Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על משחיז ספציפי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

ראיתי את המשחיז: http://spyderco.com/catalog/details.php?product=77

מצורף גם סירטון ביוטיוב :http://www.youtube.com/watch?v=RTSR6cefxwY&feature=related

הסירטון מעט ארוך אז כדי להעביר לקראת הסוף.

האם למישהו יש ניסיון עם המשחיז הנ"ל? באיביי הוא עולה כ60 דולר כולל משלוח.

בטווח מחיר הזה, יש משהו יותר איכותי שניתן לרכוש שיהיה בבית(ניתן לרכוש או בארץ או באיביי)?

בתודה, בן.

Got To love It

פורסם

יש לי משחיז בבית, הוא דיי סביר אבל הסכין לא מגיע לחדות מקסימלית.

לובלינסקי בתל אביב זה 140 קילומטר ממני ככה שזה לא תמיד בהישג יד.

Got To love It

פורסם

140 קילומטרים צפונה או דרומה?

יש להם סניף בנהריה שנקרא בליצבלאו. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עם כל הכבוד לספיידרקו זה לא ישחיז לך שום סכין

זה מתקן לאולרים ואולי סכינים שכבר מושחזים ורק לשמור עליהם למי שבכל זאת מתעקש לא לגעת באבן נורמאלית

להגיע איתו להשחזה מכלום זה - בהצלחה...

כבר עדיף משחיז גלגלות אם אתה מחפש קיצורי דרך

אחרת או שאתה שולח להשחזה או שאתה לומד להשחיז עם אבן

אני משתמש באבן 250 להשחזה, 1000 להעלמת שריטות ופיניש להשחזה , 6000 לליטוש ושטול בין החיתוכים

אחרי השחזה ראשונית כבר כמעת ולא עובדים יותר קשה, מידי 3-4 חודשים כמה דקות על 1000 וזהו הסכין מוכנה לעוד כמה חודשים

ממליץ שתקנה אבן דוצדית 250/1000 , תקרא,קצת יוטיוב, תתאמן על סכין בבית והאבן תשמש אותך לכל ההשחזות להמון זמן

אתה יכול לרכוש מהאתר הבא או כל מה שתמצא דומה (איבי וכו)

http://www.fine-tools.com/kombischleifstein.html

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בן, יש לי רק שאלה אחת (בתור התחלה): מה אתה רוצה להשחיז?...

דין של סכין מטבח פשוטה, בינונית, איכותית או יקרה, שונה מדין של סכין מתקפלת, אולר שוויצרי, וכולי וכולי.

אם אתה רוצה להשחיז סכין מטבח שראתה הרבה אקשן, תצטרך קודם כל אבן טובה.

אם אתה רוצה להשחיז סכין מטבח איכותית שעברה הרבה אקשן, תצטרך אבן נהדרת.

אם אתה רוצה להשחיז אולר... טוב, הבנת את הנקודה.

באיזה מצב הסכין שאתה רוצה להשחיז? עוברת שימור תקופתי עם מוט? לא עוברת? החורפה תקינה?

יש הרבה שאלות לפני שנוכל לענות לך.

אם אתה רוצה להשחיז סכיני מטבח פשוטות, עזוב אותך מהמתקן הזה. יש באיביי משחיזים טובים אחרים במחיר זול יותר, למרות שלדעתי כל מה שצריך זה מוט טוב, אבן גסה\בינונית זולה (תיקון חורפה בלבד- לא להשחזה עצמה), סבלנות ואם כבר, על הדרך, משהו נחמד ל"הונינג" אם אתה מעוניין בחדות של תער.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שני סכינים של גלובל(סנטוקו 18, שף 21)וסכין אחת של קאסומי(גם שף, אלא שעשויות ביד שרואים את הקיפולים את המתכת).

gsi, תוכל להרחיב לי מעט לגבי שימוש באבן? תמיד הסתכלתי על זה ולא הבנתי איך עובדים עם זה לכן נרתעתי מהרעיון כדי לא לגרום נזק.

כרגע יש לי בבית משחיז ביתי קטן שיש לו שני גלילים בזוית, נראה כמו סוג של שיש, כמה העברות הלוך ושוב וזהו.

הסכין מגיעה לחדות מסויימת, אבל לא כמו שהיא הגיע וזה מה שאני מחפש.

יש סניף של לובלינסקי בנהריה, אבל אני תמיד מעדיף לעשות את זה לבד לכן האבנים יכולים להיות אופציה טובה במידה ואפשר להגיע להשחזה ברמה גבוהה.

בתודה, בן.

Got To love It

פורסם

אל תעיז להתנסות על הסכינים היקרות עם אבנים למיניהן.

השחזה זו אמנות, שאני עדיין לומד (מניסיון אישי) אחרי 15 שנה.

משחזת V (כולל זו עם הגלגלים) אינה אופטימלית, כי היא מכוונת מראש על זווית מסויימת. בד"כ 45 מעלות.

משחיז מנוסה יודע לאמוד את הזווית הנכונה להשחזה לפי העין, ולשמור עליה פחות-או-יותר בעת ההשחזה.

מי שאינו מנוסה, עלול לגרום לנזק לסכין.

במבט מקצועי (א-לק, מי שישמע :lol: ) על הסירטון:

הבחור מיומן. מאד. שים לב לתנועות המדוייקות שלו.

רוב הזמן הוא מצליח לשמור על זווית נכונה.

זו לא כל כך ערכה למתחילים לדעתי.

אני מציע לך לחפש מוצרים עם קיבוע כלשהו של הלהב, יש את חברת LANSKY, MEYER, ועוד רבים וטובים שנימצאים באיביי.

הערכה הזו לדעתי תהיה טובה יותר עבורך.

http://www.youtube.com/watch?v=_CIoHeD7KQc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ואני חוזר: אל תתאמן על סכין טובה ויקרה. תתחיל מ"זוטות".

פלוס- שיכנעת אותי לקנות גם אחד כזה...:lol:

פורסם

ברווז, נראה לי מצועצע מידי.

אני מאמין שכמה פעמים במעבר על האבן אני אבין את הטכניקה, יש לי כמה סכינים להתאמן עליהם לפני שאני עובר לאיכותיות שבינהן.

אשמח אם מישהו יוכל לתת לי קישור לאיביי לאבנים איכותיות, עדיף כפולות, אחת של 1000-2000 ואחת 3000-8000 במחיר סביר, נניח 50 דולר לאבן.

לפי מה שראיתי באיביי ה1000 היא השחזה מאוד גסה.

gsi- כתבת להשתמש ב250 אבל מה שכתוב באינטרנט אומר שזה ממש "גירוד" של הסכין שזה לא מה שאני צריך.

בתודה, בן. 

Got To love It

פורסם

אבן של 250~ היא שימושית באמת ממש ליצירת זוית ההשחזה כשהסכין אינה מושחזת

תחפש קומבינציה של1200-800 עם 3000-6000 של קינג וכולי , לא חייב מאיביי , יש גם אתרים מאירופה/ המזרח

רק שתדע שכדי להסיר לגמרי שריטות של 1000 עם אבן 6000 זה הרבה עבודה כי 6000 מביא את המתכת למראה חלק ומבריק (לא ראי, ולא צריך יותר מזה)

רצוי לעבוד עם עוד אבן בשלב ביניים אבל זה תלטי בך ( במלאי אבנים שתרכוש)

אני מסתדר עם 1000/6000 , הייתי מעדיף גריט נמוך מ 6000 אבל זה מה שמצאתי בזמנו

אם תראה שצריך ממש השחזה עם גריט נמוך אז תקנה אבן ב 60-70 שקל בארץ היא תעשה את העבודה

תראה סרטונים, עם ממש רצון ויכולת אתה יכול להגיע לתוצאות טובות  

פורסם

כשמדובר בגרעינים של אבנים ומוצרי השחזה וליטוש, הסדר גודל הוא הפוך לגסות\עדינות.

גרעין 100 הוא גס בהרבה מגרעין 1000.

גרעין = צפיפות של הגרגירים המלטשים. יותר צפוף, משמע גרגיר יותר קטן, משמע יותר עדין.

את דעתי בנוגע לאבן, נתתי. אפילו אני לא מגיע לתוצאות שהייתי רוצה, אחרי כ-15 שנה של ניסיון. לחשוב ש"אחרי כמה פעמים מבינים את השיטה", זו לדעתי תמימות- במקרה הטוב. כשאמרתי שהשחזה זו אמנות, התכוונתי לזה.

אם אתה רציני בעניין, תמצא לך ספר טוב על השחזה, ילמד אותך דבר או שניים.

אתה יכול לנסות לקנות מוצרי השחזה דרך גמל שריד, דרך "כהן משיח" (יושבים באיזור המרכז- לא יודע לגבי מכירה ליחידים), דרך נורטון העולמית, ואם תחפש- תמצא עוד כמה.

לגבי המחירים, את הסקר-שוק תצטרך לעשות בעצמך.

ואגב, אני קניתי את הסט ה"מצועצע". מקווה שיגיע תוך שבוע, ואתן רשמים עליו. לטעמי, הוא אמור לעשות עבודה נהדרת. מה שכן, מומלץ אבן עדינה לפיניש הסופי אחרי עבודה איתו- או (פשוט יותר זמין- כי יש לי אחד) משחיז תערים...

פורסם

אני יודע לגבי הגירעון, מה ההבדל בין נמוך לגבוה.

לגבי איכות ההשחזה, ברור שזאת אומנות.

ניסיון לא בהכרח מעיד על איכות, אני מכיר אנשים שעובדים במקצוע שלהם שנים על גבי שנים ועדיין אני עושה את מה שהם עושים רק יותר טוב, זאת לא שחצנות אלא דעה נגדית למה שכתבת.

אני בטוח שאני לא אשחיז כמו "המקצוענים" ואפילו לא קרוב, אבל אם לא ננסה לא נדע.

נתאמן על הזולה מבינהן, הקאסומי :wink: ומשם נמשיך ליקרות.

אם נראה שלא הולך נקח להשחזה אצל מישהו שזאת העבודה שלו.

Got To love It

פורסם

כן ברור שזה לא יראה כמו השחזה על סכין שיצאה מאיזו מערה יפנית

אבל בהחלט אם אתה בר-יד תוכל להגיע לתוצא של סכין חדה כתער

למה מה אני ? יפני ? 20 שנה במקצוע ? לא.

התחלתי בידיוק כמוך לפני 3 שנים וכבר אחרי כמה ניסיונות הסכינים גילחו שיערות/פילחו עגבניות/גזרו חלק ניירות

ואולי אחרכך למדתי ללטש ולישר תיקונים

לא ביג דיל

פורסם

להגיע ל"גילוח שערות" זה לא הבעייה.

להגיע למצב שהסכין שומרת על החדות הזו, פה ה"קסם". פלוס, העובדה שלהבנתי (התחום של הסכינים שאני אוהב לא כולל סכיני מטבח, כך שהידע שלי מוגבל בתחום) לסכיני המטבח ברובם המכריע יש השחזה (פאזה) זהה, זווית ספציפית, תורם הרבה ליכולת מהניסיון.

בסכינים שאני כן מבין בהם דבר או שניים, יש מספר סוגים שונים של פאזות, ומספר זויות "מהמפעל". כל סכין היא ייחודית, וצריך לקלוט אותה בעת ההשחזה.

הנוכחית שלי, מאד עיצבנה אותי עם פאזה שאני לא מכיר ולא מנוסה איתה. עד שהבנתי אותה...

• תוכן חדש...