Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא הולך לעשות את זה אבל אם אני מסיר את הסעפת פליטה מהמנוע ומפעיל אותו ללא שום התנגדות , האם תהיה לזה השפעה שלילית על המנוע או שדווקא זה יוסיף לו הספק כי לא תהיה לו התנגדות בפליטת גזים?? אני אשמח לשמוע תגובות ממבינים כי אני לא מבין גדול :cry:

וואלאק אתה!!

פורסם

ברור שהרעש יהיה נוראי אבל אני שואל אם מבחינה תאורטית זה יזיק למנוע או יוריד הספק או שדווקא יקטין את ההתנגדות לפליטה ויעלה את ההספק??

וואלאק אתה!!

פורסם

ההספק של המנוע יירד לא רק המומנט כי אתה מבטל את אפקט הגל הרציף מה שעוד אמור לתת לחץ נגדי למנוע

זה למנועי בנזין. (וגם לסולר)

דלקים אחרים זה סיפור אחר

במנוע טורבו אתה יכול להורדי לגמרי את כל החלק שנימצא אחרי הטורבו כי הטורבו כבר נותן את ההיתנגדות ומאחד גלים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אפשר קצת יותר הסברים:

אפקט הגל הרציף?!?! לחץ נגדי?!?! איך בדיוק הם קשורים למומנט??

בתודה מראש לכל העונים :wink:

וואלאק אתה!!

פורסם

מישהו יכול להסביר לי את המושגים: "אפקט הגל הרציף" ו"לחץ נגדי" ואיך הם בדיוק מעלים את המומנט??

בתודה מראש :wink:

וואלאק אתה!!

פורסם

גם אני לא כ"כ הבנתי למה בדלקים אחרים זה עוזר להספק, ובבנזין ודיזל זה מוריד אותו?

(כך לדוגמא מכונית דראג עצבנית - להגיע ל 1000 כ"ס זה לא נשמע לי כמו הורדה בהספק למרות שהמערכת פתוחה)

פורסם

(כך לדוגמא מכונית דראג עצבנית - להגיע ל 1000 כ"ס זה לא נשמע לי כמו הורדה בהספק למרות שהמערכת פתוחה)

במנוע טורבו אתה יכול להורדי לגמרי את כל החלק שנימצא אחרי הטורבו כי הטורבו כבר נותן את ההיתנגדות ומאחד גלים

במכוניות דראג יש סופרצ'רגר...

פורסם

במכוניות דראג יש סופרצ'רגר...

אז...?

סופרצ'רג'ר לא קשור למערכת הפליטה ולא נותן את אפקט הרציפות שנותנת טורבינת הטורבו לגזי הפליטה.

והסברון קצרצר - במערכת פליטה ארוכה יש זרימה קבועה, והתנע של גזי הפליטה גורם לכך שתנועת הגזים במערכת הפליטה יוצרת תת לחץ בסעפת הפליטה - אפקט מבורך שעוזר בפינוי מסודר של הגזים. האפקט שמגדש טורבו עושה הוא גם דומה, התנע הסיבובי של הטורבינה עושה דבר דומה לכמה מטר צינור ושניים שלושה דודים במערכת רגילה מבחינת רציפות תנועת הגזים, כך שתיאורטית אפשר לוותר על כל הצנרת שאחרי הטורבו, שתפקידה הוא השתקה בלבד.

פורסם

כל פעם שאני מעלה שאלה אני מקבל ממך תשובה יפה ומוסברת :mm_yeah: אנשים צריכים ללמוד ממך איך כן לענות על שאלה (ובלי ציניות ובדיחות מיותרות...)

נ.ב.

מאיפה יש לך את כל הידע הזה?

וואלאק אתה!!

פורסם

אני יכול להגיד לכם מנסיון!!

אצל חבר שלי התנתק "העסק" כולו מהמנוע מה שכן היה רעש עצבני ביותר(למרות שזה היה מנוע 1000 אז לבחור שהציע מנוע V8 אני לא מציע) לא ניגרם שום נזק, והוא טוען כי הרכב שלו "סחב" יותר טוב.

אני מקווה שטרמתי לכם :wink:

GET RICH OR DIE TRYING

Aliens infected us, its about time we infected them

פורסם

אז...?

סופרצ'רג'ר לא קשור למערכת הפליטה ולא נותן את אפקט הרציפות שנותנת טורבינת הטורבו לגזי הפליטה.

והסברון קצרצר - במערכת פליטה ארוכה יש זרימה קבועה, והתנע של גזי הפליטה גורם לכך שתנועת הגזים במערכת הפליטה יוצרת תת לחץ בסעפת הפליטה - אפקט מבורך שעוזר בפינוי מסודר של הגזים. האפקט שמגדש טורבו עושה הוא גם דומה, התנע הסיבובי של הטורבינה עושה דבר דומה לכמה מטר צינור ושניים שלושה דודים במערכת רגילה מבחינת רציפות תנועת הגזים, כך שתיאורטית אפשר לוותר על כל הצנרת שאחרי הטורבו, שתפקידה הוא השתקה בלבד.

:mm_yeah:

תודה על התשובה. עשית לי סדר בראש...

פורסם

מעניין כי אצל אחותי בפונטו (מנוע 1242CC 75BHP) היה שבר בסעפת הפליטה והיה רעש מעצבן של טורבו מקולקל והאוטו סחב כמו עגלה עם סוסה צולעת!

אני חושב שחבר שלך הושפע פסיכולוגית מהרעש האדיר שיצע מהמנוע ולכן הרגיש סחיבה חזקה יותר...

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

• תוכן חדש...