Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2008 או פוקוס 2008 מהדגם החדש?

UriAvitan
שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ההבדלים הם:

הפוקוס:

יד שנייה עם 88 אלף קמ מליסינג לשעבר עם שנה וחודש טסט חאחריות של חברת הליסינג עד מאי

המגאן:

יד ראשונה מליסינג עם 91 אלף קמ אחרי טיימינג, שלוש שנים אחריות מלאה וזולה יותר ב3 אלף שח(יש לי מחיר מעולה על הפוקוס).

בברכה,

אורי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שאתה צריך להתחיל לקרוא מכאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3148480&postcount=185

אני עשיתי את העסקה הזו ולפני שאתה הולך ועושה עסקה תעבור שם על כל המידע בכדי להבין מה מגיע לך ובאילו מסגרות - בייחוד אם יש לך "בהצדעה".

בכל מקרה - אני הולך לרשום שם רשמים שלי מהמגאן אחרי מספר נסיעות טובות עליה.

בעיניי הפוקוס יהיה רכב יותר טוב - בייחוד בגלל הגיר של המגאן שהוא פשוט מוזר - עצל בזינוקים שאין מילים כאלה ומטלטל אותך קצת בעצירות.

היות ושני הרכבים האלו הם טנקים אני רק יכול לאמר לך שבכביש פתוח המגאן חסכונית מאוד אבל בכל עליה שאני מביא עליה מחשב הרכב מגיע עד בכדי 1:5 בצריכת הדלק - כאשר אתה נוסע בכביש פתוח היא מסוגלת לשמור על ממוצע מדהים שנע בין 1:18 עד 1:20 אבל הממוצע בפועל נראה כמו 1:12 לנסיעה משולבת ו1:10 בפקקים. לא רע לרכב בגודל שכזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שאתה צריך להתחיל לקרוא מכאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3148480&postcount=185

אני עשיתי את העסקה הזו ולפני שאתה הולך ועושה עסקה תעבור שם על כל המידע בכדי להבין מה מגיע לך ובאילו מסגרות - בייחוד אם יש לך "בהצדעה".

בכל מקרה - אני הולך לרשום שם רשמים שלי מהמגאן אחרי מספר נסיעות טובות עליה.

בעיניי הפוקוס יהיה רכב יותר טוב - בייחוד בגלל הגיר של המגאן שהוא פשוט מוזר - עצל בזינוקים שאין מילים כאלה ומטלטל אותך קצת בעצירות.

היות ושני הרכבים האלו הם טנקים אני רק יכול לאמר לך שבכביש פתוח המגאן חסכונית מאוד אבל בכל עליה שאני מביא עליה מחשב הרכב מגיע עד בכדי 1:5 בצריכת הדלק - כאשר אתה נוסע בכביש פתוח היא מסוגלת לשמור על ממוצע מדהים שנע בין 1:18 עד 1:20 אבל הממוצע בפועל נראה כמו 1:12 לנסיעה משולבת ו1:10 בפקקים. לא רע לרכב בגודל שכזה.

תודה רבה על התשובה המפורטת ועל הלינק.

אשמח להתרשמות מהפוקוס 2008 בצורתה החדשה על כל המשתמע,,,ואין לי מושג מה הוא חוץ ממתיחת פנים :(

אשמח גם להשוואה בין הדגמים האלה.

בברכה

אורי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחפש פוקוס יד ראשונה מליסינג, עצמם זה שהרכב מחליף יד אחריי תקופה קצרה זה מחשיד מאוד. וזה המון ידיים לשנתון (3 ידיים ב3 שנים, בממוצע יד בשנה! זה המון!)

אני מעדיף את הפוקוס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחפש פוקוס יד ראשונה מליסינג, עצמם זה שהרכב מחליף יד אחריי תקופה קצרה זה מחשיד מאוד. וזה המון ידיים לשנתון (3 ידיים ב3 שנים, בממוצע יד בשנה! זה המון!)

אני מעדיף את הפוקוס.

גם אני הייתי מעדיף את הפוקוס במידה והנתונים היו דומים!!!!

הפוקוס יד ראשונה. הרכב היה בליסינג ומשם עבר לפני כמה חודשים לאדם פרטי שלמזלי(במידה וארכוש אותה) קיבל עבודה בארה"ב וחייב להיפטר מהאוטו מהר. יאמר לזכותו שהוא הולך לרכוש בכסף הזה רכב הרבה יותר מפנק במדינה בה הממשלה והיבואנים לא אונסים את התושבים :)

יש התחייבות לתיקון כל רג'קט לאחר בדיקה מצידו של המוכר.

אני אקבל את הרכב לאחר טיפול 90000, טסט לשנה וחודש ובמידה והרכב עבר תאונה או שיש בעיה בגיר או מנוע אקבל אפילו את הכסף של הבדיקה! הרכב עם אחריות למנוע וגיר עד מאי.

מין הסתם אלך לבדיקה במכון שאני מכיר מעולה את הבעלים.

ההתלבטות שלי היא בעיקר בגלל זה שעם המגאן אני מקבל 3 שנים אחריות מקיפה, עניין הטיפולים פעם ב30K וצריכת הדלק שעדיפה בהרבה לפי מה שהבנתי,,,,האירו את עיניי אם הטעו אותי.

אני חייב להגיע להחלטה מהירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית לפוקוס יש מוניטין אמינות הרבה הרבה יותר טוב. נכון או לא תחליט בעצמך.

מבחינת נוחות ומרחב שתיהן נוחות מאד ומרווחות מאד. הפוקוס אמנם כבדה יחסית, אך המגאן ממש לא נכללת בקבוצת המשפחתיות ה"זריזות".... בטח ובטח עם הגיר המוזר הזה (ויש לנו גם 308 אז אני יודע על מה אני מדבר ושם הוא עוד אמור להיות טוב יותר).

צריכת דלק? תלוי בנסיעה שלך בפוקוס 1/10 - 1/12 מקסימום בממוצע. אני מאמין שברנו לא תראה נתונים טובים יותר, וגם אם כן זה יהיה ממש לא משמעותי.

הטיפולים בפורד סבירים ביותר (ואני מדבר על מורשה) לא יודע מה המצב במגאן. מה זה 30 אלף ק"מ כל טיפול? אתה עושה 30 בשנה? כי אולי לא הבנת נכון, זה שנה או 30 אלף ק"מ.

אם יש לך מחיר טוב על הפוקוס ומדובר על רכב שמור ומטופל, לא הייתי חושב פעמיים בהשוואה הזאת. אבל זה רק אני.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא משנה מה הסיבה, אני לא הייתי קונה רכב שהחליף 2 ידיים תוך פחות מ3 שנים...

אם אתה מכיר את הבנאדם ואתה סומך עליו זה משהו אחר, אבל קח בחשבון שתצטרך להחזיק את הרכב עוד כמה שנים כדי שמספר הידיים יראה סביר ולא הזוי.

אני הייתי הולך על קניה ישירה מחברת הליסינג/ההשכרה, עם התחייבות לטרייד אין, תנאי מימון וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להשוות בין השתיים במקרה הזה לא קשה מידי.

מבחינת חסכון בדלק המגאן תהיה עדיפה - אבל רק במידה והנסיעות שלך הן משולבות או פתוחות. נסיעות קצרות בפקקים שני הרכבים האלה מכה.

שתיהן כבדות מאוד והזינוק שלהן קשה אבל הגיר של הפוקוס לא מסרס את הרכב בהילוך הראשון כמו במגאן.

המגאן תהיה קצת נוחה יותר.

מבחינת אמינות עשו למגאן הרבה שחור אבל לפי מה שאני מבין בסוף רוב התקלות שהיה מדובר עליהן זה קורא כרטיסים דפוק שזו תקלה שכבר לא אמורה להתקיים ב2008 ובעיות חשמל - במגאן יש שתי צמות עם קונקטורים שהם כנראה נורא עדינים, מי שמטפל ברכב הזה צריך להכיר את הנושא ולכן אני ממליץ לטפל במורשה או במוסך שמתמחה ומכיר את הרכב היטב.

הפוקוס מאוד אמינות.

אבזור - הפוקוס ברמה הבסיסית תהיה עדיפה.

בשני הרכבים יש מחסור בתאי אכסון בדגמים הבסיסיים אבל בפוקוס אתה צריך לבדוק אם יש לך מראות חשמליות וחלונות אחוריים חשמליים כי במגאן - הדברים האלה חסרים וכאן בהחלט - חבל.

בטיחות - אני מתאר לעצמי שהמגאן לוקחת כאן בהליכה את הפוקוס.

ביטול כרית אוויר למושב נוסע קדמי - בפוקוס, אתה צריך לקנות מכשיר שעולה 400 שקלים בכדי שתהיה לך את האופציה הזו, במגאן - יש לך סוויץ', אתה אפילו לא צריך מפתח.

תא מטען - מגאן.

מראה חיצוני ועיצוב פנימי - בעיניי הפוקוס לוקחת כאן בשניהם אבל גם המגאן בעיניי מאוד יפה חיצונית ופנימית.

איכות ההרכבה והחומרים בשני הרכבים טובה מאוד.

היתרונות של המגאן - בטיחוטית, נוחה, צריכת דלק שפויה, מרווחת.

החסרונות של המגאן - גיר מטלטל, עגלה עצלה.

היתרונות של הפוקוס - נוחה, מרווחת, צפי גבוה מאוד לאמינות.

החסרונות של הפוקוס - עגלה, צריכת דלק.

תיקח בחשבון ששתי המכוניות לא ממש שומרות על הערך שלהן ושתיהן לא הכי זולות מבחינת חלפים ותחזוקה.

אני הלכתי על המגאן בגלל שחיפשתי קודם כל רכב בטיחותי ובנוסף לכך רציתי לעשות טרייד אין על רכב ישן יותר בלי כאבי ראש - אז הלכתי על העסקה של קרסו וגם קיבלתי כאן שלוש שנות אחריות אז נושא הפחד מהאמינות קצת נרגע לי ובנוסף לכך הטבות על הטבות על הטבות.

נראה כאילו שזו אותה בדיחה על אלוהים ובנק לאומי -

אתה יודע, קודם בן לאדן ואז קדאפי ועכשיו גלעד שליט, אלוהים החליט לפנק! לפנק! לפנק!

נראה שגם קרסו נכנסו למוזה הזאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ללא ספק בסקפטיות שלי היא בעקבות דבר אחד בלבד:

שלוש שנות אחריות מלאות!

האם זו לא סיבה מספיק טובה לרכוש את הרכב המועד יותר לצרות????

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעניין הבטיחות -

פוקוס עם 35 נק' בהגנה על מבוגרים לעומת 33 נק' למגאן.

לפוקוס 4 כוכבי בטיחות בהגנה על ילדים, המגאן לא נבחנה.

http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_2004/204.aspx

http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2002/146.aspx

*בגרסא הבסיסית של הפוקוס, רק בדגמים משנת 2007, יש 6 כ"א.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לירן, עד כמה שזכור לי המגאן היא בעלת 5 כוכבי ריסוק, האם אני טועה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתצורת הגיר האוטומטי, שתי המכוניות עגלות בלתי ראויות לעיכול. אם אתה אלרגי לזה, תברח משניהם.

הרנו רגישה מאוד לתחזוקה מוקפדת, חלפים/מוסכים מורשה יבואן יקרים (עד כדי הזויים) בדרך כלל. ככל שמדובר במוסכים שלא ברשת היבואן (אם אתה לא מזוכיסט מוצהר, אחרי 3 שנים תגלה שזה הכרחי), מספר המוסכים שמוכנים לטפל ברנו (וגם באמת מבינים) מעטים יותר. ברנו, הסבירות שתיתקל במוסכים שימררו את חייך גבוהה יותר. ככל שאתה מתגורר הרחק מאיזור המרכז, זה מייקר ומטריד.

מסקנה, רנו ללא אחריות מקיפה, קונים רק במחיר סימלי (סימלי זה לא יותר מ 60% ממוצע מחירון רכבים בקטגוריה דומה), בגלל הסיכון הכלכלי שבא עם החבילה. זה מעין מוצר חד פעמי כזה, השתמש וזרוק. כבעל רנו (גיר רגיל), שמעולם לא זכה לרכב ליסינג, זה כיף, משוחררים מלהיות מוטרדים מאפשרות המכירה של הרכב, או תיקון כבד.

נהג מנוסה
:roll:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...