Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם IMAGE DYNAMICS נסגר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

As the title states.

I founded the company in 1993 and after 18 years have to say Good bye!

I have been working to buy out a partner I brought on in 2006. It has been dragging on for over 2 years for many reasons.

We had an agreement on price and terms and it has fallen apart over the last week unfortunately, with my partner choosing to change things to his benefit.

It is very sad for me and I want to thank those that have supported the company over the years. Unfortunately it wont be the same company anymore.

There is a chance that an agreement can be reached in the next few days and I will be making an announcement to rescind this one.

Thank and Regards,

Eric Stevens

כמו עוד הרבה לפניו, גם הם נסגרים/עוברים ידיים.

http://www.imagedynamicsusa.com/

http://www.diymobileaudio.com/forum/industry-shop-talk/100680-no-longer-image-dynamics.html

באסה...

נראה מה יהיה בעתיד.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

עצוב? כן. מפתיע? לא ממש.

בעולם שבו מערכות מובנות (ומחורבנות) נכנסות לרכבים ומנטרלות כל חשק להתעסק ולשדרג אותן - למה אנחנו מצפים? גם אם כבר יש מישהו שרוצה לשדרג, הוא יעדיף להישאר עם מראה מקורי ולא עם איזה אלפיין 9887 שלא יראה קשור לעיצוב הרכב, שלא לדבר על איבוד השליטה מההגה ולפעמים גם החלפה כזאת אינה אפשרית בשל בעיות תקשורת בין מערכות הרכב השונות.

יותר מזה, פלח שוק ההיי-אנד תמיד היה מצומצם וזה לא כלכלי. לחברות קטנות כדוגמת ג'נסיס או ID היה קשה מאוד להתחרות עם המחירים של החברות הגדולות, במיוחד כי בד"כ החברות הקטנות מייצרות "בבית" (כלומר במדינת המקור) ולא במאסות גדולות בסין, מה שמאפשר לחברות הקפיטליסטיות להוזיל מחירים ולמכור לאנשים זבל בכמויות.

אני לא אופטימי. להערכתי בשנים הקרובות אנחנו נמשיך להיות עדים לתופעה של עוד ועוד חברות נסגרות והרבה פחות מכך נפתחות.

הדבר היחידי שיוכל להציל את עולם האודיו הוא יצירת מערכות מובנות או דמוי מובנות איכותיות ע"י יצרנים חיצוניים מוכרים (ולא בררה סיני) או שהמערכות המובנות של יצרני הרכב יציגו זינוק משמעותי באיכות השמע והפיצ'רים שהן מציעות. יש סיכוי לא קטן שזה אכן מה שיקרה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים איתך איתמר אבל אני לא חושב שחברות הרכב באמת ישקיעו במערכות המובנות שלהן,

לא נראה לי שנראה מאזדות מסתובבת עם DAC של באר בראון וTA.

חברות הרכב ממש לא אכפת להן אם אתה רוצה להתקין מערכת אחרי שתקנה את הרכב או לפחות לעשות שלט הגה כמה שיותר אוניברסלי ככה שלא תצטרך יותר ממתאם קטן כדי לחבר למערכת אפטרמרקט, אם אתה רוצה שים עשירייה ותקבל דאבל דין זבל סיני עם כל התוספות שאין לך כרגע, הכל רק כדי שאנחנו לא נוכל ליהנות ממוצרים אפטרמרקט.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

יש לי חדשות בשבילך.

"לשדרג" מערכת שמע מקורית הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לך.

כל כך הרבה מיתוסים וחוסר ידע יש בעולם האודיו ששמות מפוצצים כמו burr brown גורם לצרכן לחשוב כאילו מינימום נאסא השתתפו בתכנון המערכת, בעוד שלמעשה אין שום דבר מיוחד ברכיבי burr brown המיוצרים כבר למעלה מ 10 שנים ע"י Texas Instruments.

למה נוצר להם כזה שם? ככה. כי פעם הם היו פורצי דרך. זה הכל.

להכניס TA או יציאות RCA למערכת מקורית זה עניין שולי שכמעט ולא מייקר את עלויות הפיתוח והייצור. היצרנים יודעים שהמשתמש הממוצע לא מחפש את הזמר במרכז הדשבורד או שהוא רוצה להתקין 7 מגברים ולכן הם חוסכים על זה את הלירה וחצי בזמן הפיתוח וכמובן בתהליך הייצור. בעולם הרכב, לירה וחצי ועוד לירה וחצי שווה מליוני דולרים.

רוצה דוגמה למה אני אומר שזה פשוט וזול? תראה את היצרנים הסיניים, מייצרים לך ALL IN ONE ומוכרים את זה במחיר מגוחך.

שוב, לדעתי זה רק עניין של זמן עד שנזכה לראות מערכות מקוריות ולא רעות. כבר היום בארצות נאורות יותר מישראל רכבים מגיעים עם מסך טאצ' מקורי, טלויזייה או לפחות דיבורית BT ו GPS מובנים. שדרוג העסק הוא רק עניין של זמן (אני מקווה).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

לדעתי אתה יותר מדיי אופטימי. מוצרי צריכה הופכים להיות עם השנים לפחות איכותיים אבל גם ליותר זולים. למה זה טוב? ובכן, היום הרבה מאוד אנשים יכולים להרשות לעצמם רדיודיסק ברכב עם 4 רמקולים (אם כי באיכות מחורבנת כהגדרתך). אבל זה מה שרוצים רוב האנשים, משהו שינגן להם משהו שנשמע כמו מוזיקה. היום רוב המוזיקה מושמעת מרמקול מובנה של טלפון בכלל. :-)

אני לא יודע אם אתה זוכר מערכות סטריאו של אמצע-סוף שנות ה-90. הכל היה פשוט יקר ולא רק בארץ. רוב החברות בעלות שם אז פשוט נעלמו או שעברו לייצר מוצרים זולים (JENSEN, LANZAR MBQ אפילו BOSE ואני בטוח שאתה תיזכר בעוד כמה) והתהליך מתחזק מאז. לדעתי תהליך התחזקות הבינוניות בתחום אודיו לרכב יביא למצב שקורה היום בתעשיית מחשבים שאחת הדוגמאות מסבירה היטב מה צופן העתיד: הידעת שמעל 50% מפתרונות הגרפיים בעולם שייכים לאינטל? כן כן אותו מעבד גרפי מסכן שבקושי מצליח להרים WIN7 או VISTA. אבל מה? מחיר. כמה היום עולה כרטיס מסך הכי זול? באותו מחיר מקבלים לוח אם עם מעבד גרפי מובנה (אולי בתוספת קטנה).

איך שאני רואה את המצב, יש כאן שתי אפשרויות.

הראשונה - פיצול והפרדה. כלומר רוב המכוניות יקבלו מערכת מובנית זולה בטירוף (= לא איכותית) אבל המעשיגענה יוכלו להזמין מערכת משודרגת (שהיא בדיוק אותה מערכת מובנית שבה כל תכונות מאופשרות כולל RCA, יציאה אופטית, BT, TC והשד יודע מה). ועוד, מודל ה-פיוניר יתחזק ורוב החברות יעברו לשיטת 90% מהמוצרים הם מוצרים ברמת כניסה (אני מנסה להיות מאוד עדין) 8% מוצרים ברמת ביניים מינוס ו2% מוצרים ברמה גבוהה, כאשר הבדלי מחיר בין רמת כניסה ורמה גבוהה יהיו אסטרונומיים

שניה - נצחון הבינוניות. עוד 5-8-10 שנים הסינים יבינו שהם יכולים לכבוש את העולם ללא יריה אחת רק ע"י סחיטת המדינות המתועשות בהלאמה. ואז חברות מובילות תהיינה חייבות לחפש מקומות ייצור נוספים ובכך המחירים יתחילו לעלות גם על מוצרים ברמה נמוכה. כמובן שאז הביקוש להיי-אנד יירד עוד יותר ועוד חברות ייסגרו וישארו רק קומץ חברות ממש חזקות כמו HARMAN על חוליותיה.

אסור גם לשכוח שהסינים לא פריירים. כבר עכשיו הם שולחים סטודנטים מצטיינים להמשך לימודים במוסדות הידועים ביותר עם מלגות מלאות ושכר מחייה. עוד מעט הסינים יקבלו מוחות טובים מאוד ואז הם יתחילו לעשות חגיגת כיבוש העולם במודל יפני. ואיפה אוהב מוזיקה בכל העסק? הופך להיות חובב DIY כי לא יהיו לו פתרונות אחרים.

עוד 10-15 שנה נוכל להגיד "היה לי פיוניר 2050 והוא היה בן-ז**ה של מכשיר עם פיצ'רים שלא מייצרים כאלה יותר" (אין לי שום דבר נגד פיוניר, סתם לצורך דוגמה לHU פשוט יחסית ). אני מקווה מאוד שאני טועה, אבל בקרוב נראה עוד הרבה הודעות סגירה.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אומנם אני לא כל כך מבין בכלכלה אבל לדעתי קצת נסחפתם פה. אתם רק מנחשים את הסיבה לסגירה ואין דרך לדעת בוודאות. הרבה דברים יכולים לגרום לנפילת חברות מסוג זה. לא מדובר בחברה גדולה וחזקה וככל שהיא יותר קטנה הרבה יותר קל לה לקרוס. אם חברה גדולה יכולה להרשות לעצמה להוציא סדרת מוצרים דפוקה ולצאת בהפסדים בלבד אז חברה קטנה לא, וכל דבר קטן עלול להפיל אותה.

דיברתם על ייצור במקומות זולים, אז חברה גדולה למשל יכולה להרשות לעצמה לעבור לייצר במקומות יותר זולים בזמן שחברה קטנה לא יכולה ואם העבודה מתייקרת במדינה בה היא נמצאת אז היא בבעיה.

בנוגע למערכות מקוריות, העניין אינו חדש. גם בתחילת שנות ה 2000 היו מערכות מקוריות פשוט היבואנים לא הביא את הרכבים לארץ איתם. עם הזמן ההחלפה שלהם נהיית יותר בעייתית בגלל העיצוב, והחיפוש לגרום לדשבורד להראות כיחידה אחת. דרך אגב זה לדעתי פשוט תוצאה של העתקה. ברגע שיצרן אחד עושה משהו גם השני עושה, ולפני שאתם אומרים שזה לא נכון תסתכלו טוב על סקודה פביה וסוזוקי סוויפט. לא משוכנעים? תסתכלו על הקאיה החדשה. כולם מעתיקים מכולם זה הכל. אחד נותן מערכת שמע נורמליט? גם השני ייתן כדי לעמוד בקצב.

פורסם

אתם מגזימים , אי אפשר להאשים את המצב נטו , ID זאת חברה שלא ידועה מי יודע מה בשנים האחרונות בעולם , למרות שיש חברות שעושות חרא כמו פיוניר וכדומה הן יודעות לפרסם את עצמן ואת המוצרים שלהם שבכל זאת נמכרים בכמויות.

זה כבר לא השאלה אם המוצר איכותי או לא , לדוגמא GENESIS.

יש חברות שאפשר להגיד בבטחון שלא יסגרו כמו אלפיין פיוניר והגדולות , חברות כמו ID שעושה מוצרים "בסדר" שלא מפרסמת את עצמה זה יהיה המצב. אני לא זוכר שום מוצר מ ID שבאמת היה אפשר להגיד "וואו" , גם לא ההורנים שלהם שכנראה נמכרו בצורה מאוד מוגבלת עם המחיר האבסורד שלהם.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

אתה שמעת מערכת מורכבת עם הורנים של ID?

שמעת את המערכת של עופר דותן? זה בהחלט היה - וואו...

בנוסף לכך מי שהפך את פיוניר לחרא של דבר בארץ הזו הם עוזי רדיו הודות לשיווק כלכלי גאוני מצידם אבל זוועה של דבר לחובבי המערכות SQ לרכב.

פיוניר מייצרת מוצרים מעולים ולא פעם מצאתי את עצמי מופתע לחלוטין מהטמעה של אלמנטים שלהם במערכות אודיו לרכב - שלא לדבר על הדברים ששמעתי בארה"ב ואמרתי לעצמי אין לי מושג מה קורה עם פיוניר בארץ אבל זה עולם אחר ממה שאני מכיר.

ID כמו זטק כמו ג'נסיס סובלים מקהל יעד מצומצם מידי, תמחור גבוה מידי, שיווק שלא יכול להגיע לאזניים מתאימות וגם שווק לא נכון. אני לא אתפלא אם בחלק מהמקרים הדברים פשוט נגררו לכך הודות להנהלה לא נכונה של החברה עצמה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא שמעתי , אבל אני בספק שב 1000 דולר לא הייתי מצליח לשחזר תדרים גבוהים בדיוק רב יותר מהורנים - שמאוד מתקשים לעשות את זה. ( זה היה המחיר שלהם בהתחלה נכון ? )

זאת אחת מהבעיות , מוצר ב 1000 דולר לא כל אחד יכול לקנות , ורוב האנשים שקונים מבינים מספיק בתחום בשביל לדעת שהורנים זה טוויטר מסורס מהבסיס שלו , זה בטח נשמע מצויין אבל זה לא זה , זה לא משחזר בצורה מושלמת.

טוויטרים כיפה הם עדיין הכי נאמנים למקור והכי איכותיים , וב 1000 דולר אפשר לקנות את ההכי טובים בשוק.

כמו שאמרת שוק מאוד מצומצם ל ID , והמוצרים לא וואו.

גם SCANSPEAK לא מייצרת בסין , גם להם יש הוצאות גדולות וגם המוצרים שלהם מאוד יקרים , הם קיימים כי המוצרים הכי טובים בתחום , ולא גימיקים ורמקולים שלא מצדיקים את מחירם , פשוט אין משהו טוב יותר בשוק באותו התקציב , בניגוד ל ID שהיה מספיק מוצרים באותה הרמה באותו המחיר .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אלכס כל הכבוד, לפחות בן אדם אחד למד אנגלית וקראה את הנכתב...

איכות מול מחיר... זה לא המקרה פה. לפי שזה נראה

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

בואו לא נדאג יותר מידי,כמו הטרוריסטים,תמיד יקום מישהו חדש ושפתיע אותנו אנחנו לא נישאר עם חברות מדבקה בעולם!

8)

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

לא מזמן דיברתי אם (ליאור מולטימדיה).

שאלתי את ליאור והוא השיב לי שאין מה לדאוג החברה תחזור לעצמה בתקווה רבה ונכון לעכשיו אין שיווק ושזה רק כניראה ריב-סכסוך (קטן)

או לדעתי שמישהו יקנה את החברה או שהיה סולחה בין השוטפים!

בעזרת השם תחזור בשלום IMAGE-DYNAMICS. :)

my car - colt 1.6 150 HP

פורסם
לא שמעתי , אבל אני בספק שב 1000 דולר לא הייתי מצליח לשחזר תדרים גבוהים בדיוק רב יותר מהורנים - שמאוד מתקשים לעשות את זה. ( זה היה המחיר שלהם בהתחלה נכון ? )

זאת אחת מהבעיות , מוצר ב 1000 דולר לא כל אחד יכול לקנות , ורוב האנשים שקונים מבינים מספיק בתחום בשביל לדעת שהורנים זה טוויטר מסורס מהבסיס שלו , זה בטח נשמע מצויין אבל זה לא זה , זה לא משחזר בצורה מושלמת.

טוויטרים כיפה הם עדיין הכי נאמנים למקור והכי איכותיים , וב 1000 דולר אפשר לקנות את ההכי טובים בשוק.

כמו שאמרת שוק מאוד מצומצם ל ID , והמוצרים לא וואו.

זה לא רציני ולא מקצועי לכתוב מה שכתבת בלי לבחון לשמוע ולהבין מה זה הורנים.

אתה מודה שלא שמעת את ההורנים ואתה בכל זאת טוען שהוא מסורס , לא משחזר את המקור ועוד שלל טענות .

יצא לי לשמוע את המערכות של מנהלי הפורום לפני כמה שנים שלשניהם היה הורנים של ID וזה היה הדבר הכי צלול נקי ונאמן למקור ששמעתי עד היום. אין שום טוויטר שהצליח ליצור צליל אמיתי של כלי נשיפה ומיתרים כמו אותם הורנים.

ודרך אגב באמת באסה ש ID הלכו לעולמם.

הם אומנם הייתה חברה קטנה אבל הוציאה מוצרים מעולים . גם ההורנים ובטח ובטח שה IDMAX היו מוצרים מהטובים ביותר בקטגוריות שלהם .

• תוכן חדש...