Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית לפטופ מארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שנתיים וחצי הלפטופ שלי התפגר ואין סיכוי שאני אתקן אותו שרוצים 700 שקלים על תיקון.

בנתיים אני סוחב איתו עד ספטמבר, אז אח שלי טס לארה"ב.

השאלה היא מה משתלם, לקנות מארה"ב או לקנות בארץ ולהיות בראש שקט 3 שנים.

המצב גם בארץ זה שאני יכול לקנות אותו בלי מע"מ (תושב אילת).

כרגע אני במצב שאני יכול להביא מחשב של DELL עם מעבד I7, כרטיס מסך של ATI עם ג'יגה זכרון ו-8 ג'יגה זכרון ראם ב-4500 שקלים.

השאלה שלי היא מה פער המחירים בין ארה"ב לישראל, כי הבנתי שארה"ב זה כמעט חצי מחיר בייחוד שהדולר נמוך, כמו כן אני לא מאמין שאחי ישלם עליו מכס, הוא פשוט מוציא אותו מהחבילה ומצהיר שזה המחשב שלו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני קניתי לפני פחות משנה מארצות הברית, את ה dell xps , 15.6 מסך full hd ,מעבד i7 הארד דיסק 500 ג'גה, 4 ג'יגה זיכרון,סוללה 9 תאים, כרטיס מסך של ati עם 1 ג'יגה זיכרון. המחשב בצבע לבן עם גימור של נירוסטה ועור לבן,מקלדת מוארת,בלוטות', כרטיס רשת תקן N ' , באמת מחשב מעולה, פניתי ליעל שהיא החברה שנותנת שירות למחשבי דל בארץ, הוספתי בסביבות 400 ש"ח בעבור הרחבת אחריות ל 3 שנים כולל איסוף ( זול משמעותי מאשר להרחיב את האחריות בתהליך הרכישה).

המחשב עלה לי בערך 1300 דולר כולל מיסים, אני לא יודע על איזה מחשב אתה מדבר שראית בארץ ב 4500 אלף, אבל בגלל שאני מתעסק קצת עם מחשבים, אני יודע שהארץ מוצפת במחשבים משוחזרים ומתוקנים שחברות רכשו מחו"ל, ולא פעם נתקלתי שכשאר רוצים לתקן, במערכות של החברה מופיע תאריך הרכישה המקורי של המחשב, ואז אין אחריות, מציע לך לבדוק טוב מאיפה אתה קונה, מה אתה קונה, ומי נותן את האחריות.

בקשר למכס, כמו שאמרת, פשוט נכנסים איתו לארץ ללא הקופסא, בתוך תיק, ומתנהלים כאילו זה המחשב האישי שלך שבאת איתו מהארץ, לי בכל אופן לא הייתה בעיה עם זה.

פורסם

במחשבים "חזקים" יש יתרון מחיר גדול בארהב

במחשבים פשוטים פער המחיר הופך לזניח

ממליץ לרכוש בארה"ב

מה גם שלדעתי ל- HP ו DELL יש אחריות בינלאומית

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

לפטופים HIGHEND אכן עדיף לקנות בארה"ב ההפרש במחירים מגיע לכדי של אלפי שקלים.

אני בזמנו קניתי T61 עם אחריות בינ"ל ל3 שנים וחסכתי לא מעט.

ניתן לראות כאן לדוגמא את ההפרשי מחירים:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=37&Code=W520_DUALCORE

המעבד פה הוא I7

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792539

וכאן המעבד I5

פורסם

לניידים של סמסונג יש אחריות בנלאומית? ניתן לרכוש בארצות הברית ולקבל אחריות בארץ?

אני מתחיל לפזול לכיוון של הנייד החדש שלהם מסדרה 9.

פורסם

כרגע אני במצב שאני יכול להביא מחשב של DELL עם מעבד I7, כרטיס מסך של ATI עם ג'יגה זכרון ו-8 ג'יגה זכרון ראם ב-4500 שקלים.

זה נשמע לא רע, רק תלוי מה דגם כרטיס המסך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אין מניעה מלרכוש נייד חדש, אך מתוך סקרנות, מה קרה לנייד הקיים ועל מה דרשו 700 ש"ח?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הבטריה הלכה, רמקול אחד נשרף, 2 יציאות USB מתוך 3 לא פועלים.

יותר מדי תיקונים למחשב כזה, אחרי שנתיים וחצי כבר עשה את שלו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ את השרשור בשבילי.

החלטתי ללכת על האפשרות של קנייה מארה"ב.

בנתיים יש דגם של מחשב שדי ננעלתי עליו, מדובר בסדרה החדשה של DELL.

זה המחיר שלו בזאפ

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=791369

זה המחיר שלו בארה"ב, עם מפרט יותר טוב:

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dndodk1&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=xps-l502x

וזה המחיר שלו בארץ במפרט זהה למפרט האמריקאי (חוץ מהארד דיסק):

http://www.notebookclub.co.il/viewcart.php?ln=en&WCSUID=b4f300a5a6799253206c0546cedee1ab&WCSOID=3919569&

מדובר ב-1000 דולר לעומת 5400 שקלים, חסכון של כמעט 2,000 שקלים ואחי יהיה רק בספטמבר וכנראה שהמחיר עוד יירד.

כמה שאלות?

1) המחירון באתר האמריקאי,הוא לפי האתר הרשמי של דל, האם בחנויות עצמן בארה"ב המחיר יהיה יקר יותר או זול יותר או אותו דבר?

2) האחריות היא לשנתיים, האם שווה להרחיב אחריות ל-3 שנים? ואם כן איפה יותר משתלם בארץ או בארה"ב?

3) מדובר בסדרה החדשה, האם עדיף ללכת על סדרה זולה יותר עם אותו מפרט (ispiron, vostro) ולחסוך טיפה במחיר, או שבמחיר הזה עדיף להשאר עם הדגם הזה?

4) התקציב שלי למחשב בארה"ב נע סביב 3,000 שקלים אם אפשרות להתגמש כלפי מעלה, הבנתי שניתן לקנות בארה"ב HP עם מפרט יותר טוב (גם עם מעבד של I7) ואחריות בינלאומית ל-3 שנים או להשאר עם דל (הרבה ממליצים על דל לעומת HP?

סך הכל זה פחות או יותר המפרט שאני מחפש, אם למישהו יש הצעות למפרטים זהים אני אשמח לשמוע.

פורסם

1) המחירון באתר האמריקאי,הוא לפי האתר הרשמי של דל, האם בחנויות עצמן בארה"ב המחיר יהיה יקר יותר או זול יותר או אותו דבר? ההפרש לרוב לא משמעותי כ"כ. באתר של דל יש יתרון ברור בכך שאתה בונה את המפרט הרצוי לך.

2) האחריות היא לשנתיים, האם שווה להרחיב אחריות ל-3 שנים? ואם כן איפה יותר משתלם בארץ או בארה"ב? שיקול שלך האם להרחיב או לא. ממילא הטכנולוגיה מתפתחת בקצב מסחרר, ויכול להיות שבעתיד גם תחליט שלא לתקן. באופן כללי- המחשבים של דל מאוד אמינים. לגבי עלויות הרחבת אחריות- תרים טלפון ליעל מעבדות ותשאל. בד"כ בארץ זה יותר זול, אבל במקרה שלי בחו"ל היה יותר זול להרחיב- משהו כמו שליש מחיר.

3) מדובר בסדרה החדשה, האם עדיף ללכת על סדרה זולה יותר עם אותו מפרט (ispiron, vostro) ולחסוך טיפה במחיר, או שבמחיר הזה עדיף להשאר עם הדגם הזה? יש למחשב הזה יתרונות על האינספירון בכל הקשור למולטימדיה, במיוחד מבחינת רמקולים. לסדרה של ווסטרו יש יתרון אדיר (לדעתי) במסך- המסך שלו מט- שזה אומר שאין השתקפויות, אפשר לעבוד עם תאורה חזקה בחדר, וגם לשבת בשמש, וכן העיניים הרבה פחות מתעייפות ממסך מט בהשוואה למבריק. אבל זה בא קצת על חשבון חדות התמונה. חסרונו הוא ברמקולים- סבירים ולא יותר מזה. כדאי מאוד שתלך להתנסות בחנות- יש בפ"ת את החנות נוטבוק קלאב- שם יש לך הרבה מחשבים בתצוגה. תתנסה.

4) התקציב שלי למחשב בארה"ב נע סביב 3,000 שקלים אם אפשרות להתגמש כלפי מעלה, הבנתי שניתן לקנות בארה"ב HP עם מפרט יותר טוב (גם עם מעבד של I7) ואחריות בינלאומית ל-3 שנים או להשאר עם דל (הרבה ממליצים על דל לעומת HP? תראה, מבחינת אחריות- המעבדות של דל בארץ בוודאות נותנות שירות למחשבים שנקנו בחו"ל. לגבי HP- יש טוענים שכן ויש טוענים שיש בעיות, וזה גם תלוי בסדרה (עיסקי- יש שירות, ביתי- תלוי).

סך הכל זה פחות או יותר המפרט שאני מחפש, אם למישהו יש הצעות למפרטים זהים אני אשמח לשמוע.

תשובותי באדום.

מה שיש לי זה דל לטיטיוד E, דגם שעולה בארץ 11,000 ש"ח ובחו"ל הוא עלה לי 2700 ש"ח. הרחבת האחריות נעשתה בחו"ל.

כדאי לך לבדוק האם יש להם בעודפים מחשבים שעונים לך על הדרישות. יש שם מפרטים יותר טובים ובמחירים זולים משמעותית. שלי קניתי בעודפים- 720 דולר במקום 1800 דולר, והמחשב הגיע עם 3 שנות אחריות. מדי פעם יש להם מבצעים טובים של 15-25 % הנחה- תירשם בפייסבוק לדף Dell Outlet בשביל הקופונים.

אתר שלהם: http://www.dell.com/outlet

שים לב בעודפים שיש לך את כל מה שאתה צריך (BT, WIFI). ושמדובר בCertified Refurbished, שזה אומר שהמחשב הוצא מהאריזה, אך מעולם לא נדלק. ומצבו זהה לחדש גם קוסמטית.

אל תשכח שיש מה להשקיע אחרי ההגעה לארץ- חריטת אותיות למקלדת, מע' הפעלה בעברית וכדו'.

והמלצה חמה- תקנה את המחשב עם תאורת מקלדת- לא תאמין עד כמה זה טוב עד שלא תתנסה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אל תשכח לישם לב ששנאי הטעינה יהיה ל-220V. בארה"ב המתח 110. חיבור של שנאי משם לתקע ישראלי יעשה "בום" והמחשב "הלך" אחרי שתיים וחצי אלפיות שניה.

החסכון במחיר ברכישה שם הוא משמעותי לטובתך.

נראה לי מוזר שמחשב "הלך" אחרי שנתיים וחצי. אם תנאי השימוש חריגים מאוד - תתאים את המיפרט שאתה רוכש, כדי שישרד פי כמה יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בדל המטענים מתאימים לכל השקעים והמתחים. צריך רק לקנות כבל חשמל שיוצא מהספק הכוח לשקע (בדומה למה שיש במחשב נייח), בכל חנות מחשבים יש את זה, גג 20 ש"ח.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני לא דואג לגבי קניית מדבקות, כי יש לי מקלדת ועכבר אלחוטיים, רוב הזמן בלימודים המחשב יהיה מחובר אליהם, אולי רק בנסיעות אני אשתמש במקלדת עצמה, חוץ מזה שזה עניין של 30 שקלים בלבד, מערכת הפעלה בעברית גם לא כל כך קריטי בשבילי, המחשב הביתי שלי הוא עם ווינדוס באנגלית כבר שנים.

לגבי מטען, גם אם יהיה בעיות במטען, אז יש לי מטען אוניברסלי.

אגב מבדיקה של סדרות אחרות, מחשב מסדרת אינספירון, עם מפרט זהה (אבל עם מעבד I7) עולה רק 100 דולר פחות, ככה שנראה לי שאני אשאר עם ה-XPS, אם הייתי הולך על האינספירון, כבר היה עדיף לי לקנות אותו בארץ (הציעו לי אותו ב-4,100 שבארה"ב הוא עולה 900$), ככה שאני מעדיף להוסיף 100 דולר ולהנות ממחשב שאם הייתי קונה בארץ הייתי מוסיף כ-1,500 שקלים, כמו כן גם אמרו לי שכל עוד אני לא גיימר, אז אין לי סיבה לשדרג למעבד I7, הדרישות שלי זה מחשב שיריץ הרבה יישומים בבת אחת (אינטרנט, אופיס, קבצי PDF) מבלי להחנק בגלל זה זכרון משודרג יותר חשוב לי ממעבד משודרג, כמו כן לסדרה החדשה יש רמקולים איכותיים של JBL...עוד פרט חשוב כי אני הרבה שומע מוזיקה וגם במהלך נסיעות צופה בסרטים.

אגב אני מחפש חוו"ד גם על מחשבי אסוס, נאמר לי שהם ליגה אחרת, אבל לא ידוע לי אם יש להם אחריות בין-לאומית ואיך השירות שלהם, מקריאה בפורומים באינטרנט דוקא השירות של דל הוא מעולה למחשבים שנקנו בארה"ב מבחינת תקלות שקרו לאנשים.

• תוכן חדש...