Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר קנה מיאטה, דור ראשון, מטופלת ויפה. ממש בונבון.

הגיע הגשם והחבר מצא את עצמו מסובסב עם הפנים לכיוון ממנו הוא הגיע.

המלצתי לו על שני שיפורים -

1. קורס נהיגה.

2. צמיגים חדשים.

העניין הוא כזה - האיש מתעקש (אני נמצא 4,000 ק"מ מהרכב) שהמיאטה נועלת צמיגי 14" :shock:

השאלה - איזה צמיג (במידה החוקית, אם מישהו מאושש את טענת 14 אינצ' - שיבורך) להלביש על הרכב הזה כדי שיאחז טוב, על יבש ועל רטוב ???

תודה !

דניאל

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

יש בד"כ יחס הפוך בין דביקות הצמיגים לחיבתם לכביש רטוב.

המידה נשמעת בכל מקרה כלא רלוונטית למשהו דביק במיוחד (בהנחה שאכן מדובר ב14").

אולי יוקו Sדרייב .

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

המידה המקורית היא 185/60/14.

אם הרכב שנת 98, הוא יכול לאשר בקלות 195/50/15 בכל מכון רישוי. במידה הזו יש מלאנת'לפים אופציות.

אם הרכב עד שנת 97, זה כבר לא כ"כ פשוט.

למידה המקורית יש יוקוהאמה C.drive או, אם בא לו להשתגע (גם במחיר), דאנלופ דירזה Z1 סטאר-ספק.

פורסם

אולי יש בארץ את המידה שלך .http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Yokohama&tiremodel=ADVAN+Neova+AD08 .קניתי 4 צמיגים ונהנה בכל רגע מאחיזה מדהימה.

פורסם

שילמד לנהוג נכון, אני לא מדבר עכשיו על דריפטים ותיקון אוברסטייר, למרות שזה כל כך קל במיאטה שזה מביך.

לא להוריד הילוך בפניה, אלא לסיים את הורדת ההילוך ושיחרור הקלאץ לפני הפניה. בעדינות עם הגז ביציאה, כן גם אם אתה בשלישי. שיחרור בעדינות של הקלאץ, ביחד עם גז בניים על מנת שלא להוציא את הרכב מאיזון. להיזהר במיחד במעבר על צבע כביש ופסי מתכת (כמו בכניסה למנהרות הכרמל מכיוון לב המפרץ) כשרטוב.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

למיאטה NA אכן יש צמיגי 14 כסטוק.

ניתן לאשר גאנט 15 בקלות ו 16 בקומבינה.

צמיגים מומלצים ב 15 - T1R, יוקוהומה S-דרייב. אבל למעשה רצוי לדעת עוד כמה מאפיינים על הנהג כדי לדעת מהו הצמיג המתאים לו יותר (הצמיגים שנתתי הם צמיגים ספורטיביים)

לצערנו המיאטה NA וה NB מגיעות ללא בקרת אחיזה, דבר בעייתי בעיקר בגשם ראשון אבל בכלל יכול להיות בעייתי בימי גשם.

צמיגים טובים זה חשוב וקורס מתאים יהיה חשוב עוד יותר. כשקניתי את המיאטה הראשונה שלי לקחתי קורס מותאם להנעה אחורית. חשוב לקחת קורס מותאם כיוון שהבעיה העיקרית היא השתלטות על היגוי ייתר שזה דבר שאיינו עובר הדגשה ברוב הקורסים ההתחלתיים.

הייתי ממליץ על אחד ממדריכי הנהיגה הקיימים היום, רצוי אחד שיש לו ידע וניסיון על הנעה אחורית, אני באופן אישי ממליץ על חגי פארן או ליאון טאובס, אבל יש עוד הרבה טובים אחרים שיכולים לעשות את העבודה...

בהצלחה!

פורסם

לא יודע אני הייתי בקורס נהיגה ועוד אימון אישי, חוץ מזה שלמדתי שזה שה-ABS נכנס לפעולה לא אומר שבלימה חזקה יותר לא תקצר את מרחק הבלימה, לא ממש למדתי שום דבר. אני מניח שמי שלא מבין דבר בפיזיקת רכב ילמד הרבה אבל אני כבר הכרתי את הנושא.

לצערי הם גם אמרו לא מעט דברים לא נכונים.

כשכן ביצעתי דריפט באחת הפניות המדריך אמר לי שאסור לבצע דריפטים בגלל הביטוח, וזה היה על פאקינג מסלול (כוכב יאיר) אז אני לא יודע עד כמה זה שווה את המחיר.

עדיף להתאמן במגרש חניה, זול יותר ולא חוקי באותה מידה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

פעם ראשונה אני רואה המלצה של מישהו לתרגול עצמי על פני הדרכה מקצועית, ועוד בשליטה ברכב! זה נשמע לי כמו מתכון לא טוב לתאונה...

אין שום תחליף לתרגול מקצועי. גם ההבנה החשובה כלשעצמה של דינמיקת המכונית (מה שאתה קורא "פיזיקה של הרכב") לא תשנה את המיומנות התפעולית שלך ברגע האמת. לעומת זאת, גישה נכונה, צפי והכנת פעולות וגם תזמון ורגש נכון בביצוע הפעולות, יעשו הבדל עצום, וכדי להגיע לרמה טובה תרגול מקצועי הוא חובה בשלב כזה או אחר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דריפטים זה אולי 10% תאוריה ו-90% תרגול. את ה-10% תאוריה אתה יכול למצוא באינטרנט. מה שנשאר זה לשלם כמות נכבדת של כסף ולהתאמן במגרש חניה, או לא לשלם ולהתאמן במגרש חניה.

כל התחום הזה פרוץ, אתה חושב שאם תעשה תאונה, בין אם נזק כספי בלבד או אם חס וחלילה תפגע או יותר גרוע תפגע במישהו אחר, יש הבדל בין אם זה היה במסגרת קורס או באימון עצמי? ממש לא...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

יש אמת מסויימת במה ש BDB אומר, אכן בדריפטים מרכיב האימון הוא גדול במיוחד אבל:

1. אימון במגרש חניה בדריפטים יכול להביא לשלילת ריישיון מהירה

2. עדיף להיות בתנאים סטריליים ובמקום מבודד, יתרון אדיר גם להרטבת המגרש כדי להאיץ את תהליך היגוי הייתר.

3. במיוחד בהתחלה, אימון נותן המון. אני יודע שההתחלה שלי ושל חלק מחברי לדריפטים הייתה קשה מאוד בהתחלה כיוון שלא היה אף אחד שאימן והסביר לנו. יש המון דברים בתורה הזאת שמומלץ ללמוד ממדריך מנוסה וחובה שזה יהיה משהו שמיומן בדריפטים.

בדריפטים יש הרבה דברים שלא נחשבים הגיוניים. כשאתה לומד מהתאוריה יהיה מאוד קשה ליישם, כשאתה לומד עם מדריך שמסביר לך את התיאוריה וגם צועק לך בזמן אמת מה נכון לעשות אתה לומד, מיישם - ואחר כך תוכל לחזור ולהתאמן כמה שרק תרצה.

בקיצור - אם הבחור הסתבסב פעמיים - אימון מקצועי הוא חשוב ודחוף.

ואם יש פה מרכיב של חיסכון בכסף, הבחור מוזמן לפנות אלי בפרטי ואני אנסה לשדך אותו עם מישהו מקצועי לאימון ללא מחיר (חוץ מהקפה והבמבה בסיום ;-) )...

• תוכן חדש...