Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית טרקטורון DVX.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,אני חדש בתחום השטח,אני ועוד 2 חברים מתכננים לקנות כל אחד טרקטורון DVX 400.

שמעתי עליו רק דברים טובים,אני מתכוון לקנון בין השנים 2004- 2007 מה שיהיה הכי טוב במחיר ומצב.

רציתי לשמוע חוות דעת שלכם לגביו,וגם לגבי ביטוחים או כל דבר אחר שיהיה חוקי לנסוע עליו בשטח ולא להסתבך חס וחלילה עם כחולי המדים :)

תודה לעוזרים.

ההגה הוא עגול!

פורסם

קודם כל ברוך הבא לעולם הטרקטורונים

לגבי DVX הכלי הוא כלי מעולה ביחסית לכל הכלים שברמתו

הוא ספורטיבי אמין וטיפולים לא יקרים

עכשיו נשארה בעיה אחת, למצוא כלי שמור

רוב הכלים האלה שבורים והעדפה שלי בשבילך זה לקחת כלי כמה שיותר חדש ומטופל במוסך מוכר

בדוק שיש לו רישינות כמו שצריך(מספר מנוע ושילדה תואם למה שרשום ברישיונות)

שהרישיונות עצמם בתוקף ויש טסט בתוקף

במידה אותה לא לוקח לבדיקה עליך לבדוק שילדה שאין לה ריתוכים(להרים את הכלי על הקשת או הווילי-בר ולראות)

לבדוק שהילוכים נכנסים כמו שצריך,שאין נזילות בכלי של שמן מכל מיני מקומות,שהכלי לא מוציא עשן מוזר מהאגזוז(שחור,אפור,לבן,יצא לי לראות גם סגול)

תסתכל גם בכללי על הטרקטורון מסביב על הפלסטיקה שהיא לא שבורה מפורקת או קיבלה פיצוצים למינהם

לגבי עיניין החוקיות

ביטוח עולה 6500 ₪ רק חובה(לצערנו המדינה עושקת אותנו-ורובנו לא עושים כלל ביטוח)

לגבי השאר ממליץ לנסוע חוקי(קשת-לוחית רישוי-שלט 40 קמ"ש) במידה ואתה נוסע עם כל אלה אין לשוטר סיבה לבוא אליך כל כך אלא עם כן אתה משתולל לידו

כמובן פרט חשוב זה שאסור להרכיב על הטרקטורון!

כמובן תקנה מיגון מתאים כדי לשמור על החיים שלך(קסדה-צבי צב-מגינים למינהם-נעלי רכיבה)

והכי חשוב לינסוע בזהירות ולא להשתולל יותר מידי באיזורים שחדשים לך(יש הרבה הפתעות-בורות,חוט מתוח באויר!!! וכו'...)

בהצלחה וחג שמח

פורסם

בשישי שעבר מכרתי את ה-DVX האהוב שלי, שנת 2007 מדגם TS כתום.

היה כלי מדהים, הוא היה הכלי הראשון שלי, היה אצלי במשך כשנה וחודש.

הכלי פעם אחת אפילו לא נכנס למוסך בגלל בעיה טכנית, פעם אחת החלפתי לו מצבר ועשיתי לו טיפולים תקופתיים בבית והחלפת שמנים וגירוז אחרי/לפני כל טיול.

כלי מושלם לפי דעתי למתחילים, לא חסר לו כח למרות שהוא לא חזק כמו ה-DS 450 והאווטלו 525 וכל שאר החברים הגדולים..

אני ממליץ עליו מאוד, והכי הכי הכי חשוב לא לשכוח מיגונים למרות שזה יקר! לי הייתה תאונה מצערת (או יותר נכון עפתי מהכלי), נסעתי בלי מיגונים וזה נגמר עם כמה חלקים שבורים ואיברים פנימיים מרוסקים.

ביטוח חובה מגיע כמעט ל-7000 שקל בשנה.

קח בחשבון שקשת נחשבת למסוכנת, גם לרוכב במקרים מסוימים של התהפכות וגם לכלי, היא פוגעת בשלדה.

בכל מקרה אם יש עוד שאלות נוספות לגבי הכלי, התחום או כל דבר אחר אני מוכן לענות בשמחה, יש לי ניסיון בתחום.

חג שמח.

פורסם

תודה רבה שי ואיתי על התשובות המפורטות,אלייך שי יש לי כמה שאלות,עד 20 אלף אפשר להביא אחד שמור נכון?

בכמה מכרת את שלך?

נגיד ואני לא עושה ביטוח (אני כן עושה, רק רוצה לדעת השלכות) מה קורה אם שוטר תופס או חס וחלילה יש נזק לי או לטרקטורון?

איתי רשמת שאסור להרכיב,היו כמה פעמים שעשיתי טיולים עם טרקטורונים באילת ושם כן היה מותר,מה ההבדל?

ולגבי מיגונים זה מספר 1 אצלי,אם יש לכם חברה מומלצת להמליץ אם זה קסדות נעליים וחליפה אז זה הזמן :)

מחכה לתשובות יום טוב.

ההגה הוא עגול!

פורסם

יש טרקטורונים ספציפים שאפשר להרכיב עליהם(בדרך כלל טרקטורוני עבודה כבדים) כנראה על זה נסעת באילת או שהעסק שנסעת דרכו לא שם על החוקים

בDVX אסור להרכיב לפי הרישיונות שלו

בבקשה וחג שמח

פורסם

באילת רכבתי על פולריס 330 אוטומט אדום כזה,בדרך כלל מה שתמיד משתמשים שם לאטרקציות לאנשים.

אני ממש משתוקק לקנות כבר,יש לי בעיה ממש רצינית.

אני גר בעיר (פ"ת) ליד המשטרה,לנסוע איתו בכביש אי אפשר,מה שכן הציעו לי לקנות עגלה שמתחברת לרכב ואז לקחת אותו לאזור שטח.

יש הצעות נוספות?

ההגה הוא עגול!

פורסם

או לקנות עגלה או לאחסן אותו אצל חבר/ משפחה במושב

אין לך את אחד משניהם אין לך למה לקנות טרקטורון

כמובן אני יוצא מהנחה שאתה גר בבית פרטי עם שער במידה ולא ואין לך מישהוא שגר במושב אז רד מהסיפור הזה

טרקטורון חייב להיות מאוחסן בשטח פרטי וגם בתוך השטח הפרטי יש לנעול אותו טוב

אני גר באיזור שקרוב לשטח ואני כבר שוקל לעשות וו גרירה ולרכוש עגלה משומשת

המחירים שלוקחים לגרירה היום יקרים למדי (כדי לקחת את הכלי למוסך או טסט)

פורסם

אני גר בבניין קומות שהחניה שלו זה על קומה,צריך לעבור 2 שערים מאסיביים בשביל לעלות,הכוונה לא כל אחד שעובר באזור רואה איזה רכבים יש שם,לגבי זה אני לא דואג בכלל כי גם אני אנעל אותו טוב חוץ מזה.

גם אין אצלנו פריצות (בלי עין הרע טפו טפו טפו ) .

לגבי עגלות ראיתי מחיריים של 4000- 3500 אפשר להוריד אותם במחיר ולמצוא משהו זול יותר.

ההגה הוא עגול!

פורסם

ב-20 אלף אני חושב שתוכל להביא שנתון 2005-2006.

אני את שלי מכרתי ב-22 במקום המחירון 24, הכלי שלי היה בין הכלים היותר שמורים מבחינת מנוע אבל נאלצתי לרדת במחיר כי רציתי כבר להעיף אותו היה לי חבל שהוא סתם ישב בחניה ואני לא יכול לנסוע עליו.

לגבי השאלה על הביטוח, אם תופס אותך שוטר ומבקש תעודת ביטוח אני חושב שזה משהו כמו 250 שקל קנס (לא הייתה לי פגישה עם שוטר עם הטרקטורון), לגבי אם קורה לו משהו אז אכלת אותה, אין כיום חברה בארץ שעושה ביטוח מקיף לטרקטורונים, זאת אומרת שרק החובה עולה לך כמעט 7000 שקל בשנה!

לגבי הרכבה, ב-DVX אסור להרכיב ע"פ הרישיון ויש לך גם מדבקה בצד הכלי שאסור להרכיב, מה שאתה נסעת עליו לפי התיאור זה פולאריס טרייל-בלייזר 330, הוא כלי יותר קטן מה-DVX ואסור גם עליו להרכיב, אבל בטיולים לא איכפת להם הם פשוט מחפשים כמה שיותר מזומנים לכיס.

פורסם

אני רואה ב 20 אלף גם שנתונים 2007..

בכל מקרה אני מבין שרק חלק קטן עושה ביטוחים בגלל המחיר וזה חבל שחברות הביטוח לוקחות כזה סכום לא הגיוני.

גם אני מבין שזה אחלה טרקטורון,מקווה רק למצוא אחד שמור.

אם יש עוד טיפים אני אשמח לשמוע.

ההגה הוא עגול!

פורסם
אני רואה ב 20 אלף גם שנתונים 2007..

בכל מקרה אני מבין שרק חלק קטן עושה ביטוחים בגלל המחיר וזה חבל שחברות הביטוח לוקחות כזה סכום לא הגיוני.

גם אני מבין שזה אחלה טרקטורון,מקווה רק למצוא אחד שמור.

אם יש עוד טיפים אני אשמח לשמוע.

עד דגמי 2006 יש בעיה עם המשאבת מים אם אני לא טועה, ב-2007 זה כבר הסתדר.

בעיקרון דגמי 2007 הם הדגמים המוצחים ביותר מבחינת שנתונים.

קח את הכלי לבדיקה, עדיף לשלם את ה-500 שקל ולא לצאת אחרי זה בנזק גדול, תקפיד על בדיקה של השלדה, הגיר כי זה כלי בעל תיבת הילוכים ידנית (תבדוק גם אם הרוורס נכנס חלק), קלאץ' שבדרך כלל צריך להיות מוחלף (עודד פעם, זה כלי ספורטיבי ויש הרבה מאוד משחק עם הקלאץ'), בולמי גז זה גם דבר שצריך לבדוק, תבדוק אם יש נזילה בבולמים ותבדוק גם אם הג'אנטים יושבים כמו שצריך ולא עקומים כי אם כן העניין יפריע לך מאוד בנוחות הרכיבה.

אמממ.. אני מנסה לחשוב על עוד פרטים, אם אני יזכר אני יציין אותם, אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות

פורסם

יש לי עוד שאלה,יש לו קילומטרז? טיפולים איך זה הולך?

הבנתי שזה הולך לפי שעות אבל לא כל כך הבנתי איך עושים על זה מעקב....

ההגה הוא עגול!

פורסם
יש לי עוד שאלה,יש לו קילומטרז? טיפולים איך זה הולך?

הבנתי שזה הולך לפי שעות אבל לא כל כך הבנתי איך עושים על זה מעקב....

אין קילומטרז' בטרקטורוני ספורט.

רובם מגיעים עם שעון שעות אבל ב-DVX אין שעון שעות כי זה לא מנוע מוטוקרוס.

בעיקרון הטיפולים התקופתיים הם כל 3 חודשים (החלפת פלאג, מסננים, שמנים וכו'..), לפעמים צריך כיוון פרונט, כיוון שסתומים ועוד כמה דברים.

אני אחרי כל טיול הייתי מגרז את השרשרת, מנקה את הפילטר אוויר עם בנזין וממלא שמן מנוע עם חסר.

פורסם
אז כשאני מגיע למישהו איך אני אמור לדעת מה המצב המכני שלו? אם הוא הרוס,אנוס,מצב טוב?

רעשי מנוע מוזרים, תסתכל על השילדה, תבדוק איפה הוא טופל ותבקש קבלות.. לפי העין אתה תוכל לזהות אם הכלי שמור או לא.

בכל מקרה, אם כלי ניראה לך טוב בעין, פשוט קח אותו לבדיקה ושם כבר יגידו לך מה המצב המכני שלו.

• תוכן חדש...