Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1858930

מילים יפות מטעם משרד האוצר, אבל בסופו של דבר הכוונה היא להמשיך לדפוק את מעמד הביניים, הפתרון של יקור רכבי מנהלים והוזלת רכבי משפחה לא יביא לשום תוצאות מלבד הוספת כספים נוספים לקופת המדינה.

מסקנה היא אחת: פתרון המדינה למצוקת הכבישים היא על ידי שחיטת העובדים והעסקים במחירי רצח כדי שלא ישכירו מכוניות.

במקום להשקיע בכבישים ובתחבורה ציבורית , מעדיפה מדינת ישראל פתרון עקיף , יקור הדלק, המיסים, ושווי הרכב ועל ידי כך יושג פתרון של הורדת כמות הרכבים בכבישים!.

ומה עושים אותם עסקים נותני שירות שצריכים רכבים לפרנסתם, כגון חברות שירות של תיקונים, אנשי מכירות וכו ?? הובלות??.

נו, שהרי גם הם פושעים על פי דעת מדינת ישראל, וגם הם צריכים לשלם, מדוע לבנות כבישים בליארדים? מדוע לסלול נתיבי תחבורה ציבורית ? מדוע לבנות רכבת חשמלית שתקיף את איזור השרון- מרכז וכל רבע שעה יצא קרון ??

יותר פשוט לדפוק את העם!!, הכי זול, הכי משתלם ויש פראיירים שישלמו כי אין להם דרך אחרת!.

מילים יפות , אבל ריקות מתוכן, משרד התחבורה ופחד מהיבואניות, שאין לך שר כמו ארדן או שמחון שהולכים ראש בראש נגד חברות ענק, אז זה מה שקורה

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הבנתי חצי ממה שכתבת.

אולם, בחיפוש קצר בנושאים שפתחת העשן מתפזר- יש לך רכב מנהלים בליסינג ואתה מתעצבן שעומדים להעלות לך את שווי השימוש.

פורסם

ממש לא מעניין אותי כמה יעלו, פשוט עם הייתה קורא את הכתבה הייתה רואה שהמדינה בדרך להמשיך לדפוק את כולם!.

ועם יש לי רכב מנהלים, אז מה?? אני צריך לשלם יותר .

בארה"ב רכב חברה הוא חלק מהדיל של העסק ואיש לא משלם למדינה בונוס על כך!.

מה עושה עכשיו מי שיש לו רכב חברה ונותן שירות ???

ואתה חושב שהמדינה תעצור רק שם ?

פורסם

לא, זה שיש לך רכב מנהלים לא אומר שאתה צריך לשלם יותר.

כמוני, שיש לי רכב מסוג מסוים ואני עדיין אמור לתמוך כמו כולם ב"מחאה" כדי להוריד מחירים "ושכולם התפוצצו" ואז במחיר של הרכב המסוים, כמו אותו בעל שירוקו מהשרשור השכן אני אוכל לקנות משהו אחר עם תאורה פחות מעפנה. אבל לא, אני נגד המחאה כי אני מבין שהיא הרסנית ולא מוכן להקריב את כל המדינה כדי שיהיה לי מעט יותר זול. והכי חשוב אני מוסר נימוקים, לכן המצב האישי לא רלוונטי.

ההודעה שלך לעומת זו מתלהמת, לא מובנת וחסרת כל נימוק וכנראה מבוססת על מניעים אישיים גרידא בלי התחשבות בעובדה שלראשונה מזה הרבה זמן עומדים לעשות צעדים משמעותיים להגברת התחרות בשוק הרכב לטובת כולם. וטוב יעשו שעה אחת קודם אם יפתרו את העיוות ששוק הליסינג יוצר בשוק הרכב הקטן שלנו. אם זליכה חושב שהעלאת שווי השימוש תפתור זאת, אהלן וסאלן. שתהיה זליכה, תוכל להחליט בעצמך.

פורסם

אין לי בעיה שיעשו תחרות, אבל צריך לזכור, היה מספיק זמן למשרד התחבורה לעשות זאת ובכל זאת בחרו להמשיך לדפוק את הציבור, האם משרד התחבורה יכל להגיד ליבואנים שישבו בשקט ולעודד יבוא רכב אישי, התשובה היא כן, אבל משרד התחבורה כמו כל גוף שעומד פוליטיקאי עם שדולה מאחורה, בוחר שלא להרגיז את הגדולים.

אין קשר בין המחאה החברתית למס שווי שימוש!, תראה עוד מדינות שיש בהם מיסים כלכך גבוהים על שימוש ברכב לצרכי עבודה ?

עם אתה מעוניין להמשיך לתרום כסף למדינה, אהלן וסהלן.

ומה הקשר בין שווי שימוש מס לבעיית הליסינג ??, זה שחברה תשלם יותר, יפתור את שאר הבעיות במדינה ?, לא.

זה רק יתרום יותר כסף למדינה.שהמדינה תדרוש מיסוי מחברות הליסינג ולא מהעובדים, שחברת ליסינג קונה רכב ב 90 אלף אבל העובד משלם לפי שווי מס של 120 אלף, זה כבר שוד מהעובד ולא מחברת הליסינג!.

ומדוע אין ירידת ערך על הרכבים וכנ"ל התשלום על השווי שימוש, אין בעיה שיעלו את שווי המס, אבל לאחר 3 שנים של שימוש שוי המס צריך לרדת בהתאם לשווי הרכב, ואולי הפתרון הוא לנסות לתת לחברות ולעובדים הורדה בשווי המס עם יחזיקו את הרכב 5 שנים ולא 3 שנים, ככה הדבר יחליש את חברות הליסינג!.

מה שלא הבנת בכל הסיפור, שמענישים את העובדים, ולא מענישים את חברות הליסינג!!!

פורסם

רעיון מטופש, איך בדיוק יגדירו מה רכב מנהלים ומה משפחתי

בארה"ב, הרכב "מנהלים" פה, הוא המשפחתי שלהם.

כבר יש את המיסוי הירוק, אז עכשיו עוד מכה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא רעיון מאוד מופרך. בקשר לחברות הליסינג - כאשר אתה מקבל מהמעביד שלך משהו ששווה כסף, אתה אמור לשלם עליו מס. זה הרעיון. איך לחשב שווי שימוש? לפי הערך של ההטבה. אם כאשר אדם פרטי קונה רכב חדש, משלם עליו ביטוח, טיפולים ודלק, ומוסיפים על זה אובדן ערך של הרכב, וזה מסתכם בממוצע ב-2.5% לחודש מערך הקניה של הרכב - הרי שזה גובה ההטבה שהוא מקבל מהמעביד. אם זה יוצא יותר - אז יותר.

זה ההגיון.

ולגבי הרפורמה - נחכה לראות מה יהיו ההמלצות ואיזה המלצות ייבחרו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

חברים, התגובות פה מתלהמות ואמציונליות מהמדרגה הראשונה. אם הקו המנחה של פרופ' זליכה יצא לפועל - רגולציה ותחרותיות, הרי זה ישפיע לטובה על כולם. אתם לא מבינים שמצב השוק הוא שכוח המיקוח שלכם הוא אפסי? לעומת חברות הליסינג שקונות רכבים במחירי שחיטה ואח"כ עוד מוכרות אותם ברווח אחרי 3 שנים? זה נראה לכם הגיוני?

תפסיקו להסתכל על העולם הצר שלכם ותבינו שחברות הליסינג הינן דוגמה למופת למחלה של המצב הכלכלי של מדינת ישראל - מספר מצומצם של כוחות חזקים ששולטים בשוק ועושים בו כל העולה על רוחם. אתם עוד רוצים לעודד את הליסינג כי זה פוגע אישית לכם בכיס?

תסתכלו על המצב הנוכחי:

1. חברות הליסינג משחקות עם מחירי הרכבים בשוק - שוחטות במחירי היד2 של כל דיגמי הליסינג כי הן יוצרות תחרותיות ועוד "אחריות" על הרכב. מה יעשה מי שקנה מאזדה3 באופן פרטי? מה איכות הטיפול של הרכבים בחברות הליסינג? אנחנו צריכים עוד רכבים מקולקלים על הכביש ע"ע "טיפול שמש"?

2. ישראלי חושב "דלק חינם ואוטו בלי חשבון = לדפוק את המערכת". קיבלת הטבה? שלם! סגנון הנהיגה "גז-ברקס" של הליסינג הוא גם מחלה בפני עצמה - בזבוז של דלק, נסיעה פרועה ופקקים.

3. מספר מצומצם של יבואנים שעושים מה שבא להם עם המחירים.

4. באותה כפיפה, היבואנים גם מסכלים כל ניסיון לעשות יבוא אישי או מקביל.

5. בנוסף, הם גם עושים מונופול על מחירים של החלפים. חסרים פה שרשורים על הפרשי מחיר בין יבואי אישי של חלפים לבין המחיר במוסך מורשה יבואן?

6. מישהו פה הרגיש את ההטבה של המיסוי הירוק? מישהו? בדיחה גרועה. היבואנים שלשלו את זה ישר לכיסם. רכבים היום הרבה יותר ירוקים וחסכוניים ולמרות זאת, אין הבדל כמעט בין המחירים אלא אם כן יש תחרות בין היבואנים עצמם.

אני מציע לכם לראות את ההרצאות (המאוד מעניינות) של פרופ' זליכה משנת 2009 ומשנת 2011:

נ.ב.

אני בעד השקעה בכבישים ובתחבורה ציבורית. זה דבר ברור מאליו אבל עדיין צריך לפתור את בעיית הריכוזיות, השחיתות והשליטה של מספר גופים מצומצם בשווקים בארץ. יותר תחרות תביא רק לטובתכם! אל תאמיני לשטויות של חברות הרכב. אם הן לא ימכרו לנו מספר מורחב של דגמים בגלל "חוסר רווחיות" אז יבוא מישהו שכן יעשה את זה. רכב זה לא מותרות.

פורסם
חברים, התגובות פה מתלהמות ואמציונליות מהמדרגה הראשונה. אם הקו המנחה של פרופ' זליכה יצא לפועל - רגולציה ותחרותיות, הרי זה ישפיע לטובה על כולם. אתם לא מבינים שמצב השוק הוא שכוח המיקוח שלכם הוא אפסי? לעומת חברות הליסינג שקונות רכבים במחירי שחיטה ואח"כ עוד מוכרות אותם ברווח אחרי 3 שנים? זה נראה לכם הגיוני?

תפסיקו להסתכל על העולם הצר שלכם ותבינו שחברות הליסינג הינן דוגמה למופת למחלה של המצב הכלכלי של מדינת ישראל - מספר מצומצם של כוחות חזקים ששולטים בשוק ועושים בו כל העולה על רוחם. אתם עוד רוצים לעודד את הליסינג כי זה פוגע אישית לכם בכיס?

תסתכלו על המצב הנוכחי:

1. חברות הליסינג משחקות עם מחירי הרכבים בשוק - שוחטות במחירי היד2 של כל דיגמי הליסינג כי הן יוצרות תחרותיות ועוד "אחריות" על הרכב. מה יעשה מי שקנה מאזדה3 באופן פרטי? מה איכות הטיפול של הרכבים בחברות הליסינג? אנחנו צריכים עוד רכבים מקולקלים על הכביש ע"ע "טיפול שמש"?

2. ישראלי חושב "דלק חינם ואוטו בלי חשבון = לדפוק את המערכת". קיבלת הטבה? שלם! סגנון הנהיגה "גז-ברקס" של הליסינג הוא גם מחלה בפני עצמה - בזבוז של דלק, נסיעה פרועה ופקקים.

3. מספר מצומצם של יבואנים שעושים מה שבא להם עם המחירים.

4. באותה כפיפה, היבואנים גם מסכלים כל ניסיון לעשות יבוא אישי או מקביל.

5. בנוסף, הם גם עושים מונופול על מחירים של החלפים. חסרים פה שרשורים על הפרשי מחיר בין יבואי אישי של חלפים לבין המחיר במוסך מורשה יבואן?

6. מישהו פה הרגיש את ההטבה של המיסוי הירוק? מישהו? בדיחה גרועה. היבואנים שלשלו את זה ישר לכיסם. רכבים היום הרבה יותר ירוקים וחסכוניים ולמרות זאת, אין הבדל כמעט בין המחירים אלא אם כן יש תחרות בין היבואנים עצמם.

אני מציע לכם לראות את ההרצאות (המאוד מעניינות) של פרופ' זליכה משנת 2009 ומשנת 2011:

נ.ב.

אני בעד השקעה בכבישים ובתחבורה ציבורית. זה דבר ברור מאליו אבל עדיין צריך לפתור את בעיית הריכוזיות, השחיתות והשליטה של מספר גופים מצומצם בשווקים בארץ. יותר תחרות תביא רק לטובתכם! אל תאמיני לשטויות של חברות הרכב. אם הן לא ימכרו לנו מספר מורחב של דגמים בגלל "חוסר רווחיות" אז יבוא מישהו שכן יעשה את זה. רכב זה לא מותרות.

אז לפי מה שאתה רושם כל המחלה וכל הצרה היא יבואני הרכב שהם גם כיום חברות הליסינג !

הם המטרה לטיפול ולא שאר האוכלוסיה, כמו שאמרתי, מי שעושה מונופול לא נטפלים עליו כי הוא חזק, אז מה עושה המדינה, הולכת הלאה להבא בתור!, מעמד הביניים!.

האם העלת שווי המס יפתור את בעיית הליסינג, לא!, האם הפתרון הוא ראש בראש נגד חברות הליסינג, התשובה היא כן, אבל מי יעשה זאת שיותר קל לדפוק עשרות אלפי אנשים מאשר כמה חברות ענק!.

פורסם
לא רעיון מאוד מופרך. בקשר לחברות הליסינג - כאשר אתה מקבל מהמעביד שלך משהו ששווה כסף, אתה אמור לשלם עליו מס. זה הרעיון. איך לחשב שווי שימוש? לפי הערך של ההטבה. אם כאשר אדם פרטי קונה רכב חדש, משלם עליו ביטוח, טיפולים ודלק, ומוסיפים על זה אובדן ערך של הרכב, וזה מסתכם בממוצע ב-2.5% לחודש מערך הקניה של הרכב - הרי שזה גובה ההטבה שהוא מקבל מהמעביד. אם זה יוצא יותר - אז יותר.

זה ההגיון.

ולגבי הרפורמה - נחכה לראות מה יהיו ההמלצות ואיזה המלצות ייבחרו.

זה נכון ולא נכון , כי יש חברות שהרכב הוא רכב שירות, ככל שהמס עולה החברה משלמת יותר, עם החברה משלמת יותר היא צריכה לגלגל את ההוצאות לצרכן הסופי, ומי שמשלם זאת בסוף הוא הצרכן , החברה לא תספוג את התוספת , אז נכון שיש ירידת ערך, אבל רכב ככלי עבודה לא יכול להיות סיבה שהצרכן ישלם יותר בגלל שהמדינה לא מצליחה להילחם או לא רוצה לעשות זאת נגד חברות הליסינג.

פורסם
אז לפי מה שאתה רושם כל המחלה וכל הצרה היא יבואני הרכב שהם גם כיום חברות הליסינג !

הם המטרה לטיפול ולא שאר האוכלוסיה, כמו שאמרתי, מי שעושה מונופול לא נטפלים עליו כי הוא חזק, אז מה עושה המדינה, הולכת הלאה להבא בתור!, מעמד הביניים!.

האם העלת שווי המס יפתור את בעיית הליסינג, לא!, האם הפתרון הוא ראש בראש נגד חברות הליסינג, התשובה היא כן, אבל מי יעשה זאת שיותר קל לדפוק עשרות אלפי אנשים מאשר כמה חברות ענק!.

הועדה של זליכה בוודאי תמליץ על תחרות. מה שתעשה הוועדה של משרד האוצר, אי אפשר לדעת אבל אפשר לנחש שתחרות היא לא קו מנחה אצלה... אם יעלו את שווי השימוש ויעשו את הליסינג לפחות כדאי, אז מבחינתי זה גם סוג של נצחון. פעם אחרונה שהעלו את שווי השימוש, אז בהתאם הורידו במקום עבודתי את מחירי הליסינג על מנת לשמור על זה כהצעה אטרקטיבית. אני בעד לגמרי לפרק את כל נושא חברות הליסינג. יהיה כזה דבר שיקרא "רכב לצורכי עבודה" וזהו.

פורסם
זה נכון ולא נכון , כי יש חברות שהרכב הוא רכב שירות, ככל שהמס עולה החברה משלמת יותר, עם החברה משלמת יותר היא צריכה לגלגל את ההוצאות לצרכן הסופי, ומי שמשלם זאת בסוף הוא הצרכן , החברה לא תספוג את התוספת , אז נכון שיש ירידת ערך, אבל רכב ככלי עבודה לא יכול להיות סיבה שהצרכן ישלם יותר בגלל שהמדינה לא מצליחה להילחם או לא רוצה לעשות זאת נגד חברות הליסינג.

רכב ככלי עבודה מוכר לצרכי מס ואם העובד לא לוקח אותו בסוף היום הבייתה - אז הוא לא מחוייב בשווי שימוש למס.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
רכב ככלי עבודה מוכר לצרכי מס ואם העובד לא לוקח אותו בסוף היום הבייתה - אז הוא לא מחוייב בשווי שימוש למס.

אבל כמה באמת מהעובדים לא לוקחים את הרכב הביתה, ראית פעם טכנאי של HOT או YES שלא לוקח את הרכב הביתה בסוף היום ?, אף מעסיק לא ידרוש מעובדי שירות להחזיר את הרכב בסוף היום ועוד יממן להם נסיעה הביתה או כרטיסיה.

זה באמת בעיה לעסקים.

• תוכן חדש...