Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

בימים האחרונים האוטו התחיל להעלות ניחוחות של משהו שרוף וזה מגיע מתא המנוע. אני לא יכול לשים את האצבע במדוייק אולם נראה לי שזה מגיע מצד ימין של תא המנוע (כאשר יושבים בתוך האוטו). אציין שהריח לא נכנס לתוך האוטו דרך פתחי האיוורור, אולם אם ננייח יוצא מישהו מדלת הנוסע שליד הנהג לאחר נסיעה, הריח מורגש, כמו"כ כעומדים ליד האוטו לאחר נסיעה.

אני לפני טיפול גדול - 60,000 - האם יש קשר?

אם לא, האם למישהו יש השערות מה זה יכול להיות?

רוב תודות

פורסם

יכול ליהיות שנזילת שמן, והשמן נוזל על אחד מהחלקים הרותחים של המנוע ונשרף.

תפתח את מכסה המנוע ותסתכל אם אתה רואה שמן באיזור המנוע.(רק בזהירות! )

פורסם

כפי שציין קודמיי אכן ייתכן מאוד שמישהו הוסיף שמן והשמן נזל לכיוון חלקים חמים בתא המנוע וגרם לריח נורא.

בדוק האם אין נזילה ממיכל העיבוי או מהצנרת שלו מכיוון שהוא מותקן באותו צד שממנו הריח מגיע.

האם מפלס נוזל הקירור הינו מעל לסימן MAX במקרה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
כפי שציין קודמיי אכן ייתכן מאוד שמישהו הוסיף שמן והשמן נזל לכיוון חלקים חמים בתא המנוע וגרם לריח נורא.

בדוק האם אין נזילה ממיכל העיבוי או מהצנרת שלו מכיוון שהוא מותקן באותו צד שממנו הריח מגיע.

האם מפלס נוזל הקירור הינו מעל לסימן MAX במקרה ?

מרק היי,

הסיפור הוא שהרכב לא היה אצלי בשלושה שבועות-חודש האחרונים לא היה אצלי אלא אצל הורי, כי כמו שאמרתי לך הם קנו את הגולף החדשה וחעד שהיא הגיעה נתתי להם את הרכב שלי ובינתיים השכרנו אוטו קטן לי.

כרגע חזרתי מנסיעה וכשירדתי היה ממש ריח שרוף. פתחתי את מכסה המנוע ולא נראית נזילת שמן. יש מתחת למיכל הוישרים והמגן התחתון מעט מים ואני משער שזה מהמזגן, לא משהו רציני וחריג. כמו"כ טעיתי בדבריי והריח מגיע מהמנוע עצמו אני חושב... לא מצד ימין של התא.

מפלס נוזל העיבוי מעט מעל המקסימום אבל זה היה ככה תמיד ולא משהו חדש ולא הוסיפו שמן.

מה שכן, אחותי דיווחה שההגה היה לה "קשה", ועכשיו אני חושב שיש משהו בדבריה. אני לא יודע אם התרגלתי להגה מעפן של הרנו קליאו שהשכרנו והיה רך ולכן אני חש שההגה מעט קשה והמצב סך הכל תקין, או שמא הוא באמת התקשה - האם ייתכן ויש קשר בין השניים?

האם ייתכן שהשמן כבר עשה את שלו (נסעתי עליו 15k טיפול שבוע הבא) ומשם הריח? עוד אציין שכל תא המנוע די מאובק ודורש ניקוי.

תודה

פורסם
אולי נדבקה לך שקית נילון לממיר הקטליטי או לאחד מחלקי האגזוז?

תודה,

אצא לבדוק, אבל למה שזה יגרום לריח רע מתא המנוע ולא נניח מצידו האחורי של הרכב?

פורסם
מרק היי,

האם ייתכן שהשמן כבר עשה את שלו (נסעתי עליו 15k טיפול שבוע הבא) ומשם הריח? עוד אציין שכל תא המנוע די מאובק ודורש ניקוי.

תודה

רעיון מופרך לחלוטיין.

פורסם

לפי התאור שלך, (הגה קשה) תבדוק את המפלס במיכל שמן הגה .יכול להיות שחסר שמן במשאבת הגה כוח ויש נזילה(אם כן בגלל זה הריח ) אורן !:wink:

פורסם
לפי התאור שלך, (הגה קשה) תבדוק את המפלס במיכל שמן הגה .יכול להיות שחסר שמן במשאבת הגה כוח ויש נזילה(אם כן בגלל זה הריח ) אורן !:wink:

ברכב של פותח האשכול הגה הכוח מבוסס על מנוע חשמלי ללא שום מערכת הידראולית.

פורסם

מרק,

מה יכולות להיות הסיבות להתקשות ההגה ברכב אם לא תיתכן נזילת שמן (מה גם שלא כ"כ היה נראה לי הגיוני מלכתחילה כי הוא נסע עד כה 58k, ואי סיבה שמערכת ההיגוי תשבוק).

האם יש לך עוד השערה לגבי מוצא הריח המוזר, או להשאיר את זה למוסכניקים של צ'מפיון.......

תודה

פורסם

אופס.חשבתי שזה כמו בגולף דור 4 שהייתה לי, תודה על המידע מרק 8)

פורסם
מרק,

מה יכולות להיות הסיבות להתקשות ההגה ברכב אם לא תיתכן נזילת שמן (מה גם שלא כ"כ היה נראה לי הגיוני מלכתחילה כי הוא נסע עד כה 58k, ואי סיבה שמערכת ההיגוי תשבוק).

האם יש לך עוד השערה לגבי מוצא הריח המוזר, או להשאיר את זה למוסכניקים של צ'מפיון.......

תודה

הרכב ראה כוסית לכן ההגה התקשה :-).

במידה וההגה מתפקד כראוי ולא נדלקת מנורת חיווי על תקלה בהגה הכוח אזי אני לא רואה סיבה לחפש ולפשפש ברכב.

ייתכן שההגה התקשה בגלל שכיבו את המנוע או סיבבו את ההגה כאשר הרכב עומד ולא בנסיעה.

בקשר לריח השרוף אני מציע לך לקפוץ למוסך.

פורסם
הרכב ראה כוסית לכן ההגה התקשה :-).

במידה וההגה מתפקד כראוי ולא נדלקת מנורת חיווי על תקלה בהגה הכוח אזי אני לא רואה סיבה לחפש ולפשפש ברכב.

ייתכן שההגה התקשה בגלל שכיבו את המנוע או סיבבו את ההגה כאשר הרכב עומד ולא בנסיעה.

בקשר לריח השרוף אני מציע לך לקפוץ למוסך.

:-)

אני אבדוק אוויר בגלגלים, למרות שאבא שלי אמר שמילא אבל מי יודע, אולי הוא הוריד... ייכתן מאוד כי הקליאו הארורה עליה נהגתי חודש התירה בי רושם כ"כ שלילי ששכחתי איך מרגיש ההגה בגולף - ההגה בקליאו היה רך והקשר בין האוטו לכביש היה מקרי, שלא נדבר על התיבה האוטומטית ה-מ-ז-ע-ז-ע-ת שז*₪^% אותי בדלק. בחיי כשחזרתי לגולף הרגשתי שאני נכנס למרצדס s....

אני אעדכן בטיפול על הריח המוזר, בתקווה שלא יפרקו חצי אוטו.

תודה ולילה טוב

• ספונסר פורום
פורסם

בדרך כלל ריח כזה יכול להגיע מהתזה של גריז מציריה פנימית ימין על

צינור הפליטה שעובר בסמוך .

גם חתיכת ניילון שנדבקה לממיר יכולה להיות .

בקשר להתקשות ההגה ,זה רק ההבדל בין שתי המכוניות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
בדרך כלל ריח כזה יכול להגיע מהתזה של גריז מציריה פנימית ימין על

צינור הפליטה שעובר בסמוך .

גם חתיכת ניילון שנדבקה לממיר יכולה להיות .

בקשר להתקשות ההגה ,זה רק ההבדל בין שתי המכוניות .

רון שלום,

היום לאחר נסיעה של כשעה וחצי בערך בכביש מהיר, ירדתי מהאוטו והריח שוב היה. העניין הוא כזה: תיארתי שזה מגיע מתא המנוע, אבל מה שהרגשתי הפעם דווקא היה שהריח מגיע מתחתית הרכב, כלומר איך שפתחתי את דלת הנהג וירדתי - היה ריח חזק של שרוף וחום מורגש יצא מתחתית הרכב. כרגע קשה לי להיסגר אם זה מגיע מתחתית הרכב/תא המנוע - אבל מה שהיה בודאות הוא חום מורגש שייצא מתחתית הרכב - האם יש נותן אינדיקציה למשהו?...

היכן ממוקם הממיר, שאוכל לבדוק האם נדבק לשם משהו?

ברשותך שאלה נוספת לא קשורה, ואני מקווה שזה מתאים שאני שואל בפומבי - מהי העלות של החלפת שמן גיר ברכבי (טיפטרוניק 6 הילוכים)? בספר הרכב כתוב שיש להחליך כל 60k "ברכבי עבודה", האם כל זאת עליי להחליף (כמו שציינתי אני עומד כרגע על 58k)?

תודה

• תוכן חדש...