Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להחליף רכב כל שנתיים-שלוש לא משתלם כלכלית. אני אישית מעדיף להחזיק רכב עד שהוא מתחיל להתפרק ומגיע למצב שלא משתלם להשקיע כסף בתיקונים. שנית, 7 שנות אחריות רשמית זה קלף מאוד חזק במעמד המכירה.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לריו יתרון של 10 סוסים כך שאני מניח היא חזקה יותר מהקליאו,מול פאביה שלדעתי עדיפה מהאביזיה יהיה מעניין לעשות השוואה.

את הסוסים האלו כנראה שלא תרגיש, כי הם מגיעים רק בסל"ד גבוה. שהרעש מהמנוע יגרום לך להוריד את הרגל מהגז או להעלות הילוך הרבה לפני.

מה שכן מרגישים זה את המומנט. בגלל זה במנועי TSI שמוציאים בערך את אותו מספר סוסים כמו במנוע אטמוספרי, מרגישים את המשיכה די חזק. הם נותנים את רוב המומנט כבר מ 1800 סל"ד.

מהמנועים הקטנים והרגילים דווקא בפנדה המומנט מגיע לשיא די מוקדם, איזור ה 3200 בערך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

נחכה למבחן וניראה,סך הכול בהשקה הם אמרו היא מרגישה זריזה.

לגבי TSI זה נכון כיוון שיש שם טורבו,לפני זה היה לי דובלו JTD אז אני מכיר את ההרגשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

להחליף רכב כל שנתיים-שלוש לא משתלם כלכלית. אני אישית מעדיף להחזיק רכב עד שהוא מתחיל להתפרק ומגיע למצב שלא משתלם להשקיע כסף בתיקונים.

גם לאכול במסעדה לא משתלם כלכלית, להתחתן זה אדיוטיות פיננסית ולהביא ילדים זה פאקינג דיזסטר.

בקיצור, אם ישנה אפשרות שלוש שנים זה פרק זמן הגיוני מאוד להחלפה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני לא יודע למה אנשים חושבים שמשתלם להחליף רכב כל שלוש שנים. אין שום סיבה להחליף רכב בפרק זמן קצר כל כך. רכב עדיין טרי וגם אם יזדקק לתיקונים העלות תהיה הרבה יותר נמוכה מירידת ערך וריבית בהשוואה לרכב חדש. החלפת רכב כל שלוש שנים היא סימפטום נוסף של מגפת השופוני בישראל.

פורסם

אני לא יודע למה אנשים חושבים שמשתלם להחליף רכב כל שלוש שנים. אין שום סיבה להחליף רכב בפרק זמן קצר כל כך. רכב עדיין טרי וגם אם יזדקק לתיקונים העלות תהיה הרבה יותר נמוכה מירידת ערך וריבית בהשוואה לרכב חדש. החלפת רכב כל שלוש שנים היא סימפטום נוסף של מגפת השופוני בישראל.

בעיניי גם רכב בן 5 שנים אם נרכש חדש מהניילונים ומטופל לפי הספר, הוא חדש!

להחליף רכב כל 3 שנים זה מצוין אם מצבך הכלכלי מאפשר זאת.

בעקרון קניית רכב בכללותה אינה כלכלית. קניית רכב זו הוצאה ולא השקעה (בניגוד לקניית דירה למשל).

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
את הסוסים האלו כנראה שלא תרגיש, כי הם מגיעים רק בסל"ד גבוה. שהרעש מהמנוע יגרום לך להוריד את הרגל מהגז או להעלות הילוך הרבה לפני.

מה שכן מרגישים זה את המומנט. בגלל זה במנועי TSI שמוציאים בערך את אותו מספר סוסים כמו במנוע אטמוספרי, מרגישים את המשיכה די חזק. הם נותנים את רוב המומנט כבר מ 1800 סל"ד.

מהמנועים הקטנים והרגילים דווקא בפנדה המומנט מגיע לשיא די מוקדם, איזור ה 3200 בערך.

אין ספק שמנועי ה-TSI טובים ממנועים אטמוספריים מקבילים בכל הקשור לנהיגה יום יומית ותחושת חוסר המאמץ, אך מה שבעיקר עושה את ההבדל, זו תיבת ה-DSG (או תיבה ידנית). שים את המנועים האלו עם תיבה אוטו' רגילה, והם יאבדו את היתרון היחסי שלהם.

המנוע של הפנדה הוא גם דוגמה טובה, בעיר הוא מזכיר פעולה של מנוע דיזל עם מומנט המגיע מוקדם, אך שוב, היתרון הוא התיבה הידנית שלא "גונבת" מומנט.

פורסם
[/right]

גם לאכול במסעדה לא משתלם כלכלית, להתחתן זה אדיוטיות פיננסית ולהביא ילדים זה פאקינג דיזסטר.

בקיצור, אם ישנה אפשרות שלוש שנים זה פרק זמן הגיוני מאוד להחלפה.

עידן

עידן, מה ההיגיון שעומד מאחורי המספר 3?

אישית מחליף או כשהרכב לא משרת אותי כמו שצריך (אם בגלל דרישות שמשתנות ואם בגלל בלאי ותקלות), או כשעלויות האחזקה גבוהות ביחס לעלותת ההחלפה או כשגומרים את הפחת החשבונאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מעניין מה יהיה עם שוק המוניות שבו הריו שלטה.

כי הדיזל יגיע רק בגרסת האצ'בק.

אולי הם ימכרו ריו מונעת בגז כמו הפורטה?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מעניין מה יהיה עם שוק המוניות שבו הריו שלטה.

כי הדיזל יגיע רק בגרסת האצ'בק.

אולי הם ימכרו ריו מונעת בגז כמו הפורטה?

כנראה שהדיזל מוצע כרגע רק עם גרסת 5 דלתות, כמו שאוהבים באירופה.

פורסם

מה הבעיה ב5 דלתות?

לדעתי דווקא ההפך,יותר קל להכניס מטען,למשל אוקטביה היא בעלת 5 דלתות.

להחליף רכב כול 3 שנים זה טעות לדעתי,השנים הראשונות אלו השנים שהרכב סופג את ירידת הערך הכי גדולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
להחליף רכב כול 3 שנים זה טעות לדעתי,השנים הראשונות אלו השנים שהרכב סופג את ירידת הערך הכי גדולה.

לשיטתך לקנות רכב חדש זו טעות - קנה אותו בן 3 שנים מאלו שמוכרים מוקדם מדי והחזק בו עד שעלות התחזוקה עולה

the london underground is not a political movement

• תוכן חדש...