Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2 זולה מאוד. מדוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאי אכסון אפרופו - היום בבוקר גיליתי משהו שלא הייתי מודע אליו.

אם מקודם אמרתי שיש חסרון בתאי אכסון בדגם ביזנס - היום גיליתי לשמחתי שזה לא ממש נכון.

מתברר שיש שני תאי אכסון בגודל של חמגשית או מגש של ארוחה עסקית :-D, ברצפת הרכב!

מתחת לשטיח של מושב הנהג ומתחת לשטיח של מושב ה"שאטגאן" (הנוסע מימין לנהג), ישנו תא אכסון שאפשר להכניס בו בקלות, ערכת עזרה ראשונה קטנה + אפוד זוהר + כל המסמכים של הרכב.

פשוט תביטו ותראו שבצדדי השטיח בכל צד של הרכב ישנה ידית קטנה ושחורה שאפשר למשוך ואתם תגלו את שני התאים הנסתרים הללו.

חוסך המון מקום מתא הכפפות - נפלא ונהדר.

הרכב מתגלה לנו כמאוד חסכוני לבינתיים, קצב מילוי הדלק שלנו ברכב השני ללא ספק הופחת וזה עוד לעומת קורולה.

השבוע הנוכחי אשתי נסעה חמש פעמים הלוך וחזור לעבודה שזה 200 קילומטר לערך

עשינו על הרכב מספר נסיעות קטנות - אולי עוד 20 קילומטרים

ועשינו נסיעה הלוך חזור ראש-העין חדרה שזה לדעתי משהו כמו 80 קילומטרים נוספים, לא מדדתי במדויק.

אנחנו עדיין מעל חצי מיכל.

אבל אין לי עדיין קריאה של ליטר לעומת קילומטר מחשבונית, עושה רושם שהרנו עושה לנו לפחות 1:12 במשולבת אבל זה לפי רושם בלבד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 379
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם זה קיים גם בדגם הביזנס אבל במאובזרת.יש גם תא נוסף על המגש האחורי מתחת לחלון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מכיר את התא הזה - יש לנו מגאן מאובזרת אחת במשפחה של אשתי - בבינזס זה לא קיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

1. לגבי צריכת הדלק במגאן - אין בזו שלך מחשב דרך? בקלות אתה רואה שם צריכה ממוצעת וצריכה רגעית. הקריאה קצת אופטימית, אבל קצת, מעניין באמת להשוות בין הצריכה של המגאן 2001 שלי לזו של מגאן II 1600 אוט'.
    אני מגיע לממוצע של 14.5 ק"מ/ל' (6.9 ל' למאה ק"מ) בנסיעה מעורבת (הרים, מישור ועירוני), אבל עם רגל קלה ומהירות מרבית 105 קמ"ש.
  2. כמכונית משומשת - המגאנים זו הקניה הכדאית ביותר היום - כזו חבילת בטיחות ונוחות בכל סכום החל מ- 15,000 ש"ח? אף יפנית לא מתקרבת אליה בתמורה, כולל אפילו איזו נפילה במוסך.
    (האמת, אני ככה נכנסתי לעומק בעניין הרנו ומקבל יופי של תמורה אז אני מתעלם מאולי עוד מכוניות שהן כזו מציאה? השוק באמת מלא מכוניות מצויינות בגרושים?).

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

יש מחשב דרך והצריכה הממוצעת שהרכב מראה הוא 8.4 ליטר ל100 קילומר שזה 1:11.9

אבל זה מחשב רכב שמראה ממוצע של 87KKM שאני לא עשיתי ברכב הזה - אני עשיתי מאז משהו כמו 1000 קילומטר בלחץ אולי פחות, מאז שקניתי את הרכב הזה.

אני ואשתי נוסעים עם רגל מאוד רגועה רוב הזמן אנחנו נוסעים בין 90 ל100 ועל כביש פתוח פה ושם 110

על 110 במישור מחשב הרכב של המגאן מראה על צריכה של 6.3 לערך ל100 קילומטר מהרגע שאתה מתייצב על המהירות הזו אבל יותר מהר מזה במגאן לדעתי אתה כבר מתחיל להרגיש שהרכב לא ממש אוהב את זה.

לגבי השוואה בין רכב יפני לרכב צרפתי - תראה, אני מגיע מנסיון ארוך מאוד על רכבים יפנים.

ליפנים יש את היתרונות שלהם ומי שמחפש רכב שאפשר לסמוך על האמינות שלו בצורה מוחלטת כנראה באופן טבעי יעדיף רכב יפני - כנראה בצדק, רק הבוקר ראיתי זוג צעירים דוחפים את הפג'ו שלהם במקום שהיא תסיע אותם, מצד שני, עם הפג'ו 206 הזו תעלה להם 70 אחוז או פחות ממחיר של יאריס באותו שנתון וזה יקרה להם פעם או פעמיים במהלך החיים שלהם עם הפיג'ו הזאת...

סביר להניח שתיקון התקלה עדיין יהיה משתלם יותר מהסכום שהם היו מוציאים על רכישת יאריס מלחתכילה.

אבל כאן כבר מתחילות שאלות של מה אתה מוכן לסבול ומה אתה לא ומה ברכב יותר מדבר אליך ומה לא - תהיה בטוח שרוב הסיכויים שהיאריס תהיה זריזה יותר וקלילה יותר ומפנקת קצת פחות אבל בשביל אנשים מסויימים הקצת הזה זה המון.

לי יש הרגשה שאחרי שטעמתי רכב אירופאי והבנתי למה אוהבים אותן - רכב אחד בבית ישאר יפני והשני, כל דבר אחר.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש מחשב דרך והצריכה הממוצעת שהרכב מראה הוא 8.4 ליטר ל100 קילומר שזה 1:11.9

אבל זה מחשב רכב שמראה ממוצע של 87KKM שאני לא עשיתי ברכב הזה - אני עשיתי מאז משהו כמו 1000 קילומטר בלחץ אולי פחות, מאז שקניתי את הרכב הזה.

אז ידידי, יש לך עוד קצת ללמוד את הרכב. תביא את צג מחשב הדרך למצב "צריכת דלק ממוצעת", ותתן לחיצה על לחצן האיפוס (לא זוכר איפה בדיוק במגאן II, אבל את זה בטח תמצא) - והמדידה תתחיל מחדש!

ואז תדבר איתנו?

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לחצן האיפוס נראה שמאפס לי רק את המד קילומטרז' לנסיעה נוכחית ולא שום דבר אחר.

אני אנסה שוב לראות אם אפשר לאפס את הממוצע - אני בטוח שהתוצאה תהיה או כמעט זהה או טובה יותר לפי איך שהדברים נראים.

אבל מה רע בלעדכן אתכם בתוצאות של שלושת החשבוניות הקרובות? אין דבר יותר מהימן מזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא מכיר את המכונית הנ"ל, אבל ההגיון דורש שתהייה אפשרות לאפס את צריכת הדלק. במכונית שלי, קיימת רק צריכת דלק כוללת ולא רגעית, אבל עדיין ניתן לאפס אותה :).

אני חושב שהגוף של המגאן גדול קצת על 1.6, אבל אם הצריכה המשולבת, תהייה 1/12 ויותר, אז זה מצויין.

פורסם

לחצן האיפוס נראה שמאפס לי רק את המד קילומטרז' לנסיעה נוכחית ולא שום דבר אחר.

אני אנסה שוב לראות אם אפשר לאפס את הממוצע - אני בטוח שהתוצאה תהיה או כמעט זהה או טובה יותר לפי איך שהדברים נראים.

אבל מה רע בלעדכן אתכם בתוצאות של שלושת החשבוניות הקרובות? אין דבר יותר מהימן מזה.

תגיע בתצוגה לצריכה הממוצעת ואז תלחץ לחיצה ארוכה על הכפתור שמעביר את התצוגות בידית עד שהתצוגה תתאפס.

בכל מקרה הוא נציג את הנתונים עד לצבירה של 10K ואז מתאפס לבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני אנסה.

בכל מקרה אני מחכה לתדלוק הקרוב (לא בכליון עיניים :-D ) בכדי לבדוק ליטר מול קילומטר שחור על גבי לבן.

הבודי של המגאן אכן קצת כבד בשביל מנוע 1.6 והיה רצוי לתת לה 1.8 לפחות אם לא 1.8T שזה היה יכול להיות מאוד מעניין.

אבל למרבית הפלא היא לא ממש חלשה - בעליות דווקא יש לה כוח סחיבה לא רע בכלל ובהאצות ביניים היא מספקת.

הבעיה איתה זה להגיע מאפס ל50 באותה הזריזות שאתה היית רגיל מרכב יפני.

הקפיצה בין ראשון לשני מאוד מסרסת את העניין ובשביל לתת זינוק שלא יגרום לאנשים מאחוריך להתעצבן אתה צריך לתת לחיצה הגונה מאוד על הגז (ואז לא לפספס את הנקודה שבה הרכב יטלטל אותך אם לא תעזוב בזמן את הדוושה).

יש שם איזושהיא נקודת תזמון מאוד קריטית שמבדילה אותך בין טלטול מעצבן לנסיעה חלקה מצד אחד - ובין זינוק נורמלי לבין זחילה מצד שני.

בגז סביר -אין בעיה לצפות את זה, הבעיה היא כשרוצים לזנק מהר וזה גם תלוי שיפוע כמובן.

אני עוד אמצא את הטריק לעשות את זה נכון (עוד שלושה חודשים אני כנראה בחליפת משוגעים עם המשפט הזה :-D)

Pioneer TS-X150

פורסם

1.8T או 2.0, כל בעל 1.6 היה רוצה :).

המחשב דרך שלי, אוהב "לשחק" איתי. פעם אחת, הוא כמעט מדייק ופעם שנייה הוא חסכוני ממני בכמעט 2 ליטרים :).

בקיצור, נחכה לתוצאות הרשמיות.

פורסם

מחשב הדרך נותן לך צריכה רגעית - בין זה לבין תוצאות אמת של חשבונית יש מרחק, לפעמים פער גדול.

2.0 ליטר זה דבר מאוד יחסי

אני יכול לאמר לך שהקורולה 2007 שהיתה לי הרגישה יותר טוב מכמה רכבי 2 ליטר שיצא לי לנהוג עליהם כמו למשל

פורד מונדאו 06 - עגלה מטורפת.

סובארו אימפרזה GX - מפתיע עד כמה רכב 2 ליטר יכול להיות עצל ורדום.

פונטיאק G5 2.4 טורבו עם 170 כוחות סוס - נחמד נחמד אבל הקורולה לא נפלה ממנו בכלום כמעט למעט נוחות ומראה חיצוני. ואני עוד מדבר על ה2007 לא על ה2009 עם 124 כוחות שהיא בהחלט חזקה יותר באופן מורגש.

יש לי גם רכב 2 ליטר שבהחלט מעלה לי חיוך על הפנים במובן הנוחות ויכולת התאוצה שלו אבל אני לא אתפלא אם כל רכב היום בנפח 1.4 ומגדש טורבו שמצוייד במנוע TSI ויהיה בגודל די דומה - ירגיש לא פחות טוב, אולי יותר.

הכל יחסי.

Pioneer TS-X150

פורסם

תקרא בחתימה שלי :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אנחנו עדיין מעל חצי מיכל.

אבל אין לי עדיין קריאה של ליטר לעומת קילומטר מחשבונית, עושה רושם שהרנו עושה לנו לפחות 1:12 במשולבת אבל זה לפי רושם בלבד.

לפי התיאוריה הזו, הרכב שלי עושה 1:20...

אבל אין מה לעשות, אי אפשר להתכחש למציאות. הזמן מהחצי ועד הEMPTY הוא קצר משמעותית מהזמן מFULL לחצי.

תעשה כמה מדידות כמו שצריך , עם רישומים, איפוסים וכו' ואז נוכל לדבר על חסכונית בדלק וכל זה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...