Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל בזה שאני מתנגד לרוב מה שביבי עושה (כשהוא כבר עושה משהו)

וגם בזה שלמרות שיש לי את ה"מניפסט" של מארקס ואנגלס על המדף בחדר העבודה, אין לי שום בעיה עם שוק חופשי.

עצוב גם לי שבעקבות כוחות השוק המשתנים אנשים מאבדים את פרנסתם.

אבל:

א. עניין העלאת שווי השימוש בא לתקן עיוות היסטורי, ששימש גם כמקלט מס למעסיקים רבים ולאו-דווקא בתחום ההיטק.

הצמדת רכב לשימושו האישי והפרטי של העובד היא טובת הנאה לכל דבר. זו טובת הנאה שלא היתה חייבת במס ובמקביל, אפשרה מצב בו חברות הליסינג, שהפכו בעצם ל"קבוצת רכישה" ענקית עבור 70% מקוני הרכב החדש, הצליחו לסחוט מהיבואנים הנחות מפליגות ע"ח הקונה הפרטי, שכיר במשרות פחות אטרקטיביות, או, עצמאי זעיר,כמוני, שלא היו אפילו קמים לקראתו כשהיה נכנס לאולם המכירות ברחוב המסגר. בו בזמן זה אפשר למעסיקים שהיו צריכים לפתות עובדים בתנאים משופרים, לעשות זאת ע"ח הכנסות המדינה ממסים.

אתה רוצה לצ'פר את עובדיך? אשריך! שלם להם משכורת גבוהה יותר,תן להם רכב,חופשות בחו"ל או מה שתרצה, אך שלם על זה (או גלם את המס בהפחתות מהעובד) מיסים כמו שכל רוקח בסופרפארם משלם על משכורתו הדלה.

למה שווי השימוש ממשיך לעלות? אין לי מושג ואני יודע שלשכת רואי החשבון אכן נמצאת בוויכוח עם האוצר לגבי חישוב השווי.

אישית, כשאני רואה כ"כ הרבה מספרים ונתונים אני מתחיל לבהות כפרה שבעה.

ב. (בהנתן תוכנית גריטה אטרקטיבית בקצה התחתון של שרשרת המזון) ירידת מחירים בשוק הרכב המשומש היא תופעה מבורכת ע"י כל הגורמים (למעט חברות הליסינג,אבל הן צריכות להכניס זאת לתחשיב התמחור הראשוני שלהן, מה שגם יאזן במידה מסוימת את הטירוף). גם אם מחיר הרכב המשומש שבידך ירד, הרי שגם מחיר הרכב החדש יותר שתרכוש ירד באותם אחוזים, כשבשקלים חדשים אתה נשאר תמיד ברווח, כי הרכב שאתה קונה יקר יותר מזה שמכרת (וגם אם תקנה חדש המחיר והיחס בסוכנויות יהיו יותר אטרקטיביים,כי חב' הליסינג כבר לא קונות מכל הבא ליד). המדינה תרוויח, כי בסופו של דבר תעלה כמות הרכבים שנרכשים תחת מיסוי מלא.

ג. (בהנתן תוכנית גריטה אטרקטיבית בקצה התחתון של שרשרת המזון) זה יצעיר את צי הרכב בארץ.

המכוניות הפחות בטיחותיות מלפני עשור/עשור וחצי יעלמו מהכבישים (ועם חובב רכבי האספנות הסליחה) התאונות יפחתו,ואיתם גם גניבות הרכב לצורכי פירוק לחלקים. הביטוח המקיף יוזל (כי יהיו פחות גניבות), וגם פרמית החובה (כי יהיו פחות נפגעים לפצות).

כמובן שהכל נכון בתנאי מעבדה,כשאין גורמים שינסו להשתלט על פרוסת העוגה הפנויה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
העניין הוא שאני רוצה לקנות שברולט ספארק, היום יש להם מבצע על הרכב ומחיר הרכב כרגע הוא 67500 ש"ח, האם בינואר המחיר ירד ובכמה?

תודה.

שים לב, החל מחודש ינואר 2012 רשות המיסים עומדת לעדכן את ההנחה הירוקה לרעת הקונים, כלומר אם רכב קטן היה מקבל 15,000 ש"ח הנחה במס בגלל שהוא בקבוצת זיהום נמוכה (ראה ערך שברולט ספארק) כרגע התוכנית היא להוריד את ההנחה בכמה אלפי שקלים (שתהיה בטוח שתגולגל מיד על הצרכן הסופי).

יכול להיות שעם דוח טרכטנברג , וועדת זליכה המצב ישתנה אבל זה לא בטוח.

ולדעתי 67500 זה מחיר המחירון של הספארק ללא מבצע (לידני)

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...