Jump to content

alona4747

  • הודעות

    7
  • כאן מאז:

הנקודות של alona4747

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

1

מוניטין

  1. slowride ו-davemustain תודה על הטיפים ועזרתכם. בשעה טובה קניתי פוקוס 2002. אמנם פושטית (LX, יד 4 ונושקת ל-190000 ק"מ) אבל התאהבתי בה. נהגתי בה בשתי הזדמנויות שונות (ובאחת מהן כחצי שעה - ולבד!).לקח טיפה זמן להתרגל אליה, ובעיקר לראות המאתגרת מאחור. אבל היא הייתה לי נוחה ובסה"כ נעימה לנהיגה. היא יפהפיה (צבע כסף ירקרק) ו-שמורה יחסית לגילה וידיה הרבות. קנייה + יישור קו - ועוד נשאר לי עודף (שמיד הלך לביטוח). (אני מקווה להיות מאוהבת בה גם בהמשך הדרך.) שוב תודה לכל היועצים!
  2. אולי אני מפספסת משהו .. אבל, למה אי אפשר על אותו משקל, שתקח רכב שהיה בהשכרה, לבדיקה קפדנית אצל אותו אדם שאתה סומך עליו? (אני באמת מנסה להבין את ההגיון. אטולי זה ילמד אותי משהו, ויעזור לי בשיקולים שלי עצמי).
  3. תודה! - כמי שנהגה בעברה בידניות,( ושכחתי ברשימה המקורית לציין גם את הניסיון שלי על רנו אקספרס מהעבודה שחרשתי אתה את כל הארץ) הייתי שמחה לשקול רכב עם גיר ידני, אבל זה אומר שבעלי לא יוכל לנהוג עליו כלל.
  4. הי צביקה, תודה! - עלויות התחזוקה (ודווקא לאור נדירות המומחים לדבר) - זה מה שהדאיג גם אותי. אבל, כיוון שאני בכו"ז רוצה לעשות שיקול בכיוון - על איזה סדר גודל של עלויות אנחנו מדברים מבחינת תחזוקה? אם נניח ואני מצליחה למצוא רכב כזה שנת 98/00 ושמור ומטופל (עלות של כ-20 K בערך). בכמה מתייקרת לי התחזוקה השנתית שלו בהשוואה לרכב סטנדרטי? בכמה מאות לשנה? אלפים? ונניח ואלפים, ואני אקפיד להמשיך ולשמור ולטפל רק אצל מומחים, יש לרכב כזה היכולת לשרת אותי 4-5 שנים? (ברור שזה תלוי ברכב הספציפי ואם בכלל אפשר למצוא אחד כזה שמור, אבל גרוסו מודו, להבנת העניין וכדאיות או חוסר כדאיות כלכלית שבדבר). - ואם מראש לוותר על זה, ולהקשיב לעצתך ולחפש משהו סטנרדטי - אני אשמח לקבל המלצתך לדגמים ספציפיים, אם בא לך כמובן
  5. הי, תודה! אני אבדוק לגבי הרכב הזה. - איזה נפח מנוע מומלץ בדגם? - אנחנו דווקא די גבוהים.. ואם אני מבינה נכון אז ה-5 דלתות תהא עדיפה עבורנו? (נוחות ישיבה, בגאז') - יש רגישויות ידועות בדגם הזה?
  6. הי יוחאי תודה! * אני מוכרחה להודות שהפתעת אותי לחלוטין. הרכב הזה בכלל לא היה בתודעה שלי. הצצתי קצת פה ושם, ומקריאה ברפרוף קל ולא מתעמק, נראה שהוא באמת מצטיין ברוב הפרמטרים. אם אתעלם לרגע שזה רכב ממש גדול (ועם מנוע ממש ממש גדול) ומהמצאי הדל שלו כרגע ביד 2 לפחות, אז עכשיו שלב השאלות: * לטפל במקומות הנכונים = דורש מומחה לדבר = הרבה מאד כסף בטח לא? (ובטח יש כמה בודדים כאלה בכל הארץ, אז זה גם אומר לוגיסטיקה, זמן וכאלה. אני לא שוללת, אני פשוט מנסה להבין את העובדות). * ומה לגבי זמינות חלקים? ועלויות ביטוח? * שוק - לא ממש מטריד אותי ואני אסביר. אם אני מצליחה לקנות רכב בתקציב שציינתי, ושעונה על הדרישות שלי,בלי שאצטרך להוסיף יותר מעד 3K נניח ליישור קו, והוא יוכל לשרת אותי (בהנאה, לא בדייט שבועי/חודשי עם המוסכניק) 4-5 שנים לפחות אז לא מעניין אותי למכור אותו אחרי זה ו/או בכמה. מצדי, להישאר אתו כל עוד הוא נוסע והוא לא דורש בשביל זה תקציב שנתי של עלות הרכב עצמו. כלומר, אני חוזרת לשאלה שלי, האם לתחזק רכב כזה כדי שהוא יהיה כהגדרתך פיקס ובלי בעיות - לא עולה המון כסף בתחזוקה השוטפת? (ותודה שהזכרת לי חוויות ילדות, כי כילדים אני נובן דודי שלי תמיד רבנו בינינו מי יסע בטיולים המשפחתיים עם אבא שלי בפורד קורטינה ומי עם דוד שלי בסאאב ).
  7. שלום לכולם, אני בחיפושים קדחתניים לרכב. מערכת האילוצים הפרטיים מאד מורכבת. יצאנו לדרך בחיפוש אחר מכונית סבירה בתקציב של 15000 ש"ח. כשהבנו שלא נמצא בתקציב הזה רכב שיענה על כל ציפיותינו, הוספנו (לא בקלות) עוד עשירייה. אני מחפשת רכב בטיחותי, אמין וחסכוני - בתקציב של 25,000 ש"ח +-. רצוי שיהיה נוח ומרווח, רצוי שלא יהיה רגיש מדי לארבעה נהגים שונים (מאד) שעשויים לנהוג בו (שאחד מהם יודע לנהוג רק על אוטומט). רצוי שיהיה לו בגאז' נורמלי כי יש ילד בדרך... . אין צורך בפתיחות, האצות ופוזה. אבל בהחלט מעדיפה לא עגלה. ואם אפשר אשמח שלא יהיה משעמם ואפרורי. אבל זה באמת הפרמטר הפחות חשוב. הרכב אמור לשמש אותי לנסיעות פעמיים שלוש בשבוע - אשדוד תלאביב. מאשדוד ליבנה וחזור - פעם פעמיים בשבוע. (נהגת מבוגרת). נסיעות ארוכות לטיולים מדי פעם (3-4 מבוגרים). ובעיר מן הסתם. מה אתם ממליצים? באילו דגמים להתמקד ? ואם אפשר לציין את השנתון המועדף בהם, או למשל אם ידוע שגיר שלהם הולך לקראת ק"מ מסויים או דברים ספציפיים שיש לשים לב אליהם בהם, זה מאד יעזור. מאד. כי ככל שאני קוראת יותר בפורום ובכלל, אני יוצאת יותר מבולבלת וחושבת לעבור לטוסטוס ולצאת לטיולים מאורגנים באוטובוס. אז לפני שאני מתייאשת, בבקשה הושיעו! למי שיש כח לקרוא עוד ובתקווה שזה יעזור לקבלת מושג על הרקע הנהיגתי שלי ומה עשוי למצוא חן בעיניי - אני מפרטת שעד היום התנסיתי בנהיגה (שנה שנתיים כ"א) במכוניות הבאות: - אקורד שנת 2006 - חוץ מלמצוא חנייה בתל אביב ופחד שיפגעו בה/ישרטו אותה (ואולי צריכת הדלק אם אני זוכרת נכון) - אין לי שום מילה רעה. - מזדה לנטיס שנת 2000 אוטומט - נחמד. - פונטו (הדגם שקדם לספייס) ידנית - לא אהבתי. בעיקר כי ראות הכביש מהאוטו (לי באופן אישי) היייתה נוראית והרגשתי חוסר יציבות בנהיגה/נסיעה. - דהייטסו שרייד ידנית - מכונית מצויינת שנהניתי ממנה מאד. המון המון המון תודה לכל מי שקרא, יקרא, יגיב, ימליץ, יכוון ויעודד.
×
×
  • תוכן חדש...