Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 189
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הי דרור,

באיזה חומר השתמשת לניקוי השילדה והאם מתאים גם לניקוי מכלולים חשמליים?

חחח

הניקוי הוא ראשוני בלבד , הניקוי המשמעותי יהיה ניקוי חול בקרית הפלדה שליד עכו

מיל לאחר מכן יסוד אפוקסי , ולמחרת כשיתיבש טוב , צבע עליון שחור שתואם ליסוד אפוקסי .

את הניקוי הראשוני בצעתי עם מברגים למקומות שקשה להגיע , שפכטל דק וכ' .

לא חומרים מיוחדים .

"הסיבה להצטברות כמויות הגריז הגדולות שהטביעו חלקים שלמים תחתם היתה סירוס מערכת השימון המרכזית, האוטומטית, שהיתה מורכבת במכונית זו כשיצאה מן המפעל."

לא לגמרי מדויק .

הגשר הרוחבי בשילדה , זה המצולם הינו מיקום חיבור המנוע והגיר . נזילות מאיזור זה ממחזירי השמן , גם של המנוע וכן של הגיר נשארות ויחד עם הנסיעה , חול בוץ אבק שהצטברו במשך עשרות שנים נתנו את התוצאה הזו . אגב , אין אף צינור שימון שעובר בקטע הזה ולא הוסב גם לא בדוושות שאמנם ממוקמות מאחורי הגשר המדובר ולא ממש מעליו , ראה שוב תמונה .

ולעיניין ניקיון השילדה ושימורה , אני מאחל לשנינו אריכות ימים ומזמין אותך לראות את שלדת הרובר גם בעוד 20 שנה ויותר כשבאמת

נקודות השימון יהפכו לנקודות גרוז .

הכיף שבאחזקה של רכב זה לעשות את הטיפולים לבד , כמות פטמות הגרוז לא מפריע לי , זה יהיה "יום טיפול" :-) יום גרוז חח

הרכב יעלה על ליפט אצל אחד מחברי בעלי המוסכים ועבדך הנאמן שיהיה אפילו מבוגר בכמה שנים יעשה את מלאכת הגרוז לבד במו ידיו :-)

שנהיה בריאים .............. :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
הרבה עבודה והסיפוק שבצידה.לעיתים אבק לכלוך משומנים בגריז דוקה שומרים על המתכת.מה נמצא בתוך החורים העגולים שבשילדה ?.

דרך אגב הגריל שקנית מאנגליה מדהים, נראה חדש .האם יש לך סמלים בשבילו,של הויקינג למעלה ונראה לי שיש עוד סמל משולש בחזית.

אבל עוד חזון למועד,המשך שיפוץ מהנה.

אריק

הסמלים כבר ישנם ,

ניקנו באיביי אנגליה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם
חחח

"הסיבה להצטברות כמויות הגריז הגדולות שהטביעו חלקים שלמים תחתם היתה סירוס מערכת השימון המרכזית, האוטומטית, שהיתה מורכבת במכונית זו כשיצאה מן המפעל."

לא לגמרי מדויק .

הגשר הרוחבי בשילדה , זה המצולם הינו מיקום חיבור המנוע והגיר . נזילות מאיזור זה ממחזירי השמן , גם של המנוע וכן של הגיר נשארות ויחד עם הנסיעה , חול בוץ אבק שהצטברו במשך עשרות שנים נתנו את התוצאה הזו . אגב , אין אף צינור שימון שעובר בקטע הזה ולא הוסב גם לא בדוושות שאמנם ממוקמות מאחורי הגשר המדובר ולא ממש מעליו , ראה שוב תמונה .

ולעיניין ניקיון השילדה ושימורה , אני מאחל לשנינו אריכות ימים ומזמין אותך לראות את שלדת הרובר גם בעוד 20 שנה ויותר כשבאמת

נקודות השימון יהפכו לנקודות גרוז .

הכיף שבאחזקה של רכב זה לעשות את הטיפולים לבד , כמות פטמות הגרוז לא מפריע לי , זה יהיה "יום טיפול" :-) יום גרוז חח

הרכב יעלה על ליפט אצל אחד מחברי בעלי המוסכים ועבדך הנאמן שיהיה אפילו מבוגר בכמה שנים יעשה את מלאכת הגרוז לבד במו ידיו :-)

שנהיה בריאים .............. :-)

דרור .

צדיק באמונתו יחיה. אם גירוז וניקוי גריז הם העיסוקים החביבים עליך - תמצא אותם מעכשיו בשפע, ובשפע רב ובלתי נדלה (~30 פטמות). במקורו אין ברובר ולו פיטמת גריז יחידה, ולכן הגריז שמצאת, כדבריך, היה יכול להגיע רק מהמערכת השימון המסורסת שהוחלפה בפטמות גריז. אם תשתדל גם תמצא איך הגיע הגריז הנ"ל להיכן שהגיע - למשל, ממנגנון הדוושות שאינו מרוחק ממתג אור המעצורים.

כפי שכתבתי, הנזק שבגריז הוא יותר מאשר מטרד תחזוקה ולכלוך. הקדחים בתפוחי ההגה, בקינג פינים, בצירי בקפיצים וכו' - מתאימים לשמן ולא לגריז. השמוש בגריז גורם להגה קשה, לנסיעה לא נוחה ולבלאי מואץ בכל החלקים הנ"ל (אלא אם אתה מתכנן להחליף את כל הנ"ל בתפוחים, צירים פינים וכו' עם תכנון מחדש שיתאים לגריז).

ומעבר לכך עולה השאלה מהו בכלל שיפוץ של מכונית עתיקה, והאם ויתור על אחת מתכונותיה היחודיות ביותר הוא באמת "שיפוץ".

או אולי צביעה בצבע יסוד משני סוגים היא השיפוץ האמיתי?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
צדיק באמונתו יחיה. אם גירוז וניקוי גריז הם העיסוקים החביבים עליך - תמצא אותם מעכשיו בשפע, ובשפע רב ובלתי נדלה (~30 פטמות). במקורו אין ברובר ולו פיטמת גריז יחידה, ולכן הגריז שמצאת, כדבריך, היה יכול להגיע רק מהמערכת השימון המסורסת שהוחלפה בפטמות גריז. אם תשתדל גם תמצא איך הגיע הגריז הנ"ל להיכן שהגיע - למשל, ממנגנון הדוושות שאינו מרוחק ממתג אור המעצורים.

כפי שכתבתי, הנזק שבגריז הוא יותר מאשר מטרד תחזוקה ולכלוך. הקדחים בתפוחי ההגה, בקינג פינים, בצירי בקפיצים וכו' - מתאימים לשמן ולא לגריז. השמוש בגריז גורם להגה קשה, לנסיעה לא נוחה ולבלאי מואץ בכל החלקים הנ"ל (אלא אם אתה מתכנן להחליף את כל הנ"ל בתפוחים, צירים פינים וכו' עם תכנון מחדש שיתאים לגריז).

ומעבר לכך עולה השאלה מהו בכלל שיפוץ של מכונית עתיקה, והאם ויתור על אחת מתכונותיה היחודיות ביותר הוא באמת "שיפוץ".

וואוו ישראל קפצת לבריכת כרישים, והדעות מספרם גדול ממספר בני האדם, כיוון שיש כאלה שמחזקים בכמה דיעות

חלקם אפילו מנוגדות זו לזו (תישאל את ביבי)

בסופו של יום זוהי בחירה של בעל הרכב בהתאמה ליכולת האמצעים והחזון.

אישית שיפוץ מסורתי לרמת המקור "עושה לי את זה" אבל גם מכוניות שרירים אמרקאית על בסיס מיושן.

גם וגם...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

נכון מאד. מסכים.

אגב, מה דעתך על סיטרואן DS בלי "בומבות", אבל צבועה ממש יפה. ה"בומבות" גם הן מערכת הידראולית מעצבנת, שאפשר בקצת אילתורים להסתדר בלעדיה. מבחוץ לא מרגישים בהבדל. לא?

פורסם
נכון מאד. מסכים.

אגב, מה דעתך על סיטרואן DS בלי "בומבות", אבל צבועה ממש יפה. ה"בומבות" גם הן מערכת הידראולית מעצבנת, שאפשר בקצת אילתורים להסתדר בלעדיה. מבחוץ לא מרגישים בהבדל. לא?

אין לנו ויכוח, שיפוץ לרמת המקור! השאלה איפה עובר הגבול?

צבע מקורי תקופתי, שיער סוסים במושבים?

אני מניח שלכל אחד תהיה תשובה אחרת, בהתאם ליכולת, הרצון והשימושיות.

באופנועים של פעם קידום ההצתה היה ידני, אני לא רואה עצמי מסתדר עם מערכת כזו

בשימוש יום יומי, אבל בשיחזור מקומה של המערכת כזו עובדת, הוא על האופנוע! - רן

פורסם

היכן באמת עובר הגבול?

אני הייתי מאמץ את הגישה של רויס קול, שביצע שיפוץ מופתי לרובר 16. את השיפוץ ערך במו ידיו ממש, ובתקציב מגוחך.

הוא דאג לשמר את המכלולים היחודיים למכונית הזו: את ה free wheele ואת מערכת השימון המרכזית - וכמו כן את הגג הנפתח, את הוילון האחורי, את מגירת הכלים ואת הג'ק המיוחד. כמו כן שימר את מספר העלים הנכון בקפיצים, את מערכת המעצורים המקורית וכו' וכו'. בדברים אחרים לא שמר על מקוריות קנאית והם מפורטים בקישור הבא:

http://wp.me/pXLKy-PP

מפורט בו באיזה סוגי עץ ועור לא שמר על המקוריות וכו'.

בשנת 39 רובר עשר עלתה כמעט פי שלוש ממוריס עשר (ודגמי רובר שלאחר המלחמה היו ללא שינוי למעשה). בהרבה פרטים המוריס היתה מכונית מתקדמת יותר מהרובר. מהיכן איפה בא ההבדל הגדול במחיר? קודם כל מהמערכות היחודיות. שנית, מרמת הגימור והפינוק. אם מוותרים על אלה, ה"רובר" שבמכונית נעלם. מה הטעם לשפץ רובר ולוותר על היחוד שבו?

פורסם

שיפוץ בסגנון שלך הוא יחיד מיוחד ונדיר, ובעצם בכל שנותי בתחום אני לא בטוח כי אי פעם

נתקלתי בארץ בשיפוץ יסודי כלכך וקולע לרמת המקור עד הבורג, לדעתי האישית בלבד ונגזרת

מזכרון קלוקל, בתחום המכוניות זהו השיפוץ המקיף ביותר, והשיפוץ שמקשר את רוב בעלי

המקצוע הטובים ביותר בתחום ומשתווה לשיפוצים בסדנאות מובילות בעולם. אני לא רוצה

לנסות ולדמיין עלות של שיפוץ כזה אבל אם היית מאלץ אותי לחשוב על כך הרי שמעט מאד

מהאנשים בארץ יכולים להחזיק הן בתפיסת העולם שלך, הן במאגר החלפים שצברת, הן בידע

וביכולת והן בקשרים לגבש צוות עבודה של "נבחרת החלומות" ולהרים פרויקט דמיוני כמו שלך

וכמובן לממן אותו...

נשאלת השאלה האם בסוף התהליך גם תשתמש ברכב לנסיעות או שיעמוד במוזיאון כלשהו.

השיפוץ של דרור הוא אחר כיוון שתפיסת העולם של דרור אחרת משלך ולעולם לא יהיה ניתן להשוות

בין הפרוייקטים כיוון שכל אחד מייצג דבר שונה לחלוטין.

גם באנגליה ישנם מס' קטגוריות שיפוץ ומספר מועדונים לאותו סוג של רכב אבל בסגנונות שונים.

כמו שתמיד אמרו לי שאני לא דוגמא לכלום, אולי רק דוגמא שלילית, אני מעדיף את כלי האספנת שלי

נוסע ומשמש אותי יום יום, ולכן לפעמים מוותר קצת על מקוריות לטובת שימושיות, למראה החיצוני

האסטטי חשיבות רבה ולא אעיז למשל להוריד את הפריינגים של המפלץ לטובת קלות במשקל ושיפוץ

זול יותר, כי מהות הדגם היה הפרינג והאופנוע היה חלוץ בתחום מנהרת הרוח באופנועים...

שלמתי הון קטן רק ברכישת החלקים לתיקונו, אבל היום בגלל השימושיות אני שוקל לשנות את הצתת

הפלטינות להצתה אלקטרונית...פגיעה במקוריות מול שמושיות גרידא.

בסופו של היום ההחלטה היא של בעל הרכב והיא נגזרת ממשתנים וצרכים רבים מאד-רן

פורסם

בד"כ אני מתעלם מגישה שלילית של אנשים, אך מכיוון שדרור חבר מאוד טוב (גילוי נאות, לצורך העניין), אני אגיב.

אין ספק שהידע שלך ברכב הנ"ל הוא רחב ומרשים, אך מדוע אתה מתעקש לעקוץ עם ההערות הכלל לא רלוונטיות לנושא השרשור, קטונתי מלהבין...

השרשור הזה הוא שרשור מקסים של שיפוץ מדהים, לא הרבה אנשים מסוגלים לשפץ כך מכונית, על אחת כמה וכמה כאשר מרבית העבודה נעשית לבד. והנה, נפתח שרשור כזה (במקרה ע"י דרור, אבל יכול להיות ע"י כל אחד אחר - למרות שכמות השיפוצים העצמיים בארצנו נמוכה מאוד), ובמקום לפרגן, אתה שואל שאלות רטוריות שכל מטרתן היא:

ניתן לבחור מספר תשובות:

- לעורר כעס

- לזלזל

- לפגוע

אני שואל את עצמי, מה המטרה שלך ? אם היא לעזור... מדוע לאחר המידע הטכני שאתה מספק מגיע הערה צינית שכזו ? נכון, זה פורום ציבורי, אתה יכול להגיד הכל, אבל למה זה תורם ספציפית לשרשור הזה ? אתה רוצה לדון בנושא מה הוא שיפוץ ? פתח שרשור חדש בנושא. אתה רוצה לעזור למישהו במידע טכני ולתת טיפים, מעולה, למה לעשות זאת בתוספת עקיצות ?

מעבר לכך, לא כל אחד בעל אותן יכולות מבחינת הידע, מבחינה כספית, ולכן גם כל שיפוץ שונה. ספציפית לרכב הנ"ל, הרבה חברי מועדון ראו את מצבו ההתחלתי ולא לקחו על עצמם שיפוץ בסדר גודל כזה. דרור, כדי להגשים חלום, לקח על עצמו פרויקט שבכל קנה מידה "שיפוצי" הוא בעל רמת קושי גבוהה ביותר.

דווקא כאן, בשרשור שאמור להיות שרשור חגיגי, שרשור של הגשמת חלום ושרשור תצוגה של העבודה האישית, שלב אחר שלב יום אחרי יום, אני לא מבין מדוע אתה מתעקש לזרוק הערות מרגיזות שכאלה. אתה רוצה לעקוץ ? יש הודעות פרטיות, יש אימייל, יש טלפון, יש שרשורים שנועדו לכך...

כאן, אני חושב שזה ממש לא מתאים, חבל.

היכן באמת עובר הגבול?

אני הייתי מאמץ את הגישה של רויס קול, שביצע שיפוץ מופתי לרובר 16. את השיפוץ ערך במו ידיו ממש, ובתקציב מגוחך.

לידע כללי, גם דרור משפץ במו ידיו, ממש, ובתקציב מינימלי. ובניגוד למר רויס המנוח, דרור חי (עד 120 !!!) כאן איתנו בישראל, ואני לא באמת צריך להרחיב על הקשיים שהמיקום שלנו מוסיף לשיפוץ רכב קלאסי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הייתי שמח מאד אם שניכם הייתם יכולים להיות המורים שלי.

הן מבחינת השיפוץ העצמי של דרור בשתי הידיים, והן מבחינת תורת הידע

והשליטה המוחלטת ברזי המערכות העתיקות האלה של ישראל.

נאמר פעם "קינאת סופרים תרבה חוכמה" לדעתי הסינרגיה של שני המשפצים

תוציא רק דברים טובים!

שתי אסכולות שיפוץ, שני שיפוצים מדהימים ורובר אחת...

תמשיכו ללמד-רן

פורסם

אני מבין ש" מה שמותר לרבי אסור לתלמידים "

שהרי אם מקפידים על כל שחזור הרכב עד הפרט האחרון , קטן כגדול אז

אין מכלול שמותר לוותר על מקוריותו ואחר שלא .

מה משקל גבוהה יותר מערך מקוריות השיפוץ?

בלמים משאבות שמן שלא היו ברובר ? או וויתור על מע' השימון האוטומטית?

מצמד לא של רובר או אלטרנטור במקום דינמו ?

שינוי מידות גלגלי שיניים של הגיר או חוטי חשמל לא מקוריים ?

היכן בדיוק עובר הגבול ?

אם כך אתה קורא לעבודתי כ"לא שיפוץ" אז דרג בבקשה את הוויתור על מעצורי שטנגות

על מצמד , על מידות גלגלי השיניים בגיר .

אני מצהיר כי יכולתי וכן לא מתבייש לומר כלכלית בעיקר לא יכולה לעמוד ברמה כמו זו

שאתה מציג , לרכוש כל פריט ולו הקטן ביותר באנגליה היקרה .

מע' חשמל אעשה לבד , הכל יעבוד כמובן .

יהיה אלטרנטור ,במקום דינמו יגידו מה שיגידו , אף מזגן נשקל בחיוב .

צבע האוטו לא בהכרח יהיה שחור כפי שיצא מהמפעל

וייתכן שלא כל ברגי ה BSF יחזרו למקומם . אלו שיש בגוף אומים מובנים כן , כאלה שלא - לא .

אבל בשבילי זהו עדיין רובר 16 ,

מזל שחברי המועדון האחרים יזהו אותו כרובר גם כן ,

זוהי עבודת כפיים שלי ושל מי שעוזר לי בעת הצורך - חיים אתה לצידי תמיד ! כל התודות בעולם !

תקציבי מאפשר את השיפוץ רק בזכות העובדה שאני עושה הכל הכל לבד . אין מוסכים , חשמלאים ,

בקושי חרטים , רק לדברים המאוד מאוד מדויקים . כל ניקוי הקפיצים פרונט ושאר מכלולים נעשת לבד

לא יוצא לבעלי מקצוע . כל עבודת העץ תעשה לבד ונשפוט יחד את הגימור . כן זה נותן השראה של רובר היוקרתי .

זהו רובר 16 מלפני קום המדינה שיעלה חזרה לכביש בזכות זה .

לא חושב שיש מי שיכול לשפוט אדם ברבים ולומר "לא שיפוץ" בגלל רמת גימור או פריטים כאלו ואחרים.

עצם קיומו כבר דבר מכובד ואדיר .

אני אישית מעדיף לראות את הרובר על הכביש במצב שאציג אותו מאשר זרוק אצל אורי בחצר האחורית

שנים רבות ואין דורש ...............

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם

ממש חבל ומיותר שהשרשור "יגלוש" לכוון שולי ויסטה מהעיקר.

אני חושב שאין חולק על ההשקעה הגדולה והמרשימה של דרור בשיפוץ הרובר.

קראתי שוב את כל ההתיחסויות ולא מצאתי כי נכתב על העבודה "לא שיפוץ" בגלל רמת גימור או עקב וויתור על מקוריות מלאה.

לדעתי ההתייחסות של ישראל לוויתור על מע' השימון המרכזית ברובר ושימוש עתידי בגריז, כוונה להתריע כי בשל כך עלול להווצר בלאי מואץ של מכלולים (הגה, תפוחי ההגה, קינג פינים, צירי קפיצים).

איני מכיר את דרור וגם לא את ישראל, אך אני נהנה מאוד ולומד רבות מהמעקב אחר שני שחזורי הרובר. המשיכו כל אחד בדרככם הייחודית.

ממליץ שוב להתעסק כמה שפחות בטפל ולהתרכז בעיקר המאחד את כולנו כאן - החיבה לרכבי העבר.

אילן

the macro world of micro cars

פורסם

מה קפצתם על ישראל? הוא בסך הכל פרס את משנתו. גם לא אמר שום דבר רע על מישהו או משהו. טוען ובצדק גדול יחסית כי מערכת ייחודית צריך לשמרה. כולנו קראנו אותו והתפעלנו. אז מדוע אם הוא מסתייג במעט לא מאפשרים לו...

קראתי לא מעט שרשורים שקטלו עד למאוד את המשפץ עד למבוכה של ממש. קצת סובלנות לאחרים על אחת כמה וכמהלמקצוענים.

• תוכן חדש...