Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יודע שמשדרי FM מוקצים מחמת מיאוס, ובכ"ז עד לא מזמן נהניתי מאחד כזה ללא בעיות מיוחדות, אז אשמח לעצות מועילות:

הרכב הוא הונדה סיוויק 2002, רדיו KENWOOD (לא מקורי) ללא AUX וגם ללא כניסת ציינג'ר. משדר ה-FM מכוון ל-108.0 מה"צ (כל תדר אחר מפריע ל-GPS באייפון 4 - בדוק) והאיכות סה"כ סבירה למעט 2 בעיות:

1. מה שקראתי כאן בפורום כ"יללת האלטרנטור" (שריקה שמתגברת עם עליית הסל"ד) - הבנתי שכדאי ללכת לבעל מקצוע ולבדוק הארקות, בידוד שדות חשמליים (למשל סיכוכים על כבלי RCA) וכו', רק שכל השקעה כזו היא OVERKILL מטורף לפתרון האודיו הצולע שלי, כך שעם הבעיה הזו למדתי לחיות.

2. זו בעיה חדשה ונוראית - פתאום, ממש "סתם כך", כל תזוזה ולו הקטנה ביותר לחלק *העליון* של כבל האודיו שמתחבר ממשדר ה-FM שלי לטלפון, יוצרת רעשים מחרידים, אם אני אנסה לתאר - כמו באסים חזקים ומקולקלים משולבים בתחנה לא מכוונת ברדיו (פשוט "רעש"...) - עם זה אני לא יכול לחיות.

אני יודע שאי אפשר לצפות להרבה ממשדר FM, אבל בבקשה תשימו לב שזה לא מפריע לי אלא רק בתזוזה של הכבל (קורה בכל כביש משובש) - זה חייב להיות משהו פתיר - זו גם תופעה חדשה - מה יכול לגרום לזה?

פרטים נוספים - המשדר מקבל מתח מהמצת - יש לו כבל "טלפון" מסולסל שכל תזוזה שלו *לא* משפיעה בכלל על הסאונד, אלא רק תזוזה של חלקו העליון שכבר אינו מסולסל (כ-15 ס"מ ישרים שמסתיימים בפלאג 3.5 מ"מ מוזהב) - הכבל נראה שלם ותקין לכל אורכו ואין בו כיפופים או נק' לחץ.

פורסם

עוד פרטים: חיברתי את המשדר ליונדאי i30 CW חדשה של אבא שלי גם למצת וגם ליציאת 12V לאבזרים (פשוט עוד כניסה ל"מצת" ליד המצת) כשרק הסוויץ' דלוק (מנוע כבוי) - בדיוק אותם הרעשים וגם אצלו - אך ורק בהוזזת החלק העליון של הכבל.

חשוב לציין שגם ברכב שלי - אין חשיבות למיקום התושבת עם קצה החוט של המשדר (כך שנראה לי ששללתי הפרעות אלקטרומגנטיות מהדשבורד) - תמיד אותו רעש בהזזת הכבל - עברתי עליו עם זכוכית מגדלת - הוא נראה תקין.

ניסיתי גם ללפף סביבו חוט חשמל (שהרי בחלק שלו עצמו שהוא מלופף אין כל רעש בתזוזה) - לא עזר.

אני מתוסכל - זה לא רכב שאני רוצה להשקיע בו ועד כה היתה לי איכות סבירה - מה קרה פתאום?

אני יכול לצלם סרטון שימחיש על מה אני מדבר - איך מעלים לכאן וידאו בלי לשים ביוטיוב ודומיו?

פורסם

תודה על התגובה! התפתחות מפתיעה לטובה:

פירקתי את תקע המשדר שמתחבר למצת (הברגה), הוצאתי את הפיוז, הקפיץ והמגעים, ניקיתי שם קצת (לא ברור מה) ואיכשהו אחרי שהרכבתי הכל חזרה - נעלם הרעש! שיחקתי ושיחקתי עם הכבל, לא מאמין, אבל הוא באמת נעלם לעת עתה.

• תוכן חדש...