Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

זמן רב אני גולש בפורומים השונים ונהנה לקרוא תגובות מקצועיות של מומחים ושל חברי פורום שבאים לתרום מן הידע שלהם

כך שכולנו נוכל להנות תאז קודם כל תודה לכולם.

באוקטביה עשיתי נסיעת מבחן,יחסית לרכבים בהם נסעתי בעבר(מ.כריזמה,סובארו אימפרזה מנוע 2000)האוקטביה מרגישה מכל הבחינות בליגה אחת מעל ואני מתכוון הן לתכנון סביבת הנהג,איכות הרכבה,נוחות נסיעה ומנוע שיש לו זמינות כוח רבה למקרה הצורך.

אציין שאנני נוהג לסחוט את דוושת הגז אך טוב לדעת שהמנוע יאפשר נהיגה זריזה יותר לכשאצתרך .

בשני הרכבים חשבו על הנוסעים מאחורה והתקינו פתחי אוורור נפרדים ,זהו יתרון על פני רכבים אליהם אני רגיל.

הנוסעים מאחורה יוכלו להרגיש את המיזוג ואני בטוח שבלב הם יודו לי ,חשוב לי שכולם יצאו מרוצים ,שאפו לקונצרן וואג.

המושבים באוקטביה היו מאוד נוחים,על המושבים של הגולף אדע לאחר נסיעת מבחן( בעוד שבועיים).

לכאורה,ע"פ נתוני היצרן,האוקטביה חסכונית יותר.

מבחינת אבזור הגולף נראית יותר מאובזרת,קיים מבצע עד סוף החודש בו מקבלים גם מערכת הכוללת "שן כחולה",מצלמה אחורית,GPS ומסכי DVD,חוץ ממסכי הDVD המערכת נראית די שימושית (מדובר במערכת של KENWOOD דגם 4028 )

יכל להיות שע"י הוספת המערכת למפרט האבזור ,בפולקסוואגן מנסים לחפות על משהו,וכאן השאלה לחברי הפורום,האם זהו אכן המצב, האם מנסים להפטר ממלאי הגולף על ידי הוזלה ותוספת המערכת ?

לשני הרכבים תיבת הילוכים דומה (האם זהה?) באוקטביה לא הרגשתי הבדל כלשהו בין התיבה הרובטית לתיבות אוט' אליהן אני רגיל

המנוע באוקטביה TSI ובגולף לא ,אשמח לדעת במה מתבטא ההבדל בעקבות השוני במנוע?

עלויות אחזקה:לאוקטביה יתרון יחסי זעיר בעלויות הטיפולים,לאוקטביה אין טיימינג אלא שרשרת ,בתום 3 שנים כשיגיע הזמן

להחליף טיימינג בגולף,כנראה שח-ן הבנק ירגיש זאת היטב :(

בעלויות הביטוח ,הגולף זולה יותר בכ1000 ש"ח.

אני רוכש את הרכב אחרי הנחה,הגולף זולה ב10K ש"ח.

שני הרכבים עונים על הדרישות שלי,מבחינה זו לא שמתי לחסרון בולט כלשהו בהשוואה ישירה בין שני הרכבים.

פורסם

חוץ מסמל סטטוס ומחיר מעט נוח יותר בגולף שבמבצע האוקטביה שבחנת עולה עליה.

מנוע חסכוני ובעל זמינות טובה יותר מן המנוע המיושן שבגולף.

תא מטען גדול ושימושי.

אם מדובר בשרשרת טיימיניג אין ספק שישנו חיסכון עתידי.

עוד אלפייה בביטוח אך תשלם פחות על שעת עבודה במוסכי סקודה לעומת שעת עבודה במוסכי פולקסוואגן(במידה ותטפל במורשה).

המנוע השוכן בגולף הינו מיושן ועצל(אמין יש לציין) והיבואן מעוניין להעיף את המלאי הישן,זאת הסיבה להנחות ושלל התוספות.

פורסם

לגולף יש יתרון (מורגש), בכיול מתלים (אולי גם בצורת החיבור גם), וכסאות עדיפות (אלא אם הכסאות בגרסה המאובזרת שונות מהרגילה), בשורה התחתונה הרכב יותר נוח, ואפשר להגיד שהוא הכי נוח בקטגוריה, אם זה מדבר אליך ויש לך בעיות עם רכבים אחרים, קח את זה בחשבון.

פורסם
חוץ מסמל סטטוס ומחיר מעט נוח יותר בגולף שבמבצע האוקטביה שבחנת עולה עליה.

מנוע חסכוני ובעל זמינות טובה יותר מן המנוע המיושן שבגולף.

תא מטען גדול ושימושי.

אם מדובר בשרשרת טיימיניג אין ספק שישנו חיסכון עתידי.

עוד אלפייה בביטוח אך תשלם פחות על שעת עבודה במוסכי סקודה לעומת שעת עבודה במוסכי פולקסוואגן(במידה ותטפל במורשה).

המנוע השוכן בגולף הינו מיושן ועצל(אמין יש לציין) והיבואן מעוניין להעיף את המלאי הישן,זאת הסיבה להנחות ושלל התוספות.

סמל וסטטוס לא מעניינים אותי!

בשנתיים הראשונות (אחריות יצרן)אין ברירה אלא לטפל במוסך מורשה ולכן עם כל הקושי שבדבר ,מחירי הטיפולים הגבוהים הם

נתון שדי השלמתי איתו,בקושי רב יש לציין.

קראתי גם מספר הודעות לגבי היחס המחפיר של מוסכי צ'מפיון,לפחות בתקופת אחריות היצרן אני כבול למוסך זה.

הייתי מאוד שמח לגלות שהמצב השתנה אך בנתיים מה שנשאר לעשות זה להשלים עם המצב ,שוב פעם,בתקופת באחריות בלבד.

מנוע אמין זהו פרמטר חשוב כאשר מדובר ברכב גרמני בו עלויות הטיפולים גבוהים יחסית.

האם התיבה DSG7 ידועה באמינותה ?

לגולף יש יתרון (מורגש), בכיול מתלים (אולי גם בצורת החיבור גם), וכסאות עדיפות (אלא אם הכסאות בגרסה המאובזרת שונות מהרגילה), בשורה התחתונה הרכב יותר נוח, ואפשר להגיד שהוא הכי נוח בקטגוריה, אם זה מדבר אליך ויש לך בעיות עם רכבים אחרים, קח את זה בחשבון.

לפני שביצעתי את נסיעת המבחן על האוקטביה,קראתי רבות לגבי נוקשות המושבים.

בזמן נסיעת המבחן הרגשתי מאוד נוח,גם על המתלים אין לי מילה רעה להגיד .

נוחות היא סובייקטיבית ,אני מניח שנסיעת מבחן תענה הכי טוב על שאלת נוחות המושבים והמתלים.

לכולנו חשובה הנוחות ,הרי הגב הוא זה שמרגיש את העומס

אציין שאני סובל מפריצת דיסק.

פורסם

אם כך, ונוח לך עם האוקטביה, המנוע עדיף, והרכב יותר שימושי, ה 1.6 מרגיש טוב עם DSG7, אבל הנחיתות שלו מול מנועים מודרניים (אפילו 1.6 של יצרנים אחרים) מורגשת.

פורסם

אודה לכם אם תוכלו להשוות בין תיבות ההילוכים DSG7 של האוקטביה והגולף.

לפני שעשיתי את נסיעת המבחן על האוקטביה ,קראתי בעיקר על חסרונות התיבה,החסרונות שמצאתי היו:

1.השהיה בתחילת הנסיעה.

2.הדרדרות הרכב ,כאשר הכביש משופע.

3.מצאתי גם מספר שרשורים לגבי הדור הקודם של התיבה,בדור הקודם היתה בעיה במחשב התיבה וכתוצאה מכך התיבה סבלה מתקלות רבות ויקרות,האם בדור הנוכחי הצליחו להתגבר על הבעיה ?

בזמן נסיעת המבחן ציפיתי להתקל בשני החסרונות הראשונים שציינתי אך להפתעתי התיבה התנהגה בצורה חלקה ביותר

בזמן הנסיעה לא היתה השהיה כלל (בדקתי זאת מספר פעמים לאחר עמידה ברמזור או לאחר חניה )

בנוסף,הרכב לא הדרדר אחורה גם כאשר עזבתי את דוושת הברקס,יכל להיות שהכביש לא היה משופע מספיק על מנת להתקל בתופעה זו.

האם ידוע לכם על עדכון כלשהו שעברה תיבת DSG7 באוקטביה?

אותה שאלה גם בהתייחס לתיבה בגולף?

דבר נוסף אליו שמתי לב ,בגולף בלבד ישנה מערכת HILL HOLD האם זה מעיד על כך שהתיבה בגולף לא עברה עדכון כלשהו ושהרכב נוטה להדרדר?

משום מה,באוקטביה אין מערכת דומה (אני מתבסס על מפרטי האבזור של שני הרכבים המונחים לפניי).

תודה רבה מראש על התשובה

פורסם

תיבת ה-DSG זהה בגולף ובאוקטביה. התיבה עברה עדכון תוכנה לפני מספר חודשים המעדנת את הזינוק.

בהשוואה הנ"ל (אוקטביה 1.4TSI לגולף 1.6) לא הייתי חושב פעמיים ורוכש את האוקטביה. גם מנוע 1.2 הוא ליגה אחת מעל מנוע ה-1.6 המיושן (יתרון כח מהותי וזמינות עדיפה בשילוב עם חסכון בדלק), והפער הנ"ל רק מתחזק עם מנוע ה-1.4.

תבדוק אם הפער בין ה-1.4 ל-1.2 מהותי מבחינתך - ייתכן ותעדיף את ה-1.2 (המאד מספק) בגרסה המאובזרת ו/או סטיישן על פני ה-1.4 היקרה יותר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
תיבת ה-DSG זהה בגולף ובאוקטביה. התיבה עברה עדכון תוכנה לפני מספר חודשים המעדנת את הזינוק.

עשו עידכון לכל ה DSG7 במשפחת ה VAG ? או רק לדגמים מסויימים ?

פורסם

לקחתי את שתי חוברות המפרטים כדי להשוות אבזור וחשכו עיניי

באוקטביה ,ברמת גימור אמביינטה ,לא מופוע מזגן ,מילא מזגן דיגיטלי,לא מופיע מזגן כלל.

לעומת זאת ,ברמת גימור אלגנס מופיע מזגן דיגיטלי מפוצל עם בקרת אקלים.

האם תוכלו להפנות אותי למפרט מלא של רמת הגימור אמביינטה ?

תודה

פורסם

המפרט היחיד הקיים הוא http://www.skoda.co.il/ISX/model/newoctavia/Documents/אוקטביה_קטלוג%20מקוצר.pdf סביר להניח שהוא זה שממנו לקחת את המידע. המפרט הזה לא מוצלח במיוחד וחסרים בו פרטים נוספים כמו על מערכת הקול ועוד. אם אתה רוצה להיות בטוח במשהו, תבקש מאיש המכירות שיציין במפורש בטופס ההזמנה.

לנושא המזגן, יש כמובן מזגן באמביינט, אלא שהוא לא מפוצל וההפעלה שלו היא מיכנית ולא דיגיטלית כמו באלגנס.

פורסם

לא ציינת קצת רקע אישי עליך ועל הצרכים שלך מהרכב.

אני למשל לפני שנולדה לי ילדה הייתי נמשך יותר לגולף (או ללאון שנותנת תמורה טובה יותר לדעתי), אבל מאז שאני ואישתי לא רק אני ואישתי אלא פלוס ילדה אני חושב ויודע (החזקתי אוקטביה לתקופה קצרה מדי) שבמקרה כזה לאוקטביה יתרון ברור בשימושיות למשפחה.

מנוע ה- 1.6 בגולף עתיק ולמיטב ידיעתי הוא אינו בתכניות העתידיות של הגולף ונראה לי שהמלאי הקיים של המנוע הזה לא יחודש והמנוע הזה יעבור כלאחר כבוד לדפי ההסטוריה...למרות שבשילוב ה- DSG הוא נותן ביצועים לא רעים בכלל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לא ציינת קצת רקע אישי עליך ועל הצרכים שלך מהרכב.

אני למשל לפני שנולדה לי ילדה הייתי נמשך יותר לגולף (או ללאון שנותנת תמורה טובה יותר לדעתי), אבל מאז שאני ואישתי לא רק אני ואישתי אלא פלוס ילדה אני חושב ויודע (החזקתי אוקטביה לתקופה קצרה מדי) שבמקרה כזה לאוקטביה יתרון ברור בשימושיות למשפחה.

מנוע ה- 1.6 בגולף עתיק ולמיטב ידיעתי הוא אינו בתכניות העתידיות של הגולף ונראה לי שהמלאי הקיים של המנוע הזה לא יחודש והמנוע הזה יעבור כלאחר כבוד לדפי ההסטוריה...למרות שבשילוב ה- DSG הוא נותן ביצועים לא רעים בכלל.

הרכב מיועד למשפחה לנסיעות עירוניות בעיקר ולכן לחסכון בצריכת הדלק משמעות חשובה .

לפחות בשנה הקרובה הרכב ישמש לנסיעות ארוכות של כ120 ק"מ פעם בשבוע מהמרכז לדרום של 4 אנשים

ומדי פעם לנסיעות במרחק דומה לצפון של 2 -3 אנשים.

נכון לעכשיו אין צורך בשימוש בתא מטען גדול אותו מציעה האוקטביה .

לדעתי רכישת רכב הוא תהליך רגשי בעקרו,האוקטביה מצאה חן בעיניי מן השניה הראשונה שנכנסתי לרכב.

בגולף לא כך היה המצב ולכן פניתי לפורום על מנת לקבל רשמים יותר מקצועיים.

לפני שהלכתי לסוכנות הרכב,קראתי על הרכב במטרה לברר יתרונות\חסרונות ,לפני נסיעת המבחן באוקטביה היו חששות רבים לאופי

התנהגות תיבת ההילוכים,נוקשות המושבים והמתלים והרבה חוסר וודאות.

בזמן נסיעת המבחן הרגשתי מאוד נוח,מבחן הנסיעה נעשה בנוכחות המשפחה בלבד כך שלא היה לחץ כלשהו מצד הסוכן.

• תוכן חדש...