Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפחה קטנה (זוג הורים וילד, בהליכי התרחבות :-) ) עם יד על הדופק בכל מה שקשור להוצאות, עקב מצב כלכלי חדש ולא ברור...

לאשתי פולקסוואגן פאסאט שנת 2000, יד ראשונה, בובה, עם מערכת הנעה בגז, שאני חומד אותה כבר שנים.

אחרי תקופה לא קלה, בה נסעתי בפיג'ו 106 שנת 1999 (ודי נהניתי מהפעם הראשונה שאני נוסע במכונית שקניתי ב-5,000 ש"ח; הרגיש לי כמו "לדפוק את השיטה") החלטנו להשתדרג, כשאני אקבל את שלה ולה קונים מכונית משפחתית במודל חדש יותר (מי שראה רמזור מבין מי נוהג במכוניות החדשות ומי מקבל את "המכונית השניה" :? ).

וכאן מתחילה הדילמה...

יש לנו כרגע בערך 50,000 ש"ח להוציא במכה, ואפשרות להתחייב לתשלום חודשי של כ-2,000 ש"ח. אולי קצת יותר ואולי, אם לא תהיה ברירה, נמכור את הפאסאט במקום הפיג'ו.

הסיטואציה הכלכלית לא ברורה. אני עובד בסטארט אפ שנראה מבטיח אבל אין וודאות בכלל שאני לא אמצא את עצמי לא מועסק בעוד חודשיים.

אשתי רוצה אוטו כמה שיותר חדש, תחזוקה כמה שיותר זולה (לא רואה מוסך, טיפולים זולים) עם צריכת דלק טובה ותא מטען רחב שיכול להכיל את העגלת-"טרקטור" של הילדה בלי להתחיל לפרק אותה.

נראה לי שאנחנו מתכנסים על הסקודה רומסטר, אבל אני פתוח להצעות.

בהנחה שזו סקודה רומסטר, או כל מכונית משפחתית מתאימה ומומלצת אחרת בתקציב דומה, השאלה הגדולה היא: איפה קונים.

ברור לי שחדש במחיר מזומן די יורד מהפרק אבל:

האם כדאית עסקת "ליסינג מימוני" כלשהי, או ליסינג תפעולי לרכב חדש? האם יש ליסינג לרכב משומש במצב טוב? האם בכלל כדאי יותר לקנות רכב משומש, ואם כן איפה? מחברת ליסינג? מיד פרטית? (קראתי על המגרשים הפרטיים כאן בפורום ואכן אני לא אתקרב לשם...)

אשמח לכל עזרה, הפניות וכו'.

תודה רבה רבה,

שחר

פורסם

תזהר מעסקאות בהן חלק משמעותי מהתשלום מגיע בסוף התקופה. זה אולי נשמע מפתה עכשיו, תחשוב מה תרגיש עוד 3 שנים.

לשאלות שלך יש תשובות די ברורות, אני אנסה לתמצת:

רכב משומש כלכלי יותר, תמיד, במיוחד אם הוא חדש יחסית, היות שרכב חדש סופג ירידת ערך גדולה מאוד ללא הצדקה טכנית.

כמה משומש - זה כבר עניין של תקציב והימור. יש גם רכבים בני 10 שלא נכנסים למוסך חוץ מטיפולים שוטפים.

ליסינג תפעולי: עולה כ-2400 ש"ח (אני מחשב מכונית משפחתית ומכניס מע"מ היות שאתה פרטי), כעבור 3 שנים אתה מחזיר את הרכב. משמע, שילמת עליו 86400 ש"ח. תוריד מזה עלויות ביטוח וטיפולים, עדיין הפסדת על הרכב, בהשוואה לאילו היית קונה אותו, איזה 20 אלף. בקיצור, לא משתלם כלכלית. אם זה מגיע מהעבודה, זה כמובן עניין אחר.

קניית רכב ליסינג/פרטי: בליסינג יש הרבה יותר היצע והרבה יותר אפשרויות למימון. בעקרון רכב פרטי אמור להיות שמור יותר, גם בגלל הבעלות וגם בגלל התייחסות של חברות הליסינג לטיפולים ותיקונים. עובדה שהמחירונים מפחיתים מהמחיר של רכבי ליסינג, כנראה שזה לא סתם. גם במכירה העתידית הנושא יעלה ויוריד לך מהמחיר. יש פה הרבה שמועות והרבה סטיגמות, בסוף גם רכב מליסינג יכול להיות במצב מצוין, אבל אם אתה רוצה הכללות - קיבלת.

בעקרון עכשיו תקופה טובה יחסית לחפש רכב, היות שעומד להתחלף השנתון. זה משפיע בפועל גם על מחירי הרכב (למרות המחירון ע"פ חודשים) וגם על החדשות, ככה שבסוף קל יותר לקנות משומשת. במיוחד מליסינג, אבל גם מפרטיים.

איזה רכב קונים? השיטה שלי - מחפשים טוב טוב. בסוף יש מציאות, צריך רק לחפש היטב. גם להפעיל קשרים אישיים, בסוף זה עובד הכי טוב. רוצה דוגמה? חבר של חבר מכר עכשיו פג'ו 407 2007 (או 08) ב-50K, כי קנה רכב חדש ולא היה לו כח להתעסק עם מכירה. זה דברים שלא תמצא הרבה פעמים בלוחות, יש הרבה אנשים שמעדיפים למכור לחבר/שכן/בן משפחה גם בהרבה פחות, העיקר לחסוך התעסקות וכאבי ראש.

בהצלחה

פורסם

שאלה קצת לא קשורה אבל אם כבר דיברנו על שנתונים אז מה הסיכוי שלרכב שהוא מודל 2011 ירד המחיר בינואר 2012?

ואם כן בכמה? (אני מתכוון לרכב חדש).

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אוטוטו חברות הליסינג מתחילות לעשות מאזנים לקראת סוף השנה.

וכן, גם הם יודעים את מה ששאלת בשאלה השניה שלך. המחירים עלולים לרדת בקרוב עוד. (לאו דווקא בינואר)

במגרשים שלהן נמצאות אלפי מכוניות שסיימו את תקופת הליסינג ומועמדות זה זמן רב למכירה.

(תראה את הפרסומות שדל כל החברות , שרצות כבר מאמצע השנה)

לפיכך, עכשיו, בימים אלה הלחץ על סוכני השטח למכור גובר בצורה משמעותית.

לי היה לפני כחצי שנה מאד סכום דומה לשלך , וניצלתי לחץ (לא מוסבר) של באדג'ט להיפטר ממלאי המאזדות 2008 שלהם.

(אגב, המאזדה3 לא תתאים לך. פתח תא המטען שלה פשוט זוועתי. אם יש לך עגלה גדולה היא תהיה פשוט סיוט יומיומי. גם המרחב מאחור לא משהו, והזום-זום זה רק בפרסומות. ביצועי הרכב מאד פושרים)

בכל מקרה, למרות שאני נמצא במשרה יציבה עם הכנסה יחסית קבועה, לא רציתי להתחייב לתשלומים חודשיים בכלל.

(יש לי דברים יותר מעניינים להוציא עליהם את שארית ההכנסה הפנויה)

חיפשתי רכב של לבוא, לשים להם מזומן על השולחן ולצאת.

תנסה לעשות סיבוב בראש הזה בחברות הליסינג הגדולות והמוכרות. לדעתי תופתע ממה שתוכל לקבל תמורת הסכום שיש לך ביד.

*כמובן אל תוותר על בדיקת הרכב במכון שאתה תבחר, ולא במכון הסמוך למגרשי החברה.

בהצלחה עם הסטרטאפ

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ל pashok.tr

מחירון של שנה על הכביש.

לבחור המתלבט: חשבת על לקחת רכב משומש מליסינג?

יש די המון רומסטר למכירה, אני חושב שכדאי לשקול את הליסינג. קנייה היום מליסינג היא מאוד משתלמת.

ואני אישית גם חושב שהרומסטר הוא אחלה עיסקה למחיר שמשלמים עליו מליסינג.

פורסם

el-caponeל pashok.tr

מחירון של שנה על הכביש.

העניין הוא שאני רוצה לקנות שברולט ספארק, היום יש להם מבצע על הרכב ומחיר הרכב כרגע הוא 67500 ש"ח, האם בינואר המחיר ירד ובכמה?

תודה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

איך הגעת לשברולט ספארק בכלל?

רכב קטן מאוד ועגלה לא תיכנס שם בבגז' הקטן

תקנה יד שנייה

זה הכי משתלם כיום לכולם!

בהצלחה!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

עם תקציב כזה לך לקרסו וקח מגאן מודל 2008 ומעלה (כמה למעלה שיכנס בתקציב שיש בלי להוסיף שקל) וקבל אוטו עם 3 שנות אחריות.

לדעתי זה הדיל הכי טוב.

את מה שאני כותב עכשיו אנא אל תראה כביקורת אלא כדיעה ועוד כיוון מחשבה: כשהעתיד לא בטוח לטווח של שנתיים שלוש לא מתחייבים על תשלומים של 2000 ש"ח במיוחד כשיש ילדים. אני בטוח שלא תרצה לעמוד במצב שתרצה לקנות לילד משהו ולא תוכל כי צריך לשלם על האוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
העניין הוא שאני רוצה לקנות שברולט ספארק, היום יש להם מבצע על הרכב ומחיר הרכב כרגע הוא 67500 ש"ח, האם בינואר המחיר ירד ובכמה?

תודה.

אל תבנה על זה, יכול לרדת ויכול גם לעלות. אם תסתכל על רכבים מהשנים האחרונות תראה שכל שנה המחיר דווקא עלה בכמה אחוזים. יש המון גורמים שמשפיעים על זה. בדיוק יש היום שרשור אחר לגבי הספארק, תראה שם את ההטבות שהבחור הצליח להשיג.

ל-halperin96 אתה מתבלבל בין פותח השרשור לפשוש.

פורסם

halperin96איך הגעת לשברולט ספארק בכלל?

רכב קטן מאוד ועגלה לא תיכנס שם בבגז' הקטן

תקנה יד שנייה

זה הכי משתלם כיום לכולם!

בהצלחה!

אני סטודנט בן 25 ואין לי ילדים, הדבר היחיד שצריך להיכנס אצלי בבגאז' זה הסאב שלי מה 205. :-D

עם תקציב כזה לך לקרסו וקח מגאן מודל 2008 ומעלה (כמה למעלה שיכנס בתקציב שיש בלי להוסיף שקל) וקבל אוטו עם 3 שנות אחריות.

לדעתי זה הדיל הכי טוב.

את מה שאני כותב עכשיו אנא אל תראה כביקורת אלא כדיעה ועוד כיוון מחשבה: כשהעתיד לא בטוח לטווח של שנתיים שלוש לא מתחייבים על תשלומים של 2000 ש"ח במיוחד כשיש ילדים. אני בטוח שלא תרצה לעמוד במצב שתרצה לקנות לילד משהו ולא תוכל כי צריך לשלם על האוטו.

אז כמו שאמרתי אין לי ילדים, התשלום החודשי הוא 560 ש"ח, העתיד גם לא בטוח למחר זה לא אומר שלא צריך להיתקדם בחיים גם אם זה לקחת הלוואה.

ל-halperin96 אתה מתבלבל בין פותח השרשור לפשוש.

אני פשוק :-D.

פורסם

אם כבר העלתם את עניין הרכבים במגרשי הליסינג והלחץ למכור..

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3549243,00.html?

בכל מקרה גם לדעתי במצב של חוסר וודאות כלכלית לא כדאי לחרוג יותר מדי מהסכום שיש במזומן, ההתחייבות היא לעוד 3 שנים ולך תדע מה יקרה , במיוחד בענף ההיטק.

בהצלחה

פורסם
אשתי רוצה אוטו כמה שיותר חדש, תחזוקה כמה שיותר זולה (לא רואה מוסך, טיפולים זולים) עם צריכת דלק טובה ותא מטען רחב שיכול להכיל את העגלת-"טרקטור" של הילדה בלי להתחיל לפרק אותה.

לא כ"כ מתחבר.

באמת שאני לא רוצה להכנס כאן לעימותים עם מגאניסטים שרופים, אבל לפי כל הפירסומים, אמינות זה לא החלק החזק של הרכב הזה.

מה גם שנראה לי שהשואל מכוון לרכב בתצורת SW או לכל הפחות עם דלת חמישית גדולה וגבוהה (ביקש להכניס עגלת ילדים "בלי לפרק")

לגבי החלק השני של הודעתך, גם אני באותה דעה.

למרות שאנחנו לא מעוניינים להכנס לכיסו של השואל (רוצה לומר שאינינו יודעים מה גובה ההכנסה הפנויה שלו)

בכל מקרה, לשרוף את שארית ההכנסה הפנויה כדי שבשמש תטגן לה קופסת פח צעירה בשנה-שנתיים נראה לי לא פחות מהזוי.

אני מעדיף להעביר את הסכום הזה לשתי חופשות משפחתיות שנתיות באחד מיעדי הנופש בחופי הים התיכון השקטים יותר משלנו.

כל הדיבורים על "להתקדם בחיים" לא רלוונטיים. בעוד שנתיים, כשתסתיים ההלוואה, הרכב יהיה שווה את מחירו ההתחלתי פחות סכום ההלוואה, ואז כדי "להתקדם בחיים" צריך לקחת שוב הלוואה, וחוזר חלילה.

המנטליות של לקנות דברים מכסף שאין לך, היא אמריקאית ביסודה.

תקיש בגוגל "סאב-פריים", תראה לאן זה הוביל אותם.

פורסם

תראה,

אני לא יודע מה בדיוק אתם באמת מחפשים אבל -

אני לאחרונה עשיתי עסקה על מגאן 2008 בעסקה שלדעתי קובעת תקדים בשוק - אני רוצה מאוד להאמין שבקרוב נראה עסקאות נוספות כאלו על רכבים יוצאי ליסינג (הלוואי ונראה עסקאות כאלו על טויוטות ועל יונדאי למשל)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=398580

תתחיל לקרוא מהרגע שנכנסתי שם לשרשיר - בערך בעמוד 13 עד כמה שזכור לי סגרתי שם את העסקה.

בעיניי - למצב כלכלי לא ברור כמו שאתה מגדיר, לקנות רכב שהוא 3 עד 4 שנים על הכביש עם אחריות ל3 שנים נוספות יכול להיות רעיון נפלא.

מעבר לכך יש גם את קיה שנותנים משנת 2009 אם אני זוכר נכון - 7 שנות אחריות על הרכבים שלהם ככה שאתה יכול לקנות רכב בן 3 עד 4 שנים ועדיין יש לך אחריות חלקית.

תבדוק את האופציות שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הנה דוגמה קטנה למה סוכני השטח של חברות הליסינג בלחץ, כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3549243,00.html?dcRef=ynet

אז החבר'ה באוויס כבר חטפו.

אבל אל תדאג, גם בבאדג'ט,אלבר,אלדן וכו' הסוכנים קוראים כלכליסט.

(יש להם זמן, כי אין לחץ גדול של קונים :twisted: )

פורסם

זה די ברור.

עוד "תודה" גדולה שאנחנו "חייבים" לביבי

הפך את הליסינג ללא כדאי ע"י העלאת המיסוי של שווי השימוש ביותר מ50 אחוז בארבעת השנים האחרונות!

מה שגורם לציבור של אנשי הליסינג כמו למשל ענף ההיי-טק להחזיר את הרכבים בזה אחר זה - הרי למה ש"אוכלי חינם" יהנו נכון? בתכלס אוכלי חינם שמזיזים שווקים שלמים שחיים מסביבם כמו מסעדות, כמו חברות ליסינג ועוד ועוד...

בנוסף לזה אתה מקבל שוק שיש בו פשוט יותר מידי מכוניות.

המכוניות הישנות יותר אלו משנות ה90 - מסרבות למות (לפחות היפניות והקוריאניות) וגם כן אין תוכניות גריטה או תכניות מימון שבאמת שוות משהו, היחידה שהיתה הופסקה וגם היא היתה בסופו של דבר די עלובה.

המכוניות הישנות קצת פחות - שנות ה2000 ומעלה - רובן מאוד מאוד אמינות ואין בעצם סיבה להחליף אותן.

מה שאתה מקבל כתוצאה מזה זה שמצד אחד רכבים חדשים עדיין עולים כאן סכומים לא הגיוניים הודות ליבואנים, מכס.

מצד שני אתה מקבל כאן כבר דילים שנותנות לך רכבים חדשים ב60 עד 70 אלף שקלים שהם מאוד חסכוניים - אבל להפתר מהמכונית הישנה זה סיפור כי השוק רווי והערך שלהן צנח יותר מידי.

ואז אתה מתחיל לראות את מה שקורה היום -

חברות הליסינג, היבואנים הגודלים, מגרשים ואנשים פרטיים נהיים פשוט חרמנים למכור את הרכבים שלהם כי הם נתקעים עם ציים שלמים שאין להם פשוט מה לעשות איתם.

ואז אתה מתחיל לראות עסקאות עם התחייבות לטרייד אין עתידי, עסקאות מאוד זולות, עסקאות עם חבילות אבזור הזויות וכו' וכו' והכל בו בזמן שהחברות בעצם מוכרות פחות ונאלצות לפתר עובדים.

הבעיה היא שאין איזון - אם היו מעלים את שווי המס בצורה הגיונית במקום להכפיל אותו - שוק הליסינג לא היה קורס ובמקביל גם שוק הפרטיות לא היה קורס והתחרות בינם היתה נשמרת, אבל כמו כל דבר טוב בארץ הזו - העין הצרה של הישראלי המכוער חייבת לדפוק את הכל!

אז - מה עושים כשהמצב הכלכלי לא ברור? - עושים קניה חכמה שלא משאירה אותך בחובות או בתשלומים שאתה לא יודע אם תוכל לסיים אותם בעתיד.

מה שזה אומר שאת הרכב אתה צריך לקנות ב"מאני מזומני" ולדאוג שתנאי העסקה יהיו טובים ככל האפשר וכך גם הרכב.

ככה גם במידה ותיאלצו להפרד מרכב - אם תוכלו לפחות לראות קצת כסף בחזרה מהמכירה שלו ולא תצטרכו לכסות אף הלוואה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...