Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני שוקל לקנות טויוטה פריוס משנת 2007 במקום רכב הליסינג שאני מחזיר. יש לי כמה שאלות:

1. מה חשוב לבדוק בעצמי ברכב היברידי (לפני בדיקה של מכון לפני קניה). חשבתי על צריכת הדלק הממוצעת. האם יש עוד משהו שכדאי לשים לב אליו?
  2. האם מכוני בדיקה יודעים לבדוק גם רכבים היברידיים?
  3. לטויוטה יש אחריות של 8 שנים על המערכת ההיברידית. איך מישהו שקונה רכב יד שניה מקבל את האחריות (מכיוון שלא הוא זה שקנה מיבואן טויוטה)?
  4. איך נשמע לכם רכב מ-2007 שעשה 80000-90000 ק"מ? זה קצת יותר מ-20000 בשנה, אבל אני מניח שהרבה אנשים שקונים פריוס עושים את זה כי הם נוסעים הרבה. מה דעתכם?

תודה ולילה טוב,

ארז

פורסם

הרכב צריך להיות מטופל במוסך טויוטה בלבד.

פנה עם המוכר למוסך וקבל היסטוריית טיפולים.

עשה סיבוב משמעותי, לפחות 10 ק"מ ,עם האוטו ובדוק שצריכת הדלק לפחות 1/16 .

פורסם

רוב המכריע של מכוני הבדיקה - לא יודעים, אלא לרשום כסת"חים שונים ומשונים. לחלקם יש גם נוסחים "אחידים".

אם נראה לך שהם יודעים לבדוק משהו "מקצועי" וספציפי ועוד ברכב היברידי - אתה טועה.

לדעתי - קח למוסך מורשה יבואן של טויוטה (בתאום מראש, ו-וודא שהם מוכנים לבדוק את הרכב ולתת חוו"ד על מצבו + כמובן בסורק תקלות). אם יש בצמוד למקום גם פחח - מה טוב (בדיקת שלדה לראות שאין תאונות).

נסה לבדוק את סוגיית האחריות ותנאיה מול היבואן (או אפילו במוסך טויוטה). אני מאמין ש"תוכל" להעביר אותה על שימך אם לא פגה.

איך רכב כזה (היברידי) עושה 80-90K ק"מ בשנים ספורות ? - טוב - בשביל זה קנו אותן לא ...? (נסיעות ארוכות וחיסכון בדלק).

alfa 156 2.5.

פורסם

עלות הסוללות היא גורם משמעותי, גם אם אתה עדיין תהנה מהאחריות (7 שנים?) לזה שיקנה ממך כבר לא תהיה ותצטרך להוריד במחיר בהתאם.

לכן אתה צריך לדעת מה אורך החיים של הסוללות וכמה תעלה החלפה שלהן לחדשות ולשקלל את זה בהתאם לדוגמה אם אורך החיים הוא 10 שנים והמחיר 10000 ש"ח ואתה קונה אוטו בן 4 שנים (תלוי גם בקילומטראז) אז אתה צריך להוריד מהמחיר 4000 ש"ח.

ד"א יהיה נחמד אם תוכל לכתוב פה את הנתונים האלה.

פורסם

קולגה שלי קנה לפני שנה וחצי פריוס שנת 2008 ו-80 K על השעון. האיש נוסע המון. כיום הרכב עבר מעל 150 K. עד עטה הייתה רק תקלה אחת ברכב - המשאבה של הסוללה, ועלותה הייתה בסביבות 1500 ש"ח (משום מה החלק לא נכלל באחריות ההיברידית). לא מזמן נסענו שתי משפחות ושני ההיברידים לאילת. צריכת הדלק בסיוויק הייתה 5.4 ל-100, לפריוס 5.5 (היו שם יותר אנשים). בסה"כ ניתן להגיד שהאקזמפלר המדובר של פריוס מפגין אמינות מופלגת, וזאת למרות הקילומטרז' החריג.

פורסם

משאבה לסוללה ?

יש לי רק מילה אחת WTF ?! פעם ראשונה שאני שומע על זה , מישהו ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

הסוללה אמורה להחזיק כל חיי האוטו.

בדיקה של קונסומר ריפורטס לפריוס 2001 עם 340 אלף ק"מ - צריכת דלק וביצועים כמו שהייתה חדשה.

בסקרים, ממשיכה להיות אחת האמינות ביותר:

http://www.whatcar.com/NonCar/Honda/2451111115759.jpg

http://www.whatcar.com/car-news/jd-power-survey-2011/other-family-cars---part-1/257096

• תוכן חדש...