Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לרכוש רכב שטח (כבישביל) ראשון שלי,

בדקתי מס' אפשרויות ונעצרתי על סוזוקי גרנד ויטרה 2001-2003 נפח מנוע 1600-2000.

אשמח לשמוע עליו קצת, התנהגות בכביש, אמינות, וכמובן ביצועים בשטח.

תודה מראש לעוזרים!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יוסי,

בגדול הרכב מאוד מומלץ, השאלה היא לאילו מטרות אתה רוצה אותו (כבישביל?).

אני יכול לתמצת קצת את הרשמים שלי מהרכב שלי ומדומים לו שטיילתי איתם.

לי יש GV ארוכה 2000 סמ"ק בנזין, אוטומטית, משנת 99.

ממוגנת גחון, צמיגים AT 50:50, מוגבההת 5 ס"מ (הגבהתי אותה לפני כחודש, מאז לא יצא לי לטייל בשטח טכני אמיתי).

נהיגת כביש:

- נעימה בנסיעה במהירויות גבוהות (המנוע בסל"ד נוח לשיוט ונותן עוד כשמבקשים, אך במידה).

- הGV יושבת טוב על הכביש וכשמתרגלים אליה האחיזה מרגישה לא רע.

- קצת כבדה וההאצה איטית משהו אבל יש לה כח בסופו של דבר (מזכיר לי לפעמים את המיצובישי מגנום דיזל שהיה לאבא שלי).

טיולי שבילים: מעולה.

- מתמודדת יפה, גם בנהיגה מהירה ושיכוך בורות (תלוי במצב הבולמים). מרווח גחון סביר כך שלא צריך להתרגש מכל אבן "קטנה" (לעומת זאת, כשרוצים הנעה אחורית בתנאי אחיזה נמוכה, בוץ או כורכר, מזדמנות הנאות מגוונות :wink:).

טכני / אתגרי: מסוגלת להרבה.

- מסלולים שמוגדרים בעבירות בינונית מתאימים סה"כ. מתמודדת גם בתנאים קשים יותר (אבל זה מאוד תלוי בנהג*).

* - טיפסתי גם בחלק מהמעלות בהר חורשן, ונתקלתי במקרה שאני לא ממש הצלחתי לעבור מכשול, וכשנתתי למנוסים ממני לנהוג, כן הצליחו. - תמיד יש מקום ללמוד ולהתמחות. 8)

** - מהלך המתלה קצת מוגבל (לפחות לפני ההגבהה) אבל עם תיכנון נתיב התקדמות נכון ניתן לפצות על זה.

** - לתיבה יש נטייה "לקפוץ" לפעמים ולרדת מה4X4 אם היה משולב. :rolleyes:

** - מתמודדת עם בוץ באופן סביר (יחסית לצמיגים), הילוך הכח משפר התמודדות (התמודדות טובה עם שלג, מאוד חשוב לפעם בכמה שנים שיורד כאן שלג :wink:).

** - הדיפרנציאל הקדמי סובל מתיכנון לקוי שיכול להביא לשבירתו בקלות יחסית (ראיתי את זה קורה מספר פעמים :cry:) וזה לא תענוג לכיס. (מצד שני יתכן והשיפצור הבא מביא לפיתרון: http://www2.izook.com/?page_id=308 ).

לגבי אמינות: - בגדול, אמין.

אבל, לא מדובר ברכב חדש. ישנן מערכות שהבלאי הטבעי שלהן מביא אותן לסוף ימיהן ברכב בן 10+-, מיסבים, בולמים, מדחס מזגן, ממיר קטליטי ורדיאטור, אבל זה כמובן מתקבל על הדעת (שלי).

בנוסף, אצלי ישנן עוד תקלה או שתיים שכנראה קשורות לאיזו בעיה חשמלית / חיישנית. (מדובר בשני סימפטומים שיתכן וקשורים אחד לשני, שניהם מופיעים בימים חמים).

הראשון - אי סדירות באספקת ניצוץ כשהרכב חם / מדליק מזגן - מנוע מזייף/חותך (משפיע על צריכת הדלק).

השני - רכב מסרב להניע למספר דקות לאחר שכובה עם מנוע חם מאוד / ביום חם מאוד.

בשני המקרים: לא נעים, לא נורא.

צריכת דלק : גבוהה (סבירה?) 1:7 אצלי בנסיעה משולבת עירוני-בינעירוני. (הכי טוב שהגעתי אי פעם היה 1:10, לא זוכר מה היה פרופיל הנהיגה).

הנהיגה שלי היא קצת תובענית אבל מצד שני אני יודע גם לשייט. בנוסף, מנוע מזייף לא תורם לחיסכון בדלק.

ביטוח זול יחסית לרכב שטח (נחשב פרייבט באיזשהו אופן).

אחרי כל מה שאני כתבתי, הייתי ממליץ לך לקרוא עוד קצת בפורומים ותיקים יותר בתחום השטח כמו JEEPOLOG וJEEPTRIP (מקווה שבשנים הקרובות קארספורום ידביק את הפער, באספקטים החיוביים).

יאללה, תעשה עוד קצת שיעורי בית ואולי נתראה בשטח. :-)

:-D

• תוכן חדש...