Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כשקניתי את הרכב (פונטו SX2001 8V) הותקן בו מנוע מיבוא, והמוסך בוא התבצעה ההתקנה מילא את השמן שכרגע נמצא במנוע. האוטו בערך 13K ק"מ לאחר התקנת המנוע החדש ואני רוצה להחליף (בעצמי) את השמן לשמן איכותי.

ידוע לי שהשמן הממולץ לפונטו הוא חצי-סיננטי 10W-40, הבעייה היא שאין לי מושג איזה שמן יש במנוע כרגע..אני לא סומך על המוסכניק ששם את השמן וגם עבר קצת זמן מאז, לכן אין לי טעם פשוט לשאול אותו.

מה עליי לעשות? פשוט לרוקן את הישן ולשים את החדש? או משהו מעבר?

כמו כן, הבנתי שמומלץ להחליף את השמן כשהוא חם..יש לי דרך לדעת מתי השמן בטמפ' נמוכה מספיק לאחר כיבוי המנוע כדי שאוכל להתחיל לרוקן אותו? לפי שעון הטמפ' ברכב?

תודה רבה!

פורסם

אף יצרן לא ימליץ לך לשים שמן חצי סינטטי, מינרלי או סינטטי מלא. יצרן ממליץ לך לשים שמן שעומד בתקן X ובעל מדרג צמיגויות Y.

שמנים מינרליים וחצי סינטטיים הגיע זמנם לחלוף מהעולם. שמנים מבסיס סינטטי הם שמנים הרבה יותר איכותיים בכל פרמטר.

כמו כן אין מניעה ואף רצוי לרדת לשמן 5, כלומר אם בפונטו המלצת היצרן (יבואן?) היא 10W40 אין שום מניעה משימוש בשמן 5W40 שעומד במפרט שקבע היצרן. שמן כזה יבטיח הגנה מקסימלית למנוע והפחתת הבלאי בהנעות קרות.

ההחלפה לא חייבת להתבצע על מנוע חם. גם ככה כל השמן מתנקז לאגן השמן. אם תחליט על שימוש בשמן סינטטי מלא מומלץ לבצע החלפת שמן + פילטר פעם נוספת אחרי 5,000 ק"מ ורק אז לחזור לשגרת טיפולים סדירה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני יודע שכאשר השמן חם הוא פחות צמיג ולכן הניקוז יהיה יותר יעיל ויפנה שאריות וכו', לא נכון?

כמו כן, האם מוכרים בחנויות חלפים רגילות את הרצועה (עם או בלי ראצ'ט) שבעזרתה ניתן לפרק את פילטר השמן הישן? ואם לא היכן ניתן להשיג?

תודה!

פורסם

כאשר מדוממים את המנוע השמן מתנקז חזרה לאגן השמן. ככל שממתינים יותר זמן יותר שמן מתנקז לאגן. לאחר פתיחת בורג הניקוז יש להמתין עד שטפטוף השמן יפסק כליל, כך תדע שניקזת את המקסימום האפשרי. אין שום משמעות לניקוז ממנוע חמים או קר.

מפתח פילטרים ניתן לרכוש בכל חנות אביזרים לרכב שמכבדת את עצמה. שים לב שלא כל המפתחות מתאימים לכל הרכבים עקב קשיי גישה כאלה ואחרים. מפתח ייעודי יהיה הכי טוב אבל גם יקר, לרוב משמעותית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...