Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם מספר חברים פה שאני מוריד בפניהם את הכובע על הרצון לעזור.

לצערי, מספר גולשים אחר פשוט הוריד את חוויית הגלישה שלי בפורום. בתור גולש וותיק באינטרנט, ומנהל לשעבר של כמה פורומים גדולים, חשוב לי מאוד להסביר עד כמה שאני מסוגל, במקצועיות, סבלנות ואכפתיות - גם כשהצד השני נשמע סתום ברמות (מה לעשות, אף אחד לא נולד עם ידע, ויש להניח שכל אחד מתמחה בדברים מסויימים ובאחרים לא).

ניסיתי להצטייר כאדם רציני כדי לקבל תשובות רציניות - אותן באמת קיבלתי, רק חבל שמתוך מכלול של תגובות מעליבות ולא איכותיות שאומרות לי שאני טיפש, או שמתעלמים לחלוטין מנקודות שאני מעלה ומגיבים על חלקים שוליים מההודעות.

בנוגע לפורום, לצערי אני לא אמליץ עליו לחברים שיחפשו מקום לבדוק בו רכבים.

התחושה שלי מהגלישה פה לא היתה נעימה במיוחד. אמנם יש פה תותחים רציניים שמאוד מאוד עזרו והודיתי להם כמה פעמים בכמה הזדמנויות שונות, אבל בסך הכל הכללי - הטעם בפורום לא טוב.

גם אם מגיע אחד שנראה טרול, עדיף לא להגיב בדיון מלהספים אותו סתם. פורומים שאני ניהלתי נראו אחרת ולא הרשיתי להעליב אנשים באשכול אם יש ספק.

בתור מנהל בפורום, תרשה לי רק להגיב על הנושא הזה:

בכל פורום יש עשבים שוטים. על אחת כמה וכמה בפורום גדול כמו זה. אני מקשה לעצמי להניח שבאף פורום רכב (ישראלי) אחר ברשת, ללא יוצא מהכלל, לא תקבל תשובות איכותיות כל כך כמו שקיבלת פה. פועל יוצא של שני דברים:

1. כמות הגולשים בפורום (כמו שיש הרבה דבילים, יש גם הרבה אנשים נורמליים).

2. אופי הניהול של האדמינים (יד קשה יחסית לשטויות).

לא מעט הודעות נמחקו בשרשור הזה כי הן היו טיפשיות, שקריות או סתם מיותרות. אני לא רואה את זה קורה בפורומים אחרים בסדר הגודל הזה. נכון, בפורומים קטנים זה לא בעיה לסנן את השטויות, אבל בכזו כמות של גולשים ותגובות זה קשה הרבה יותר, ותמיד יהיו טמבלים שיחשבו שאתה טרול (אפילו שברור מעבר לכל ספק שאתה ההפך מזה). אבל במבחן התוצאה נראה לי שקיבלת מעל ומעבר למה שהיית יכול לצפות, אחרי שסיננת את מיעוט המוץ שהיה בתבן.

חבל לי שאתה יוצא בתחושה כזו, אבל אני מבטיח לך שאם תנסה את מזלך בפורום אחר, לא תקבל כזה "שירות". מאה אחוז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Narxx היקר:

כל מה שעשו פה אנשים לכבודך עשו.

המוסכניק שלך "תפס פראייר" שמוכן להמר על שלושים אלף שקלים ולשים אותם על רכב שרק אלוהי הטויוטות יודע כמה זמן הוא עוד יחזיק.

רבים מהמגיבים בשרשור הזה (ובתוכם אני) ניסו ומנסים להניא אותך מלבצע את (כנראה לדעתי ולדעת רבים אחרים) השטות וההימור הגדול שבקניית הרכב הנדון.

למרות הלישאות הנבובות המופרחות במקומותינו השכם והערב לרכב אין קילומטראז' תפוגה, אחד מחזיק יותר והשני פחות.

אל תשכח שמי שפתחה את השרשור הינה המשתמשת המיועדת שבדרכה (המאוד דיפלומטית ומכובדת) הביעה חוסר עניין בולט במועמדת.

אז...אולי בכל זאת תרד מזה?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היי חברים.

sperial - אבדוק שוב את תחשיב השווי של רכב חדש. כבר עשיתי את החישובים לפי תזרים המזומנים שלי ואני מתקשה לראות איך אני עומד בו, אבל אני מוכן לבדוק את זה שוב לעומק יחד עם אמצעי התשלום דרך חבר. אם התשלום הראשוני יהיה נמוך יותר, יש מצב שזה יתן לי אוויר לנשימה בשנה הראשונה (בהחזרים החודשיים) עד שנגדיל את התזרים שלנו, ואז נוכל להחזיר את העלות החודשית ביתר קלות.

יהודה - כבר הייתי בסרט הזה של סיריון שהמוסכניק בדק עבורי (מצאתי אותו ביד2 והוא בא למוסך לבדיקה) ואכן היתה לו פגיעת שלדה כמו זו שאתה מתאר. לצערי הבחור שיקר לנו שהרכב לא עבר תאונה ודרש עבורו 40K. המוסכניק שלח אותו לדרכו ואמר שהוא לא מסכים שנקנה ממנו את הרכב (מהבחינה הזו, המוסכניק לא אוהב רכבים דפוקים. אם יש לו מכה רצינית הוא יפסול את הרכב ואם יש לו כמה מכות קטנות [תאונות חניה ודברים קטנים אחרים] הוא ימליץ לא לקנות גם כן).

אני לא כל כך יודע מה הבעיה עם מכות - במידה והרכב נוסע טוב והתיקון היה בסדר, אבל אני יודע שזה מוריד את היכולת למכור את הרכב הלאה... מעבר ליכולת למכור אותו הלאה, מה הריסיקה בקניית רכב עם מכות?

אליבאבה - כנראה באת באמצע הדיון ולא ממש קראת את כולו. היאריס היא רק נושא אחד מתוך מגוון הנושאים שדוברו באשכול הזה. אני קצת חוזר על דברים אבל דיברתי במקור על היאריס כיוון שזו הוצעה עבורי במחיר שאני יכול לעמוד בו (לו לא הציעו לי אותה, לא הייתי חושב בכלל לפזול לכיוון שלה כיוון שהיא מעבר לתקציב שלי).

אני בהחלט בודק סיריון (כבר בדקתי 2 ועכשיו אשתי רוצה לבדוק אחת נוספת שמצאנו ונשמעת טוב) וגם בודק לגבי הפיקנטו החדשה. כרגע אני בודק הכל, ומחליט בעזרתכם, בעזרת המוסכניק שלי והתייעצויות עם חברים וכמובן עם אשתי, על מה ללכת.

אני לא סגור ולא נעול על שום דבר (אפילו אם יש כמה תגובות שקובעות אחרת ;)).

משהו כן מעניין אותי - אמרת שהפיקנטו חסכונית יותר מהיאריס - עד כמה זה מדוייק? הבנתי שהיאריס מאוד חסכונית, וגם הסיריון. אם אני מחפש רכב חסכוני - איזה מהרכבים הללו אעדיף?

עוד שאלה בנוגע לפיקנטו - איך היא בנסיעות מחוץ לעיר ב 100 קמ"ש? היא מרגישה (ונשמעת) כמו נייר או שהיא בסדר?

רוני - לא ידעתי שאתה מנהל פה.

לאחר התגובה שלך, אני כן רואה את השינוי בהתייחסות וכנראה שהתגובה שלי היתה חריפה מדי.

אתה צודק, בפורומים גדולים קשה לשים את האצבע על הדופק 24/7 ובאמת תמיד יהיו מטרידנים.

אני לוקח את דברי בחזרה, לאחר התגובה שלך הזו, והמשך ההתכתבות עם האנשים (אפילו שמבחינתי כבר הודיתי וסגרתי את הדיון) בהחלט שינו את הגישה שלי. תודה לך על תשומת הלב :)

אגב, אם תבקר בפורום שלי, מבטיח לך שירות של מלכים, ולא כי זה אתה - כי ככה הפורום (אמנם כבר לא מנהל אותו, אבל משתדל להגיב שם כמה שרק מתאפשר לי).

זוית - כמעט תמיד, איך הגעת למטרה שווה יותר מלהגיע למטרה.

גם אם אתה משוכנע לחלוטין בצדקתך ובצדקתם של אחרים בפורום, קח בחשבון שישנה לכל אדם הזכות לבחור את הבחירה הסופית.

כשאני מייעץ לאנשים איזו מצלמה לקנות (אחד מהתחומים בהם אני מתמחה) אני משתדל תמיד להקשיב לרצונות שלו, וגם אם נדמה לי שהוא עושה טעות שהוא לוקח מצלמה של 1000 שקל לטיול בדרום אמריקה - אם זו הבחירה שלו, מכל השיקולים הלא נכונים, אני אעזור לו לבחור את המצלמה הטובה ביותר.

אני יכול לתת לו את כל הנתונים מולו, ואנסה להסביר לו מדוע *אני* הייתי בוחר ככה ולא אחרת, אבל בסופו של דבר, אם הוא בחר משהו - אז אני בסבבה עם זה. אחרי הכל - זה הכסף שלו והתמונות שלו... אין לי מה להעלב :)

לכנות אותי "פראייר", כפי שהרגע עשית (ואתה לא הראשון) לא באמת תורם לדיון, אלא מעכיר אותו (וזו הערה כללית, אני אישית לא נפגע אבל לא מן הנמנע שזה ידיר רגליהם של גולשים עתידיים מלהדיין כאן).

יתכן שאני פראייר ויתכן שלא... בסך הכל, כולנו הסכמנו שיש פה אלמנט של חוסר וודאות (אם היאריס תתקלקל עוד 3 שנים או שהיא תמשיך ליסוע) וסביב האלמנט הזה סבב כל הדיון. כך שבתאכלס, אם באמת אני פראייר או לא, זה רק הגורל יגיד.

מה שכן, קיבלתי הרבה מאוד הצעות אלטרנטיביות ליאריס שאותן אני בודק.

לצערי לא אוכל לבדוק את כ-ל שלל הדגמים שהבאתם לי כיוון שאני רק אדם אחד וזו נראית לי משימה די מורכבת שתגזול הרבה זמן וגם טירטור של אנשים ולכן אתמקד בתחום צר של רכבים משומשים לבדיקה, כמו גם עיון בדילים על רכב חדש במבצעים שונים.

שוב, תודה לכולם, במיוחד שטרחתם להגיב אחרי שכולם כבר ברחו :)

פורסם

בתור מישהו שהחזיק סיריון חדשה במשך 3 שנים, זה בהחלט רכב אמין. נסעתי איתה הרבה והיו לה חיים לא קלים (החזרתי אותה עם קרוב ל-100,000 ק"מ) וסך הכל היא לא עשתה בעיות. (סליל הצתה הלך לעולמו בשנה הראשונה).

רכב בן 8, עם 250K ק"מ יסבול מבלאי גם אם המנוע חדש. הכסאות יהיו פחות נוחים, הפלסטיקה פחות טובה, וכו'.

גם מערכת החשמל תסבול למשל מבלאי ועוד כל מני מרעין בישין.

ההורים שלי מכורים לטויוטה, ויש להם בין היתר טויוטה קורולה שנת 1999 שהם מתים עליה. האמת שהיא סבבה, אבל אחרי 200K בהחלט הוחלפו בולמי זעזועים, תושבות מנוע, חיישן למבדה, ניקוי רדיאטור ועוד מיני וסוגי תקלות שונים. אבל הם מרוצים לגמרי.

לי למשל יש פיאט פונטו צבאית לשעבר כבר 6 שנים, שאני בקושי מטפל בה. בסיכום הוצאות שנתי על טיפולים ותיקונים - הם מוציאים יותר ממני, ושני הרכבים לא נתקעו מעולם. (ועד לא מזמן אישתי נסעה עליה - תאר לך מה היה קורה לי אם חס וחלילה היא הייתה נתקעת).

ככה שכנראה צריך מזל. לא יודע מה המחירון של יאריס מקבילה מידיים פרטיות, אבל ההפרש צריך לדעתי להיות קרוב לחצי מחיר, ובכל מקרה אני חושב שסיריון חדשה יותר שנסעה פחות תהיה יותר טובה ונוחה.

לגבי חברות הליסינג - עד כמה שאני מתעב אותן, רובן מטפלות היום במוסכים של היבואן ואפשר להוציא פירוט טיפולים מלא וככה לדעת לגבי הקילומטראג'.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
והיום ראיתי מודעה ליונדאי גטס 2008 מהשכרה ב-35K...

תודה, אבל אני לא רוצה גטס ואני לא רוצה מהשכרה... אם כבר אז ליסינג של אדם אחד.. בנוגע למזל - זו באמת מילת המפתח בכל האשכול הזה.

פורסם
ברשותך,הייתי מעוניין לדעת מה ההבדל בין רכב משטרה לרכב השכרה שאתה כול כך פוסל אותו על הסף?

זה בדיוק ההבדל שהיה לי קשה להעביר לכם בפורום - היאריס היא רכב ספציפי שנבדק בקפידה ע"י אדם שאני סומך עליו.

לא הייתי קונה *כל* רכב משטרה לשעבר רק בגלל שאני מרגיש שהוא יחזיק לי מעמד.

כאשר אתה מציע לי רכב שהיה בהשכרה, ואין לי כל אינדיקציה עליו - הוא מבחינתי בדיוק כמו שמבחינתך רכב המשטרה עליו אני מדבר.

מקווה שהיה ברור :)

פורסם
זה בדיוק ההבדל שהיה לי קשה להעביר לכם בפורום - היאריס היא רכב ספציפי שנבדק בקפידה ע"י אדם שאני סומך עליו.

לא הייתי קונה *כל* רכב משטרה לשעבר רק בגלל שאני מרגיש שהוא יחזיק לי מעמד.

כאשר אתה מציע לי רכב שהיה בהשכרה, ואין לי כל אינדיקציה עליו - הוא מבחינתי בדיוק כמו שמבחינתך רכב המשטרה עליו אני מדבר.

מקווה שהיה ברור :)

אולי אני מפספסת משהו .. אבל, למה אי אפשר על אותו משקל, שתקח רכב שהיה בהשכרה, לבדיקה קפדנית אצל אותו אדם שאתה סומך עליו?

(אני באמת מנסה להבין את ההגיון. אטולי זה ילמד אותי משהו, ויעזור לי בשיקולים שלי עצמי).

פורסם
אולי אני מפספסת משהו .. אבל, למה אי אפשר על אותו משקל, שתקח רכב שהיה בהשכרה, לבדיקה קפדנית אצל אותו אדם שאתה סומך עליו?

(אני באמת מנסה להבין את ההגיון. אטולי זה ילמד אותי משהו, ויעזור לי בשיקולים שלי עצמי).

אין שום מניעה... זה בדיוק אותו הדבר, רק שההבדל הוא שפה הבנאדם הציע לי לאחר שהוא בדק, ובצד האחר את מדברת על לבדוק מראש רכבים מהשכרה.

אם אני צריך לטרוח לחפש רכב (ובינתיים כבר בדקתי כמה רכבים וזה ממש מתיש) אז אני מעדיף מראש לחפש רכבים שלא היו בהשכרה.

אם הבנאדם שאני סומך עליו, מיוזמתו בדק רכב משטרה ומצא שהוא במצב מצויין, אז אני מוכן להקשיב לו ולא לפסול אוטומטית על הסף.

פורסם
יהודה - כבר הייתי בסרט הזה של סיריון שהמוסכניק בדק עבורי (מצאתי אותו ביד2 והוא בא למוסך לבדיקה) ואכן היתה לו פגיעת שלדה כמו זו שאתה מתאר. לצערי הבחור שיקר לנו שהרכב לא עבר תאונה ודרש עבורו 40K. המוסכניק שלח אותו לדרכו ואמר שהוא לא מסכים שנקנה ממנו את הרכב (מהבחינה הזו, המוסכניק לא אוהב רכבים דפוקים. אם יש לו מכה רצינית הוא יפסול את הרכב ואם יש לו כמה מכות קטנות [תאונות חניה ודברים קטנים אחרים] הוא ימליץ לא לקנות גם כן).

אני לא כל כך יודע מה הבעיה עם מכות - במידה והרכב נוסע טוב והתיקון היה בסדר, אבל אני יודע שזה מוריד את היכולת למכור את הרכב הלאה... מעבר ליכולת למכור אותו הלאה, מה הריסיקה בקניית רכב עם מכות?

אם המוכר משקר, ודאי שאין לקנות ממנו.

חבר קנה רכב מאוד מבוקש בן 8 שנים, יד 1,מטופל כסדרו במוסך מרשת היבואן, עם ק"מ נמוך ובמצב מצוין, וכל זאת בפחות מהמחירון (הרגיל, לא המשוקלל).

הסיבה- הרכב עבר תאונה חזיתית, שאחריה הוחלפו הראדיאטור , המאורר וחלקי פח. בבדיקה נמצא הפגם הידוע - פגיעה בקצה שילדה.

המוכר סיפר על כך עוד בטלפון.

החבר קנה , ומאוד מרוצה. המוסכניק שלו אמר שהרכב מצוין ואין בעית אמת.

כמובן שבעת המכירה תהיה לו בעיה שקשה להעריך אותה מראש.

לדעתי, אם אתה כבר הולך לכיוון של רכב שקשה אח"כ למכור (היאריס של המשטרה), לפחות תהנה מרכב טוב עם מעט ק"מ.

בהצלחה

יהודה

פורסם

Narxx,

אתה שוכח משהו בסיסי מאד בכל ההתנהלות שלך:

יקירי - לא יעזור כלום - גם אם המוסכניק שלך הוא הטוב בעולם יש לו אינטרס למכור לך את היאריס - לכן הוא יהיה עם "יד קלה על ההדק" בכל הקשור לכל רכב אלטרנטיבי אחר שתביא.

את המסקנה המתבקשת תסיק לבד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
Narxx,

אתה שוכח משהו בסיסי מאד בכל ההתנהלות שלך:

יקירי - לא יעזור כלום - גם אם המוסכניק שלך הוא הטוב בעולם יש לו אינטרס למכור לך את היאריס - לכן הוא יהיה עם "יד קלה על ההדק" בכל הקשור לכל רכב אלטרנטיבי אחר שתביא.

את המסקנה המתבקשת תסיק לבד.

זה גם מה שאני חוששת, ולכן אני מפחדת להביא לו את הסיריון שמצאתי. אבל אין לי כ"כ ברירה. אני חושבת שאגיד לו שאני מתכוונת ללכת על אחת משתי הסיריונים ושיגיד לי איזו "פחות גרועה". נראה מה יהיה עם זה. נעדכן.

פורסם

יש לך ברירה.

קחי את הפחות גרועה (לעניות דעתך) לבדיקה במכון.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
יש לך ברירה.

קחי את הפחות גרועה (לעניות דעתך) לבדיקה במכון.

עניות דעתנו אינה רלוונטית. יכלתי באותה המידה לא לראות את הרכב ופשוט לעשות אן-דן-דינו.

למרות שגם על טענה זו שלך עניתי קודם - אני חייב להניח שהוא לא משקר ואני ציינתי במפורש שאני סומך עליו.

אחרת - לכל הדיון הזה לא היתה כל משמעות...

• תוכן חדש...