Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע משתמש בסל-קל אבל לא מוציא אותו מהאוטו

אצלנו הקטנה לא מתעוררת שמוציאים אותה מהאוטו ויותר נוח בעגלה (אמבטיה )

ובלי קשר, בימים הקרובים אני מזמין דרך איביי כסא בטיחות מגיל 0 עד 22 קילו שאמור לספק

בערך את כל הצרכים בעניין האוטו לילדה - נראה לי כמו הפיתרון הכי טוב

ובלי שום קשר, לתינוק נראה הרבה פחות נוח בסל קל

פורסם
אני כרגע משתמש בסל-קל אבל לא מוציא אותו מהאוטו

אצלנו הקטנה לא מתעוררת שמוציאים אותה מהאוטו ויותר נוח בעגלה (אמבטיה )

ובלי קשר, בימים הקרובים אני מזמין דרך איביי כסא בטיחות מגיל 0 עד 22 קילו שאמור לספק

בערך את כל הצרכים בעניין האוטו לילדה - נראה לי כמו הפיתרון הכי טוב

ובלי שום קשר, לתינוק נראה הרבה פחות נוח בסל קל

בזה אני מסכים לחלוטין.

פורסם
גם לי יש את הכסא הזה ,לפני יומיים הגדולה עברה לבוסטר והכסא הזה עבר לקטנה.

איזה בוסטר קנית?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אין היתרון בסלקל כשהתינוק יישן

1. זה לא בריא לו לישון בסל קל, ממליצים להשתמש בסלקל כמה שפחות, ועדיף ברכב כיסא בטיחות מותאם

2. אם הוא נרדם ברכב ועלית איתו לבית גם ככה צריך להעביר אותו למיטה, אז עדיף כשיוצאים מהרכב עדיף להרים אותו על הידיים ובבית להניח אותו במיטתו

3.אותו דבר אם הוא נרדם ברכב וצריך להעביר אותו לעגלה שמתחברת לסלקל, רצוי להשאיר את הסלקל ברכב ולהעביר את הילד לאמבטיה או טיולון גם אם הוא יישן הם הרבה יותר בריאים בשבילו בכל שלב.

4.כמו כן סלקל הוא כיסא מאוד זמני, בדרך כלל אחרי חצי שנה התינוק כבל בקושי נכנס בו גם אם רשום "סלקל ל 15 קילו"

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ, ברשותכם

גם אני, כמו פותח השירשור המקורי, ואני מתאר לעצמי שכמו רבים וטובים לפניי, חרשתי את הרשת בניסיון להבין מה עדיף, סלקל או כיסא, ובנוסף התייעצתי עם כמה הורים טריים יותר וטריים פחות (שלרובם חידשתי בנושא הכיסא מגיל אפס).

אני באופן אישי יותר נוטה לכיוון הכיסא מDAY 1, ואשתי לשמחתי לא שוללת את העניין. מה שמטריד מעט הוא מידת "אחיזת" הכיסא את התינוק בחודשים הראשונים, למרות שעל כל הכיסאות כתוב שהם ממשקל 2.3 קילו.

האם ישנן בקרב אנשי הפורום אנשים שהשתמשו בכיסא מהיום הראשון, על תינוק ששוקל נגיד, 3 קילו, ויכולים לתרום מנסיונם? כיצד תמך הכיסא בתינוק והאם הוא לא "טבע" בכיסא, כמובן שתוך ציון סוג הכיסא?

יתרונות הסלקל ברורים לי, כמו גם עניין השכיבה והנחת הכיסא נגד הכיוון.

תודה רבה מראש

אב לעתיד (ההולך ומתקרב)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

האם ישנן בקרב אנשי הפורום אנשים שהשתמשו בכיסא מהיום הראשון, על תינוק ששוקל נגיד, 3 קילו, ויכולים לתרום מנסיונם? כיצד תמך הכיסא בתינוק והאם הוא לא "טבע" בכיסא, כמובן שתוך ציון סוג הכיסא?

תודה רבה מראש

אב לעתיד (ההולך ומתקרב)

בעניין ה"טבע" בכיסא, זה תלוי לא רק במשקל התינוק אלא במבנה התינוק (ארוך או קצר\ממוצע, רזה או שמנמן).

אנחנו משתמשים בסלקל מהיום הראשון ועד לגיל שנה, ואחכ עוברים לכסא בטיחות עם כיוון הנסיעה.

בסלקל עצמו יש אופציה לכרית שמחזיקה את הראש של התינוק. יש סלקלים שמגיעים עם תומך ראש מהיצרן (שניתן לפרק כמובן) ויש כאלה שלא (קונים בחנויות, זה עולה 30 ש"ח).

לסלקל יש יתרון שאתה יכול להכין את הילד בבית ולכסות בשמיכה ושאר אמצעי מיגון בפני הקור, ומייד לשים אותו באוטו (לרוב הסלקלים הנורמליים יש מתקן עגינה קבוע ברכב שעולה 200-300 שח וזה MUST לדעתי). לכסא קבוע ברכב יש את החיסרון שאתה צריך להוציא את הילד מהעגלה ולהעביר לכסא - מה שלוקח טיפה יותר זמן אבל בסבירות שגם הילד יותר חשוף לקור (בעייתי בחורף) כי אתה לא יכול לקשור אותו כשהוא מכורבל בשמיכה אלא לכסות אותו לאחר מכן.

מבטיח לך שבילד השני והשלישי זה הרבה יותר זורם\קל ;-) ;-) ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב אני כבר אחרי שני תינוקות. וכן סלקל זהו הפיתרון המועדף אליי. זה פשוט הרבה יותר נוח במיוחד כאשר יש שניים ,את הקטן מכינים בבית בתוך הסלקל ולא צריך להשכיב ולרתום אותו כאשר אתה מכופף לתוך האוטו.ואם הסלקל מעוגן בצורה נכונה זה לא פחות בטיחותי.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

צריך לקחת בחשבון משהו חשוב- לא להסתכל רק על משקל התינוק אלא גם על היציבות שלו.

תינוק בן חודש לצורך העניין שישב בכיסא בטיחות רגיל יהיה חשוף יותר לטלטלות כיוון שאין לו יכולת להזיז את ראשו וכדומה.

הסלקל נותן לתינוק יותר יציבות ומחבק אותו טוב יותר מהמושב בטיחות, זו הסיבה שכאשר הצטרף למשפחתנו חבר נוסף לפני כמעט שנה העברנו אותו לכיסא בטיחות פחות או יותר כשהיה בן 5 חודשים ויציב מספיק (מה גם שהכסא שלו יכול להיות במצב שכיבה כמעט באותה זוית של סלקל), עד אותו זמן הוא היה בסלקל על אף חוסר הנוחות שבהתעסקות עם החגורה בכל נסיעה ברכב.

אגב קוקה, לטעמי מושב בטיחות, במיוחד כזה המעוגן באיזופיקס, יהיה בטיחותי יותר מאשר סלקל המעוגן למקומו באמצעות חגורה בלבד.

דעה אישית כמובן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אצלינו זה היה סלקל (עם איזופיקס) עד גיל שנה, ואז כיסא בטיחות (מחובר ב LATCH) - אבל את מספר הפעמים שהסלקל יצא מהאוטו אפשר לספור על אצבעות יד אחת גם אם מורידים ממנה שתי אצבעות: להוציא אותו מבית החולים, לברית, ועוד פעם אחת כשניסינו להעלות אותו בסלקל ישן הביתה, וגילינו שלעלות 3 קומות ברגל עם הדבר הכבד בטירוף הזה פשוט לא נוח.

הפתרון שלנו היה נוח זה להשאיר את הסלקל קבוע באוטו, ולקחת אותו על הידיים הביתה.

פורסם

תודה רבה מראש

רק הערה, ההשכבה נגד הכיוון היא חובה (לא יתרון) בתינוק עד גיל שנה [תוקן], בין אם בסלקל ובין אם בכסא מתאים לגיל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נגד כיוון הנסיעה חובה בחוק עד גיל שנה.

מושב בטיחות חובה עד גיל 3.

מגיל 3 עד 8 מותר מושב בטיחות או בוסטר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כפי שכתבתי בעבר, אני ממליץ לא לוותר על סלקל, שאין מה לעשות, הוא נותן מענה טוב יותר

לתינוק קטן, בחודשים הראשונים לחייו. כפי שעידן ציין, הוא גם תומך יותר בתינוק, ונותן לו הגנה

טובה יותר.

לגבי איזופיקס/לאטץ'/חגורת בטיחות, אם ההרכבה התבצעה כמו שצריך, דווקא חגורת בטיחות היא

החזקה ביותר, ומתוכננת לעמוד בעומס גבוה משני ההתקנים האחרים. הבעיה היא שסטטיסטית,

יותר מ 50% מההתקנות אינן נכונות, ולכן שיש איזופיקס ההסתברות לטעות יורדת דרמטית, ומכאן

ההמלצה להעדיף חיבור כזה.

פורסם

אנחנו השתמשנו בסלקלים עד גיל שנה, אבל לא בגלל שהוצאנו את הילדים מהאוטו בסלקל, אלא בגלל שהסלקלים קטנים יותר מכיסא בטיחות. כיסא בגודל מלא פשוט לא הצליח להיכנס לאוטו נגד כיוון הנסיעה.

פורסם

אני אתן חו"ד מנסיון עם 3 ילדים - אם יש לך להשיג סל קל בחינם למשך כמה חודשים לך על זה, לא בגלל שתשתמש באופציה להוציא את הילד איתו (כי זה באמת קורה מעט מאד) אלא כי הוא יותר ידידותי למשתמש (קטן יותר ונוח יותר להכניס אליו את הילד).

אם זה שיקול של לקנות - אני ממליץ לרכוש כיסא איכותי מגיל 0 (הם באים עם סט כריות להקטנת הגודל של המושב לגילאים קטנים) ככה שהעניין של הילד "טובע" בכיסא לא כל כך רלוונטי.

שיהיה במזל.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...