Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדירות התדלוק, משנה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

רציתי לשאול אותכם אם ידוע לכם על הבדל (מעבר לנוחות) בתדירות התדלוק של הרכב.

זה משנה אם אני ממלא כל פעם 100 שקל, או ממלא פול כל פעם? הכוונה היא מבחינת הרכב עצמו, האם יש השפעה על בלאי, על צריכה, או על כל דבר אחר?

כמו שאני רואה ההבדל הוא בכמות הדלק שנמצא במיכל בכל רגע, אם ממלאים כל פעם קצת, אז לאורך זמן זה אומר שהריכוז של אבק ושאר לכלוכים יהיה גבוהה יותר וזה ישפיע על הביצועים לרעה, אבל כמה לכלוך כבר יכול להיות במיכל דלק?

מצד שני יש את המשקל של הדלק, שגם הוא כנראה זניח.

אז מה אתם אומרים? משנה או לא, ואם כן מה עדיף?

פורסם

עדיף למלא קצת כל פעם כי כך אתה סוחב פחות משקל של דלק ולכן הנסיעה יותר חסכונית. לא בטוח שההבדל משמעותי ו/או שווה את הטרחה. לגבי לכלוך ומשקעים, אין הבדל.

דני

פורסם

דני, הנסיעה לתחנת הדלק, הכיבוי - התנעה, לא נכללים בסך ההוצאות?

שלא לדבר על בזבוז זמן.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

כל השיקלים האלה זניחים לגמרי, תמלא מתי שנוח לך. אני תמיד מתחיל לחשוב על תדלוק אחרי שהמחוג עובר את החצי ולפעמים מחכה עוד קצת כדי לתדלק ביותר כסף ולקבל שטיפה חינם.

פורסם

עדיף לא לחכות שנדלקת נורה משום שמשאבת הדלק מתאמצת יותר, שלא נדבר על לכלוך שמצטבר בתחתית המיכל.

תשאיר רבע מיכל ואז תדלק ב100 ש"ח כל פעם אם זה אקוטי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן, למרבה הפליאה הדלק הוא בעצם נוזל הקירור של משאבת הדלק. נסיעה עם כמות דלק במינימום עלולה לפגוע במשאבה בין הייתר. לגבי ליכלוכים אני מאמין שקיים פילטר שמונע מהליכלוך להיכנס למשאבה וגם יש את פילטר הדלק שמונע מליכלוכים להיכנס למנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זו בדיוק הסיבה שהוא ממליץ לא לתת לרכב לרדת מרבע מכל. זה מינימום סביר ששומר את המשאבה טבולה ומקוררת, ומונע הצטברות אדי מים או לכלוך ברמה שתגרום לנזק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בטח שיש משמעות

1. דלק מתקלקל עם הזמן. הוא פשוט מתפרק (בניגוד לסולר). לוקח לו בערך שנה עד שזה קורה.

2. נסיעה עם משקל נמוך בתוך האוטו עוזרת לחסוך דלק.

בהנחה שאתה גומר מיכל פעם בחודש - זה זניח מתי תדלק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מה קשור שוקולד בלגי עכשיו? אנשים כותרות קצת יותר רציניות בבקשה.

אני מאמין שזו עריכה של אחד המנהלים, כיוון שמיותר לרשום שאלה בכותרת.

אני מחכה לנורת הדלק ומתדלק טנק מלא, עושה זאת מעצלנות נטו, במיוחד בחורף, שיורד גשם וקר - אני רוצה הביתה :).

פורסם

ומי שלא אוהב ללכת לתדלק הרבה פעמים זה מזיק לרכב??

לי יש באלנו - ואין שם מנורת דלק. אני מתדלק פעמיים בחודש רק. כל 430 ק"מ בערך ועושה גם שטיפה.

אני הולך לתדלק רק שהריבוע האחרון נגמר כלומר שהפס מעל הקו האדום - ויש כמובן עוד איזה 4 ליטר רזרבה.

כי הכי הרבה שנכנס לי זה 36 וחצי ליטר. והמיכל של הרכב נראה לי 42. זה לא בסדר???

ולגבי השיקול של משקל ופחות משקל - אם שהמיכל מלא אני סוחב 42 ליטר בנסיעה. שאני נוסע חצי חודש עם חצי מיכל ריק או 3/4 מיכל ריק זו אותה תוצאה לא??

כדאי לשים תוסף דלק פעמיים בשנה?? אצלי הצריכה ירדה קצת מ1 ל12 וחצי ל 1 ל 11.8 אבל זה ממש זניח..

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

כמו שנאמר, לחכות עד שהמיכל יורד לתחום האדום זה לא כדאי, כיון שהדבר יגרום לחימום עד כדי גרימת נזק למשאבת הדלק (יקר!) וגם עלול לסתום אותה במיני גועל נפש ששוחים בדלק, המתיישן כשלעצמו. מעבר לכך, המון רכבים נתקעים, חלקם במקומות מסוכנים עד כדי חירוף נפש, עקב חוסר דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ספאן24 - מוזר לי שאין לך נורת דלק - הפעם היחידה ב-20 השנים האחרונות שבה צפיתי בנורת חוסר דלק היתה בבאלנו (1996). כנראה שאינך מודע לנורה או ששלך שרופה.

מכל מקום - לי יש שריטה, אני לא מסוגל לראות את המחט מתחת לחצי מיכל. אני עובר פעם בשבוע בתחנה הזולה שבאיזור, מדובר בסטיה של כ-100 מ' מהדרך ושווה חסכון של 40 אג' לליטר בהשואה לתדלוק עצמי במקומות אחרים do to nsucr c-20 khyr/.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ומי שלא אוהב ללכת לתדלק הרבה פעמים זה מזיק לרכב??

לי יש באלנו - ואין שם מנורת דלק. אני מתדלק פעמיים בחודש רק. כל 430 ק"מ בערך ועושה גם שטיפה.

אני הולך לתדלק רק שהריבוע האחרון נגמר כלומר שהפס מעל הקו האדום - ויש כמובן עוד איזה 4 ליטר רזרבה.

כי הכי הרבה שנכנס לי זה 36 וחצי ליטר. והמיכל של הרכב נראה לי 42. זה לא בסדר???

ולגבי השיקול של משקל ופחות משקל - אם שהמיכל מלא אני סוחב 42 ליטר בנסיעה. שאני נוסע חצי חודש עם חצי מיכל ריק או 3/4 מיכל ריק זו אותה תוצאה לא??

כדאי לשים תוסף דלק פעמיים בשנה?? אצלי הצריכה ירדה קצת מ1 ל12 וחצי ל 1 ל 11.8 אבל זה ממש זניח..

היו לא מאט פוסטים לגבי תוסף דלק,תכלס? לא עוזר לשפר צריכה ואם כן זה כול מאט שלא תשים לב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ספאן24 - מוזר לי שאין לך נורת דלק - הפעם היחידה ב-20 השנים האחרונות שבה צפיתי בנורת חוסר דלק היתה בבאלנו (1996). כנראה שאינך מודע לנורה או ששלך שרופה.

מכל מקום - לי יש שריטה, אני לא מסוגל לראות את המחט מתחת לחצי מיכל. אני עובר פעם בשבוע בתחנה הזולה שבאיזור, מדובר בסטיה של כ-100 מ' מהדרך ושווה חסכון של 40 אג' לליטר בהשואה לתדלוק עצמי במקומות אחרים do to nsucr c-20 khyr/.

אני לא חושב שיש נורית דלק באף באלנו. שלי שנת 2000.

אני לא נוסע על האדום! שהריבוע האחרון יורד עד סופו יש עוד 4-5 ליטר שהם קו באדום ואז אני הולך לתדלק לפני.

אם המיכל הוא 42 ליטר? או 40? ונכנס לי מקסימום 36.5 אז אני לא גורם נזק למשאבה?

לא הבנתי מה ההיגיון ללכת לתדלק הרבה? שאפשר כל 430 ק"מ? במה זה חוסך בדיוק?

אז שחצי חודש אני נוסע על חצי מיכל ורבע מיכל, גם המשקל של הרכב שלי פוחת וזה אותו חיסכון.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תוכן חדש...