Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

החלטנו להחזיר רכב ליסינג של אישתי ולקנות לה רכב משלנו. כיום היאנוסעת במזדה 2 כ 12 אלף בשנה(חולון – רמת גן). רוב הנסיעות היא נוסעת לבד באוטוורק בדרך חזרה מהעבודה היא אוספת ילדה מהגן שנמצא במרחק 500 מטר מהבית. אנו מצפיםלעוד ילד בקרוב כך שהיא תצטרך לאסוף שניהם מהגן וגם מקום לסלקל וכיסא בטיחות.

אופציה א' – לקנות רכב של חמתי שנוהגת גם במזדה 2 2009 מדגם דינמיק עםקילומטרז' נמוך ( 22000 ) ואמורה להחזירו באוקטובר.

יתרונות – בטיחותית, מאובזרת, תא מטען קצת יותר גדול (250 ל' מול 200ל')

אופציה ב' – קיה פיקנטו חדשה (אוטומטית)

יתרונות – 7 שנים אחריות, תשלומים נוחים ללא ריבית והצמדה, ניתן לבטל כרית אוויר מקדימה ולשים סלקל, ריח של הניילונים J

אנו נוטים לכיוון קיה והדאגה העקרית שלנו היא האם היא בטיחותית מספיק ?

מה אתם אומרים ?

פורסם

אני יכולה לענות לך את מה שהסביר לי קרוב שמבין קצת יותר ממני.

רכב בטיחותי הוא רכב כבד ככל שניתן. הסיבה לזה הוא שבזמן התנגשות כלשהי ובייחוד חזיתית לא עלינו הרכב בעל המשקל הגבוה יותר מחזיר יותר כח לרכב עם המשקל הנמוך יותר.לדוגמא ברור שאם קיה פיקנטו עם 50 כריות אוויר תתנגש בהאמר הנוסעים בפיקנטו יהיו בסיכון גבוה יותר.

אז שאלתי אותו מה פשר מבחני הריסוק אם ככה? והוא הסביר שמבחן ריסוק זה מבחן שבודק התנגשות של שני רכבים עם אותו משקל והציון שמתקבל הוא רלוונטי עבור זה בלבד.

בכל אופן מבחינת ציוד בטיחותי לפי הסקר שאני עשיתי יש בו הכל, תאונות חזיתיות הן יחסית נדירות ויותר שכיח זה תאונות צד בגלל מטומטמים שממהרים וחוצים צמתים באדום. אבל אני חושבת שבגלל שבין מאזדה שתיים לקאיה פיקנטו אין הרבה הבדל במשקל אז רמת הבטיחות של האוטו די דומה ואפילו יש 6 כריות אוויר.

פורסם

זה נכון, אבל החשש שלי דווקא מתאונות מאחור. לצערי מבחני ריסוק לא כוללים בדיקה לגבי תאונה מאחור, ולכן לא ניתן להשוות בין הרכבים.

המרחק מקצה הרכב ועד למושב האחורי בקיה הוא בערך 15 ס"מ וזה ממש לא הרבה (במזדה זה כפול בערך), בתאונה הכי קטנה יש סיכוי שיושבים בספסל האחורי יפגעו.

נכון ש 99% אישתי נוסעת לבד, אבל 1% עדיין מפחיד כאשר מדובר בילדים.

מצד שני, עם המחשבות כאלה אני מגיע למסכנה שעדיף לקנות לה טנק :-D (אבל אין שם מקום לסלקל)

פורסם

ברור שקיה פיקאנטו, זה רכב שהוא סוג של הצלחה ולגבי בטיחות תראי קיה בשנים האחרונות עשו שדרוג רציני ולא מדבר על העיצוב מדבר על הגימור, על רמת הבטיחות.

ממליץ לך

• תוכן חדש...