Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, חזרתי לביקור בארץ הקודש ומשימת התיקון/יישור קו נפלה עלי.

אחרי בדיקה בנסיעה עירונית, דוושת המצמד נתקעת ולא חוזרת למקומה ונדרש "משחק" עימה על מנת שתחזור. בנוסף לכך, היא גם חורקת ובכל מקרה התנועה שלה קשה מעבר לרגיל בניסיון ללחוץ עם היד.

קראתי את השרשורים בנושא אבל פיתרון שפתר את הבעיה בוודאות לא ראיתי ולכן אשמח לשמוע מהקל לכבד.

המצמד הוחלף לפני כחצי שנה ואז הבעיה לא הייתה.

אני מכפ"ס ומבקש המלצה למוסך אמין שיפתור לי את הבעיה במחיר הוגן.

מוכן לבדוק גם לבד עם עצות שלכם איך. ידע טכני לא חסר אחרי עבודה על הקליאו ספורט שלי לשעבר.

עצות מהקל לכבד על מנת לא להחליף חצי רכב יעזרו מאוד.

* השטיח לא מפריע לתנועה של המצמד.

מדובר על פונטו ספייס 2001 SX ידנית.

בונסף, איפה ניתן להשיג/לתקן את הפנל הורדת חלונות שעובד מתי שבא לא ותמיד מפסיק לעבוד דווקא כאשר אני לא בארץ.

תודה על העזרה

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

צריך לעשות אבחנה בין 2 מצבים: מצב ראשון שהוא הציר שעליו מונחת דוושת הקלאצ' שבמידה והוא חורק גירוז בהחלט יכול לפתור את הבעיה המתוארת. מצב שני במידה ומדובר במצמד המופעל ע"י כבל אז הכבל עצמו ככל הניראה גמור ואם ע"י משאבה הידראולית כניראה שהיא הגורמת לתופעה.

:)
פורסם

ככל הזכור לי, בספייס יש משאבה הידראולית ואני משער שהיא מקור הבעיה. הרכב עם 127K ככה שבהחלט ייתכן והמשאבה עשתה את שלה.

Veni Vidi Vici

פורסם

ברכב הזה יש משאבה הידראולית, או בעצם שתיים, אחת מפעילה - דוושת מצמד, השנייה מופעלת-במצמד עצמו (master and slave). אחת מהן כנראה גמורה. תבדוק אם לא כדאי להחליף את שתיהן וזהו.

בברכה,

גילעד 

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לא מבין את הממלצות המטופשות להחליף חלקים ברכב, שבסבירות גבוהה תקינים לגמרי ותמיד ניתן לאבחן תקלה בהם בלי להמר וסתם להחליף..

דוושת מצמד תקועה או לא חוזרת, ברכב בעל מנגנון התרה הידראולי, מעיד לרוב על אויר במערכת במערכת (יכול לקרות אחרי החלפת מצמד) וניתן בקלות לתקן בעיה זו ע"י ניקוז אויר מסודר.

לגבי רעשי חריקות, בעזרת חוש מישוש ושמיעה טובה תתחקה אחר הגורם לרעש (תזהר על האצבעות), אם זה ציר קלביס של המשאבה העליונה, ציר הדוושה או חלקים אחרים בה או אולי מהמשאבה סלייב (התחתונה) או המזלג בתוך בגיר (אם לא מדובר במשאבת סלייב סנטראלית). העזר בחבר שיפעיל את הדוושה בעוד אתה מאתר את מוקד הרעש.

ONCE מצאת את מוקד הרעש, בשלב ראשון, אם לא תזהה שחיקה מופזת, בבוקסה שחוקה/שבורה - נסה לגרז עם גריז מתאים, לרוב תרסיס גריז ליתיום יתאים למשימה בגלל כושר החדירה הגבוה שלו.

בהצלחה.

פורסם

אני לא רוצה להציק בהשערה שטותית אבל לכו תדעו אולי ממני תבוא הישועה

לפעמים קורה שברכב ידני השטיחון ממוקם בצורה שממש תוקעת את דוושת המצמד בדיוק כמו שתיארת.

לך תדע........

פורסם
לא מבין את הממלצות המטופשות להחליף חלקים ברכב, שבסבירות גבוהה תקינים לגמרי ותמיד ניתן לאבחן תקלה בהם בלי להמר וסתם להחליף..

דוושת מצמד תקועה או לא חוזרת, ברכב בעל מנגנון התרה הידראולי, מעיד לרוב על אויר במערכת במערכת (יכול לקרות אחרי החלפת מצמד) וניתן בקלות לתקן בעיה זו ע"י ניקוז אויר מסודר.

לגבי רעשי חריקות, בעזרת חוש מישוש ושמיעה טובה תתחקה אחר הגורם לרעש (תזהר על האצבעות), אם זה ציר קלביס של המשאבה העליונה, ציר הדוושה או חלקים אחרים בה או אולי מהמשאבה סלייב (התחתונה) או המזלג בתוך בגיר (אם לא מדובר במשאבת סלייב סנטראלית). העזר בחבר שיפעיל את הדוושה בעוד אתה מאתר את מוקד הרעש.

ONCE מצאת את מוקד הרעש, בשלב ראשון, אם לא תזהה שחיקה מופזת, בבוקסה שחוקה/שבורה - נסה לגרז עם גריז מתאים, לרוב תרסיס גריז ליתיום יתאים למשימה בגלל כושר החדירה הגבוה שלו.

בהצלחה.

אם התכוונת אלי, הכוונה הייתה כמובן להחליף אם לאחר בדיקה התגלה שהמשאבה תקולה ולא בצורה עיוורת.

תאמין לי שאחרי שנתיים לימודי מכונאות וחשמל אופנועים, לא ההייתי ממליץ למישהו לעשות משהו ללא בדיקה כמו שצריך.

בידידות,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני אוסיף ואומר שאחרי עוד נסיעה, המצב של הדוושה הנתקעת קורה אחרי נסיעה באמצע היום בעיר כאשר חם בחוץ וישנו גם קושי מסוים להכניס הילוכים. המלצות לבעל מקצוע אמין במידה ולא אמצא לבד פיתרון באזור השרון יתקבלו בברכה.

לא מעניין אותי מחיר וכו' העיקר שימצא את מקור הבעיה ויפתור אותה.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני חושב שאתה מדבר פה על שתי בעיות שונות לחלוטין:

1. רעש של חריקה שברוב המקרים מגיע מהציר של הדוושות, וגירוז שלהן יפתור את הבעיה

2. דוושת קלאצ' שלא עולה. זה סימן שיש אוויר במערכת. אז אולי לא עשו ניקוז כמו שצריך, אבל הניחוש שלי הוא שהמשאבה התחתונה מסיימת את תפקידה. למה זה הניחוש? כי בד"כ זה ככה. תעשו ניקוז אוויר, ואם זה יחזור תבדקו את המשאבות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

באחת המשאבות יש כזה חיבור בצורת כדור שיושב בתוך תושבת וזז שלוחצים על הדוושה.

הסיפור שם לפעמים מתייבש ואז מתחילה חריקה כמו של נדנדה ישנה. קורה בעיקר בחום או אחרי נסיעה ממושכת.

הפתרון הוא לנקז אוויר כמו שאמרו קודם, זה ימנע את העובדה שהדוושה נתקעת, ולגרז את החיבור עם איזשהו גריז מיוחד של פיאט (זמין במוסכים המורשים שלהם) יפתור את החריקה לשנתיים הבאות פחות או יותר.

עוד אפשרות היא להחליף את משאבת הפלסטיק לאחת חליפית ממתכת, ואז אומרים להתראות לחריקה לתמיד.

פורסם

יבוצע בימים הקרובים ואעדכן.

שאלה נוספת, הפנל חלונות חשמל - האם משנת 2003 איכותו עלתה במעט לפחות ? אני חושב לקנות כזה מאיביי משומש כי הדבר יהיה יותר זול מאשר לתקן את הנוכחי.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...