Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה בבקשה,

הייתי מעוניין לדעת איך אני קודח חור לרמקולים בדלתות של GMC SIERRA,

אני מעוניין להכניס רמקולים 5.25, אין אצלי בדלתות החדשות (החלפתי דלתות, אצלי הייתה מכת ריקבון)

רמקולים או חורים לרמקולים (כמו בבלייזר בתמונה) לכן הייתי מעוניין לקדוח, 31687540017_large.jpg

ניסתי האמת לקדוח, אבל המקדח התפורר לי ביד, למישהו יש פתרון? (לא מדובר בעץ, מדובר ב 3 - 4 מ"מ פח אמריקאי מאסיבי)

אשמח לקבל הכוונה / הצעות / הערות והארות,

תודה מראש לכל העונים,

(ועוד דבר, שלא קשור לאשכול, אשמח לדעת למי יש למסירה רשתות לרמקולים 5.25 באיזור חדרה/נתניה - תודה מראש)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אני משער שאתה מתכנן לקדוח הרבה חורים בהיקף ואז לחבר אותם.

אתה צריך מקדח בדרגת קושי מתאימה ועם השחזה טובה.

מקדח HSS יעשה את העבודה. אם אתה ממש רוצה להשקיע קנה מקדח קובלט (ההשחזה גם תישמר יותר טוב לאורך זמן).

מקדח קטן יחדור את הפח מהר, אבל יש לעבוד במהירות סיבוב גבוהה ולהשתמש במעט נוזל קירור או שמן חיתוך כדי לשמור על המקדח.

בכל מקרה כדאי להזהר מאד לא לחדור עם המקדח עמוק מדי כדי לא לפגוע בחיווט או במנגנון החלון. אני קודח דרך חתיכת דלרין (פלסטיק קשיח) בעובי המתאים ומשאיר אותה על המקדח, כך שרק כמה מילימטרים מקצה המקדח חשופים. חתיכת mdf או עץ תעשה את אותה עבודה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

נראה לי יש לך טעות, כי פח לא יכול להיות 3-4 מ"מ. זה כבר פלאח!

זה חתיכת עובי!

בכל מקרה, עם תפרק את הדלת ותניח אותה על משטח אנכי תוכל לעבוד עם ג'יגסואו או דרמל.

אפילו מסורית תעשה את העבודה אבל זה כבר לעבוד כמו האדם הקדמון.

עדיף לפרק את הדלת, יהיה לך נוח יותר.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
נראה לי יש לך טעות, כי פח לא יכול להיות 3-4 מ"מ. זה כבר פלאח!

זה חתיכת עובי!

בכל מקרה, עם תפרק את הדלת ותניח אותה על משטח אנכי תוכל לעבוד עם ג'יגסואו או דרמל.

אפילו מסורית תעשה את העבודה אבל זה כבר לעבוד כמו האדם הקדמון.

עדיף לפרק את הדלת, יהיה לך נוח יותר.

אין לי טעות ידידי, תבדוק מה עובי הפח בדלתות של בלייזר/סיירה ישנות :-) (רמז - לא פח של סובארו טנדר :-P)

אני נשבעתי שאת החרא הזה אני לא מפרק שוב, הייתי צריך לעבוד עוד עם שני אנשים,

שנים מחזיקים את הדלת, ואחד פותח את ה 6 ברגי הבוקסה שתופסים אותה על הצירים

אני לא יודע כמה שוקלת הדלת, אבל אני יודע שהיא בהחלט שוקלת! לכן פירוק

ועבודה אנכית ירד מהפרק, - בכל אופן, תודה על תשובתך!

אני משער שאתה מתכנן לקדוח הרבה חורים בהיקף ואז לחבר אותם.

אתה צריך מקדח בדרגת קושי מתאימה ועם השחזה טובה.

מקדח HSS יעשה את העבודה. אם אתה ממש רוצה להשקיע קנה מקדח קובלט (ההשחזה גם תישמר יותר טוב לאורך זמן).

מקדח קטן יחדור את הפח מהר, אבל יש לעבוד במהירות סיבוב גבוהה ולהשתמש במעט נוזל קירור או שמן חיתוך כדי לשמור על המקדח.

בכל מקרה כדאי להזהר מאד לא לחדור עם המקדח עמוק מדי כדי לא לפגוע בחיווט או במנגנון החלון. אני קודח דרך חתיכת דלרין (פלסטיק קשיח) בעובי המתאים ומשאיר אותה על המקדח, כך שרק כמה מילימטרים מקצה המקדח חשופים. חתיכת mdf או עץ תעשה את אותה עבודה.

לא - אני מתכנן עם כוס קידוח, אין לי סבלנות לעשות חור אחרי חור,

אני לא מחפש ריפוי ועיסוק, הכוס קידוח שניסתי לקגוח איתה נשארה

ממש ללא שיניים, כל שיני הקידוח שלה התפוררו!

אגב - תודה על העיצה האחרונה! - לא חשבתי על זה :-)

פורסם

האם יתכן שהמקדח לא היה מיועד לקידוח במתכת?

לעבודה כזו אתה צריך מקדח בי-מטאל טוב (כזה למשל) - לא עסק זול בשביל שני חורים.

הדבר הכי חשוב בעבודה עם מקדחים כאלה הוא עבודה במהירות נכונה.

רוב המקדחות הידניות עובדות במהירות הרבה יותר מדי גבוהה - מה שמוביל להתחממות מהירה של המקדח (ואולי זה מה שקרה אצלך).

מהירות הסיבוב המומלצת לחיתוך בעזרת מקדח בי מטאל בפלדה רגילה היא בסביבות 70-80 מטר לדקה (זה נתון שאני מכיר ממסורי בי-מטאל שעובדים על עיקרון חיתוך זהה). אפשר לחשב ע"פ קוטר המקדח מה הסל"ד הרצוי.

אם יש לך אצבע מאד יציבה, אפשר לנסות להשתמש במקדחה רגילה עם לחיצה חלקית על ההדק, רק קח בחשבון שלחיצה מיותרת והמקדח יחוסל שוב.

בנוסף למהירות נכונה רצוי תמיד להשתמש בנוזל קירור, למרות שעם מקדחה בעלת קצב איטי קבוע ניתן לקדוח פלדה בעובי כזה גם ללא נוזל קירור. במקרה שאין לך מקדחה כזו - זה יכול למנוע תאונות מצערות.

אם אין לך גישה לנוזל קירור יעודי אתה יכול לאלתר בעזרת שמן צמיגי יחסית, מים וטיפת סבון כדי לקשור בינהם (השמן צריך להוות כ-10% מהנוזל). שיקשוק רציני ולקדוח תוך כדי שאתה מזליף מדי פעם מעט נוזל.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

וואו! תודה על ההדרכה!

כוס קידוח למתכת זה מה שקניתי, אך כנראה כמו שאמרת מהירות הסיבוב חיסלה אותה,

תודה! אשתמש בנוזל קירור,

פורסם

אוקיי, אז טעות שלי.

חשבתי חשבתי ש4 מ"מ זה הרבה לפח. הנה למדתי משהו חדש :)

בכל מקרה, יצא לי לעבוד עם מקדחי כוס, והרבה. בערך 15-20 חורים ביום, למשך כמעט 7 חודשים עד שהתגייסתי.

הייתי עושה חשמל לנגררים לפני הצבא, זה כלל גם לעשות חורים בקוטר 55 מ"מ ב"ח" פח בעובי דומה.

וכשהייתי עושה את זה, הייתי שם קופסה עם מים לידי, כל כמה זמן, 10-15 בערך, מוריד טובל במים וממשיך. כדי שהמקדח לא יתחמם יותר מדי ויישרף.

היה לוקח לי עניין של חצי דקה - ארבעים שניות לעשות חור.

לפי הטבלה שCTZVI הביא בקישור, אתה צריך מקדח בסביבות ה135-145 מ"מ כדי להכניס רמקול 6.5 על טבעת עץ בלי שהוא יפול לצד השני! :lol:

יותר מזה יהיה מיותר לפי דעתי, כי אתה גם ככה צריך להתקין את הרמקול של טבעת MDF, זה המינימום של המינימום, באמת.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

אני מאמין ל5.25 יספיק חור של 120 מ"מ יספיק.

כמובן תשים טבעת MDF בין הרמקול לדלת.

מומלץ מאוד.

השיטה היא גם, לא להניח את כל המקדח בתחילת הקידוח, אלא שרק קצה שלו יגע ואז לאט לאט להניח את כל השאר ולקדוח.

ז"א להתחיל בזוית ולאט לאט ליישר ואז לדחוף.

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...