Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שבוע הבא מתחילים הלימודים :|


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע הבא אני מתחיל שנה א' באוניברסיטת ת"א - הנדסת חשמל ואלקטורניקה.

עברו כבר יותר מ-5 שנים מסיום התיכון, והלימודים, לפי 'השמועות', הולכים להיות אינטנסיביים ביותר

ואני אחד שהחופש והפנאי מאוד חשובים ;) (ידוע גם בתור עצלן :)) אז איך שורדים את ה-4 שנים האלה? (או אפילו את השנה הראשונה)

אשמח לשמוע טיפים, ולשמוע את החששות של אלה שהתחילו והאם אני חושש בצדק :)

 

[יש המון סמיילים בהודעה, אך המצב הפוך לגמרי:cry:]

 

בברכת שבוע טוב, ושלא יגמר!

  • תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה תיכנס לתלם יותר מהר ממה שאתה חושב,עם שאר ניהול הזמן אתה פשוט תלמד לנהל אותו על מנת שיישאר לך גם זמן לפנאי,תזרום ותהנה מהתקופה הזאת.

פורסם

ממרומי השנה הרביעית (והלא אחרונה :-) ) שלי בהנדסת חשמל, הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך הוא לא להילחץ. אתה לא באמת אמור להבין את כל השטויות שאתה לומד בחדו"א או בליאנרית, בטח שלא בתחילת הסימסטר. אתה לא אמור לדעת לעשות את כל האינטגרלים המסובכים של פיזיקה 1, בטח שלא בעבודת הבית הראשונה. כולם נכשלים בבוחן הראשון וזה בסדר. והכי חשוב - בסוף יהיה בסדר.

 

אם זה מעודד אותך אז לדעתי השנה הכי קשה של התואר הזה היא השנה השלישית ולא הראשונה, לפחות מבחינת עומס לימודי. הראשונה קשה רק בגלל השוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם זה מעודד אותך אז לדעתי השנה הכי קשה של התואר הזה היא השנה השלישית ולא הראשונה, לפחות מבחינת עומס לימודי. הראשונה קשה רק בגלל השוק.

 

השיטה על רגל אחת : פרה פרה דופקים את כול העדר ! ( קורס קורס מגיעים ל 160 וטיפה נ"ז )

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

צביקה , עדות מדהימה למרצים לא טובים מה שאתה מספר.

קרה לי גם בתל אביב, ואז עם מרצים מעולים בבין תחומי - זה ממש לא.

חוץ משבועיים ראשונים להסרת החלודה אתה דיי צריך להבין את זה אם המרצה נורמלי ולא לומדים רק למבחן.

 

לפותח השרשור ש תקופת הלימודים היתה לי סופר כיפית, זה לא תיכון ואתה לומד מה שאתה רוצה ודברים שתעסוק בהם ואתה אוהב ( אחרת תחליף תואר )

 

בקיצור בהצלחה , זה אולי קצת קשה אבל חוויה מדהימה.

 

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, בוא לא נפתח כאן את נושא רמת ההוראה באוניברסיטה מול רמת ההוראה במכללה. לא נראה לי שזה הכיוון הנכון של השרשור הזה.

אהה, והנה עוד טיפ נוסף בעקבות דבריו של ליביו - בשנה א' אתה לא לומד כמעט שום דבר שקשור להנדסת חשמל. גם אם אתה לא אוהב את מה שאתה לומד, אל תתיאש. זה משתפר בהמשך, לקראת השנה השלישית :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממרומי סוף שנה ד' (והלא אחרונה שלי, יש מעבדה מעבר לפינה) יש לי כמה עצות בשבילך: (זה הולך להיות ארוך, קח אוויר..)

1. תשתדל להנות מהחיים, גם בין העומס של החומר והמבחנים. זה נשמע מוזר, אך אני יכול להגיד לך מניסיון אישי שאני (לצערי) לא נהניתי מהחיים הסטודנטיאליים שלי (מסיבות? נאדה. מבחנים? בלחץ בגלל עבודה במשרה מלאה) ואני די מתחרט על כך. התקופה הזו היא תקופה שלא תחזור, תמצה אותה!

2. השנה הראשונה זו שנת הסינון, אז תנסה לשמור על ראש מעל המים ולא להכשל בקורסים. מילת המפתח היא ניהול זמן נכון ולדעת איך להקדיש את הזמן לכל חומר בקורס. וכן-תזדווג (לא במובן המיני..) וחפש לך קבוצות למידה. איך אמר המרצה שלי למיתוג? "תזדווגו. זה יותר כיף ללמוד ביחד".

3. החומר שמלמדים אותך בקורסים ומתרגלים איתך? זה בולשיט לעומת הרמה של המבחן. יש הבדל עצום מבחינת הרמה.

אל תשכח זאת. תעשה את כל התרגולים, שב למתרגל על הוריד אם צריך על חומר שאינך מבין (אתה משלם כסף טוב בשביל זה..) ותפתור כמה שיותר מבחנים לקראת סיום הסמסטר.

4. אתה לא באמת הולך לזכור את רוב החומר הזה בקורסים המתקדמים יותר. לפעמים המשפט "ככל שאני לומד יותר, אני שוכח יותר" די תופס בחלק מהקורסים :twisted: . רוב החומר של שנה א' לא קשור אפילו לחשמל :)

5. קח מורה פרטי אם צריך כדי לעבור את הקורסים העיקריים של הפיזיקות/חדו"א למיניהם. אני לא מתבייש להגיד שעברתי את קורס פיזיקה 1 בפעם השלישית (!!) וזה רק אחרי שלקחתי לי מורה פרטית (כוסית על אבל זה כבר לא צריך לעניין אף אחד.. :twisted: ).

6. כפי שרשמו פה-תהרוג פרה פרה, ותעשה קורסים בקצב שמתאים לך, ואל תהרוג את עצמך.זו לא תחרות בסופו של דבר, וכמו בכביש-אתה לא תנצח אם תיתן גז באור הירוק ותגיע לרמזור האדום. אל תעמיס על עצמך יותר מדי קורסים כי בסוף אתה תמצא את עצמך חוזר על יותר קורסים מאשר מתקדם בתואר. וכן, עדיף שאפילו תישאר עוד שנה כדי לשפר נכשלים ולהתחמק ממצב אקדמי לא תקין, אם המצב הוא עד כדי כך חמור. גם אם תעשה את התואר ביותר מ4 שנים (כמו לא מעט סטודנטים) זה לא סוף העולם.

דוגמה אישית? יש לי חבר שנכשל בהרבה קורסים, והחליט לא לעשות שנה א' חוזרת (אחרי שהפצרתי בו) ועכשיו הוא משלם שכר לימוד של למעלה מ4000 שקל בחודש(!!) בתחילת השנה השישית כדי להשלים קורסים שהוא גורר מהשנים הראשונות של התואר.

7. אל תתייאש, ואל תרים ידיים גם אם הציונים שלך נמוכים למרות שקרעת את הת*ת וכרסמת עשרות עטים עד שיצא לך עשן מהאוזניים.

8. סדרת ספרי schaum יכולה לעזור לך בחלק ניכר מהקורסים. את כל הנושאים המורכבים והנוסחאות המעייפות והארוכות שהמרצים רושמים על הלוח (בעיקר בפיזיקות למיניהן), הספרים הללו מתמצתים לך בהסברים ממצים ומובנים. מומלץ גם לרכוש ספר נוסחאות, יש קורסים שאי אפשר להסתדר בלעדיהם ולפחות אצלי היה ניתן להכניס אותם לבחינות מסויימות.

9. סיכומים, סיכומים, וסיכומים. חפש לך סיכומים שיעזרו לך לתפוס את עיקרי החומר. קשור קשרים חברתיים עם בנות מהקורסים שלך-שמתי לב שרוב הבנות מסכמות את החומר בצורה ברורה ומובנת הרבה יותר מגברים.

10. השתדל למצוא עבודה כבר באמצע-סוף שנה ב' במשרת סטודנט. אני מתחרט שלא עשיתי זאת. זה רק יאפשר לך לצבור ניסיון מעשי. ולא, אל תעשה את הטעות שאני עשיתי-אל תעבוד במשרה מלאה. חפש משרת סטודנט/חלקית.

11. אם יש לך חשד להפרעת קשב וריכוז-רוץ לעשות אבחון. אם אבחנו שיש צורך בריטלין-אל תוותר עליו והקפד לקחת אותו באופן סדיר בזמן הלימודים/תקופת מבחנים. חוץ מזה, יש הקלות לא רעות בכלל למי שיש לו אישורים מהאוניברסיטה-הארכות זמן, הפסקות יזומות, נוסחאונים מותאמים אישית.. קח זאת בחשבון.

 

 

והכי חשוב-תהנה מהמחשופים בקיץ, אצלי במכללה זה גן עדן בימי הקיץ להגיע בבוקר לבחינות ולראות את הסטודנטיות מהפקולטה לעיצוב :twisted::wink:

פורסם
לפותח השרשור ש תקופת הלימודים היתה לי סופר כיפית, זה לא תיכון ואתה לומד מה שאתה רוצה ודברים שתעסוק בהם ואתה אוהב ( אחרת תחליף תואר )

 

אני אוסיף זווית ראייה שונה, ואגיד שלא הכל סופר כיפי ומעניין, סביר להניח שיהיו קורסים שממש לא מעניינים אותך, לא צריך לרוץ להחליף תואר אם כמה קורסים לא מעניינים, בתואר ראשון בכל תחום יש גם הרבה שיט. להגיד שאתה כל הזמן לומד מה שאתה רוצה זה לא מדויק. Liviur אני בטוח שגם אתה למדת קורסים שהוציאו לך את החשק להגיע באותו יום.

 

מבחינתי, הטיפ הכי הכי הכי חשוב זה למצוא חבר טוב או שניים, חשוב מאוד שיהיו לך איתם נושאים משותפים גם מחוץ ללימודים, אחרת מהר מאוד תגלה את עצמך מדבר כל היום על אינטגרלים ותיכנס לדיכאון (למרות שיש כאלה שזה דווקא עושה להם את זה... :-)). הייתי ממליץ גם לבחור חבר שלומד בסגנון שלך, שלא תלמדו כל הסימסטר ודווקא בתקופת המבחנים היא ינטוש ויגיד שהוא "צריך ללמוד לבד" ואתה תישאר בלי כח ללמוד. בקיצור, מישהו שימשוך אותך ואתה אותו.

 

אני טיפוס שחייב ללמוד עם מישהו, לא יכול יותר מדי זמן לשבת לבד, זה שיגע אותי.

 

בהצלחה !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני חושב שהדבר הכי טוב שהרווחתי מהתואר שלי הוא החברים, בערך באמצע שנה ראשונה מצאנו את עצמנו 4 בחורים מרקעים שונים לחלוטין, ממקומות גיאוגרפים שונים לחלוטין בארץ מתחברים כ"כ טוב, לומדים ביחד כל היום, יוצאים עם החברות, בחתונות שלהם הייתי ועוד ועוד... אני באמת חושב שמה שנאמר כאן למעלה מאוד נכון, מבחינה חברתית זאת כנראה אחת המסגרות הטובות להכיר ולהינות, גם אם אתה כמוני עובד במשרה מלאה :lol:

 

שיהיה בהצלחה, ותהיה מוכן להרבה עליות וירידות, מדובר בתואר לא טרויאלי ובמסגרת שלא תמיד מתיישרת עם מה שאתה רגיל אליו.

 

אבי.

פורסם

כלל ברזל בעיקר עם מרצים בעלי תואר פרופסור, אל תתייחס יותר מידי למה שהם מסבירים וחופרים , איך הגיעה כל נוסחה, ומאיפה בא כל דבר,

 

אתה לא לומד תואר ראשון במתמטיקה, תתמקד בעיקר בניסיון להבין את הפואנטה מאחורי ההסברים המייגעים והמעייפים, אל תעתיק כל שטות שהם מוכחים, ותתמקד בעיקר בעיקר מהבנת החומר ע" הדוגמאות שהם נותנים בהרצאות,

 

שעורי הבית הם חשובים, תקפיד לעשות אותם , רק שתדע שרמת המבחן היא בד"כ הרבה יותר גבוהה , אבל הבסיס והעקרונות מועברים בשעורי בית, תנסה אחרי כל נושא שאתה מסיים ללמוד , לראות במבחנים אם הנושא הזה חוזר , ובאיזה אופן (סעיף או שאלה שלמה) ,

רצוי ביותר שמאמצע סמסטר תתחיל לפתור שאלות ממבחנים,

 

אם נתקעת על מרצה שלא ממש ברור או שסתם מעתיק את החומר מאיזה דף , ומסתבך ומקשקש על הלוח, אל תתבייש ללכת למרצה אחר , זה לא שקוראים שמות (חוץ מהקורסים הכלליים ששם נוכחות חובה), כנ"ל גם למתרגל, אם אתה נופל על אחד שהוא על הפנים מבחינתך, כלומר שאתה לא מתחבר לשיטת לימוד שלו, או שהוא סתם לא שולט בחומר, אל תתבייש לעבור למישהו אחר,

 

תבדוק אם באגודת הסטודנטים שם מוכרים מחברות של סטודנטים משנים קודמות, תעזר בזה

 

תעבור על הסילבוס ותעבור על הספרים, ותמצא ספר שאתה מתחבר אליו,

 

ממליץ לך על בן ציון קון באינפי,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

פורסם

גם אני מתחיל שבוע הבא תואר ראשון בהנדסת מכונות בסמי שמעון.

האמת היא שאני כבר חצי שנה לומד במסגרת מכינה שסיימתי לפני כחודש בפיזיקה ומתמטיקה.

מה שהבנתי עד כה, זה שמאד חשוב לרכוש חברים ללימודים ובכלל.

כמו שאמרו לך, אל תעתיק כל דבר ואל תנסה להוכיח כל נוסחה (בעיקר פיזיקה).

תנסה להבין את זה מכל כיוון דרך הפואנטה המרכזית.

במסגרת המכינה אני לא ראיתי כל כך חיים חברתיים אפילו בימי שישי ובגלל זה הגעתי לממוצע של 95.

אני מקווה שבתואר לא אצטרך לוותר על חיי החברה בשביל ציונים גבוהים. חצי שנה היתה קשה, 4 שנים כאלו יהיו בלתי אפשריות.

שיהיה בהצלחה :-)

Renault clio RT 1994

פורסם

אכן חברים ללימודים וקשרים מהלימודים חשובים לפעמים כמו הלימודים עצמם.

 

במדעי מחשב ד"א - (בניגוד להנדסה קצת) השנה הראשונה מבחינת מתמטיקה מלווה אח"כ את שאר השנים - ככה שאם אתה לא מאופס מההתחלה - צפה לבעיות אח"כ.

 

אלון - על כל קורס שהוציא לי את החשק למדתי לפחות 2 קורסים ששמחתי שלקחתי. גם כאלו שלא היו ישירות במדעי מחשב (בבין תחומי לדוגמא גם בתואר מדעי מחשב לומדים קורסים של דיסיפלינות שונות - סתם דוגמאות של קורסים לא קשורים למדעי מחשב שרותקתי בהם - דיני חוזים , יסודות המימון , שיווק מודרני ומאקרו כלכלה - עם יצחק אורון ד"א - היה מרתק) ואפילו חלק מהמתמטיקות - שלמרות שנראו מבאסות בשנה הראשונה - פתאום בשנה שלישית שהכל מתחבר בין כל הקצוות אתה מעריך ואוהב את החומר של שנה א.

 

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ואוו.

שיהיה המון בהצלחה, אתה תזדקק לזה.

צריך גם הרבה כח סבל ולא להישבר.

זה הולך להיות חתיכת סיוט שלא ברא השטן. תשתדל לקחת הכל בקלות.

כל הכבוד שלא ויתרת לעצמך והלכת על הטוב ביותר. הדרך הקלה היא להתפשר על מכללה כלשהי.

 

גם בהנדסת חשמל דרך אגב, היסודות חשובים לשנים הבאות ,כי יוצאים מנקודת הנחה שכל מה שלמדת אתה יודע,

ואתה יכול לחטוף כל מיני מיש דיפ' ומטריצות גם בשנה ד' רגע לפני הסוף במפתיע במבחן.

 

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך : מה שעברת, אל תיגש לשפר. תזכור את זה טוב טוב.

מועדי ב' בהנדסת חשמל ברוב המקרים קשים משמעותית ממועדי א' ונועדו לקצור ייבול נכשלים אשר מעלה את היוקרה של הפקולטה. כן. זה מעוות אבל ככה זה.

 

בהצלחה !

אייל, בוגר הנדסת חשמל אוני' ת"א

 

מה שמזכיר לי שבאמת בשבוע הבא מתחילים הלימודים (תואר שני)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קיבלת הרבה עצות ואני רק אוסיף כמה הערות קטנות:

1. קצב הלימודים שונה מכל מה שהכרת - חומר של שנה בתיכון ידחס לשבוע אחד באוניברסיטה. אל תאפשר פתיחה של פער כלשהו כיון שאתה עלול להפסיד סמסטרים בגלל כשלון במקצועות בסיס.

2. גם מקצועות (ולא רק נושאים) הנלמדים בשנה-שנתיים הראשונות ונראים לך תלושים מהתואר שבחרת - יתגלו בהמשך כחיוניים.

3. מתמטיקה - מתמטיקה - מתמטיקה - זה היסוד לכל דבר. אין ברירה אלא להשקיע במקצוע זה, כי בלי יסוד יציב בו לא תוכל להתקדם.

4. התרגל לציונים נמוכים ממה שהכרת קודם. אני לא מכיר את אוניברסיטת ת"א, אבל המעבר מהתיכון לטכניון המם אותי גם מבחינה זו. לפי שיחות עם קולגות המבחנים בת"א מכויילים לציונים קצת יותר גבוהים, אבל זה היה לפני הרבה שנים.

5. חיי חברה - לי, אישית, לא היו כאלה בימי הטכניון, אבל זה עניין אישי. כל זמני הוקדש ללימודים ועבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

הנה התגובה שמתארת את הרגשתי בנוגע לתואר

 

ואוו.

שיהיה המון בהצלחה, אתה תזדקק לזה.

צריך גם הרבה כח סבל ולא להישבר.

זה הולך להיות חתיכת סיוט שלא ברא השטן.

 

 

מקווה לעבור את זה איכשהו, כי אני לא אדם שיושב ללמוד הרבה אבל מסתבר שצריך לשנות הרגלים :shock:

אגב לגבי מועדי ב' - אמרו לנו בכנס הכנה שאם עברת מועד א' לא לחשוב על מועד ב' - אם ממש רוצים לשפר את הממוצע אז בשנה שלישית או רביעית.

 

אני אאגד לי את כל הטיפים ואעבור עליהם שוב בימים קשים (בתקווה שלא אקרא את זה כל יום :D)

 

בתקווה שיהיה טוב ואצליח לשרוד את זה,

 

תודה לכם!


×
×
  • תוכן חדש...