Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת. למשך מספר חודשים נמצא אצלי הרכב הנ"ל . שנת 97. מנוע 1400. גיר ידני.

1.

ברכב קיימת נזילה מאסיבית של מים מהחלק שמעל רגלי הנוסע הקדמי. מה שעשיתי זה לסגור באופן זמני את שני הצינורות הנכנסים לאזור קיר האש וכנראה מובילים לרדיאטור החימום הפנימי.נראה שעל פניו הפתרון עזר וכרגע הנזילה כמעט פסקה.

השאלה היא אם ניתוק קבוע של הצינורות לא עשוי לגרום ללחצים במערכת הקירור. מהיכן עשויה לנבוע הנזילה? מהצינורות המובילים לרדיאטור הפנימי או מהרדיאטור עצמו? עד כמה מסובך להגיע לשם לצורך טיפול?

2.

לאחר כיבוי הרכב קשה מאוד להתניע. לרוב בלתי אפשרי. יש סטרטר קצר שנשמע עייף מאוד.

מדובר במצבר בן 8 חודש . נראה לי שמו מגאוואט.

בדקתי עם אוומטר. כשהמנוע פועל, מראה 12.8v.

כשהמנוע כבוי , המצבר מראה v12.2v-12.4

בנסיון התנעה, יורד ל 9v

האם נראה שהמצבר אינו תקין, או שהכיוון הוא אלטרנטור לא תקין?

3.

כשמסובבים את ההגה נשמע רעש חזק .

פתחתי את הכוסית של נוזל הגה כח. ראיתי שהמפלס נמוך מאוד והצבע של הנוזל לכיוון החום, והנוזל מבעבע.

איזה נוזל נכנס לשם, האם של גיר אוטומט מתאים?

תודה מראש.

פורסם

1. יש בעלי מקצוע מימנים שמחליפים את רדיאטור החימום הפנימי ללא פרוק הדשבורד וכל יחידת החימום/מיזוג וזאת עבודה קצת קשה.

ברוב המקרים הגדול הנזילה הנה רק מרדיאטור החימום הפנימי.

2. מתח טעינת אלטרנטור תקין, כשכל צרכני החשמל כבויים והמנוע פועל בכ 1200-1500 סל"ד, צריך להיות 14-14.4 וולטים ונראה שאצלך הטעינה חלשה ובגלל זה המצבר חלש.

3. נוזל הידראולי להגה כוח ולתיבת הילוכים אוטומטית רגילה זה היינו הך.

בברכה - רפי לין

פורסם

בעניין הרעש והביעבוע - ככל הניראה הרעש מגיע מהמשאבה שמראה סימני מצוקה כתוצאה מהביעבוע שנוצר ככל הניראה מאויר שקיים במערכת ההידראולית של ההגה. יכול להיות שריקון השמן הישן ומילוי חדש תוך ניקוז האויר בצורה תקינה ייפתור את הבעיה. במידה ולא יעזור לא ייהיה מנוס מהחלפת המשאבה עצמה.

:)
פורסם

לא להחליף דבר סתם כך.

אם לאחר הספת נוזך הידראולי בכוסית הגה הכוח הרעש חולף אז החוסר הוא הגורם לרעש וכעת צריך יהיה לבדוק אם יש נזילה כלשהיא

במע' הגה הכוח שעלולה להיות בצנרת, חיבורי צנרת, הכוסית עצמה, מסרק הגה הכוח או מש' הגה הכוח.

צריך תמיד קודם לחשוב ולבדוק.

בברכה - רפי לין

פורסם
לא להחליף דבר סתם כך.

אם לאחר הספת נוזך הידראולי בכוסית הגה הכוח הרעש חולף אז החוסר הוא הגורם לרעש וכעת צריך יהיה לבדוק אם יש נזילה כלשהיא

במע' הגה הכוח שעלולה להיות בצנרת, חיבורי צנרת, הכוסית עצמה, מסרק הגה הכוח או מש' הגה הכוח.

צריך תמיד קודם לחשוב ולבדוק.

בברכה - רפי לין

ברור וברור רפי. אני כבר יצאתי מנקודת הנחה שהתופעה ממשיכה לאחר השלמת החוסר בנוזל.

:)
פורסם

תודה על התשובות המלומדות.

עדכון לגבי התקלות. היום מדדתי שוב את המתח במצבר תחת טעינה. יצא 14V . ככה שהחשד כרגע הוא שהמצבר לא תקין או שקיימת בעיה בסטרטר.

לגבי הרעש מההגה. הוסף נוזל לגיר אוטומט (כמות קטנה של כ 200 סמ"ק הספיקה) וכרגע הבעיה נפתרה.

בעיה ששמתי לב אליה היום. כשהמזגן פועל, הוונטה פועלת קבוע (ישנה רק ונטה אחת).

כשמכבים את המזגן הונטה לא נדלקת כלל. הדבר גורם להתחממות בעמידה. בנסיעה אין בעיה .

על גבי הרדיאטור ראיתי שיש שני יוניטים, כנראה של טמפרטורה, אחד בחלק העליון ויש לו 3 כניסות של מוליכים. השני בחלק התחתון. משם המוליכים מובילים לקופסה שבה יש ריליי.

איפה צריך לבדוק כדי לגלות למה הוונטה לא נדלקת ?

פורסם
היום מדדתי שוב את המתח במצבר תחת טעינה. יצא 14V . ככה שהחשד כרגע הוא שהמצבר לא תקין או שקיימת בעיה בסטרטר.

או שיש לך בעית טעינה רגעית, כלומר מגע רופף.

דני

פורסם

בפיאט בראבה שלך יש מזגן מקורי עם מאורר רדיאטור אחד (גדול) שאמור לפעול בשתי מהירויות, 1 איטית והשניה מהירה.

ברדיאטור צריך להיות רק יוניט חום אחד (כחול) עם 3 חוטים לצורכי הפעלת מאורר הרדיאטור לפי חום המנוע במהירות 1 או 2.

מה זה היוניט השני לא ברור לי ותמונה שלו אולי תוכל לסייע בתשובה ממוקדת.

כשהמזגן פועל, לחץ הגז עולה בו ואז מאורר הרדיאטור מתחיל לפעול במהירות 1 (איטית) וכעבור כ 15 שניות במהירת 2 (המהירה).

הפעלת המאורר הזאת ע"י המזגן מתבצעת ע"י 3 ממסרים (1 למהירות 1, שני למהירות 2 ושלישי ממסר השהייה להפעלת ממסר מהירות 2, אכן מסובך).

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי תודה. הרגע הגעתי הביתה. נראה לי שבכ"ז יש 2 יוניטים. בכל אופן, מחר בערב אשתדל להעלות תמונות.

לילה טוב.

פורסם

ממשיך את השאלה. לא הייתי כמה ימים בבית.

צירפתי תמונה של החיבורים לרדיאטור.

איך ניתן לבדוק אם הבעיה היא מהיוניט? על אילו רגליים מתוך השלוש יש לבצע את הבדיקה?

כמו כן, הייתי היום במוסך לבדיקת המצבר. המצבר נבדק ונמצא תקין. הבעיה מהסטרטר. עלות שיפוץ כ600 ש"ח ולא בא לי להשקיע ברכב (לא שלי . נמסר לי לצורך מכירתו ע"י גיסתי).

האם בעייתי לפרק אותו ולהרכיב אחר באופן עצמאי? יש לי קצת חוש טכני ואפשרות למצוא מפירוק בכ 200 ש"ח.

לגבי הנזילה שהייתה לי מהרדיאטור הפנימי שבתוך הדשבורד, נעשה אילתור שהחזיק לי כדי להגיע הביתה. איך אני עוקף את הרדיאטור הפנימי? האם די באיטום של שני הצינורות המובילים אליו וממנו או שעדיף לבצע קישור בין הצינורות כך שתיווצר סירקולציה?

מצורפת תמונה של האילתור. נא להיות נחמדים ולא לכעוס, אני יודע שנראה רע.

דיאטור (5).JPG

דיאטור (4).JPG

דיאטור (2).JPG

דיאטור (3).JPG

פורסם

בתמונה השניה מימין, נראה ברדיאטור למעלה יוניט החום עם גוף הפלסטיק שלו שבצבע כחול.

בתמונה הימנית לגמרי, נראה בחלק העליון יותר, מכסה תיבה שבתוכה נמצא ממסר מהירות 2, המהירה, של מאורר הרדיאטור ולמטה נראה נגד מהירות הראשונה, האיטית, של מאורר הרדיאטור.

אל חוטי יוניט הרדיאטור רואים (כנראה, קצת קשה לראות במדויק) שביצעו איזו התחברות חוטים לא מקורית.

מאורר הרדיאטור במכוניתך מופעל או ע"י חום המנוע או ע"י לחץ גז מע' המזגן באמצעות 3 ממסרים ונגד למהירות 1, כך שקשה לתת לך הוראות מרחוק מדויקות לבדיקת מע' מאורר הרדיאטור והבנת הממצאים.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי. תודה על תשובתך.

ביצעתי ניסיון. ניתקתי את המחבר של היוניט. קיצרתי בין הרגליים(בכל פעם שתי רגלים אחרות). אכן ישנן שתי מהירויות למאוורר.

האם ניתן להסיק מכך שאכן הבעיה ביוניט? המאווררים אינם מופעלים גם כשהטמפ' עולה, אלא רק בהדלקת המזגן.

שאלה נוספת.

ברדיאטורים שאני מכיר , ישנן שתי כניסות : אחת למעלה, נוזל קר שחוזר למנוע. השניה בד"כ בחלק התחתון, נוזל חם שמגיע מהמנוע.

אצלי , שני הצינורות מגיעים לחלקו העליון של הרדיאטור , כפי שניתן לראות בתמונה השניה משמאל.

בדקתי את החום של הצינורות בזמן שהטמפ' עלתה והגיע לבערך 4\3 גובה. צינור אחד היה חם משמעותית מהשני.

האם ניתן להסיק שמדובר בטרמוסטט סתום?

שאלה אחרונה.

היום, בבדיקה במוסך, אמר לי החשמלאי שהסטרטר שלי כנראה לקוי.

לדבריו, הסיבה שלעיתים אני מצליח להתניע את הרכב היא שהסטרטר מתקרר ואז כנראה שהחלקים שבתוכו משתחררים (תוספת שלי).

נראה לי שההסבר הגיוני . לראיה , התנעות הבוקר כשהמנוע קר, הרבה יותר קלות.

כשהמנוע חם,גם שמנסים עם מצבר אחר, נשמע שקשה לסטרטר.

פורסם

אם טרמוסטט המנוע תפוס במצב סגור (מלא או חלקית) אז יתכנו הפרשי חום משמעותיים בצנורות הרדיאטור וזה גם ישבש את פעולת מאורר הרדיאטור. אני משער שבדקת שלא חסר מיים/נוזל קרור ברדיאטור וכן שאין אויר במע' קרור המנוע.

את המתנע (סטרטר) קל בפיאט בראבה 1.4 להחליף.

החשמלאי רכב צודק וסביר למדי שהמתנע פגום כשבמצב שהוא חם סבוביו נמוכים וכשהוא קר הוא פועל כשורה.

בברכה - רפי לין

פורסם

עדכון לגבי הבעיות:

בעיות ההתנעה נבעו מבעיה בסטרטר ולא מהמצבר. הוחלף לאחד מפרוק (150 ש"ח). עדיף מאשר להשקיע כ 500 ש"ח לשיפוץ..

לגבי הבעיה במערכת הקירור: הנזילה תוקנה בצורה לא הכי מקצועית. חיתוך ואטימה של הצינורות המובילים לרדיאטור החימום. שיפוץ ועבודה היו גוזלים הרבה כסף שלא שווה להשקיע ברכב הזה.

בעיית התחממות נבעה מאוויר במערכת וכן ביוניט חום תקול.

אוויר נוקז היטב: פתח בצנרת המובילה לרדיאטור חימום ושני פתחים על הרדיאטור הראשי.

יוניט הוחלף לחלק מתוצרת צרפת. המאוורר נכנס לפעולה היטב.

הדרך שבדקתי את היוניט הקודם: הכנסתי אותו למים בטמפ' רתיחה ובדקתי רציפות עם אוומטר בין הרגליים שלו. לא הייתה רציפות ,מכאן הסקתי שהוא לא מבצע מלאכתו נאמנה.

• תוכן חדש...