Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד.

שלום וברכה!

אני מחפש רכב למשפחתי הקטנה (נשוי + 1.5 :wink:). בהתחלה הייתי בכיוון של טויוטה יאריס/ דייהטסו סיריון אבל בגלל המיקום הגאוגרפי (עליות...), חשבתי, והמליצו לי, על רכב קצת יותר גדול וחזק - משפחתי.

הרכב צריך להיות חסכוני ואמין, לא ישן מדי, עד מחיר של כ-50 אש"ח, ועם כמה דגשים חשובים:

אני גר בהרי השומרון (הרבה עליות ופיתולים בדרך),

רכב חסכוני - נסיעה יומיומית של כ-100 ק"מ לערך (אשמח לשמוע גם על מונע בגז - שווה או לא?!),

רכב אמין - אני לא רוצה להיתקע באזור עוין :evil:/ לא רוצה להיתקע עם רכב שלא מניע בבוקר קר...

ורצוי שגם:

התא מטען (בגאז') - רצוי יעיל וגדול,

חלפים וטיפולים - זולים,

לא יודע מה עדיף אם ידני/ אוטומט - אשמח להמלצה בנושא.

אני מחפש כאן כיוון שהחלפתי את סוג הרכב המבוקש כבר פעמיים-שלוש לפני שהגעתי לפורום.

מקווה שבעזרתכם אוכל לנסוע על דרך המלך ;-)

תודה רבה!

פורסם

1.5 הכוונה ל"אחד בדרך" או לילד פלוס כלב?

מהיכרות עם כבישי השומרון אני ממליץ לך להוסיף "בטיחות" לשיקולים, ואולי אפילו במקום ראשון.

לא הייתי קונה במצבך רכבי מיני כמו יאריס או סיריון (נסה לארוז משפחה לשבת בסיריון...) אלא באמת הולך לכיוון המשפחתיות הגדולות יותר. בתקציבך יש מבצעים שנשמעים טוב על מגאן או C4 מליסינג שכוללות אחריות מלאה, הייתי מברר בקרסו ובפריים ליס.

מידע נוסף על הרעיון שלעיל יש בפורום.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בס"ד.

שלום וברכה!

אני מחפש רכב למשפחתי הקטנה (נשוי + 1.5 :wink:). בהתחלה הייתי בכיוון של טויוטה יאריס/ דייהטסו סיריון אבל בגלל המיקום הגאוגרפי (עליות...), חשבתי, והמליצו לי, על רכב קצת יותר גדול וחזק - משפחתי.

הרכב צריך להיות חסכוני ואמין, לא ישן מדי, עד מחיר של כ-50 אש"ח, ועם כמה דגשים חשובים:

אני גר בהרי השומרון (הרבה עליות ופיתולים בדרך),

רכב חסכוני - נסיעה יומיומית של כ-100 ק"מ לערך (אשמח לשמוע גם על מונע בגז - שווה או לא?!),

רכב אמין - אני לא רוצה להיתקע באזור עוין :evil:/ לא רוצה להיתקע עם רכב שלא מניע בבוקר קר...

ורצוי שגם:

התא מטען (בגאז') - רצוי יעיל וגדול,

חלפים וטיפולים - זולים,

לא יודע מה עדיף אם ידני/ אוטומט - אשמח להמלצה בנושא.

אני מחפש כאן כיוון שהחלפתי את סוג הרכב המבוקש כבר פעמיים-שלוש לפני שהגעתי לפורום.

מקווה שבעזרתכם אוכל לנסוע על דרך המלך ;-)

תודה רבה!

מאזדה 3 שנת 2008 - 2009

מאזדה 6 שנת 2006

שתי משפחתיות טובות, מאוד נפוצות בישראל.

לגבי צריכת הדלק שלהן, אין לי ממש ידע בנושא.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

1.5 - הכוונה לילד השני שבע"ה בדרך...

לגבי הבטיחות - אני מסכים, רק שאני לא מספיק מבין בזה (יודע מהם הכוכבים וזהו בערך).

איך צריכת הדלק של ה-C4?

כשדיברתי עם בן משפחה שלי שהוא מוסכניק הוא המליץ לי לחפש בעיקר יפניות/ קוריאניות (וכמעט ולא אירופאיות)...

פורסם

היי.

אני אתן לך את הדוגמא שלי, כדי שתבין את המקרה כולו ואדגיש את החלקים הרלוונטיים אליך.

לפני שנתיים וחצי התחלתי לחפש רכב.

רציתי שיהיה מרווח, מפני שתוכננו לו נסיעות רבות.

גרתי אז בחיפה, עבדתי בעפולה והייתה לי חברה שגרה בשלומי.

אחרי מחקר מעמיק מאוד, שכלל את הפורום הזה ועוד מספר מקורות, קניתי יונדאי לנטרה 96 1800.

הכוונה שלי הייתה להשקיע ברכב.

יום אחד אחרי שקניתי, התקנתי מערכת גז.

בשנה הראשונה נסעתי יותר מ 35K ק"מ.

למותר לציין שכבר אז החזרתי את ההשקעה על מערכת הגז.

סיכום ההוצאות והחסכון:

בגלל שהרכב ישן, ולא התייעצתי מספיק בנושא הטיפולים וקנייה במחיר מחירון:

קניתי את הרכב במחיר מחירון (עשיתי לו בדיקה, לא מקיפה) 10K.

קניתי מערכת גז משומשת 4.5 K.

טיפול ראש מנוע וכל ה"מסביבים" 6K (לטיפול אחד).

סה"כ טיפולים נוספים מקניית הרכב עד היום כ 4K (כולל 2 רביעיות צמיגים של פירלי).

סה"כ הוצאות: 25K בקירוב.

קיבלתי את הרכב עם 169K ק"מ.

כרגע עומד על 234K.

הרכב שותה 1:9.5 בממוצע.

6842 ליטר * חסכון של לפחות 3 ש"ח לליטר:

20526 ש"ח.

בהצלחה.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

טוב, אז אני מבין שזה די משתלם להתקין מערכת גפ"מ...

אגב, אם מישהו מכיר את מערכת ה-DNS, אשמח לשמוע! (סוג של מערבל אויר שחוסך בצריכת הדלק...)

אני אשמח לקבל המלצה על רכב מסוים?

אני נודד כל הזמן בין סוזוקי ליאנה/SX4, יונדאי I20/30, סיטרואן C4, קורולה, וכו'...

פורסם

לא שמעתי על מערכת DNS, לא יודע מה זה.

אני כן חושב שאם אתה מחפש מכונית שהיא מצד אחד קומפקטית אבל מצד שני גם מתאימה למשפחה קטנה אתה יכול לבדוק את ההונדה ג'אז. זאת מכונית קומקפטית מבחוץ אבל מאוד מרווחת מבפנים, אמינה, שומרת מאוד על ערכה, חסכונית בדלק ובכלל בחירה נהדרת לדעתי.

• תוכן חדש...