Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני שנה עשו לי חידוש "מקצועי".

עבדו על זה הרבה זמן. בהתחלה עם נייר מים ב-3 רמות ואחרי זה פוליש עם מכונה.

בהתחלה זה נראה מצויין, ממש כאילו יצא מהסוכנות.

למרות השאלות/בקשות שלי לחומר מגן UV, אמרו לי שלא צריך וש"יהיה בסדר".

אז לא היה. אחרי שנה הפנסים נראו ממש לא משהו.

הם נראו עכורים והיה פס צהוב מגעיל בחלק העליון.

החלטתי לנסות לחדש לבד לפי ההסברים כאן.

קניתי ניירות 1000, 2000. באמצע לא היה ופחות מ-1000 לא היה צריך בגלל שהמצב לא היה כזה נורא.

את הלקה קניתי כמו שהומלץ כאן, של יעקבי. לצערי לא היה במיכל קטן ולי לא היה זמן לחפש אז פשוט לקחתי את הגדול בנזק של 130 ש"ח.

העבודה עם הניירות לקחה בערך חצי שעה לשני הפנסים.

אחרי זה עברתי עם פוליש עדין (שמיועד לזכוכית בכלל) בשביל הטאץ' הסופי.

בשלב מריחת הציפוי עשיתי טעות והשתמשתי בצמר גפן שהשאיר לי קצת סיבים. תיקנתי עם ניקוי בעזרת טרפנטין ומריחה של שכבה נוספת, עם בד הפעם.

יצא דיי טוב סה"כ. בתקווה גם יחזיק לפחות שנה.

בגלל כמה טעויות קטנות בשלב המריחה, יצאתי מרוצה רק ב-95%. יתוקן בפעם הבאה :)

קצת תמונות (מהפאלפון):

1+2: לפני

3: אחרי נייר 1000

4: אחרי נייר 2000+פוליש

5: אחרי מריחת הציפוי, בשעות הערב

6: התוצאה, למחרת בבוקר

להתעלם מהנקודות השחורות על הפח - זה סתם לכלוך. האוטו לא נשטף המון זמן.

אז לסיכום, המון תודה על המדריך.

01before1.jpg

02before2.jpg

03after1000.jpg

04afterpolish.jpg

05after1.jpg

06after2.jpg

פורסם

תודה רבה על המדריך הכה מפורט!

היום הזדמן לי להתנסות בחידוש, מדהים להפליא!

הפנסים היו עכורים בצורה דרסטית = צהובים לגמרי!

לכן התחלתי בנייר ליטוש 400 לאחר מכן עברתי ל800/1000/1500/2000, כמובן לאחר כל ליטוש ניקיתי את הפנסים.

לא השתמשתי בפוליש היות ואין בכלל צורך ( יותר מידי נייר ליטוש ;] )

לאחר הליטוש השתמשתי בלכה שקופה מבריקה+טרפנטין, מדהים תוצאה פשוט מדהימה! פנסים חדשים לגמרי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

השרשור הזה בא לי בדיוק בזמן.

יש מישהו באיזור הקריות שיש לו את הלקה? אצטרך 4 כפיות כמצוין.

בתמורה אשמח לתרום ניירות שיוף עדינים לפעם הבאה שיצטרך.

משכנתא זה קל

פורסם

גם הפנסים של ההונדה שלי היו עכורים.

נכנסתי לאוטו-אור ברמלה וקיבלתי פוליש תמורת 100ש"ח.

הפנסים נראים כמו חדשים, אבל עוד לא עבר מספיק זמן כדי לקבוע את איכות הטיפול.

שאלתי את איציק מאוטו-אור על השיטה של הלכה, הוא מאשר שזוהי שיטה טובה והתוצאות טובות. החיסרון היחיד לדבריו הוא שזהו טיפול חד פעמי ואי אפשר לחזור עליו.

אבי

פורסם

אי אפשר לחזור עליו? וכי למה? מדובר על הורדת שכבות ישנות של לקה,שיוף עדין לקבלת צלילות הפנס ומריחת לקה חדשה.לא משהו מיוחד וחד פעמי.לאוטו שלי חזרתי על הפעולה 3 פעמים כדי להגיע לתוצאה טובה.וכל פעם למדתי משהו חדש.הכל בסדר תתנסה ותראה שזה משתפר מפעם לפעם אם אתה עובד לפי השיטה

ג'ובני

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לכל אלה שרצים לקנות ניירות ליטוש

נסו קודם להשתמש בפוליש. עשיתי זאת ברכב אחד והתוצאה מעולה. אם אתם רואים שהפוליש מוריד לכלוך תמשיכו עד שתקבלו פנס שקוף.

פורסם

עשיתי לפנסים הקדמיים, ויצא מדהים.

מישהו ניסה פה לעשות את הטיפול גם לפנסים האחוריים?

כמובן שלא רואים עליהם שהם עכורים, אבל הם כן לדעתי איבדו קצת את הברק שלהם.

מגאן 265

פורסם
לכל אלה שרצים לקנות ניירות ליטוש

נסו קודם להשתמש בפוליש. עשיתי זאת ברכב אחד והתוצאה מעולה. אם אתם רואים שהפוליש מוריד לכלוך תמשיכו עד שתקבלו פנס שקוף.

בפוליש לבד, העכירות חוזרת שוב מהר מאד.

פורסם

קראתי את השרשור, אבל לא בא לי להשקיע שעה בטיפול בפנסים, ואני מעדיף לעשות זאת אצל בעל מקצוע: איפה יש מישהו שמטפל בשיטה זו באזור השרון (כ"ס / הוד השרון / פ"ת)?

תודה.

פורסם

מישהו ניסה פה לעשות את הטיפול גם לפנסים האחוריים?

כמובן שלא רואים עליהם שהם עכורים, אבל הם כן לדעתי איבדו קצת את הברק שלהם.

שאלה מצויינת. גם הבקליות האחוריות נוטות להצהיב ולהישרף עם השנים. ברכבים עם בקליות שקופות (מאזדה 3 לדוגמה) אני משער שאין בעייה לבצע את אותו התהליך כמו עם הפנסים הקדמיים, ההגיון אומר שמדובר באותו החומר. בבקליות אדומות (כמו 99% מהרכבים בניינטיז' ולפני) אני לא בטוח שהטיפול הנ"ל מומלץ, יכול להיות שיגרם נזק בלתי ניתן לתיקון.

זכור לי רכב אחד בפורום שעבר דיטיילינג מאוד מושקע והדיטיילר חידש לו גם את הבקליות האחוריות (זו הייתה הונדה סיוויק משנות ה 90 עם בקליות אדומות). אולי יש כאן מישהו שניסה או יכול לתת רשמים לאופן ביצוע התהליך ברכבים בעלי בקליות אדומות ולא רק שקופות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עשיתי את החידוש המדובר כאן גם על מס' רכבים (פולקסווגן/ מרצדס/ פורד). התוצאות כמובן- מדהימות. חלק מהרכבים נעשו לפני כחצי שנה, הציפוי מחזיק יופי ומצויין עד היום, ללא דהייה/ הצהבה ושורד מצויין את מכונות השטיפה ומיניהן+ לשלשת ציפורים. הציפוי נעשה על בסיס טרמפנטין+ לכה שקופה לעץ של טמבור ביחס 1:1 (לא מצאתי של יעקובי).

ניירות זכוכית- בכולם למעט הפורד שבתמונות נעשה קודם שימוש בנייר 1200 ואז עברתי ל2000 ולפיניש של הפיניש נעשה שימוש במס' 3000. בפורד נעשה ממש קצת כדי להוריד את השכבה הראשונית והגסה גם בנייר 600 (ממש לשים לב שלא להגזים- ממש קצת שפשופים לכל צד)+ כל שאר הניירות (1200, 2000, 3000).

בתמונות (צולם במצלמת סלולרי פשוט- אז סליחה על האיכות)- הפורד:

2011-10-11 15.05.14.jpg

2011-10-11 16.22.47.jpg

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...