Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יותר מתאים ונוח לתינוק ולהורים שלו סל קל או כיסא בטיחות שמתאים מגיל 0 לתינוק שזה אתה נולד?

סרקתי את הרשת בנסיון למצוא תשובה ולא הגעתי לתוצאות טובות... לכן אני פונה אליכם ההורים שבינינו האם תוכלו לתרום מנסיונכם ולייעץ לנו בסוגיה

מה אני נרוצה להבין מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה ומה נוח\בטוח יותר.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

כסא נשאר באוטו

סל קל יוצא.

בסל קל יותר פשוט להעביר תינוק מכוסה או ישן

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

היתרון הכמעט יחיד של סל קל הוא שאפשר לנתק אותו בקלות יחסית, לקחת את התינוק הביתה בסלקל ולא להפריע לו בשינה.

חלק מהסלקלים מתחברים לעגלה וככה אפשר להוציא את הסלקל, לחבר אותו לעגלה ולהמשיך לטייל כשהוא יישן.

תינוקות בדרך כלל נירדמים בקלות בנסיעה ולפעמים זה ייתרון רציני.

מצד שני, החיסרונות הם שסל קל צריך להחליף אחרי מס' חודשים ולי באופן אישי הם נראים פחות בטוחים מכסא (לא מבוסס מדעי).

פורסם

כמו שכבר רשמו.

סלקל יותר נוח להוצאה והכנסה של העולל מהרכב כאשר הוא ישן, אולם כפי ששלומי רשם הם נראים גם לי פחות בטיחותיים ,כמו כן הם מעוגנים בצורה פחות טובה מכסא בטיחות.

כסא בטיחות נוח יותר לטעמי לילד והוא גם מספק הגנה יעילה יותר(שום פעם לטעמי).

פורסם

בחודשים הראשונים הכי נוח זה סלקל שמתחבר לעגלה ומתקן עגינה קבוע ברכב.

לאחר מכן אתה כבר צריך כסא בטיחות לתינוק וטיולון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בסלקל - התינוק במצב שכיבה - בכיסאות לרוב גם במצב הכי אופקי, זה ישיבה.

כמו כן, סלקל מורכב בניגוד לכיוון התנועה - יותר בטיחותי.

לדעתי, עדיפות ראשונה לסלקל, ועדיפות שנייה לכיסא (רק כזה שמתאים מגיל 0) - עדיף כזה שאפשר להתקין נגד כיוון הנסיעה.

למידע מקצועי: בטרם.

:turn-l:
פורסם

yuvk, יש כסאות שיורדים לאותה זווית כמו סלקל.

כמובן שזה לא משנה אם זה סלקל או לא, תינוק עד 9 קילו קושרים נגד כיוון הנסיעה בכסא האחורי.

פורסם

או קיי הבנתי שאת הסל קל ניתן להוציא ולקחת בו את התינוק או לחבר לעגלה ,השאלה האם אתם באמת ניצלתם את האופציה הזאת?

והאם למישהו פה היה נסיון דווקא עם כיסא בטיחות מגיל 0 כמובן כזה שמשנה זוית ומתהפך נגד כיוון הנסיעה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

היתרון של הסלקל הוא במצב שכיבה והכי חשוב שהוא מותקן בניגוד לכיוון הנסיעה, שזו חובה עד גיל ומשקל מסויימים ואפילו מומלץ

גם לגיל מאוחר יותר לשים את הכסא או הסלקל בניגוד לכיוון הנסיעה.

ישנם כסאות בטיחות שמתאימים מגיל אפס ועד גיל מאוחר יחסית,אבל לטעמי פחות נוחים לילדים,

בעיקר שהם קטנים מאוד או שהם גדולים מאוד.

הבעיה שאין הרבה כסאות בטיחות שניתנים לקשירה בניגוד לכיוון הנסיעה ולכן בדרך כלל קונים לשנה הראשונה סלקל, ואז עוברים

לכסא בטיחות.

לגבי האופציה של להוציא את הסלקל, השימוש באופציה הזו מועט מאוד, וגם לא מומלץ שתינוק יהיה יותר מידי זמן בסלקל.

מנסיון שלי, השתמשנו בזה אולי חמש פעמים.

לגבי בטיחות, אם קונים מוצרים טובים ובטיחותיים, אין סיבה שסלקל לא יהיה בטוח. ודרך אגב, לא תמיד מה שיקר הוא בטיחותי

וגם למותג מסוים יכולים להיות דגמים טובים ודגמים גרועים.

פורסם

כל כיסא בטיחות שמתאים לגיל 0 אפשר להרכיב נגד כיוון הנסיעה.

פעם ניסיתי להשתמש בכיסא בטיחות מגיל 0 וויתרתי מיד - הוא לא ירד למצב שכיבה וגם היה גדול מדי לתינוק שרק נולד.

לדעתי, בכל מיקרה בחודשים ראשונים צריך סלקל, גם אם לא מוצאים אותו מהרכב (אני לא הוצאתי, היה מחובר קבוע).

אלא אם תמצא כיסא בטיחות שבאמת אפשר להשכיב לגמרי, כמו סלקל, רק במיקרה הזה אפשר לוותר על סלקל.

אם אתה מתכוון לקנות עגלת תינוק, יש אופציות שכבר כוללות סלקל שמתחבר לעגלה.

אבל גם כאן אני אישית לא השתמשתי בזה (להתחבר לשלדת העגלה עם סלקל ) כי העדפתי עגלת שכיבה של 180 מעלות (מה שאין בסלקל).

OSHRI,

רוב הסלקלים כבר בגיל חצי שנה קטנים מדי לתינות ממוצע, בטח לא טובים עד גיל שנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא יודע על איזה סלקלים אתה מדבר, אבל אצלי הבנות היו בסלקל עד כמעט גיל שנה.

יש סלקלים שטובים גם עד 13 קילו שזה לא מעט ואמור להספיק.

אאל״ט עד גיל שנה או תשע קילו זה תנאים הכרחיים לנסיעה נגד כיוון הנסיעה. 

פורסם

טיפ נוסף: כל הקטע של לחבר את הסל-קל לעגלה הוא מאוד נוח, אבל לא בריא לתינוק, משום שזה מאריך את הזמן שלו בסל-קל. לא מומלץ להשאיר אותו שם מעל 45ד, אם אינני טועה (תבדוק באינטרנט).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אצלי הילדים מגודלים אז סלקל לקחתי בהשאלה רק לכמה חודשים הראשונים. זה יותר נוח לתינוק קטן בשכיבה ובכסא בטיחות הוא קצת "נאבד" בגודל של הכסא.

אחרי ה3-4 חודשים הראשונים שניהם עברו לכסא אלפא-אומגה עלית שמתאים מגיל אפס ועד איזה גיל 5. כמובן עד גיל שנה נגד הכיוון ואח"כ עם כיון הנסיעה.

לכסא הזה יש רק 2 חסרונות שאני רואה: אין לו איזופיקס (רק LATCH) והוא גדול מאד פיזית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גם לי יש את הכסא הזה ,לפני יומיים הגדולה עברה לבוסטר והכסא הזה עבר לקטנה.

נראה שהוא היה נוח מאוד לילדים.שלי בכל מקרה היו עד גיל שנה בסל קל נגד כיוון הנסיעה.

• תוכן חדש...