Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסוזוקי בלנו שלי התחמם כמה פעמים וכשבאתי למוסך כבר היתה 'טחינה'.

נאמר לי שהראש "פסול" (סדוק) וצריך להתקין חילופי.

כמה שאלות:

1. מה צריך לבדוק בקשר לראש החילופי?

2. איך מזהים ראש פסול?

3. האם יתכן שהסדק הזה היה הגורם להתחממות?

4. איך מוודאים שהרכב תקין אחרי החלפת הראש? לאלו סימנים לשים לב?

פורסם

חבל על הזמן. המנועים האלו ידועים כסובלים מבעיית התחממות סופנית.

אני מכיר 5 שהלך להם מנוע בגלל התחממות ( וגם לי היתה בעיית התחממות!).

הסיבה היא בגלל תכנון דפוק של מערכת הקירור. עד היום לא הצלחתי להבין איך סוזוקי נחשב לרכב אמין.

פורסם

קודם צריך לבדוק שהחלופי לא סיני:wink: . סדק יכול להיגרם כתוצאה מהתחממות או חיזוק שלא לפי הספר של ברגי הראש בעבר. לדעתי לכל דבר יש פיתרון, צריך לבדוק טוב טוב את מערכת הקירור כדי לגלות מה גורם לבעיה, יכולות להיות עשרות סיבות

פורסם
קודם צריך לבדוק שהחלופי לא סיני:wink: . סדק יכול להיגרם כתוצאה מהתחממות או חיזוק שלא לפי הספר של ברגי הראש בעבר. לדעתי לכל דבר יש פיתרון, צריך לבדוק טוב טוב את מערכת הקירור כדי לגלות מה גורם לבעיה, יכולות להיות עשרות סיבות

מה הכונה "לבדוק טוב את מערכת הקירור"? בדיקת לחץ או עוד משהו?

פורסם

לדעתי פרק את הרדיאטור ושלח אותו לניקוי ע"י פירוק, זה לא עסק יקר. חוץ מזה כמובן שצריך לבדוק לחץ במערכת לראות שאין נזילות, בנוסף לבדוק שפעולת התרמוסטט תקינה וגם את פעולת המאווררים.

פורסם
חבל על הזמן. המנועים האלו ידועים כסובלים מבעיית התחממות סופנית.

אני מכיר 5 שהלך להם מנוע בגלל התחממות ( וגם לי היתה בעיית התחממות!).

הסיבה היא בגלל תכנון דפוק של מערכת הקירור. עד היום לא הצלחתי להבין איך סוזוקי נחשב לרכב אמין.

ממה שהבנתי, הבעיה קיימת בעיקר בדגמים ישנים(96-99') ו2001 - 2002 אין בעיה של היסדקות של הראש/בלוק, מקסימום אטם שנפרץ וצרך במילוי חדש(של הראש). יכול להיות?

לפותח השרשור, בכל מקרה אתה צריך להחליף ראש מנוע לחלופי תקין, בעית הטחינה ובליעת המים תמשיך ותעשה נזק מתמשך למנוע במידה ותטפל רק במערכת קירור (טרמוסטט, בדיקת מאווררים, ניקוי ראדיטור + מילוי פרסטון)

אתה תוכל לנסוע ככה, אבל המנוע עלול להיתפס באיזשהו שלב :roll: (וגם לך תפתח את המכסה מנוע כל יום בשביל לראות כמה מים למלא, עסק לא ממש זול שמדובר במיים ייעודים כמו פרסטון)

• תוכן חדש...