Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הסרטון שמעלי- מישהו יודע להגיד איך זה עובד? נראה מדהים. איזה חומרים?

לגבי הלכה של טמבור 8- אין כל בעיה איתה. מנסיון. ממליץ לדלל אותה עם טרמפנטין ביחס 1:1, דבר שמקצר מאוד את זמן הייבוש ביותר מחצי.

לגבי ניירות הזכוכית- הזמנתי מאיביי.

עשיתי את הליטושים לפני יותר מחצי שנה. ליתר דיוק- בתחילת יוני של 2011. באותו היום עשיתי ליטוש ולכה על האוטו שלי, ובמקביל ליטוש בפחחיה באיזור (ליטוש וציפוי משחתי כלשהו, עלה 150 ש"ח עם אחריות לחצי שנה) על הרכב של ההורים- רכב זהה לשלי. וזאת כדי להשוות תוצאות לאחר זמן.

שני השיטות נראות מצויין ב3 החודשים הראשונים, אבל בזה שלא נעשה לכה- כבר בחודש השלישי התחילו להופיע סימני פגיעת השמש בפלסטיק (שחשופה יותר ממה שהייתה קודם עקב הסרת שכבת ההגנה בליטוש) והפנס התחיל להצהיב במהירות. כמובן ששייפתי ועשיתי ציפוי לכה כמו שצויין פה.

ברכב שלי, גם היום, אחרי לא מעט מנהרות שטיפה, לשלשת ציפורים ומה לא- מבריק וצלול כמו חדש וללא אף שריטה או פיצוץ בשכבת הלכה שמצפה (לכה של טמבור). תענוג. חשוב לציין ש2 הרכבים חנו תמיד בשמש ובשיא החום ובתנאים זהים. והרכב שלי נוסע כמעט כפול מרחק נסיעה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
חבל שלא ראית גם שכתבתי שבעיקרון כל לכה תהיה טובה וסביר להניח שהתוצאה תיראה זהה. הרי לכה זו לכה. :-(

אבל לכה שמספקת הגנה בפני UV תהיה עמידה יותר ולכן תשמור על התוצאה לאורך זמן ארוך יותר והרי זו היתה מטרת פתיחת השרשור - לספק פתרון שמחזיק מעמד לאורך זמן ארוך ככל האפשר אל מול קרינת הUV של השמש. ימי שמש יש בישראל הרבה יותר מימי סגריר ועננות.

דווקא קראתי את מה שכתבת, אבל לא מצאתי שום לכה שכתוב על הפחית שיש הגנה מקרני UV, רק על וורנית, אבל זה לא לכה. עברתי את כל החנויות בבאר-שבע, מה עוד אני יכול לעשות.

בשביל מה קנית אציטון ?

אציטון=נזק לחומרים פלסטיים ובמיוחד לפוליקארבונט וגם לצבע הרכב והינו דליק במיוחד.

דלל את הלכה בטרפנטין מינרלי בלבד.

אני לא קניתי את האציטון, היה אחד בבית, בגלל זה גם שאלתי.

אז עכשיו אני אדע שצריך לקנות טרפנטין מינירלי, תודה.

פורסם

בלכה של טמבור שהשתמשתי בה- גם בה לא רשום הגנה מפני קרינת UV, אבל כן היה רשום שהלכה עמידה מפני פגעי שמש וכו' (בדיוק כמו שרשום בתמונות שהעלית). ונכון להיום, 8 חודשים אחרי, הציפוי מחזיק יופי וללא בעיות כלשהן.

לדעתי אין כל בעיה בלכה שיש לך, ואם אתה בכל זאת לא שקט- אז תקנה אחרת, אבל לעניות דעתי זה די מיותר. הלכות של טמבור כבר הוכיחו את עצמן יופי בתנאים קשים על עצים, ואנחנו עובדים איתה כבר הרבה שנים (בצביעת עצים).

בהצלחה ותעדכן לגבי התוצאות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
קניתי חלק מהדברים הדרושים ורציתי להתייעץ האם קניתי את הדברים הנכונים.

מצרף תמונות של הלכה, נייר ליטוש. יש לי בבית אצטון, רציתי לשאול האם זה חומר

זהה לטרפנטין או שזה שונה וצריך לקנות גם טרפנטין?

נייר ליטוש 2000 לא מצאתי בבאר שבע לצערי, אמרו לי שאולי יהיה בעתיד.

אתה יכול להשיג נייר ליטוש אצל "האחים מירון" רח' הנגרים 6 (ליד מחסני תאורה), יש לו מבחר נירות ליטוש מכל הדרגות.

אגב, גם טרפנטין יש לו..

דווקא על היאכט ורניש של יעקובי מצויין בצורה ברורה, עמידות בפני קרני UV. על הלכה של טמבור (וורנית והיאכט ורניש שלהם) מצויין רק "עמידות בפני פגעי השמש" או משהו בסגנון. לפי התגובות פה זה לא נשמע כ"כ קריטי.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

חברים- ככה נראים הפנסים שלי ואני רוצה לבצע בהם את הטיפול.

מישהו יכול להמליץ לי מניסיון - באיזה מספר ניירות ליטוש להשתמש ?

ניתן להגדיל את התמונות על ידי לחיצה נוספת עליהן.

תודה

IMG_7030.JPG

IMG_7031.JPG

IMG_7032.JPG

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

עשיתי הכל והפנס לא נראה חלק אחרי הלכה, רואים שפשופים (לא השתמשתי בנייר 2000) - מה עשיתי לא בסדר?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא מספיק, ככל שהמספר על הנייר גבוה יותר כך הוא עדין יותר, ומעניק פני שטח חלקים יותר (בתנאי שעבדת עם ניירות בסדר הגיוני ועיקבי, ולא 600 ואז ישר 2500 למשל)

מתחדשת*

פורסם
600 עם מים וסבון > 1200 עם מים וסבון > ניקוי עם טרפנטין > ציפוי לכה מדוללת טרפנטין.

לא להשתמש בסבון עם נייר הליטוש, הוא נוגד את פעולת השפשוף.

משתמשים במים בלבד.

רצוי לסיים בנייר 1500 או 2000 כדי להסיר שריטות קלות, אפשר גם עם משחת פוליש לפלסטיק.

יש לשטוף היטב ולייבש לפני יישום של הלכה.

פורסם
אוטו אור ברמלה. לוקח 100₪

תודה. עוד מקומות (קרובים יותר לכפר סבא / הוד השרון / פתח תקוה) שעושים הברקת פנסים בשיטה הזו?

תודה.

פורסם
לא מבין את זה

כמה עבודה אתם עושים בשביל לחסוך 70 ש"ח

יש לי פורד קונקט מהעבודה שנת 2008 שהפנסים שלה היו כלכך עכורים שלא הייתי נוהג עם האוטו בלילה כי הייתי רואה רק 1 מטר מקדמת האוטו

הלכתי למישהו בצקפוסט החיפה

שפשף את הפנס עם נייר זכוכית וסבון ניגב

ריסס משהו על הפנסים חיכה 5 דקות ניגב ואז כבר הפנסים נראו יותר טוב

אחר כך לקח בקבוק אחר וריסס על הפנסים חיכה קצת ואז מרח עם מטלית

וזהו

הכל לקח 15 שעה עלה 70 שקל . עברו חודשיים מאז והפנסים עדיין כמו חדשים

חבל שלא צילמתי את הפנסים לפני

לא מבין איך העבירו אותי טסט

(בעצם המוסכניק שלנו הוא קומבינטור אז אני מבין)

הם לא היו מוכנים לרדת מ 100 ש"ח וגם לא הבינו מאיפה באתי עם הראיון הזה של אחריות :lol:

בקיצור לא עשיתי אצלהם !

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...