Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במערכת שלי יש את חוטים לחיבור של 4 רמקולים, 2 קדמיים ו2 אחוריים..

רציתי לדעת לאן מחברים את הטווטרים כי לפי מה שאני רואה אין להם חיבור מיוחד..

תודה.

פורסם

אין יתרון להוספת יותר מזוג טוויטרים, זה אחד.

דבר שני, למה אתה מתכוון חיבור מיוחד?

אם יש לך 4 רמקולים ברכב, אז כמובן שכל 4 היציאות של הרדיו דיסק תפוסות...

אם הרדיו דיסק יכול, תגשר את הטוויטרים על זוג רמקולים.

זו רק הצעה, לא המלצה כמובן, אני אישית לא הייתי עושה זאת.

פורסם

ל TRIPLE-H:

טוויטר הוא בעצם רמקול, רק שמיועד להוציא תחום תדרים מסוים (גבוהים).

כדי להסביר לך איך לחבר את הטוויטרים צריך לדעת האם מחוברים רמקולים למערכת, ואם כן על איזה יציאה (אחוריים/קדמיים/גם וגם).

בד"כ מחברים את הטוויטרים במקביל לרמקול, אך רצוי לבדוק האם יש קבל בטוויטר, או להוסיף קבל במידת הצורך.

ל ttzz:

באותה מידה שלאנשים טעם שונה באוכל (זה אוהב יותר חריף השני אוהב יותר מתוק), אותו דבר הטעם בסאונד.

רוב האנשים אוהבים בעיקר לשמוע בבירור את הצלילים הגבוהים יותר או הנמוכים יותר (עקומת פעמון הפוכה כאשר בציר X התדר עליו מדובר, וציר Y רמת העוצמה של אותו תדר)

לכן יש כאלה שישימו קומפוננט אחד מקדימה, ו8 סאבים בבגאז' (אלה האוהבים תדרים נמוכים), ויש כאלה שישימו שני רמקולים פשוטים בדלת ועוד 6 טוויטרים באיזור גובה הראש כדי לשמוע יותר חזק את הצלילים הגבוהים. הכל עניין של העדפה אישית, ולא שאלה של יתרון/חיסרון.

פורסם
אז איך כולם מחברים אותם? יש לטווטרים חיבורים מיוחדים במערכות מסוימות?

רוב הטוויטרים באים עם קבל בתוכם לסינון התדרים.

לפי מה שהסבירו לי שני מכרים (האחד טכנאי אלקטרוניקה, והשני מהנדס אלקטרוניקה), הקבל כביכול "מבטל" את ההתנגדות הכפולה, ובחיבור במקביל של טוויטר ורמקול, ההתנגדות הסופית אינה 2 אוהם כצפוי, ולכן כל רדיוטייפ/דיסק יכול לעבוד כאשר על הרמקול מחובר במקביל גם טוויטר. (מניסיון על 6 מכשירים מדורות שונים בחיבור של טוויטרים במקביל לרמקול, לא קרה כלום.)

בכל מקרה, בגלל שהקבל מסנן תדרים מסוימים, וגם ככה התנגדות של רמקול אינה קבועה (אלא תלויה בתדר), ורק תדרים גבוהים יודגשו, ההתנגדות בכל מקרה לא תרד ל 2 אוהם באופן מוחלט.

שוב, מניסיון - אין חשש (רדיו טייפ קנווד לפני 6 שנים, רדיו טייפ מקורי בשברולט קוואליר שנת 95, רדיו דיסק פיוניר, רדיו דיסק בלאופונקט, רדיו טייפ פיוניר, רדיו טייפ שרווד, כולם שרדו בחיבור הנ"ל).

פשוט על היציאה של הרמקול (+,-) חבר שני חוטים, אחד + של הרמקול שני + של הטוויטר, אחד - של הרמקול, שני - של הטוויטר.

פורסם

ז"א שלחבר את הקדמיים גם לרמקולים וגם לטווטרים, הבנתי נכון?

ועוד משהו, איך אני בודק אם בטוויטרים יש קבל?

פורסם
בטוויטר עצמו יש חותך תדרים ? רק תדרים גבוהים בעצם מנוגנים ע"י הטוויטר ?

ברוב הטוויטרים יש קבל בפנים שתפקידו לסנן את התדרים, על מנת שהטוויטר ינגן רק תדרים גבוהים.

פורסם

יש לי דוגמא לטוויטר בארגז כלים שבתוכו יש קבל, אני אשמח לפתוח ולהראות אותו בהזדמנות (אני מקווה שלא תלשתי אותו החוצה כשהחלפתי אותו בקבל אחר).

משום שהטוויטר עליו אני מדבר הוא של חברת HIATAI (סביר מאוד להניח שזו חברת מדבקה סינית) ובתוכו יש קבל, אני נוטה להאמין שבטוויטרים קצת יותר נחשבים גם יש קבל (על המשקל של "קל וחומר").

ייתכן ואני טועה, אבל בטוויטר הזה אני בוודאות יודע שיש קבל בפנים.

פורסם

גם אני פתחתי פעם טויטר וראיתי שיש בפנים קבל

הוא גם משהו זול

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

אם כך אז טעיתי, אין לי ניסיון גדול עם טוויטרים מסוג זה (כמו כן השאלה היא אם בלפתוח אתה מתכוון ממש לפתוח את הטוויטר או שהוא מגיע במעין עטיפת פלסטיק נוספת שבה נמצא הקבל). בטוויטרים טובים זה לא מגיע עם קבל בפנים בעיקר משום שהמשתמש יוכל לקבוע את נקודת החיתוך בעצמו.

• תוכן חדש...