Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. זו בועה שיצר לוי יצחק לא יכול להיות שתיקח אירופאית (להוציא את קונצרן VAG) שנת 2004 ותעמיד מולה יפנית מאותה השנה עם אותה רמת אבזור ושניהם תומחרו באותו המחיר ~ תגלה שהאירופאית נחותה מהיפנית בכ30% מבחינת המחיר. לענין התקלות לכל רכב ואני מדגיש לכל רכב יש את עקב האכילס שלו, אין רכב מושלם לפחות לא בתקציב שפוי. לענין השחוטות בשוק הפרטי, צריך לחפש ממש טוב בחוץ על מנת לא ליפול בפח וזה נכון לגבי הרבה מאוד רכב ולאו דווקא אותה קורולה שהצעתי לך כדוגמא. וכן גם אני לא הייתי משלם עליה את מה שמבוקש ממנה עם כל הכבוד ל"אמינות" היפנית (סטיגמה שהומצאה על ידי הישראלים) היא לא שווה את זה.

אני לא אמשיך לענות לך על השאר כי אין טעם ברגע שרשמת את המשפט הנל

לכן חייב לאשתי רכב תוך שבועיים
גש לאחד המגרשים או לאחת מסוכנויות הרכב ותזמין לך או משומשת או חדשה עם תוכנית מימון בשוק הפרטיות נדיר עד כדי לא קיים למצוא רכב ששווה את הכסף בתוך כל כך מעט זמן.

רכב לא קונים בלחץ של זמן, רכב זה שיקול קר של עלויות מול תועלת, וכמו שרשמתי מעל אין רכב מושלם בתקציב שפוי ולכל רכב יש את העקב האכילס שלו השאלה היא על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא ואת זה רק אתה תדע לא אני ולא אף אחד אחר שימליץ לך פה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

[quot

גש לאחד המגרשים או לאחת מסוכנויות הרכב ותזמין לך או משומשת או חדשה עם תוכנית מימון בשוק הפרטיות נדיר עד כדי לא קיים למצוא רכב ששווה את הכסף בתוך כל כך מעט זמן.

רכב לא קונים בלחץ של זמן, רכב זה שיקול קר של עלויות מול תועלת, וכמו שרשמתי מעל אין רכב מושלם בתקציב שפוי ולכל רכב יש את העקב האכילס שלו השאלה היא על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא ואת זה רק אתה תדע לא אני ולא אף אחד אחר שימליץ לך פה.

זה בדיוק מה שכתבתי , לכן אני מחפש יד ראשונה מליסינג כשבנוסף לבדיקה שהם מציגים לי אני אלך למוסכניק שלי ואקח את הרכב לבדיקה בעצמי , נראה לי הדרך היותר בטוחה לקנות רכב כמה שיותר אמין במצבי, כרגע יש 2 מועמדות ספציפיות :

פוקוס 2007 , עם 107K ק"מ ב51000 ש"ח באחת מחברות הליסינג

ו- לאנסר 2007 עם 81K ק"מ ב-53000 ש"ח , בחברה אחרת.

אחרי בדיקה אהיה חכם יותר , אבל על פניו נראה לי הדרך הכיטובה עבורי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

מה חשוב לדעת בתהליך רכישת רכב משומש-נגיד 2008 מחברת ליסינג.

מה ההבדל ברכישה מליסינג לעומת מהשכרה? מה עדיף מבחינתי כקונה? ממה צריך להיזהר ומה חשוב לדעת?

אם אני מבינה נכון-עדיף לקנות המשכרה פרטית כי הרכב היה שמור יותר מליסינג...איך אני יכולה לדעת בוודאות אצל מי היה הרכב, איפה זה מתועד?

האם יהיה ספר טיפולים ומה עוד עלי לדרוש שיהיה?

תודה

פורסם

מציע לך לעשות חיפוש על כך בפורום, נכתב על כך רבות.

אני אישית ממליץ לרכוש אך ורק ישירות מחברות הליסינג, ולא דרך

מגרש/טרייד אין/סוחרים וכד'.

כמו כן רצוי לרכוש מחברות גדולות ומוכרות, שידוע שהן מטפלות כראוי ברכבי

הליסינג שלהן. אני אישית יכול להמליץ לך על אוויס, שבחברה הקודמת שהייתי

היו לנו מאות רכבים מהם, והיו מטופלים כמו שצריך.

בנוסף, תמיד לקחת לבדיקה, במכון שאתם בוחרים, ולא במקום שחברת הליסינג

בוחרת, או שיש לה הסדר, או הנחה וכד'.

לא להתפתות לשלם מקדמות כלשהן כדי שיביאו לכם את הרכב, או ישמרו לכם אותו וכד',

זה רק אמצעי לחץ עליכם כקונים, ורוצים "לקשור" אותכם לחברה בצורה כזו.

לגבי ההבדל בין השכרה וליסינג, נהוג לחשוב שרכבי השכרה עברו חיים קשים יותר,

ולכן סחירותם ומחיריהם נמוכים יותר. זה לא תמיד נכון, אבל הבסיס להנחה זו הוא שרכב

השכרה עובר הרבה נהגים, ושימושים רבים ושונים, ולכן הבלאי גבוה יותר ומצבו גרוע יותר.

בליסינג, לרוב זה היה אצל נהג יחיד, או מס' מצומצם של נהגים, ויש סיכוי גבוה יותר

שהרכב נשמר יותר. שוב, זה לא תמיד נכון, אלה רק הנחות הבסיס לפיהן עובד השוק.

עצתי החשובה ביותר, היא לא להזדרז, ולא להתפתות, יש מלאי עצום של רכבי ליסינג

והשכרה למכירה, ועם קצת סבלנות תוכלו למצוא רכב במצב טוב, וגם בהנחה יפה.

רק קחי בחשבון שרכב ליסינג קשה יותר למכור בעתיד, והשכרה עוד יותר.

אם אתם קונים את הרכב לכמה שנים טובות, זה פחות משמעותי, כיוון שערכו בינתיים יורד,

וכך האחוזים שתורידו בעתיד יהיו בערכם הכספי שווים פחות.

פורסם

היי :-D

לקניה מליסינג והשכרה יש יתרונות וחסרונות בהשוואה לרכישה מאדם פרטי: 8)

יתרונות לקניה מליסינג והשכרה:

- יש "אבא ואמא" – בקנייה מחברות גדולות וידועות (כמו אוויס, אלדן, הרץ וכו') – יש תמיד למי לפנות, המוכר לא "נעלם" לאחר ביצוע העסקה, ואם יש שאלה או בעיה ברכב – יש למי לפנות.

- אחריות – חברות הליסינג הגדולות מעניקות אחריות של 1-2 שנים על המכלולים המרכזיים והחשובים ברכב (מנוע, תיבת הילוכים).

- פריסת תשלומים – החברות מעניקות לך פריסת תשלומים, לפעמים עד 100% משווי הרכב. ניתן לפרוס תשלומים עד 6 שנים ממועד הקניה, לבחור אם לפרוס את התשלום באמצעות כרטיס אשראי או הלוואה בתנאים סבירים וכו'.

- מבחר – במקום אחד תוכל להתרשם ממגוון רחב של מכוניות מדגמים שונים (בין אם במגרש התצוגה בעצמו ובין אם דרך מסך המחשב). לקוח פרטי – בכל מפגש תוכל לראות רכב אחד בלבד.

- טרייד אין – חברות הליסינג מאפשרות ללקוח לבצע טרייד אין לרכב הישן שלו, וחלקן אך מבטיחות טרייד אין עתידי (בעתיד, אם הלקוח חושש מהקושי למכור רכב מליסינג – החברה מתחייבת לרכוש בחזרה את הרכב).

- תחזוקה – שווה לבדוק, אבל חברות ליסינג מסויימות מטפלות בכלי הרכב שלהם במוסכים מורשים בלבד (לקוח פרטי – הוודאות לכך היא נמוכה יותר, לאור עלויות גבוהות). כמו כן – מערך השירות של חברות הליסינג הגדולות מאפשר להם לתחזק את כלי הרכב בזמן (לקוח פרטי, לפעמים מאחר בטיפולים או "דוחה" טיפולים, מסיבות שונות). כמובן שקיימות חברות שלא מטפלות בכלי הרכב שלהן באיכות גבוהה, חשוב לבדוק את זה בעת חיפוש הרכב.

- שקיפות – גם כאן, חברות ליסינג מסויימות מציעות ללקוח פירוט מלא של הסטוריית הרכב / ספר רכב. לקוח פרטי – רק אם הוא היה "יקה" ומסודר ושמר קבלות יוכל להציג פירוט שכזה.

- מחיר – מחירוני הרכב מגדירים הפחתה במחיר על רכישת רכב ששימש כרכב השכרה או ליסינג. ההפחתה נעה בין אחוזים בודדים ל- 18 אחוזים ולעיתים אף למעלה מזה. תוכל למצוא מכוניות שמוצעות גם עם 30% הנחה, תלוי במצב השוק, מלאי בחברת הליסינג וכו'.

חסרונות לקניה מליסינג והשכרה:

- קילומטרז' שנתי ממוצע גבוה יותר – רכב מהשכרה מבצע כ- 40,000 ק"מ בשנה בממוצע, רכב ליסינג מבצע כ- 25,000 ק"מ בשנה בממוצע. לקוח פרטי מבצע בממוצע 15,000 ק"מ בשנה, כך שרכב מבעלות פרטית יהיה צנוע יותר מבחינת הקילומטרז' שלו.

- שמירה על הרכב – מקובל להאמין שלקוח פרטי שמר על הרכב שלו טוב יותר מחברות ליסינג. מדובר בהכללה, שלעיתים נכונה ולעיתים אינה מדוייקת. יש חברות ליסינג שלא שומרות על המכוניות שלהן, ולעומת זאת יש לקוחות פרטיים ש"מדלגים" על טיפולים כדי לחסוך כסף.

בנוגע להבדלים בין ליסינג והשכרה – גם כאן יש שיקולים לכאן ולכאן:

יתרונות ליסינג לעומת השכרה: פחות נהגים נהגו ברכב (לרוב – נהג יחיד), הקילומטרז' הממוצע השנתי נמוך יותר.

יתרונות השכרה לעומת ליסינג: הפחתה גדולה יותר במחירון לעומת הליסינג, הרכב נמכר "צעיר" יותר (בד"כ אחרי שנה – שנתיים, במקום 3-4 שנים בליסינג), הרכב נבדק באופן תדיר ע"י חברת ההשכרה (אחת לשבוע – שבועיים, בכל פעם שחזר מהשכרת רכב) בעוד שרכב ליסינג פוגש את החברה רק 2-3 פעמים בשנה (בעת טיפולים שוטפים וטסט).

בשורה התחתונה – "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו". אל תביט על מה שכתוב ברישיון הרכב אלא במצב הרכב. תמצא רכב מהדגם / צבע / שנת ייצור שאתה רוצה, קח אותו לבדיקה, ולאחר שווידאת שהכל בסדר ומשביע את רצונך – תנהל מו"מ בהתאם לפרמטרים השונים שצוינו לעיל (השכרה או ליסינג, קילומטרז', תוצאות בדיקה וכו'). בקניית רכב בשווי עשרות אלפי שקלים – הבדלים של מאות או אלפי שקלים בודדים במחיר לא אמורים לשחק תפקיד קריטי (עלויות התיקון במוסך של "חתול בשק" והטרטור הנלווה שווים הרבה יותר).

שיהיה בהצלחה.

גיל מאוויס

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש רכב לאשתי שישמש כרכב שני בבית. הרכב יעשה כ 60 ק"מ ביום 4 פעמים בשבוע.

הפרמטרים החשובים, בסדר חשיבות יורד:

אמינות

בטיחות

צריכת דלק

5 דלתות

ידני

תקציב: עד 50K

אני רוצה להחזיק את הרכב כ 4-5 שנים.

עד היום חפשתי ניסן אלמרה 5 דלתות מהשנתונים המתקדמים.

היום השתכנעתי להכנס למגרש של חברת ליסינג גדולה ומתברר שהם מוכנים ללכת רחוק כדי שאצא משם עם רכב.

מסתבר ש50K יקנו לי פוקוס מודל 2008 עם פחות מ100000 ק"מ.

מצד היתרונות, הרכב חדש יותר בשנה-שנתיים, לכאורה הוא יותר בטיחותי (6 כריות אויר), 5 דלתות, יש מבחר, ויש לו אחריות מצד חברת הליסינג ומתחייבים לסדר כל מה שימצא בבדיקה.

מצד החסרונות, לעומת האלמרה, הפוקוס כנראה צמא יותר, כנראה שהוא יותר "עגלה" וכמובן, נקנה מליסינג עם כל החסרונות המוכרים.

מה דעתכם?

חשוב לציין שלא נסעתי על אף אחד מהאזמפלרים וכל המידע שיש לי על הרכבים האלה הוא מחפירה בפורום.

אני פתוח לרעיונות אחרים אם יש כאלה.

תודה רבה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לדעתי קניה מליסינג אינה דבר כ"כ נורא. גם לרכישה מפרטי יש חסרונות רבים.

מחברת ליסינג אתה מקבל:

1. ראש שקט. אם יש בעיה יש לך למי לפנות. זה חשוב מאוד!

2. החברה מיישרת קו בנוגע לכל הבעיות שהתגלו בבדיקה. אף מוכר פרטי לא יעשה את זה.

3. אפשר לקבל אחריות לתקופה מסוימת.

אני לא מכיר את האלמרה, אך הפוקוס רכב טוב מאוד. אומנם חסר מעט כח, אך אם אתה נוסע בעיקר בינעירוני לא כ"כ תרגיש מחסור .

פורסם

חבל שכלכך הרבה אנשים לוקחים את העניין של האחריות מכל המגרשים\חברות הליסינג כמכרה זהב, לא פעם ולא פעמיים קרה לי שנתקלתי באנשים שהמנוע של רכבם סיים את חייו (עבדתי לפני הלימודים בפירוקייה) וכאשר פנו לחברה לממש את האחריות שלהם התחילו התירוצים לצוץ בסגנון של התקלה היא באחריותך, נסעת בפראות וכדומה. כמובן שאני ראיתי אותם כאשר הם מתוך ייאוש באו לחפש מנוע לרכבים.

פורסם

לא נוגעים בג'יפ של סופ"ש גם אם ליקקו אותו לקראת המכירה. אני גר קרוב לאחד השטחים שמשמש מגרש ניסויים ותחרויות שטח לליסינגיות. לא לגעת עם מקל.אורך חיי אוטו מתקצר מהסוף.

פורסם

איזו הכללה. 70% מהרכבים במדינה בני פחות מ-5 הם מליסינג. חוצמזה, אף אחד לא הבטיח לך שהמוכר הפרטי טיפל ברכב כמו שצריך.

חברות הליסינג רוכשות עשרות אלפי רכבים מדי שנה. האם כולם משמשים כרכבי שטח בסופ"ש? אני מכיר המון אנשים עם רכב צמוד מליסינג שנוסעים ומשתמשים עם הרכב כמו פרייבט. אני מניח שזה יותר מייצג מאשר כמה חוליגנים שמשתוללים.

פורסם

ומבחינת צריכת דלק, הפוקוס לא טוחנת דלק יחסית לאלמרה?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

שלום

היתה ברשותי פוקוס 2009 כשנה. מאוד נוחה עם תא מטען גדול.

קצת כבדה בתאוצות צריכת דלק משולבת של 1/10 כשלחצתי ו 1/12 כשנסעתי רגוע

אני משתמש ברכבי ליסינג כשש שנים ומחליף אחד בממוצע בשנה ומעולם לא קרעתי את האוטו

לא אני ולא אנשים שאני מכיר. מי שקורע רכב ליסינג כנראה שוכח שבעוד שנתיים השכן או בן הדוד שלו יקנו את הרכב הזה......

היתה לי אלמרה 2005 1.8 כחצי שנה ונסעה ממש מעולה רכב מאוד זריז שמגיב לדוושה. צריכת דלק של 1/12 בגאג קצת יותר קטן . .וקצת צפוף במושב האחורי

לא מבין בבטיחות ושתיהן היו אוטומטיות סדאן ללא שום תקלות

מבחינת טכנולוגיה הפוקוס נראית יותר חדשנית עם רדיו מובנה ומחשב ואילו האלמרה שייכת לדור הקודם

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

צריך עזרה קטנה.

ראיתי היום רכב קיה סיד סטיישן שנת 2010.

הבחור אמר שרכש את הרכב במימון דרך חברה בשם גרנות פרייבט.

על רשיון הרכב כתוב השכרה/החכר ובעלים קודמים 00 (כלומר שהרכב יד 1).

מה שהיה מעט חשדני מצידי זה 2 דברים:

לא היה צרור מפתחות אלא מפתח בודד עם פתקית על פלסטיק (נדמה לי שהיה שם הקוד לקודן ואולי גם מספר הרכב).

דבר שני הוא שהיה לה וו גרירה מאחור. השאלה היא למה הוא שימש? (לטענת בעל הרכב הוא נגבר ויש לו עגלה קטנה שהוא לוקח אותה ומעמיס עליה קרשים וכדו').

בנוסף, בעל הרכב טוען שהוא קנה רכב חדש ודורש עליה מחיר יחסית נמוך מהמחירון בשביל להפטר ממנה.

אשמח לעצות בעניין. על פניו הרכב נראה שמור, קילומטראז לא גבוה במיוחד, וכמובן שאקח אותו לבדיקה.

השאלה היא מה עליי לבדוק מעבר לכך לגבי הבעלות? ואיך לדת האם הרכב שימש אולי כרכב חברה?

כמו כן, כמה ירידת ערך יש לרכב כזה שכתוב לו ברשיון השכרה/החכר?

המון תודה.

אורי

• תוכן חדש...