Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצאות בדיקה מרצדס SLK 200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חזרתי מבדיקה של מרצדס SLK 200 שנת 2005. בסך הכל המצב הכללי של הרכב טוב. אני מכיר את בעל הרכב ומדובר באדם

שלא חסך. הרכב מטופל בזמן, כל הטיפולים רק במורשה ויש היסטוריה מלאה. כמו כן הרכב בעל צמיגים חדשים ובמצב חיצוני כללי

טוב מאוד. הבדיקה נעשתה במכון בדיקה מאוד מומלץ בפ"ת אצל אהרון (המבינים בטוח מכירים)-אדם משכמו ומעלה.

לא אעלה את הבדיקה כי הוא די הסביר לי את אותה, עם זאת הוא לא ידע להגיד לי איך היא ביחס למרצדס ומה המשמעות הכלכלית האמיתית של תיקון הדברים או מהי רמת החשיבות של כל דבר (בכל זאת, עליו להיזהר בדבריו כי ישנה אחריות עליו ועל המכון שלו לכל מילה שיכתוב ויגיד).

הדברים העיקרים שהועלו שיש לטפל בהם:

1. כיוון פרונט שגורם לשחיקת הצמיגים (כרגע אין בעיה איתם).

2. ברקס אחורי שמאלי - בלוי, יש להחליף.

3. לכוון פנס שמאלי קדמי.

4.דליפה בחיבורי צינורות במערכת הפליטה (טוען שיש רק לבצע סתימה)

החלק הכי מטריד שדווקא לא הרגשתי שקיבלתי הסבר מספק לגביו:

5. יש צורך בהחלפת רצועה סביב המנוע (רשום לתאם מנוע- האם הכוונה לטיימינג?) , ניקוי תעלות דלק וקירור (הרכב כרגע "אוכל" דלק לטענתו) ובאופן כללי לבצע ניקוי יסודי בכל המכלולים שם באיזור המנוע.

הוא טוען שמצב המנוע, קומפרסיה, גיר ושלדה מעולה ואפילו מצויין.

האם מישהו יודע מה המשמעות הכלכלית של התיקונים הנ"ל והיכן מומלץ לטפל?

חשוב לי מוסך מורשה מרצדס, אבל בטח שלא חייב מרכזי. ביקרתי היום במרכזי למספר דקות להוציא מסמכים ונשבעתי

שלא אחזור לשם-פשוט גועל נפש!

האוטו אגב עם 110 אלף קילומטר. עבר טיפול לפני 5000 קילומטר ווצריך להיכנס לאחד נוסף ב-120,000 קילומטר.

Lexus CT200H

פורסם

אחחח, איך שאני מקנא בך:x

1. כיוון פרונט שגורם לשחיקת הצמיגים כדאי מאוד לתקן, נדמה לי כי הרכב מצויד בצמיגי חתך רחב שאינם זולים. חפש בפורום את בעלי המקצוע המומלצים ובצע שם, אאל"ט כיוון פרונט מקצועי אמור לעלות 400-600 ש"ח.

2. מוזר. רק השמאלי בלוי? הרפידות או הדיסק גמורים? ברכב של אישתי החלפת הרפידות והדיסקים מאחורה עלו כ 600 ש"ח (חלקי OEM)

3. נו באמת.

4. מן הסתם, החלפת אטם בלוי.

5.

-מדובר ברצועת אביזרים, אם מעולם לא הוחלפה אז כדאי להחליפה בכל מקרה (אורך החיים הממוצע של רצועות גומי ברכב הוא פחות מ 10 שנים) ברכב שלי ביצעתי זאת בזמן הרכישה כחלק מישור קו וזה עלה כ 300 ש"ח.

-בניקוי תעלות דלק הכוונה היא לניקוי מצערת, שים לב שמבוצע ניקוי יסודי (הדורש את פירוק בית המצערת וניקויו) ולא סתם התזה של ספרי קרבורטורים פנימה. ביצעתי לרכב שלי לפני זמן מה וזה עלה כ 200 ש"ח

-החלף נוזל קירור, רצוי להשתמש בנוזל קירור מקורי של מרצדס (לרכב שלי זה עלה כ 250 ש"ח) אם לא, אז נוזל הקירור האיכותי ביותר העומד בתקני מרצדס.

-ניקיון חיצוני של המנוע מבוצע כבר "על הדרך" בזמן הטיפול.

-הרכב כרגע "אוכל" דלק. האם ביצעת בדיקה ממוחשבת לרכב? בדרך כלל זו תופעה המאפיינת תקלת חישן/חיישנים וניתן לבדוק אותה דרך מחשב הרכב. למרבה הצער, החיישנים מאוד יקרים ברכישה בארץ (חיישן MAF לרכב כמו שלי עולה כ 1500 ש"ח) ועדיף להזמינם מחו"ל. האם הוחלף פילטר דלק בזמן?

מוזר לי כאן משהו. אם כל הטיפולים בוצעו רק במורשה ויש היסטוריה מלאה שלהם כיצד הרכב הגיע למצב כזה? לדוגמה, בספר הרכב ישנה הוראה (לפחות אצלי) להחליף נוזל קירור כל 4 שנים/60K ק"מ. אני מניח שגם אצלך, מדוע מערכת הקירור הגיעה למצב כזה?

אני מטפל ברכבים שלנו במוסך "הסמל" בראשל"צ (ליד קניון הזהב) ומרוצה למדיי מהטיפול ומהמחירים, יתרון חשוב מבחינתי הוא שהטיפול מתבצע בשקיפות מלאה וניתן לעמוד לייד הרכב בזמן הטיפול, להשגיח ולשאול שאלות. בכל מקרה, עדיף לך לקפוץ לשם לבדיקה ממוחשבת של הרכב לפני הקניה (כ 150 ש"ח)

פורסם
אחחח, איך שאני מקנא בך:x

-הרכב כרגע "אוכל" דלק. האם ביצעת בדיקה ממוחשבת לרכב? בדרך כלל זו תופעה המאפיינת תקלת חישן/חיישנים וניתן לבדוק אותה דרך מחשב הרכב. למרבה הצער, החיישנים מאוד יקרים ברכישה בארץ (חיישן MAF לרכב כמו שלי עולה כ 1500 ש"ח) ועדיף להזמינם מחו"ל. האם הוחלף פילטר דלק בזמן?

מוזר לי כאן משהו. אם כל הטיפולים בוצעו רק במורשה ויש היסטוריה מלאה שלהם כיצד הרכב הגיע למצב כזה? לדוגמה, בספר הרכב ישנה הוראה (לפחות אצלי) להחליף נוזל קירור כל 4 שנים/60K ק"מ. אני מניח שגם אצלך, מדוע מערכת הקירור הגיעה למצב כזה?

אכן בוצעה בדיקה ממוחשבת. מחשב הרכב נקי לחלוטין ולא הצביע על שום תקלה. לגבי הטיפולים אכן ישנה היסטוריה והרכב מלוקק. כמו כן בעל הרכב הוא מבוגר, נהג בצורה מתונה וביצע את כל הטיפולים. אני לא יודע איך קרה. הרכב עבר טיפול במרכזי רק לפני 5000 קילומטר... בכל אופן, לפי מה שאתה מספר פה לא מדובר על יישור קו שאמור לעבור את ה-2000 ש"ח? כי אהרון (הבוחן) אכן אמר שהרכב במצב חבל על הזמן אבל התיקונים הללו על אף שהם פשוטים עלולים להגיע גם ל-5000 ש"ח בגלל שמדובר במרצדס.

בקיצור , יש לי ממה לפחד?

Lexus CT200H

פורסם

הרכב עבר טיפול במרכזי לפני 5K ולא עלו על הבעיות המתוארות? לא הייתי נכנס לשם. סתם מתוך סקרנות, בדוק בספר הרכב אם כתוב כל כמה זמן יש להחליף נוזל קירור ובדוק אם יש חותמת של המוסך בנספח הטיפולים של הספר. בגדול, עלות הטיפול אמורה להיות כ 2-3 אש"ח (לא במורשה המרכזי) אך כדי להימנע מניחושים, תרים טלפון למוסך מרצדס כלשהו ושאל כמה זה יעלה.

תרשה לי לתת לך עיצה קטנה, התחזוקה של מכוניות יוקרה אינה זולה. מחירי החלפים גבוהים וחובה להימנע מקיצורי דרך בתחזוקה כי נוזל קירור לא איכותי או שמן תת-תקני יגרמו לנזקים יקרים מאוד. אם העלות של ישור הקו המדובר (הייתי מוסיף גם החלפת נוזל הגה ובלמים על הדרך) ניראת לך מרתיעה אז בדוק שוב אם זה הרכב בו אתה מעונין. בגדול, הרכב שאתה מתאר נראה מציאה של ממש ועלות תחזוקת רכב כזה תהיה גבוה במעט מעלות תחזוקת יפנית 2 ליטר אך זכור, כשיש תקלה אז היא ממש לא זולה לתיקון.

פורסם

ראשית תודה על ההתייחסות המהירה.

לגבי עלויות הטיפולים והתחזוקה השוטפת- אני מודע לעניין וכבר היו לי בעבר רכבים לא סטנדרטיים. אני עוד לא מליונר, אבל אני בהחלט רוכש את הרכב ממקום וידיעה שאצטרך להשקיע ולדאוג לו, וזאת בתקווה שלא יעשה בעיות יוצאות דופן. למיטב הבנתי מדובר בסך הכל בדגם אמין ואין בעיות ידועות (פרט לדברים הרגישים כמו בכל רכב בקטגוריה כמו הגג והחשמל) ככה שאני מקווה שלא יהיו הפתעות גדולות מדי.

לגבי נושא הקירור- אני אבדוק. לא הבנתי על סמך מה מציין את נושא נוזל הקירור כי הוא אמר לי שיש לבצע ניקוי תעלת דלק וקירור,

ככה שאין לי מושג למה כונתך בנוזל (לא אומר זאת חלילה בתוקפנות אם משתמע כך, פשוט לא באמת הבנתי.. אשמח אם תסביר).

ראיתי שנושא הרצועה שדיברת עליה לא יקר כלכך. האם לא מדובר בטיימינג? האם ברכב הזה בכלל יש לבצע טיימינג? כי בבדיקה רשום במה שקשור למנוע "לתאם מנוע", בעל פה הוא הסביר לי שיש להחליף את הרצועה החיצונית-אין לי מושג מה לעזאזל זה אומר. אני הייתי בטוח שמדובר בטיימינג, לפי מה שאתה אומר דווקא לא.

בכל אופן, אם הטיפול ויישור הקו יסתכם בסכום שדיברת עליו אני אשמח, כי לא חשבתי על ההתחלה להוציא סכום גבוהה מדי על יישור קו. ברור לי שלא כדאי ולא שווה לחסוך על הרכב. הרכבים הקודמים שלי טופלו בהרבה אהבה והשקעה.. כשזה מגיע למכונית שלי אני לא רואה בעיינים :)

תודה!

Lexus CT200H

פורסם
לרכב שרשרת תזמון ולא רצועה.

אוקיי, וסלח לי על הבורות (מכניקה זה לא הצד החזק שלי) מה ההבדלים? מהי שרשרת תזמון וכל כמה זמן יש להחליף אותה?

Lexus CT200H

פורסם

אין צורך בהחלפת שרשרת לעומת חגורה אותה צריך להחליף בעלות גבוהה יחסית (עיקר העלות היא העבודה).

פורסם

ראשית, רצוי כי תעלה את תוצאות הבדיקה וכך נוכל להיות קצת יותר חכמים, ולשאלותיך.

-רצועה חיצונית היא רצועת אביזרים, תפקידה הוא לסובב את מדחס המזגן/אלטרנטור/משאבות שונות. ד"א, שים לב בזמן ההחלפה כי בודקים את מצב ה"פולי"ם (גלגלות) במסלול הרצועה ואת המותחן.

-שרשרת תזמון דומה לשרשרת של אופנים המחברת בין גל-הארכובה לגל/גלי הזיזים באמצעות שני גלגלי שינים. תפקידה הוא לפתוח את השסתומים בזמן הנכון. בדרך כלל, אורך החיים של שרשרת התזמון הוא אורך חיי המנוע (ברכב כשלי מדובר על 400K ויותר) ובדרך כלל אין צורך להחליף אותה אי פעם, אבל אם כן אז עלותה ועלות ההחלפה אינה נמוכה (4 אש"ח לפחות אצלי).

-נוזל הקירור הוא הנוזל שממלאים בראדיטור אשר מיועד לקרר את המנוע בזמן עבודה, בבסיסו הנוזל מכיל "אנטי פריז" אשר מנמיך את טמפרטורת הקפיאה ומעל את נקודת האידוי. בכל המנועים ב 20 שנה האחרונות ישנן דרישות מיוחדות בנוגע לנוזל הקירור המתאים, למשל: חומציות ברמה מסוימת אשר מונעת קורוזייה מחלקי המתכת במנוע, חומר שימון להארכת חייה של משאבת המיים, תוסף למניעת קצף וקוויטאצייה ותוספים אחרים. לאחר זמן מסוים הנוזל מאבד מתכונותיוו ויש צורך להחליפו. הנזקים הנגרמים כתוצאה משימוש בנוזל לא מתאים או אי החלפה בזמן יכולים להיות הרסניים.

• תוכן חדש...