Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת התבלבלת. "מיסים דרקוניים וטפשים"

זה כינוי שמתאים למיסוי של משהו שהוא הכרחי או לא מזיק.

כשמעלים מס כלשהו במאות אחוזים, המטרה היא בעצם שתרד מזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז עכשיו הנרגילה תירד בארץ ברמות מטורפות כמו שצריך מזל שאני בגמילה...

למה שלא יעלו גם את המס על הסיגריות וככה נראה הרבה פחות אנשים מעשנים במקומות ציבוריים?

למרות שיש חוק אין אכיפה ואי אפשר לנשום במסיבות.

פורסם

באמת ניראה לך שאנשים יעשנו עכשיו פחות בגלל זה?

זה למה אני אומר שהמס הזה הוא לחליבה נטו, כי אף אחד לא יעשן פחות עכשיו, אלא רק יקנה ובכול פעם יסנן איזה קללה לממשל.

פורסם
sronis, זה נחמד לדבר ככה כשזה לא מפריע לך, אבל אני בטוח שלא היית כול כך סימפטי אם עכשיו היו מעלים מס של 400 אחוז על חלפים למאזדה שלך, ומישהו היה אומר:

ההבדל ה"קטן" הוא שחלפים למאזדה הם לא מסוכנים לבריאות. סיגריות וטבק כן.

אני לא אתחיל להביא לך אלף דוגמאות ל"דברים שאפשר להמשיך בלעדיהם בחיים ולא יקרה כלום". אני רק אגיד שיתנו לי לעשות מה שבא לי כול עוד זה במסגרת החוק. אני לא צריך עוד מיסים דרקוניים וטיפשים שברור כשמש שהמטרה שלהם זה לא לגרום לי להפסיק לעשן, אלא רק לחלוב אותי.

לגרום לך להפסיק לעשן הם כנראה לא יצליחו, אבל עצם העובדה שהם חולבים אותך צריכה לעזור לך להוריד בכמות. אתה יכול לחשוב כמה שתרצה שזה לא בסדר, אבל בסופו של דבר המס הזה הוא אחד היחידים שבאמת לטובתך.

באמת ניראה לך שאנשים יעשנו עכשיו פחות בגלל זה?

זה למה אני אומר שהמס הזה הוא לחליבה נטו, כי אף אחד לא יעשן פחות עכשיו, אלא רק יקנה ובכול פעם יסנן איזה קללה לממשל.

התשובה היא בפירוש כן. העלאת מחיר של סיגריות תגרום לאנשים לקנות פחות מהן. חד וחלק. זה א-ב של כלכלה - כשהמחיר של משהו עולה, אנשים קונים פחות. אם תרצה, אני משוכנע שקל מאוד למצוא מחקרים שמגבים את הטענה הזאת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כאשר המחיר של החלקים הבטיחותיים גבוה ללא צורך אמיתי --

אנשים דוחים טיפול , או משתמשים בחלק לא איכותי ולפעמים מסכן חיים

כנ"ל משקאות חריפים זולים ומזוייפים וסמים לא ברורים .

לגרום לך להפסיק לעשן הם כנראה לא יצליחו, אבל עצם העובדה שהם חולבים אותך צריכה לעזור לך להוריד בכמות. אתה יכול לחשוב כמה שתרצה שזה לא בסדר, אבל בסופו של דבר המס הזה הוא אחד היחידים שבאמת לטובתך.

התשובה היא בפירוש כן. העלאת מחיר של סיגריות תגרום לאנשים לקנות פחות מהן. חד וחלק. זה א-ב של כלכלה - כשהמחיר של משהו עולה, אנשים קונים פחות. אם תרצה, אני משוכנע שקל מאוד למצוא מחקרים שמגבים את הטענה הזאת.

רוני

לא בדיוק - חוקי האלטרנטיבה בכלכלה אומרים .. כי לפעמים הצרכן ישאר דבוק לעמדתו וימשיך לצרוך את המוצר בכל מחיר -

על חשבון מוצרים אחרים שבהם יקצץ - אוכל לילדים ( סתם )

טיפול ברכב , החלפת צמיגים וכו' - יש לצרכן הכנסה קבועה , ומתוך התקציב הנ"ל , הוא קובע סדרי עדיפות .

כך שהכל אפשרי לכאן ולכאן .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נכון שיש מוצרים שהביקוש להם קשיח כלומר עליה במחיר לא משנה את הכמות הנצרכת.

אבל הם לא רבים .

בד"כ שינוי במחיר משנה את הביקוש.

אז תלכו בדרכה של מארי אנטאנט שאמרה "אם אין לחם תאכלו עוגות".

אז אם אין טבק לנרגילה, לכו לאלטרנטיבות אחרות זולות יותר מסרטנות יותר .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רוני

חבל שאתה נצמד לטענה הספציפית ולא רואה את התמונה המלאה. כרגע זה לא מזיז לך ואתה אפילו מצדד בזה כי אתה לא מעשן, אבל היום זה מס 400 אחוז על התחביבים ה"מזיקים לבריאות" שלי, ומחר זה יהיה 400 אחוז על התחביבים ה"מזיקים לבריאות שלך".

פורסם
נכון שיש מוצרים שהביקוש להם קשיח כלומר עליה במחיר לא משנה את הכמות הנצרכת.

אבל הם לא רבים .

בד"כ שינוי במחיר משנה את הביקוש.

אז תלכו בדרכה של מארי אנטאנט שאמרה "אם אין לחם תאכלו עוגות".

אז אם אין טבק לנרגילה, לכו לאלטרנטיבות אחרות זולות יותר מסרטנות יותר .

בדיוק מה שבאתי לרשום. כיום, אם מחיר של חבילת טבק עולה כמו הטבק "ההזוי" שמוכרים בחנויות המפוקפקות באלנבי אז תאמין לי שאני מכיר מספיק בני נוער ורובם עושים את הנהירה הזאת לאלנבי. זה הרבה יותר עצוב שמדבר לא כ"כ מזיק שנצרך בכמויות קטנות יחסית כמו נרגילה אנשים עוברים לכל הספק חשיש ספק קטורת הזה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

תפסיקו לבכות :lol: פה באירלנד קופסת מרלבורו עולה 9 יורו בערך :shock:

כשהייתי מעשן הייתי קונה מחברים פולנים ב4 יורו לקופסה.

דרך אגב, לא ראיתי מישהו שהפסיק בגלל המחיר.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
תפסיקו לבכות :lol: פה באירלנד קופסת מרלבורו עולה 9 יורו בערך :shock:

כשהייתי מעשן הייתי קונה מחברים פולנים ב4 יורו לקופסה.

דרך אגב, לא ראיתי מישהו שהפסיק בגלל המחיר.

גילעד

אז בהפוך ישיר, אתה קונה חומרים לא ברורים מחברים פולניים ..:wink:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איך גורמים לאדם לבזבז כסף?

מטילים מס גבוה על מוצרים ואז הוא אומר לעצמו , אני אדפוק אותם בחזרה.

טוב כדאי לי כבר לנסוע לחו"ל אני אעבור בדיוטי ואקנה שם .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...