Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2 זולה מאוד. מדוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאפ - רשמתי, על פי רושם בלבד

אבל - לפי KML

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-II_2008_8766

12.8 לפי תוצאות צריכה אמיתיות - לא רע!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 379
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

או קיי - חשבונית ראשונה שיוצא לי לבדוק

530 קילומטר

45.7 ליטרים

נסיעות משולבות בעיקר בפקקים לעבודה + שתי נסיעות פתוחות, כל אחת 80 קילומטרים לערך (השניה לא רצוף היו כמה התנעות בדרך)

1:11.59 אפשר לאמר 1:11.6

לא רע בכלל - ולא, לא נהגנו רגוע במיוחד - רוב הזמן על 110 בדרכים הפתוחות.

נמשיך לעקוב לפחות עוד שתי חשבוניות כאלו - זה יתן כאן את הממוצע הנכון.

איפסתי את הממוצע במחשב אפרופו - נתחיל לעקוב משם גם כן אבל כמו שזה נראה המחשב רואה מציאות וורודה מידי :lol: -> לא מפתיע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אל תשכח שבחשבונית יכול להיות לך הפרש שך מיכל דלק לפה או לשם (תלוי כמה דלק היה בראשון לחודש וכמה ב31).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא ברור לי על מה אתה מדבר

:shock:

בכל פעם שאני מתדלק אני מאפס את המונה של TRIP A (ככה זה נקרא ביפניים) - בוא נאמר את המונה הנוכחי.

אני בודק ליטרים לעומת קילומטרים רק ברגע שאני מגיע לתחנת דלק עם מיכל שאיפסתי אותו בתידלוק הקודם.

ואז בעצם בתדלוק "הבא" אני בודק את הקילומרטים שעברתי על המיכל מאז האיפוס הקודם לעומת הליטרים שנכנסו למיכל.

ואז מאפס ואז שוב - מגיע לתדלוק הבא ובודק.

אם אני מפספס את הנתונים האלו בגלל שהרכב תודלק והמונה לא אופס - מן הסתם, התוצאה תתקבל לא בתדלוק הנוכחי אלא באחד שאחריו (בתנאי שזכרתי לאפס מונה כמובן).

ככה אני בודק.

אין פה קשר לראשון לחודש או לתאריך או לזמן - יש פה קשר לכמה קילומטרים הרכב עבר על כמה ליטרים מאז נקודת האיפוס עד לנקודת המילוי.

Pioneer TS-X150

פורסם

במידה והבדיקה נעשתה מנסיעה ללא מזגן, אז היא לא רעה בכלל, אבל גם לא כזו חסכונית. לצורך העניין, זו הצריכה של המכונית שלי עם מזגן ב-90% מהזמן.

בכל מקרה, זוהי לא צריכה רעה בכלל ובדיקה אחת לא מעידה על כלום, שווה לנסות עוד הפעם:-) .

פורסם

אני בדרך כלל בודק כל הזמן.

לא רק מסיבות של סקרנות לדעת תצרוכת דלק אלא גם מסיבות של שמירה על הרכב.

עליה בצריכת דלק תמיד מהווה סימן לצרות -

הצטברות פיח.

ממיר

חיישנים

פילטרים

משאבות

וכו' וכו'

Pioneer TS-X150

פורסם

לא ברור לי על מה אתה מדבר

:shock:

בכל פעם שאני מתדלק אני מאפס את המונה של TRIP A (ככה זה נקרא ביפניים) - בוא נאמר את המונה הנוכחי.

אני בודק ליטרים לעומת קילומטרים רק ברגע שאני מגיע לתחנת דלק עם מיכל שאיפסתי אותו בתידלוק הקודם.

ואז בעצם בתדלוק "הבא" אני בודק את הקילומרטים שעברתי על המיכל מאז האיפוס הקודם לעומת הליטרים שנכנסו למיכל.

ואז מאפס ואז שוב - מגיע לתדלוק הבא ובודק.

אם אני מפספס את הנתונים האלו בגלל שהרכב תודלק והמונה לא אופס - מן הסתם, התוצאה תתקבל לא בתדלוק הנוכחי אלא באחד שאחריו (בתנאי שזכרתי לאפס מונה כמובן).

ככה אני בודק.

אין פה קשר לראשון לחודש או לתאריך או לזמן - יש פה קשר לכמה קילומטרים הרכב עבר על כמה ליטרים מאז נקודת האיפוס עד לנקודת המילוי.

אני הבנתי שאתה מדבר על חשבונית חודשית של התקן תדלוק.

פורסם

לא - אני לא משתמש בהתקן תדלוק.

יש לנו הסכמים בעבודה עם פז לגבי פזומט לרכבים פרטיים אבל איפה שאני גר אין תחנת דלק אחת של פז קרובה אז אני לא משתמש בהם וגם לא רוצה להכניס עוד התקן לרכבים.

האוונסיס גם ככה עמוסה לעייפה באלקטרוניקה :-D

והמגאן בדרך לתוספת של מערכת בחודשיים הקרובים - מעדיף להמנע מתוספות מיותרות.

ובנוסף לכך כשהיה לי רכב ליסינג, התלות בתחנות דלק פז במקרים מסויימים הרגיזה אותי.

יש לנו הנחות דרך YOU לתחנות דלק ויש לנו הנחות דרך חברת הביטוח - במקרה הזה AIG לתחנות דלק - אם אנחנו זוכרים שיש לנו את הכרטיסים האלה אז זה בהחלט חוסך עוד כמה שקלים.

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה על ההקפצה....

אבל,

אדי - עשית עיסקה מצויינת, על רכב מצויין.

ולכל הברברנים למיניהם, בוחני הרכב, המכונאים, החשמלאים, וסוחרי הרכב. הרנו מגאן הינו רכב מצויין, אמין מאוד, נוח מאוד, ויחסית למנוע 1,600 סמ"ק גם נותן תמורה טובה לאגרה הנמוכה שמשלמים בעבורו. בתור אחד שמכיר את הרכב מאוד מקרוב, אני יכול להגיד שחלק מהסטיגמות שנכתבו עליו כאן הינן שטויות במיץ עגבניות.

אדי, בהצלחה עם הרכב ועם הפרוייקט החדש.

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

רזי,

תודה רבה רבה רבה :-P

כרגע השרשיר הזה (שבכלל לא אני פתחתי) הפך בעצם לסוג של בלוג כבר

תאמין או לא אבל עדיין לא יצא לנו לסיים מיכל דלק על המגאן מאז הפעם האחרונה שעדכנתי את השרשיר הזה.

אבל זה יהיה בסופשבוע הקרוב - יהיה עדכון שני לתדלוק.

מבחינתי שלושה עדכונים של נסיעות ממוצעות מהווה את הצריכה האמיתית של הרכב הזה לתקופת החורף.

בקיץ - אני בטוח שהצריכה תהיה טיפה יותר טובה בגלל:

1. לרכב לקוח פחות זמן לחמם מנוע.

2. בין התנעה להתנעה המנוע מתקרר לאט יותר.

3. פחות פקקים מאשר בחורף.

אבל מדובר על הבדלים של 10 אחוז בערך לפי הנסיון שיש לי עם רכבים עד היום.

היום הזמנתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/ARMREST-APOYABRAZO-SPEC-RENAULT-MEGANE-2-MK2-02-/260837296738?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item3cbb1d4a62

מכל הדברים שחסרים ברכב הזה שהיינו מצפים מרכב שנת 2008 - זה הכי חסר לי! משענת יד, וואו כמה שזה חסר.

המשענות עם מסכי הראש - המוטות צרים מידי ולכן לא ניתן לכוון להן את הגובה אבל אני רוצה לשמור על מסכי הDVD אז מה שאני הולך לעשות זה פשוט לעבות קצת את התומכות שלהם (מדובר בהפרש של מיליטר) עם טיפה דבק אקרילי ואיזוליר שחור, לתפוס אותן בגובה המתאים + תוספת של כריות למשענות ראש בכדי למלא את החלל החסר (זה קורה לי בכל רכב) בין הראש למשענת.

לגביי הפורייקט שאני הולך לעשות ברכב - מקווה שבשבוע שבועיים הקרובים אני כבר אתפנה לזה, אבל זה בכלל לפורום אודיו.

Pioneer TS-X150

פורסם

עדכון - תדלוק שני

507.4 קילומטר

43.2 ליטר

1:11.74

בקיצור נראה שהרכב עושה עד עכשיו לפחות את ה11.5 לקילומטר בתקופת החורף, נסיעות משולבות פקקים עם בין עירוני.

בשבילי זה שפוי.

Pioneer TS-X150

פורסם

זה לא רק פקקים. המים על הכביש מתנגדים לגלגול הצמיגים (נסה פעם לרוץ במים בעומק סנטימטרים בודדים).

פורסם

שלום לכולם,

קניתי רנו מגאן במבצע של קרסו לפני 5 חודשים, עד עכשיו אני מרוצה מהרכב.

למעט שריפה של נורת דרך ראשית אחת לא היתה שום תקלה (45 שקלים במוסך רנו, ללא חיוב על ההחלפה. מישהו מכיר מקום/לינק לקנות בו נורה איכותית ע"מ שאוכל בעתיד להחליף לבד? זה לא נראה מסובך לביצוע. אני מתאר לעצמי שיש גם בebay)

לגבי צריכת הדלק אני בודק בצורה ידנית כל תדלוק, אני נוסע בעיקר בדרכים בין עירונית (אופי הנסיעה: מהירות 100-110,

מזגן כמה שצריך, כולל עליות לירושלים כל הזמן)

הכי חסכוני שהצלחתי להגיע זה 1:13.85 וזה היה על מיכל שכמעט כולו בין עירוני.

ככל שאני נוסע יותר בעיר הצריכה כמובן עולה, הכי גרוע שהיה לי זה 1/8.9 כשכל המיכל כמעט היה בעירוני.

מאז שקניתי את הרכב תדלקתי 10 פעמים:

1/8.9

1/8.97

1/10.69

1/12.41

1/11.26

1/12.44

1/22.24

1/11.04

1/13.17

1/13.85

יש לציין ששלושת המיכלים הראשונים היו בעיקר בתוך העיר (מישור).

ממוצע ללא שלושת המיכלים הראשונים יוצא 1/12.2 ויחד עם המיכלים הראשונים יוצא 1/11.4

סה"כ צריכת דלק טובה יחסית לרכבים מהסגמנט הזה.

פורסם

כבעלים של רנו 19 95 ידנית ומגאן 2001 אוטומטית שמשחק כל הזמן מול צריכת הדלק - קודם כל תודה על השיתוף והבדיקות הדקדקניות.

כך גם אני עושה, כשבמגאן אני מנסה להצליב כל הזמן בין קריאת מד צריכת הדלק (נוהג כשהוא על צריכה נוכחית כל הזמן), ומצטייר שמד הצריכה אופטימי בכ- 10%. גם אצלך?

אני מקבל במגאן צריכה ממוצעת של 14 ק"מ/ל' (7 ליטר ל- 100 ק"מ). זה כולל נהיגה מאוד מחושבנת שלי בהרים, פקקים וקצת עירוני, ונהיגה פחות דקדקנית של אשתי בהרים בעיקר. מזגן כל הזמן.

אני חושב שבמגאן II אפשר להתקרב לזה גם. הסודות:

1. לחצי אוויר בצמיגים
  2. אני משתדל לא לעצור (באור אדום ברמזור ובפקקים) - מאט ומאט... וממשיך בנחת, כמו נהג משאית.
  3. תזוזות מאוד עדינות מהמקום.

ברנו 19, דרך אגב, אני על ממוצע של 11.5 ק"מ/ל' בנהיגות זהירות כאלה, וזה לטעמי אכזבה. המכונית מתוחזקת פיקס, ידנית, נהיגה חסכונית... וז הכל?

מכאן גם ההערכה הרבה שלי לצריכת הדלק של המגאן האוטומטית. זאת ממש הפתעה טובה.

שוב תודה על השיתוף.

המכוניות האלה הן מציאה של ממש, רק להקפיד לרכוש מכונית שטופלה כראוי, עד לפרט האחרון.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הממוצע אצלי לפני האיפוס היה 8.4 ל100

ועכשיו הוא מראה על 8.3 ל100

שזה 1:12.04

קצת יותר קרוב למציאות שהיא כנראה 1:11.7

אני בהחלט מרוצה מהתוצאה.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...