Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקיעת ה OD ביונדאי גטס 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביונדאי גטס 2005 אוטומטית, ישנו כפתור בידית ההילוכים שכאשר לוחצים עליו נדלקת נורית OD Off בלוח השעונים שאומר שרכב לא יעבוד בהילוך "אובר דרייב" זאת אומרת לא יגיע להילוך הרביעי ויוכל להגיע מקסימום לשלישי. כאשר לוחצים עוד פעם הנורית נכבת ואז כן אפשר להגיע להילוך הרביעי. עד כאן ההסבר לגבי המתג והנורית.

הבעייה אצלי, שלפעמים הרכב נמצא מעצמו במצב ניטרול ההילוך הרביעי ללא הדלקת הנורית וללא לחיצה על הכפתור, אני שם לב לפי הטורים הגבוהים באופן משמעותי למהירות הנסיעה.

במקרה כזה אז אני לוחץ על כפתור ה OD הנורית נדלקת ולוחץ עוד פעם על הכפתור והנורית נכבת והבעייה נפתרת זמנית. מצב זה קורה מספר פעמים בשבוע.

יש כאן מישהו שיודע על התקלה הזו ואיך פותרים אותה?

פורסם

התופעה שאתה מתאר מתאימה למצב של תקלה בכפתור - כלומר הוא מפעיל ללא דרישה את הניטרול של האובר דרייב. לחיצה לשיחרור משחררים אותו. עלות כפתור כזה ביונדאי, למיטב זיכרוני, הוא כ 200 שח.

יחד עם זאת, כדאי לחבר מחשב כדי לוודא שזו התקלה, על מנת שלא להחליף חלקים לחינם.

פורסם

כן, כאילו מפעיל ללא דרישה את ניטרול ה OD אבל באותו זמן הנורית שמציינת OD Off לא דולקת,

האם יש בכפתור מגע אחד עבור הנורית ומגע אחר עבור הבקרה של הגיר?

אם כן, אפשר לפרק את הכפתור ולהשפריץ לתוכו ספרי לניקוי מגעים בניסיון לפיתרון? אין מוציאים את הכפתור הזה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער, לגביי פירוק והרכבה זה משהו שאני לא מתנסה בו בעצמי ולכן לא אוכל לעזור.

יש פה בפורום מלא אנשי מקצוע שבטח יודעים לענות על השאלה הזו.

אני איש מקצוע של חלפים ולא מכונאי או חשמלאי שמבצע את העבודות.

פורסם

תודה ליאור דולב גם על המק"ט.

מצאתי איך מפרקים: פותחים בורג עליון ביידית ומושכים המתג החוצה (2 הברגים התחתונים מחזיקים הידית למוט),

3 חוטים מחוברים בהלחמה למתג.

בינתיים התזתי בפנים חומר ניקוי מגעים ונראה שעובד תקין כרגע.

פורסם

רק כדי לסבר את האוזן - אנחנו לא מחליפים כאלו מתגים ולא מוכרים כאלו מתגים. למיטב זיכרוני, בפעם האחרונה שביררתי את המחיר במיצובישי, וגם זאת לפני שנתיים-שלוש היה המחיר כ 200 שקל כולל מע"מ. ליאור, ידעתי שהמחירים שלך טובים אבל הפעם ממש הופתעתי. :wink:

• תוכן חדש...