו מהישן. בעוד החלפת ראש מנוע יותר פשוטה. תקנו אותי אם אני טועה בבקשה.

תודה.

פורסם

בדרך כלל ראש מנוע במכוניות הללו לא מצליח וזה סתם לעשות עבודה כפולה לשווא

לא תמיד אפשרי לשפץ מנוע ולהחזיר אותו למצב שמיש אז אל תקפצו ותאשימו את המוסכניק בזה שהוא רוצה לעשות קומבינה!!

מעבר מים לתוך ראש המנוע נגרם כנראה כתוצאה מהתחחמות המנוע ושריפת פאקום ראש המנוע עקב ההתחממות

האטם נשרף ולא אוטם כראוי את מעברי השמן והמים ולכן יש מעבר של מים לתוך השמן!!

פורסם

שוב, הסיבה שהראש לא יחזיק יכולה להיות אותה הסיבה שהוא לא מעוניין לשפץ את הראש ומביא לך סיבות שיגרמו לך מראש להחליף מנוע. מצד שני תמיד יש סיכוי שהשיפוץ לא יהיה טוב או כל סיבה אחרת והתיקון לא יחזיק מעמד מסיבות שונות.

תבדוק כמה יעלה מנוע וכמה יעלה השיפוץ, תעשה את החישוב מה יותר טוב, לדעתי אם יש הפרש קטן שווה להביא אולי מנוע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מצטער, שמתי לב שלא הסברתי עצמי כראוי בהודעה הפותחת:

המוסכניק, מאשים אותי, במילוי מים בראש מנוע.

הוא טוען שהרסתי את המנוע בעקבות כך.

היות ולא מילאתי מים בראש מנוע (כאמור, מילאתי מים ברדיאטור ובמיכל עיבוי בלבד), אני מחפש את הסיבה לכך שזה הממצא שלו. אני רוצה להסביר לבוס שהמוסכניק מאשים אותי לשווא (כרגע אני האשם בכל העניין הזה, עקב חוסר הידע של הבוס ו"סמכותו" של המוסכניק).

אגב, האם שמן ברדיאטור יכול להראות כמו סוג של בוץ? אני שואל כי על דפנות ותחתית מיכל העיבוי הייתה בוצה כזו וגם על החלק הפנימי של פקק הראדיאטור.

ברגע שהפרשה תסתיים אני שוקל לפרסם את שם המוסך והמיקום שלו. זה ממש מרגיז אותי:

א. ניצול חוסר ידע ותמימות של אנשים למען רווח כספי קל

ב. הכפשת השם שלי מול הבוס דבר שעלול להוביל לפיטורי

(איני יודע איזו סיבה יותר מרגיזה אותי)

תומר, כרגע גורל הרכב פחות מעניין אותי עקב סיבה ב'..

:mad:

פורסם
מצטער, שמתי לב שלא הסברתי עצמי כראוי בהודעה הפותחת:

המוסכניק, מאשים אותי, במילוי מים בראש מנוע.

הוא טוען שהרסתי את המנוע בעקבות כך.

היות ולא מילאתי מים בראש מנוע (כאמור, מילאתי מים ברדיאטור ובמיכל עיבוי בלבד), אני מחפש את הסיבה לכך שזה הממצא שלו. אני רוצה להסביר לבוס שהמוסכניק מאשים אותי לשווא (כרגע אני האשם בכל העניין הזה, עקב חוסר הידע של הבוס ו"סמכותו" של המוסכניק).

אגב, האם שמן ברדיאטור יכול להראות כמו סוג של בוץ? אני שואל כי על דפנות ותחתית מיכל העיבוי הייתה בוצה כזו וגם על החלק הפנימי של פקק הראדיאטור.

ברגע שהפרשה תסתיים אני שוקל לפרסם את שם המוסך והמיקום שלו. זה ממש מרגיז אותי:

א. ניצול חוסר ידע ותמימות של אנשים למען רווח כספי קל

ב. הכפשת השם שלי מול הבוס דבר שעלול להוביל לפיטורי

(איני יודע איזו סיבה יותר מרגיזה אותי)

תומר, כרגע גורל הרכב פחות מעניין אותי עקב סיבה ב'..

:mad:

אם יש בוצה, אז בדרך כלל זה נגרם כתוצאה מפריצת אטם....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא יודע איך המוסכניק שלכם הגיע למסקנה כי בוצע מילוי ישיר של מים למנוע :shock:

איך בכלל ניתן להסיק זאת?

מאחר ולא ניתן :!: אין לך מה להודות ותאמר למוסכניק שיעשה את עבודתו ולא יתעסק בידעונות(גילוי עתידות, העלאה מן האוב וכד').

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה רבה לכם.

הסיפור הסתיים לאחר שהובררו מספר דברים. כמו כן, טלפון שבור לא תרם לעניין.

מה שכן, באמת נפרץ אטם והמוסכניק ממליץ בחום (אם מסיבות מקצועיות ואם מסיבות אינטרסנטיות) להחליף את כל המנוע.

דבר אחד טוב יצא מהסיפור - עושים משלוחים עם C5 או דיסקאברי :p

פורסם

טוב ,

האלה שעושים ניצוצות לצילנדרים נקראים בעברית מצתים , ובלועזית פלאגים :idea:

בדיקת המנוע מתבצעת ע"י פירוק הפלאג , חיבור שעון לחץ , סיבוב המנוע , ובדיקת הפרש הלחצים (כלומר אחוזי דליפת הלחץ) מהצילינדר במהלך עבודת המנוע.

לגבי המוסכניק והמנוע - אם זהו המנוע המקורי של הרכב , בהנחה שזה רכב עבודה שנוסע - הרי שהמוסכניק צודק לחלוטין בהמלצתו . למרות שכאילו עלות ההחלפה יקרה כרגע משיפוץ , כמעט בטוח שהמנוע לא יחזיק עוד הרבה ,והחלפתו תידרש בקרוב מאוד.

מקרה קלאסי של השקעת כסף נוסף כעת , במקום לזרוק סכום קטן יחסית , ולהשקיע את הסכום הגדול בקרוב שוב.

אגב , הח' מנוע הרבה יותר קלה ובטוחה מפתיחתו - במיוחד מנוע שעבר פריצת אטם ראש.

העבודה כאן מוגבלת וידועה ,ואילו בפתיחת מנוע אין לדעת מה יהיה היקף העבודה הנדרשת.

פורסם

אני יודע על מס' מקרים שטופל בהם הראש והרכב נסע מצויין לאורך תקופה.

אז אתה רוצה להגיד שבגלל אטם ראש דפוק כדאי להחליף את כל המנוע?

האם ניתן לגלות בבדיקה לפני קנייה שהי הטיפול ראש?

וכן נזכרתי אכשיו פלגים :oops:

פורסם

אחי - ככה היה לי במיצובישי שלי...

אחרי מנוע ראשון שהלך בזכות אימי האהובה, שמו לי מנוע שהיה לו מן "אכילה" בראש בנקודה שמחברת בין מעברי מים למעברי שמן....אבי אמר למוסכניק שמכר לו את המנוע או מנוע חדש או אוברול למנוע..

בסופו של דבר הובא מנוע חדש והסיפור נגמר...

אם היה שמן באוכת במיכל המים של הרדיאטור אז זה הסיפור.

אלון.

• תוכן חדש...