Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה קשה בסיטרואן c3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי סי 3 אוטומט 1400

בוקר אחד הגה לא רוצה להסתובב ניהיה קשה וכיבוי והתנה כמה פעמים הישתחרר

עשיתי טסט לפני חודשים אז לא ניראה לי בגלל הרמת הרכב .

בהתחלה היה קשה אבל אחרי כמה שניות משתחרר עכשיו לא רוצה להשתחרר בכלל

בכול התנעה רק אחרי הרבה כיבוי והדחקה מה יכול להיות בבקשה השתגעתי מהרכב הזה

פורסם
שלום יש לי סי 3 אוטומט 1400

בוקר אחד הגה לא רוצה להסתובב ניהיה קשה וכיבוי והתנה כמה פעמים הישתחרר

עשיתי טסט לפני חודשים אז לא ניראה לי בגלל הרמת הרכב .

בהתחלה היה קשה אבל אחרי כמה שניות משתחרר עכשיו לא רוצה להשתחרר בכלל

בכול התנעה רק אחרי הרבה כיבוי והדחקה מה יכול להיות בבקשה השתגעתי מהרכב הזה

שלום

ההגה ברכב שלך הוא חשמלי, מנוהל מחשב.

המחשב דואג שיהיה לך קל בחניות בנסיעה איטית,ככל שאתה נוסע יותר מהרהעזרה החשמלית נחלשת כדי שתרגיש את הכביש יותר טוב. בדרך כלל הבעיות בהגה הזה נובעות מחיבורים לא טובים של הספקת החשמל אל ההגה.

אם יש לך אימוביליזר, נתקלנו גם במקרים בהם האימוביליזר גרם לתקלה הזו.

אבל אל תוציא מכלל אפשרות שההגה עצמו הלך לעולם שכולו טוב.

פורסם

לצערי ולצערך זו תקלה מוכרת ב- C3. קראתי עליה גם בפורומי רכב אנגלים.

חפש C3 power steering בגוגל.

נסה לסגור ולפתוח את את הסוויץ' 3 פעמים (לא עד מצב התנעה) תוך 10 שניות והתופעה תיעלם (זמנית:evil:).

אם התופעה ממשיכה ומופיעה בתדירות גבוהה, לא יהיה מנוס מתהליך של ניסוי של החלפת חלקים. יש להגה המתוגבר חשמלית יחידת פיקוד נפרדת הנקראת EPS ECU. לפעמים התקלה היא ביחידה זו ולא בהגה עצמו.

לפעמים יש בעיה בחיישנים הנמצאים על ההגה ומדווחים על מיקומו.

לא למהר ולהחליף את כל יחידת ההיגוי!

אם תגיע לכך, יש באנגליה חברה (BBA-reman)המוכרת יחידות היגוי שלמות ב- 450 לי"ש + 150 לי"ש אם אינך מחזיר להם את היחידה הישנה. אפשר לרכוש גם ECU חדש או משופץ עם אחריות.

פורסם

תודה על המלצות .אבל אם הגה הלך הוא אמור לעשות לי בעיות גם באמצע נסיעה או בלחנות אחרי נסיעה?

כי הוא רק קשה בהתחלה וגם עוד משהו יש לי בעיה בברקס החלפתי רפידות וניראה לי ששמו למ לא נכונות וכול לחיצה פיתאומית כול הרכב עף קדימה ואני לא מרגיש תabs. יכול להיות שזה הבעיה?

פורסם

ההגה לא "הלך".

מה שיש במערכת זה מנוע חשמלי אשר מתגבר את ההגה. המנוע פשוט לא פועל לפעמים.

התגבור של מערכת ההגה תלוי במהירות הרכב והוא מכסימלי בעמידה ובמהירות נמוכה. בנסיעה מהירה אין צורך בתגבור וההגה הופך "קשוח" יותר.

ברכב שלך יש מערכת EBD אשר מגבירה את עצמת הבלימה כאשר אתה לוחץ על הדוושה בחוזקה. זה מיועד לשפר את הבטיחות ולסייע כאשר המערכת חשה שהנהג רוצה לבצע בלימת חירום .

ככל הנראה התרגלת לבלמים החלשים ולמיקום הדוושה הנמוך שהיו לך ברכב ולאחר החלפת הרפידות, הלחיצה שלך גורמת למערכת ה- EBD לפעול.

נסה ללחוץ על הבלמים ברכות ותראה שהתופעה תיעלם.

פורסם

תודה רבה

הסתדרתי עם הגה היה לי בעית מגעים

ותוכל לתת לי יותר פרטים על מערכת הבלמים הזאת כי היא לא נוחה בכלל

פורסם

תיקון קל. מערכת EBA Electronic Brake Assist היא המערכת אליה התכוונתי.

מערכת הגברת בלימה בחירום EBA: המערכת מזהה בלימת חירום ומגבירה את עוצמת הבלימה ע"י הגדלת לחץ המופעל על הבלמים להשגת בלימה בעוצמה המיטבית.

מערכת EBD Electronic Brake Distribution

מערכת אלקט' לחלוקת עומס בלימה על הסרנים EBD:המערכת מחלקת את עוצמת הבלימה בין הסרנים כך שהבלימה תיעשה בצורה המיטבית והיעילה ביותר התאמה לשינוי המשקל על גלגלי המכונית עקב האטה בבלימה.

ברכב שלך קיימות שתי מערכות אלה ובנוסף גם ABS

נסה לבלום ברכות ולא בלחיצה מהירה על הדוושה.

• תוכן חדש...