Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הנני מעוניין לשדרג את מערכת השמע בקיה פיקאנטו.

האם למישהו יש נסיון עם המערכת של הרכב הנ"ל בתחום השמע?

אני חשבתי על הוספת סאב ,קדמיים וטוויטרים .

מכיוון שגודל הבגאז הוא :

אורך: 535

רוחב: 1,000

מצד שני חשבתי על פתרון יותר פשוט - רכישת סאב אקטיבי והוספת טוויטרים בתור ההתחלה.

מה המלצותכם?

פורסם

ההמלצה שלי לרכבים האלה היא מאוד קינקי משהו הייתי אומר

רכב פצפון ואין לך הרבה מקום ולכן זה קריטי להתקין מערכת במינימום נפח.

בקרוב אמור להגיע לארץ משלוח של HAT עם סאבוופרים קטנים בקוטר 6.6 אינטש וגם 8 אינטש - ל6.6 יהיה כאן יתרון משמעותי.

אתה יכול גם לבחור כל סאב וופר 8 אינטש אחר כמו הרץ, בוסטון אקוסטיק, רוקפורד ועוד ועוד אבל אני ממליץ על HAT בגלל שאני אוהב את המוצרים של היצרן הזה ואני יודע שה6.6 שלהם הולך להיות מאוד מפתיע.

בגדול לגבי ההמלצה לאיך להתקין את המערכת

סט קומפוננט שני חלקים מקדימה - מוראל טמפו, הרץ היי אנרג'י, HAT אימג'ן הם ההמלצות הראשונות שעוברות לי לראש.

שינוי קטן בקרוס הפסיבי של כל אחד מהם במעבדת אלקטרוניקה (או אם יש לך ידיים טובות וקצת ידע) - דבר איתי בפרטי לגבי זה.

מגבר אחד של 4 ערוצים בהספק של 50 עד 60 וואט לערוץ לא יותר - יש היצע בשפע

וסאב בבניה מפיבר על גבי המגש האחורי של הרכב - היות ואני מדבר על סאב מאוד קטן שידרוש נפח של סה"כ 9 ליטר + פורט פצפון - המגש הוא בהחלט יעד קל ונגיש לבניית תיבה מפיבר וזה אפילו לא יגזול לך משדה הראייה.

את המגבר מתקינים מתחת למושב ובאופן פרקטי כמעט ולא נגזל לך נפח מתא המטען ואם אתה עושה את הבניה על חלקו העליון של המגש - לא איבדת אפילו סמ"ק אחד מנפח תא המטען.

בוא נאמר שהסט מקדימה יעלה לך בין 500-1500 שקלים

המגבר יעלה לך משהו כמו 1000-1500 שקלים

הסאב צריך לברר כשיהיה רלוונטי אבל אני מתאר לעצמי שלא יקר במיוחד

התקנה - תלוי באיזה מתקין תבחר.

בניה מפיבר - תצפה כאן להוצאה של קרוב ל3 אלפים אבל אם לא איכפת לך לאבד על תיבה לסאב עד 20 ליטר מתא המטען - כל סאב וופר 8 אינטש שתבחר אמור להתאים.

בקיצור - יש בהחלט מה לעשות עם רכב שכזה ולהשיג מערכת נורמאלית.

תשים לב שלא התייחסתי כאן לאיזה HU לבחור או להתקין או אם בכלל להנחית את המקורי...

ובגלל שלא נתת תקציב מראש - התפרעתי קצת :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי לפי מה שידוע לי ברכב הנה"ל אין מגש אחורי, כלומר תא המטען פתוח, כך שהתקנת סאב שם לא אפשרית. מכיוון שתא המטען גלוי צריך לקחת זאת בחשבון בזמן התקנה ולדאוג להתיר את הרכיבים על מנת למנוע פריצות.

יש בעיה גם ברמקולים הקידמיים, מכיוון לדעתי אין מקום לרמקולים בדלתות הקידמיות. יצירת מקום רוב הסיכויי תדרוש עבודה בפיבר שזה דבר לא זול.

לפותח השירשור, קודם כל תן תקציב, קשה להמליץ לך על משהו מכיוון שברכב זה יש יחסית הרבה מגבלות בדרך.

פורסם

הרכב הזה אמור להיות התאום היפה של הI10

בI10 יש מגש אחורי - ולפי מה שראיתי אפשר גם להתקין רמקולים מקדימה - אני צריך לראות את הפיקאנטו טוב טוב מבפנים אם זאת - אני מאמין שניתן לבנות מגש אחורי - אבל זה כבר באמת לפגוע במרכב של רכב חדש מבחינתי.

תא מטען פתוח זו לא בעיה גדולה - מגבר מתחת למושב אתה לא רואה כלום.

סאב פצפון בתיבה קטנה מכוסה באיזו סחבה - אתה לא רואה, לא יודע.

סט קדמי - אני בטוח שאפשר להסתדר בכל זאת הדלתות כן בגודל שמאפשר משהו - צריך לבדוק את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובה!

כמה דברים

1. לרכב אין מגש מאחור.

2. הרמקוליים הקדמיים ממוקמים על הדשבורד - הנה התמונה של בפנים הרכב -

http://www.kia-press.com/~/media/PressPhotos/Europe/Products/New%20Picanto/11_04/Interiors/Picanto_24.ashx

3. בגלל שרק עכשיו רכשתי את הרכב קצת בעיה להשקיע במערכת כרגע .

חשבתי להתחיל מהוספת טוויטרים, מגבר וסאב.

חבר שלי יכול לתת לי במתנה את הסאב הישן שלו - קיקר 12 אינץ אבל אני לא חושב שהוא יכנס לבגאג' בכלל.!!

בגל מקרה חשבתי לא לעבור את ה2000 שקל כרגע , כמובן שעדיף כמה שפחוט.

חיפשתי באינטרנט איזה רדיו דיסק קיים ברכב לא מצאתי שום מידע.

נק' חשובה נוספת שלא ציינתי שאני טכנאי אלקטרוניקה, ומתעסק בזה ביום יום. אז דברים שאפשר לעשות לבד אני מעדיף.

מה לעשות?

תודה

פורסם

לקחת רמקולים 4 אינטש או 3 אינטש (אם 4 נכנס אז עדיף 4) שיכולים לרדת עד ל150 הרץ או ל200 הרץ מבלי לעוות ולתת להם לנגן עד הרול אוף שלהם (בלי טוויטרים)

לקחת מגבר 4 ערוצים חזק שיש לו HPF שיכול לחסום מהרמקולים הקדמיים כל מה שמתחת לאזור ה150-200 הרץ.

וLPF לסאב קטן - בכוונה סאב קטן 8 אינטש בתיבה קטנה, קוטר יותר קטן, סאב יכול ברמה עקרונית לנגן יותר גבוה עד אזור ה120 הרץ בערך

ולהנות מהמערכת - אל תצפה להרים וגבהות מבחינה של תוצאה אודיופילית אבל להנות מהמערכת לדעתי אתה בהחלט תוכל להנות הרבה מעבר למה שיש לך עם המצב הקיים.

אני אצטרך לראות את הדלתות בפיקאנטו של חבר ולהבין אם יש משהו נוסף שניתן לעשות בנידון - אחרת - זו ההמלצה שלי.

Pioneer TS-X150

פורסם

לדעתי אין בדלתות בכלל רמקולים ..

רק בדשבורד 4 אינץ ומקום לטוויטר קטן במשולש ליד החלונות של הנהג

מי שרוצה רמקול בדלת יצטרך לעשות איזה בנייה : )

pioneer.p99

genesis dual mono/genesis four Channel

dynaudio esotar 2 - 3way

genesis miniblock/genesis audiophile

פורסם

בדלתות יש תא גדול לבקבוק ליטר איפה שצריכים להיות הרמקולים, ללא ספק החלטה מטופשת של איזה מעצבת.. :roll: יש שמה מלא מקום לבנייה או אפילו הגבהה פשוטה עם חור עגול על הפלסטיק אבל אני הייתי מוותר.

בדלתות האחוריות יש מקום ל6.5

ובארץ החליטו שלא צריך מגש.

בדשבורד יש 4 אינץ' (כמעט בטוח בזה)

ואת הhu אי אפשר להחליף.

לפי דעתי רמקולים 4 אינץ' טובים מקדימה ו6.5 טובים מאחורה כבר ישדרגו את זה לרמה נורמלית ובזול.

אפשרות שניה היא מגבר 4 ערוצים שכולל מנחת, קומפוננט 4" מקדימה וסאב 8" מאחורה, השאלה היא אם הסאב הקטן יעלה לתדרים שרמקול 4" לא מגיע אליהם. אם כן זה יכול להשמע לא רע בכלל בצורה הזאת.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

למה בלי טוויטר?

תיקח L3 ותיתן לו לנגן עד הרול אוף שלו - אחר כך תשאל אותי למה בלי טוויטר :wink:

Pioneer TS-X150

פורסם

ירדתי עכשיו לרכב לבדוק, דרך הרשת מדדתי וזה יצא 13 ס"מ, שזה 5.11אינץ' בערך.

ככה שכנראה יש שם 5.25.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא ניתן לקבוע כך תמיד את גודל הרמקול משום שהרשת לפעמים מכסה יותר. צריך לפתוח ולראות את הרמקול עצמו.

אדי, אני מבין מבעל הרכב שהוא מחפש משהו בתקציב נמוך ,L3 נכנס בקטגוריה זאת?

פורסם

יד שניה יכנס

אבל לא חייבים L3 אפשר להביא כל רמקול פול ריינג' מוצלח אחר ולעשות משהו דומה כמו הפאונטק 89 החדשים - יש זוג למכירה ע"י חבר פורום מוכר בשם מינדבומב (עידו) ב350 שקלים

שווה כל שקל לדעתי ויעשה את העבודה היטב.

תוסיף לזה מגברון באלפייה ועוד סאב 8 אינטש קטן - יתכן ועוד ישאר לך 300 שקלים להתקנה...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...