Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מחקר מעמיק, לצערי אחרי שכבר הזמנתי אחת גיליתי בפורומים שונים בחו"ל, (כמובן שלא נכנסתי לפורום רכב אחר מהארץ חוץ מזה) שחלק מרוצים מרמת האמינות ואיכות ההרכבה של סקודה פאביה וחלק לא, ומדובר בכל סוגי המנועים והדגמים של הפאביה, לחלק יש בעיות מכניות או שצריך לחזק\לתקן משהו ברכב (אני מדבר רק על רכבים חדשים שהוזמנו מהחברה והתקלקלו מהר) ולחלקם לא קורה כלום במשך תקופה ארוכה.

האם זה "מזל" או שזה תלוי במי ומתי ייצרו את הרכב ? האם העובדים היו עייפים בדיוק או אחרי שתיית וודקה מרובה לכבוד הולדת הבן או וואט אבר.

אני מדבר על מכוניות משנת 2010 והלאה.

מעניין.

פורסם

מקריאת תגובות בפורמים לא ניתן להסיק על אמינות של הרכב.

הרי אם התקלקל הרכב אז בעל הרכב פונה לאינטרנט, מחפש מידע על התקלה ,מתיעץ בפורומים ומדי פעם גם משמיץ את היצרן.

לעומת זאת בעל רכב שרכבו תקין לא יפרסם את זה בפורומים שונים, אין סיבה לחלוק את המידע הזה.:wink:

לכן באינטרנט לרוב תמצא דוגמאות/חוויות שליליות ולווא דווקא חוויות חיוביות של הבעלים.

לפעמים יש גם פגמי יצור (רובם מתגלים בשנים הראשונות שהרכב על הכביש9), כל עוד הרכב באחריות אין סיבה ממשית לדאוג.

פורסם

סקודות יש להן אמינות טובה לרוב, אתה לא צריך להפליג רחוק לחו"ל.

תפוס את המונית הקרובה, כמובן שתהיה פאביה מ2008 והלאה - התצורה החדשה, ותשאל את הנהג שלה מה דעתו.

תהיה לך פרספקטיבה טובה על רכב שעבד קשה ועבר הרבה קילומטראז' בתקופת זמן לא גדולה, ושאל אותו על מהות הטיפולים.

תוכל לשאול אותו מה בראש שלך, וזה עדיף על בעלי רכב פרטי שחלקם נוסעים מעט קילומטרים ומכלולי הרכב נשחקים פחות בהתאם.

אחרי מספר רב יותר של קילומטרים בכבישי ארצנו החביבה מתגלים בד"כ קרקושים, התקלפויות, נזילות, ושאר מרעין בישין, שלאו דווקא יתגלו בק"מ נמוך.

חוץ מזה לבעלי רכבים פרטיים חדשים מהחברה, לעיתים, יש תכונה כזאת, להיות פרפקטציוניסטיים, ולחשוב שאם קנית רכב חדש אז כל הדברים אמורים לעבוד בסדר ושקט מופתי כמו במינימום מרצדס SLS כלשהי, ולפעמים הם מגזימים מאוד בהשמצות שלהם.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
מקריאת תגובות בפורמים לא ניתן להסיק על אמינות של הרכב.

הרי אם התקלקל הרכב אז בעל הרכב פונה לאינטרנט, מחפש מידע על התקלה ,מתיעץ בפורומים ומדי פעם גם משמיץ את היצרן.

לעומת זאת בעל רכב שרכבו תקין לא יפרסם את זה בפורומים שונים, אין סיבה לחלוק את המידע הזה.:wink:

לכן באינטרנט לרוב תמצא דוגמאות/חוויות שליליות ולווא דווקא חוויות חיוביות של הבעלים.

לפעמים יש גם פגמי יצור (רובם מתגלים בשנים הראשונות שהרכב על הכביש9), כל עוד הרכב באחריות אין סיבה ממשית לדאוג.

לא הבנת, חלק מדווחים על תקלות וחלק מדווחים על רכב אמין מאוד.

פורסם
סקודות יש להן אמינות טובה לרוב, אתה לא צריך להפליג רחוק לחו"ל.

תפוס את המונית הקרובה, כמובן שתהיה פאביה מ2008 והלאה - התצורה החדשה, ותשאל את הנהג שלה מה דעתו.

תהיה לך פרספקטיבה טובה על רכב שעבד קשה ועבר הרבה קילומטראז' בתקופת זמן לא גדולה, ושאל אותו על מהות הטיפולים.

תוכל לשאול אותו מה בראש שלך, וזה עדיף על בעלי רכב פרטי שחלקם נוסעים מעט קילומטרים ומכלולי הרכב נשחקים פחות בהתאם.

אחרי מספר רב יותר של קילומטרים בכבישי ארצנו החביבה מתגלים בד"כ קרקושים, התקלפויות, נזילות, ושאר מרעין בישין, שלאו דווקא יתגלו בק"מ נמוך.

חוץ מזה לבעלי רכבים פרטיים חדשים מהחברה, לעיתים, יש תכונה כזאת, להיות פרפקטציוניסטיים, ולחשוב שאם קנית רכב חדש אז כל הדברים אמורים לעבוד בסדר ושקט מופתי כמו במינימום מרצדס SLS כלשהי, ולפעמים הם מגזימים מאוד בהשמצות שלהם.

גם אתה לא הבנת, חלק מדווחים על תקלות וחלק מדווחים על רכב אמין מאוד.

נ.ב. אהבתי את החתימה שלך למטה.

פורסם

בחיים הכל מזל ואם יש לך מספיק סבלנות אולי גם לך יאיר פעם ואם לא במכוניות אולי בדברים אחרים . מה שכן בדברים האלה כולם שווים בני שווים ,ואם זה האוטו הראשון שלך היית רוצה שתיהיה לך אפשרות להנות מהנחת .

אין כאן מפסידים רק מרוויחים ,גם אני רוצה מרצדס SLS במחיר של סקודה פאביה אולי נוריד את המחיר בכוח ? מה ההשלכות על אותם האנשים שרכשו ב מיליון ועכשיו הוא שווה 1/4 מזה ?

אז אם אני לא יצליח לשים יד על SLS עכשיו המחיר ירד ממילא בהדרגה ואולי בעוד 20 שנה ,אפשר יהיה לקנות אותו במחיר של סקודה פאביה 2020 .

פורסם

אמרתי זאת עוד בעבר - מבחינת איכות החומרים / הרכבה, ישנה עדיפות ברורה לדור הראשון (MK1), שהיה מוקפד ונעים יותר. עם הזמן ועלויות היצור שהולכות וגוברות יש גם רצון לחסכון, זה מורגש בדור השני במקומות הפחות נגלים לעין - וזה משהו שלא הורגש בו בדור הראשון.

על התשתיות המחורבנות שלנו ובשילוב עם כיול קשיח וצמיגים צנועי חתך - כל רכב יזמזם. אין מזה מנוס, זה אך ורק עניין של זמן.

יצא לנהוג ב-A6 3.0T של קרוב משפחה - ותתפלאו, גם היא מזמזמת. והרבה אפילו...

אחרי כמעט 20K - ישנם זמזומים, רובם מגיעים מהמגש האחורי - זה היה נוכח גם בקודמת (האפורה / גג לבן), אך לא היה בזאת שקדמה לה (כחולה / גג לבן). מעבר לזה אין שום דבר חריג או מוזר. רק על אספלט שבור לחלוטין וגם יותר בסגנון קולות מחאה.

כאן - כמו בכל קנייה אחרת - הרבה מאוד עניין של מזל. אני יכול להכניס לכאן את הפאביה הלימונית (האפורה) / האיביזה הלימונית שהיו לנו בעבר הלא רחוק. זה בהחלט מ-ע-צ-ב-ן ומוריד את החשק והרצון, אין ספק...

אני גולש המון בברישקודה ובהקהילות אחרת של היצרן בגרמניה - רב התלונות הן דווקא על גרסת ה-VRS, הסובלת מאותו מנוע TSI1.4-180 שאינו מבריק מבחינת אמינות, ויש עליו לא מעט ביקורות שליליות בנושא הזה.

בכל מקרה, ביקורות כאלה ואחרות - יש לכאן ולכאן. בסופו של דבר, רב הביקורות הן חיוביות, וגם אותן רצוי לקחת בערבון מוגבל - לא כל דבר שתקף באירופה - תקף כאן, והפוך. תנאי מזג האוויר שונים, איכות הדלק שונה, התשתיות שונות לחלוטין...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
גם אתה לא הבנת, חלק מדווחים על תקלות וחלק מדווחים על רכב אמין מאוד.

נ.ב. אהבתי את החתימה שלך למטה.

תראה, אני מבין שחלק מדווחים ככה וחלק ככה, אבל בתאכלס אתה צריך לדעת למי להאמין ולמי לא ועל זה בדיוק הערתי.

אני אאמין למישהו שהמקצוע שלו הוא נהיגה, והוא כמעט נטול אינטרסים כגון "לשמור בכל הכוח על המוניטין של הרכב" כמו בעלים פרטי, כי ממילא מחירון של מונית הוא ברצפה.

בשביל נהגי מוניות הרכב הוא קודם כל כלי עבודה, בגלל זה אני יותר מאמין לבן אדם שהמקצוע שלו הוא להיות על הכביש ברכב כל היום, להרגיש את הרכב, ולחיות ברכב. אדם כזה ידע להגיד לי יותר טוב מה היתרונות ומה החסרונות.

וזה לא חייב להיות נהג מונית, אלא יכול להיות נהג חברת ליסינג/השכרות וכמובן מוסכניק שאתה סומך עליו.

אין מה לעשות בעל מקצוע מבין יותר מאדם פרטי בד"כ, הניסיון והזמן עושים את שלהם.

לאנשים פרטיים יש אינטרסים ברורים, שלעיתים לא מסתדרים מול המציאות.

פורסם

דיברת על שמירת המוניטין של הרכב בשביל המחירון ולכן האינטרס של בעלי הפביות הוא לא לחשוף בעיות\תקלות ואגב, נראה לי שאתה מתבלבל עם סקודה אוקטביה כי אתה מדבר על מוניות והפביה היא הסקודה הקטנה שלא משמשת למונית, כמו כן יש נטייה פסיכולוגית לאנשים "שלא לצאת פרייארים", וזה פועל לשני הצדדים - צד אחד גורם לאדם לחשוב שהרכב שלו בונבוניירה (סובייקטיבית) כי הוא בחר בו ושילם עליו ממיטב כספו ומצד שני אדם אחר מצפה מרכבו להיות מושלם (אובייקטיבית) כי הוא בחר בו ושילם עליו ממיטב כספו.

לחלק מבעלי הפביות קרו תקלות ולחלקם לא וגם כאן באתר קראתי על בעיות של בעלי פביות חדשות וחלקם מרוצים, כמו בכל העולם. ניסיתי לקרוא על מצב האמינות של הרכב, אמנם כבר אחרי שהזמנתי אבל בוא לא נדבר על ה"דפקה" שלי אלא על זה שזה תלוי במזל "על איזה עובדי ייצור או פס ייצור הפביה שלי או של אחר נפלה.

פורסם
דיברת על שמירת המוניטין של הרכב בשביל המחירון ולכן האינטרס של בעלי הפביות הוא לא לחשוף בעיות\תקלות ואגב, נראה לי שאתה מתבלבל עם סקודה אוקטביה כי אתה מדבר על מוניות והפביה היא הסקודה הקטנה שלא משמשת למונית, כמו כן יש נטייה פסיכולוגית לאנשים "שלא לצאת פרייארים", וזה פועל לשני הצדדים - צד אחד גורם לאדם לחשוב שהרכב שלו בונבוניירה (סובייקטיבית) כי הוא בחר בו ושילם עליו ממיטב כספו ומצד שני אדם אחר מצפה מרכבו להיות מושלם (אובייקטיבית) כי הוא בחר בו ושילם עליו ממיטב כספו.

לחלק מבעלי הפביות קרו תקלות ולחלקם לא וגם כאן באתר קראתי על בעיות של בעלי פביות חדשות וחלקם מרוצים, כמו בכל העולם. ניסיתי לקרוא על מצב האמינות של הרכב, אמנם כבר אחרי שהזמנתי אבל בוא לא נדבר על ה"דפקה" שלי אלא על זה שזה תלוי במזל "על איזה עובדי ייצור או פס ייצור הפביה שלי או של אחר נפלה.

התפרסמה כתבה במגזין אוטו בזמנו:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-26164,728-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A4%D7%90%D7%91%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA.aspx

הפאביות סטיישן הישנות היו קיימות עד שנת 2008, דיזל ידני 1.9 בד"כ.

היום יש אותן גם בדגמים החדשים של הפאביה, נדיר אבל יש.

• תוכן חדש...