Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה מנורה אחת דולקת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק בזמן האחרון נכנסתי לתחום האופנועים אחרי שחבר עשה לי סיבוב ומשם הדרך הייתה קצרה לרישיון 500.......עכשיו לשאלה

למה באופנועים החדשים שאתה נוסע רק מנורת דרך אחת דולקת ולא שתיהם?

אולי אני טועה...... אבל יש מצב שבו דולקת אחת יותר מהשנייה

146-0408-comp-01-3.jpg

פורסם

זו כולה השתקפות השמש...

הפנסים לא דלוקים

שים לב לצל, ולהשתקפות השמש בדופן הימנית, בקיצור המחזירי אור שבתוך הבית נורה מחזירים את אור השמש...

פורסם

יצרני האופנועים עיצבו ומייצרים את האופנועים עם שני פנסים מלפנים, אבל רק אחד דולק באור "רגיל" והשני נדלק באור גבוה.

עד לא מזמן היו אופנועים עם שתי נורות דולקות כל הזמן, אבל המגמה היא לעבור לאחת.

רק בזמן האחרון נכנסתי לתחום האופנועים אחרי שחבר עשה לי סיבוב ומשם הדרך הייתה קצרה לרישיון 500.......עכשיו לשאלה

למה באופנועים החדשים שאתה נוסע רק מנורת דרך אחת דולקת ולא שתיהם?

אולי אני טועה...... אבל יש מצב שבו דולקת אחת יותר מהשנייה

פורסם

תסתכל על שתי הנינג'ות הראשונות ותסכים איתי שהנינג'ה הכתומה בבירור עם פנס דלוק ואין מצב שזה החזר של השמש, ובכלל כל החמש אופנועים עם פנס אחד דולק חוץ מהסוזוקי בגלל סיבה ברורה......

פורסם
זו כולה השתקפות השמש...

הפנסים לא דלוקים

שים לב לצל, ולהשתקפות השמש בדופן הימנית, בקיצור המחזירי אור שבתוך הבית נורה מחזירים את אור השמש...

מאיפה המצאת את זה??? :roll:

"או כן או לא, מה שבטוח - אולי, וגם זה מוטל בספק" (מוטי גנץ)

פורסם
יצרני האופנועים עיצבו ומייצרים את האופנועים עם שני פנסים מלפנים, אבל רק אחד דולק באור "רגיל" והשני נדלק באור גבוה.

יש סיבה מיוחדת למעבר הזה?

פורסם

לדעתי שמבוססת על ההיגיון (הבריא?) שלי:

הסיבה שרק פנס אחד דולק היא כדי לספק תאורה על הדרך שלך ובו בזמן לא לסנוור את המכוניות בנתיב הנגדי, בלי לבדוק אני גם משער שבאורות גבוהים עדיין הפנס השמאלי מאיר יותר חזק.

עכשיו תתנפלו ותגידו שהצד המואר הוא דווקא הצד של הנתיב הנגדי, נכון ? לא נכון !

למה ? כי האופנועים האלה מתוכננים ומיוצרים ביפן !! שם נוסעים בצד שמאל.

מה דעתכם על התיאוריה שלי ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
זו כולה השתקפות השמש...

הפנסים לא דלוקים

בולשיט.

אופנועים בעלי פנסים כפולים מיוצרים כבר יותר מ-15 שנים כשרק פנס אחד דולק באור רגיל. לצורך "אור גבוה" נדלק גם הפנס השני.

:roll:

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

זה קיים כבר כמה שנים

עד לאחרונה היה נהוג להשתמש בנורות מסוג הלוגן מסוג H4, לנורות אלו היו שלושה מחברים ולכן היה אפשר לבנות נורה בעלת 2 עוצמות שונות (חיבור מינוס ושני פלוסים שונים). כמו שציינתי לאחרונה יש מעבר לנורות מסוג H7 שלהם רק שני מחברים, ולכן הנורה היא או אור גבוה או נמוך. היתרון של H7 הוא עוצמת אור משופרת באופן כללי.

כדי לחסוך במספר בתי הנורות (והרפלקטורים וכו') יש יצרנים המתקינים נורה אחת לאור נמוך וחת לגבוה (ולא מספר זוגי)

באחד מגליונות RIDE הייתה השוואה של נורות בשתי קטגוריות H4 ו-H7, מעבר למסקנה שאין הבדל גדול בין נורות שונות מאותו סוג, ניכר הבדל לטובת ה-H7 לעומת ה-H4.

דרך אגב, ב-R1 החדש יש 4 מנורות, שתיים לאור נמוך שתיים לגבוה (והאמת גם שתיים לאור חניה, מה שהופך ל-6 נורות).

גם במכוניות החדשות שים לב שיש סה"כ 6 נורות, שלוש בכל צד(ראה מזדה 6 לדוגמה)

משום מה זכור לי שלא מזמן יצא חוק באירופה (או הצעת חוק) לדרישה ששני הפנסים ידלקו ולא רק אחד מהם (למעשה הדרישה הייתה לסימטריה), יש הרבה דגמי אופנועים שבגרסה האירופאית שני הפנסים דלקו, ובגרסה האמריקאית (והבריטית) זה היה תלוי אם מדובר באור גבוה או נמוך.

RD-H7.jpg

RD-H4.jpg

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם
זו כולה השתקפות השמש...

הפנסים לא דלוקים

בולשיט.

אופנועים בעלי פנסים כפולים מיוצרים כבר יותר מ-15 שנים כשרק פנס אחד דולק באור רגיל. לצורך "אור גבוה" נדלק גם הפנס השני.

סה"כ שיערתי..להבא לא אכתוב לפני שאדע בוודאות :oops::(

פורסם
זו כולה השתקפות השמש...

הפנסים לא דלוקים

בולשיט.

סה"כ שיערתי..להבא לא אכתוב לפני שאדע בוודאות :oops::(

לפי ההחלטיות שבה ענית, לא נשמע היה שאתה "רק משער".

להבא, תקרא קודם את כללי הכתיבה בפורום.

לא עונים על מה שלא יודעים.

(ובניגוד לפורומים אחרים, כאן עדיף שלא לענות גם אם טורחים לציין זאת באופן מפורש בתשובה הבלתי ידענית)

8)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

זה קיים כבר כמה שנים

עד לאחרונה היה נהוג להשתמש בנורות מסוג הלוגן מסוג H4, לנורות אלו היו שלושה מחברים ולכן היה אפשר לבנות נורה בעלת 2 עוצמות שונות (חיבור מינוס ושני פלוסים שונים). כמו שציינתי לאחרונה יש מעבר לנורות מסוג H7 שלהם רק שני מחברים, ולכן הנורה היא או אור גבוה או נמוך. היתרון של H7 הוא עוצמת אור משופרת באופן כללי.

כדי לחסוך במספר בתי הנורות (והרפלקטורים וכו') יש יצרנים המתקינים נורה אחת לאור נמוך וחת לגבוה (ולא מספר זוגי)

באחד מגליונות RIDE הייתה השוואה של נורות בשתי קטגוריות H4 ו-H7, מעבר למסקנה שאין הבדל גדול בין נורות שונות מאותו סוג, ניכר הבדל לטובת ה-H7 לעומת ה-H4.

דרך אגב, ב-R1 החדש יש 4 מנורות, שתיים לאור נמוך שתיים לגבוה (והאמת גם שתיים לאור חניה, מה שהופך ל-6 נורות).

גם במכוניות החדשות שים לב שיש סה"כ 6 נורות, שלוש בכל צד(ראה מזדה 6 לדוגמה)

משום מה זכור לי שלא מזמן יצא חוק באירופה (או הצעת חוק) לדרישה ששני הפנסים ידלקו ולא רק אחד מהם (למעשה הדרישה הייתה לסימטריה), יש הרבה דגמי אופנועים שבגרסה האירופאית שני הפנסים דלקו, ובגרסה האמריקאית (והבריטית) זה היה תלוי אם מדובר באור גבוה או נמוך.

H1 - רצות בעיקר על מכוניות פאר (וTLים) 8)

"Confutatis maledictis

Flammis acribus addictis,

Voca me cum benedictis"

• תוכן חדש...