Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סיוויק 97 אם זה משנה ויש ברכב נעילה מרכזית אבל השלטים לא עובדים, המערכת שיש עכשיו היא של BOSCH המערכת המקורית שבאה עם הרכב אבל השלטים לא עובדים.

אם אני יתקין משהו כזה http://www.ebay.com/itm/G5652-Car-Remote-Control-Central-Lock-Locking-Keyless-Entry-System-CK009-New-/260907165702?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbf476806

או http://www.ebay.com/itm/Car-Remote-Central-Lock-Locking-Keyless-Entry-System-/290642237161?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43aba096e9

צריך להחליף את ה"מוח" של הנעילה מרכזית שיש עכשיו? איך זה הולך?

פורסם

לא מחליף.

רק מתחבר למקבל הפיקוד במוח.

אם אין יציאה נפרדת לשלטים, תתחבר במקביל ללוקר דלת נהג.

אם יש לך אזעקה קיימת כבר תראה לבד לאן להתחבר.

אם לא תמצא, תחזור אלינו כשהפריט מגיע (עכשיו חגים אצל הגויים) ננחה אותך בחיווט.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.. עבר קצת זמן :D

הצבעים של האזעקה הקודמת לא תואמים לצבעים של האזעקה החדשה (או שהמוח שמצאתי בכלל של משהו אחר) על הקופסה רשום bosch vim 171

זוהי האזעקה של הרכב או משהו אחר? ואם יש דף נתונים לדעת איזה חיבור הולך למה זה יעזור מאד

פורסם

4 חודשים לקח לזה להגיע בסוף? :lol:

עזוב את האזעקה בשקט. :-D

אתה צריך בסה"כ לאתר שני חוטים (שאם היו לרכב שלטים, תזהה אותם לפי זה שכבר התעלקו עליהם):

1. בצמה שמעל תיבת הנתיכים תמצא חוט ירוק-לבן (לא עבה במיוחד). זה טריגר נעילה.

2. בצמה שמאחורי הקונקטור הירוק של הרדיו (שמתחבר למודול אימובילייזר מקורי) תמצא חוט ירוק-כתום. זה טריגר פתיחה.

חווט אותם למודול שלטי נוחות שקנית לפי הדיאגרמה שקיבלת איתו לחוטים שהסברתי לך, למינוס גוף ולפלוס לפני סוויץ'.

יהיו לך כמה חוטים שילכו מהצמה החדשה ביחד לכל אחד מאלה.

הנעילה אצלך בסיוויק היא נעילת מינוסים (יענו אתה מחווט לפי הדיאגרמה של "NEGATIVE TRIGER")

הסתבכת? תעלה קובץ עם צילום של הדיאגרמה שקיבלת, ואצייר לך עליה לך לאן הולך כל חוט.

אל פחד-זה ממש לא מצריך 12 שנות לימוד...

אה, כן, רצית דיאגרמה- לא בטוח שזו תעזור לך, (בד"כ השרטוטים של קוברה מעולים, הפעם מישהו התרשל שם...) אבל קבל.

Honda_Civic_1997.pdf

פורסם

הגיע מהר דווקא :D ניסיתי להתקין לא הבנתי מה הולך שם והלכתי לכמה מתקינים ורצו 150 שקל על עבודה שאני יודע שהיא בערך 10 דקות אז וויתרתי והייתי קצת עסוק מאז.. היום נזכרתי בזה איכשהו :D

הבנתי את החיבורים שאתה אומר אבל כמה שאלות

1. יש שם חיבור לאורות של האיתות, איך אני מוצא את זה וחובה לחבר את זה אם אני לא מוצא?

2. יש בדיאגרמת חיבור כמה חוטים שרשום n.c (not connected) ואין להם הארקה וחוטים אחרים שרשום אותו דבר וכן הולכים להארקה, לסגור את הסיפור עם איזולירבנד?

3. הצמות שאמרת הם אותם צמות? מעל הפיוזים ומאחורי האמבולייזר?

4. עשית לי חיים קלים :D פסח שמח שיהיה :)

פורסם

הבנת מצויין.

מה שציירת על הדיאגרמה זה נכון.

מה שכתוב לא לחבר חותכים ומבודדים היטב. שים לב שעל אחד כאילו רשום לא לחבר, אבל משורטט שהוא הולך למינוס גוף.

לגבי מאותתים- ממש לא חובה, אבל זה מוסיף פוזה:-D . זו לא בעיה, תראה בדיאגרמה של קוברה שצירפתי לך ב DIRECTION INDICATORS איפה למצוא את החוטים. הם אומרים ירוק כחול וצהוב ירוק בקונקטור במרכז תיבת הנתיכים. הבעיה שלך יש יציאה אחת במוח הנעילה, אז תצטרך לפצל אותה עם דיודה חד כוונית. (עניין של חצי שקל בחנות אלקטרוניקה). אם תחבר רק לאחד מהחוטים האלה (בלי דיודה) זה יאותת לך בסגירה ופתיחה רק בצד אחד.

אופציה נוספת היא לקנות בחנות אלקטרוניקה ממסר 5 רגליים , לחבר אותו לצופר האזעקה הישן שלך (אם הוא עוד חי),למוח שלטים ולמצבר, ואז יהיה לך צפצוף במקום הבהוב אורות כל פעם שתפתח ותנעל.

לדעתי, אם היתה לך אזעקה עם שלטים, יש מצב שיש לך כבר גם את הפיצול של המאותתים מוכן. תאתר את החוטים ותראה איך התחברו אליהם. בחלק גדול מהאזעקות/שלטי נוחות יש שתי יציאות מוכנות מראש מהמוח למאותתים, אבל אולי יהיה לך מזל.

פורסם

לא הבנתי רק בקשר לזה שרשום שהוא לא מחובר ובסרטוט הוא הולך להארקה, לשים לו מינוס או לבודד אותו?‏

והצמה שמעל הפיוזים של הנעילה והצמה של הפתיחה שהולכת לאמבולייזר זאת אותה צמה?‏

פורסם

לחבר למינוס.

בקשר לזיהוי הצמות- צריך לפרק ולראות. אני כבר לא זוכר. (הסיוויק האחרונה שעבדתי עליה היתה שנת 93 וזה שונה מאד).

מכיוון שכבר היתה לך אזעקה, לא יהיו לך הרבה התלבטויות לדעתי, (בכל כבר חובר כשהתקינו את האזעקה) אבל ליתר בטחון, תהיה זהיר ותעבוד עם פלוק לפני שאתה סתם חותך דברים.

היתרון בהונדות הישנות הוא שהכל מגיע לתיבת פיוזים בקווים נפרדים ואין יותר מידי קווי תקשורת. זה באמת אוטו יחסית נוח לעבודה.

תתחיל לפרק פלסטיקה מתחת להגה, קח לך מספיק זמן ללמוד ולהבין לאן הולך כל דבר.

אם לא תסתדר, תעלה תמונות מתוך האוטו וננסה לעזור.

פורסם

אני חושב לעבור מקצוע.. נראה ששיחקו שם הרבה לפני שהגעתי

הנה קצת תמונות (תלחץ להגדיל)

החלק שרשמתי למעלה VIM 171 שעדיין אין לי מושג מה זה:

o1tyzgtogm1e.jpguzog5dndvhom.jpgrzxnlmwmldoe.jpg

האיזור של הפיוזים:

dy0tiazoxmxm.jpgk2wn5weujzxy.jpg

דבר שרשום עליו HONDA LOCK?

zlkkmgmzdj2n.jpgk32mgywetovz.jpg

פורסם

השם ירחם. לראות כזו התקנה מבולגנת, תוקע לי את הקפה של הבוקר בגרון.

א. היחידה של בוש (VIM171) זה אימובילייזר ישן. לא אזעקה. כל החוטים הצבעוניים העבים של האוטו שמתחברים לחוטים שחורים שצומחים מהיחידה הזו, אלו ניתוקים של מערכות חיוניות באוטו. אל תגע בהם.

ב. אני לא רואה את שני החוטים שדיברנו עליהם בתמונה. חפש באזור של הקונקטורים הירוקים. הם דקים יותר מאלו שמתחברים לאימובילייזר.

תגיד, יש מצב שזו בכלל לא נעילה מרכזית מקורית, אלא אחת שהותקנה בארץ? מה רמת הגימור של הרכב?

ג. honda lock זה יחידת האימובילייזר המקורית של הרכב. החוט הירוק-לבן אמור להגיע גם לשם. זה שהוא לא מגיע מעלה לי את החשד שהיחידת נעילה לא מקורית. תחפש בקיק-פנל בצד הנהג. יש לי הרגשה שתמצא שם הפתעה בדמות יחידת נעילה אפטר-מרקט.

ד. יש שם עוד יחידה כחולה שאני לא מזהה את טיבה. מה שבטוח- לא המהנדסים של הונדה תקעו אותה שם. זה נראה כמו עוד אימובילייזר (זה יהיה השלישי, אם צדקתי). וזה מביא אותי לסתם עצה לא קשורה: אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד זמן רב- רצוי שתיגש לחשמלאי סבלני ואמין תראה לו את מה שהולך שם, אחרי שהוא יתאושש, בקש שיעשה לך שם סדר. הבאלגן הזה בסופו של דבר משאיר אותך תקוע בצד הדרך ברגע הכי לא צפוי.

יש עוד אפשרות, והיא להתחבר לכפתור הנעילה בדלת הנהג (אם יש לך כזה) ולא להתעסק עם הצמות הפצועות שם מתחת להגה. זו התקנה מעט חאפרית, אבל אני חושש שהתעסקות לא זהירה באזור הצמות שם עלולה בסופו של דבר לגרום לאימו' לא לתפקד ולתקוע אותך עם הרכב.

פורסם

הרמת גימור זה rsאו sr לא זוכר בדיוק והאמת שהייתה קופסא כזאת בצד שמאל שלא רשום עליה כלום אבל אין לי מושג של מה זה.. לא היו מחוברים אליה הצבעים שאמרת ולא הייתה אנטנה אז אני לא חושב שזה זה

בקונקטורים הירוקים היה רק ירוק כתום (היו כמה) לא היה ירוק לבן..

לפרוש מהעסק? :D

• תוכן חדש...